Многохиляден протест в Барселона (Видео)

В Барселона се проведе демонстрация в подкрепа на задържаните лидери на каталунски организации.

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден протест в Барселона (Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нашите проблеми ще се решат вън от НАТО и ЕС, като отново си решим проблемите с Русия и поддържаме известни отношения, но с официален Вашингтон.

ЕС няма да ги приеме и ще имат проблемите на брекзит и ще заприличат на ДНР и ЛНР. Не знам кой ги науми да се отцепват, но не е много чиста работата. И все пак централното правителство трябваше да преговаря. Така сега се отвори яма между каталунците и останалите испанци и тя няма скоро да се затвори.

Прави си на 100%. Но от друга страна, ако народа иска да си троши главата, кой има правото да го спира? Испанското правителство трябваше да действа както англичаните в Шотландия и да има културен референдум. Или, ако белята е вече станала, да преговаря. А, те тъпо тикат ситуацията към обостряне, и верно ше стане Донбас.

Според мен, ако ЕС не иска да се разпадне на области, да вземе преговорите между центъра и каталунците в свои ръце като посредник. Все повече полза от това. Иначе ето и Италия се размърда. И в Румъния има спорни места. И в Германия са започнали движения.

То и Швейцария не е в ЕС. И са заприличали на ДНР...

Испанците са freaks. Каква независимост, какви тъпотии. Арабите и другите емигрантски боклуци са ви проблемът. Ловете пушките и ги изтребете, като сте такива мъже. То на краля от далеко и баба знае да се зъби.

Нека виновните за нарушаване на конституцията изгният в затвора.

Срамота е, че и режимът в Мадрид, и режимът в Брюксел си правят оглушки с елементарни правила на демокрацията и отстояват абсурдното схващане, че в Европа един гей или един третополов имат повече права на самоопределение и протест от един етнически каталонец! Погнусен съм, че Мадрид и всички столици на членките от ЕС специално са покровителствали стотици гей-паради в които нагло се е натрапвало скотоложството и други хуманни извращения, а в същото време същите тия хора отхвърлят изконното право на цяла една общност да избере свободата и независимостта. Това е по-отчайващо и от фарс - тези господа няма да се осъзнаят какви глупости творят на европолитическия небосклон и ще се наложи НИЕ, народите, да ги изметем за демагогията и двуличието ни!

И е така, и не е. Наистина различните -ложства са грях и ще доведат до съответните последствия, но пък атеизмът /дори лакиран/също е грях и то първи по значимост. А и "вие" не сте народите, та злото наистина ще изпадне в противоборство и в крайна сметка ще се саморазруши, както е казал Той.

Смърт на отцепниците, свобода на испанския народ.

Кой посяга на испанския народ, че си се развикал за свободата му? Отцепниците искат да си се отцепят, но централната власт не ги пуска. Теб какво те вбесява това, че им искаш смъртта? Или те възбужда мелето?

Ей, Недко, т.нар.каталунци нарушават конституцията на Испания, бе, абдал ! Испанското правителство да вкарва в Барселона спецчастите и да ги почва !

По какъв начин я нарушава? Че не са питали дали могат да си направят референдум за отцепване? Ми центърът никога нямаше да им даде разрешение. Е, и Сърбия не даде разрешение на Косово, но те и без референдум се отцепиха.

След отцепването на Барселона следва автономия на Делирмана и Кърджали. Предрекли са го и баба Ванга и Слава Севрюкова.

Че това и аз съм го предрекъл, па и нема нужда, очевидно е. Само че покрай тях и цяла България.

Скорцени,Каталуния има брутен продукт 5-6 пъти по-голям от България.Кърджалий каква икономика има?

За кво ще се отцепват? За да се присъединят към свободен Кюрдистан ли?

Каталуня стане ли прецедент, Делиормана прави референдум и се отцепва от България. Кърджалийският регион също. И Ганю не може да каже нищо. Няма да срещне подкрепа от никъде и от никого. Тъй като вече ще има прецедент. Случващото се в Испания е мега опасно за целостта на България.

Глупости, соросоидче Тези области не са автономни!

поживьом- увидем.

Като ходим на море в Гърция, ще минаваме през Турция.

Очаквано - Европа въстава срещу гробокопача на Европа - Баба Меркел!

Каква е тази барселона като истинското и име е барцелона. Заради това че феновете скандират барса ли го прекръстихте недоучени журналисти

На тези от Каталуния искам да им кажа нещо, но няма как. За това го пиша тук: Не става така, просто с протести не става. Та нима не го знаете, испанец го е написал, даже има паметник на него и на героите от книгата му.... "Свободата Санчо е на върха , на бойното копие" - Мигел Сервантес Де Сааведа. Свободата се отвоюва не с песни а с кръв, мъка, пот и увереност, че си прав, всичко останало е театър.

ЗАДНИЦИ ЩО МИ ЧЕСТВАТЕ ИЗМИСЛЕНИТЕ 6 ТИ И 22 РИ А МЕКЕРЕТА ГНУСНИ А КАТАЛУНЯ НЕ

Честват си ги официалните лица, обикновените хора това са им просто почивни дни. Но не ми стана ясен смисълът на апострофа Ви.

Лицемерието на Запада спрямо Каталуния.Лицемерието на Запада спрямо Косово,Крим,Кюрдистан.Лицемерието на Запада спрямо ислямските терористи.Лозунги и скандирания:"Нас не ние е страх!"А гръмването на една пиратка прави хиляди бягащи и блокира милионен град.Запада не го е страх,а много,много го е страх!Страх и лицемерие е улица без изход.

Западняците са оплетени в лъжи като петле в кълчища. И лъжите им не са от вчера или днес, а от цяла вечност. Идват още от оня кръстоносен поход, когато уж щяха да освобождават Ерусалим, а нападнаха и разграбиха Константинопол. И по тоя начин отвориха вратата на османците към Балканите, вече нищо не ги спираше. Византия я нямаше, а след възстановяването й, вече не беше същата. Лъжеха още по времето когато Калоян прие уния с папата в Рим, а за благодарност Балдуин ни нападна начело на западните армии. Излъгаха и 18-годишния полски крал Владислав Ягело, когато италианците му обещаха да препречат с армадата си Босфора и не позволят преминаването на султан Мурад от Анадола на Балканите. А вместо това превозиха аскера му с корабите чак до Варна, където изненаданият крал беше ударен в гръб, би се геройски, падна в боя и накрая еничарите отрязаха главата му и я набучиха на кол. Всичко това беше резултат от западната подлост и лъжи.

То щото българите хич не са нападали и ограбвали европейската част на Византия. Е, поради некадърност не са могли да вземат Константинопол.

какво ги интересува каталунците че някакви испанци имали член в конституцията 155 който ограничавал някакви права , все едно от нигерия да ни кажат че според техен челн няма да ни дават банани , голям праз

Тъжна история! Европа ще се промени към по лошо! Това ще засегне и нас! След такъв прецедент службите в цяла европа ще си отворят ушите двойно повече! Светът ще стане още по пъстър и интересен!

Този член е гласуван от каталонците също. Той им гарантира и автономия. Която те си имат и сега. И не знам какво искат. Все едно Румелия сега да каже,че изработва 80% от БВП на България и иска да се отцепи. За какво да храни северозапада ? Същото е. В една държава винаги има бедни и богати места. Някой са на море други до планина...

Не знам какво са гласували каталунците, ама щом Мадрид и Брюксел закрилят гейове и третополови, би следвало да закрилят и правото на каталунския народ да избере самоопределение. Усещате ли се по какъв тънък и хлъзгав лед сте се набутали сами да ходите с вашите псевдоценности и вашата демагогия?!

И какво е станало? Ще излезнат пак, ще повикат, после ще си идат у дома! А, автономията си заминава.

Даам- светът се побърка окончателно. Разбирам сега, защо едно време хората са ходили в манастир- чакали са на спокойствие да мине на лудите - лудостта, на пияните- пиянството, а на глупавите- глупостта. Приятни улични възторзи на възторгнатите, пък ако все пак в един момент се почувстват употребени, ще ги разберем...

И сега какво? Само разбуниха хората, настроиха ги едни срещу други и свиха знамената! Но поне се надемострираха.

Е, на видеото се виждат около 1000 човека, половината, от които са платени емигранти, ренегати и безродници. Най-странното е, че малко под 50% от каталунците са зад Рахой. Преди малко гледах Блумбърг. 1200 фирми са се изнесли от Каталуния към Испания. И това е само началото. Тези от протеста скоро няма да има къде да работят. Да се сърдят на Пучдемон. Вместо да протестират, да вземат да го обесят.

Че не са хиляда е ясно. 500000 са били. Че не са 50% зад гърба на Рахой също е ясно. Че 1200 фирми са си тръгнали.... прав им път. Но голяма част от тези фирми са изнудени от правителството на Испания да си тръгнат. СЕАТ си го казаха че са подложени на натиск. Тръгнаха си повече фирми които попадт в регулацията на държавата. Банки и финансови къщи. Но не бой се за това. Една хубава жена никога не остава сам, и една пазарна ниша винаги се запълва.

приключен си ЗАДНИК

И какво ще стане след 6 месеца, всички депутати които ще бъдат избрани ще са за откъсване на тази област от Испания! И дружно ще обявят независимост!

Така е по логика. Обаче изненадващо изборите ще се спечелят от Мариано Рахой, с помощ на верния партиен координатор Цветан Цветанов и едни чанти с бюлетини. Иначе на сто процента изборите биха били за народа на Каталуния и отделянето от светата инквизиция.

Конституцията е изработена от испанците без да питат баските и каталунците дали са съгласни и приемат такава конституция. Все едно да попиташ някой живял в Третия райх защо не спазва конституцията. Испанската конституция е съставена от диктатора Франко или скоро след неговата смърт, което е едно и също. Някой питал ли е каталунците дали са искали 40-годишната диктатура на Франко? Не нали? Това не беше ли едно престъпление на испанците към каталунския народ? Да има налагат една жестока диктатура по време на която са нямали дори право на автономия, тоест напълно поробен народ и безправен.

Тъпако, Кралят е от Каталуния. А и Каталуния е автономия. Отделно са си испанци

А ти пък си наистина тъпак! Щом каталунците са испанци, каква е тая автономия тогава? Защо са им я дали? Все едно ние да дадем автономия на шопите. Ако те са българи за каква автономия можем да говорим?

Изглежда,че без кръв няма да стане независима Каталуния.Свободата иска своите мъченици и герой.Пролятата кръв пише историята.

Ама, нека се пробват хората-ние като сме се мъчили, те са викали- а, добре ви е, народна власт, тва-онва... Ето, сега да опитат и те от тези благини на свой гръб, понеже иначе не ни вЕрват, колко сме били и колко все още сме щастливи. Честито.

Е, нали уж при демокрацията не може да има политически затворници? Кви са тия задържани? Или може би испания все още не е демокрация?

И от кога Демокрацията означава Слободия?

Ти наричаш желанието на цял един народ - слободия????

Такова понятие слободия при демокрацията няма! Ти ли го измисли? Бегай в Мадрид да ти дадат патент за откритието! При демокрацията има думата свобода, неограничена свобода. Щото когато има някакви ограничения, тя вече не е свобода. А тоя израз за слободията го имаше в комунистическите държави навремето.

Не лъжи, боклук. Милошевич не се е борил за целостта на Сърбия, а за унищожение на етнос и затова го бомбардираха. А и тези не са арестувани за мнение, а за действия

Милошевич беше бомбардиран само по една причина. Говедата искаха военна база там. И това беше единственият резултат от мръсната им акция - държава Косово - няма, не е мръднала и на йота оттогава насам, обаче база - има.

Ще имат база САЩ, що да нямат. Яд ли те е. Е ми така ще е. САЩ победиха, свърши се с РОССИЯ. Мед ми капе от сърцето, че са в демографска криза, както и ние, тъй като 90 процента от булгаристанците са като теб, т.е. прости рубладжийчета. Нека те е яд.

Не лъжи, боклуко, база е трябвала само на руските говеда. И Косово си съществува, а и Черна гора се отдели.

Венсеремосхме ли веке или след още малко жертвени възторзи?

Какво лично мнение бе, те са нарушили конституцията на страната. Практически те предизвикват бунт срещу правителството.

Преди да пишеш глупости, вземи та прочети кои са тия двамата и в какво ги обвиняват - и не е за изказано ЛИЧНО МНЕНИЕ

Ето така се пише - "По-полека", ех "В", простак си и простак ще си останеш, да си жив и здрав...

Този с инициала "В" от латинската азбука като "Бунак" ли се е кръстил или от кирилицата като" Въртоглав"....

Не си напъвай пилешкия ганглий.

Каталуния ще се отдели като самостоятелна държава и това е сигурно. Единственото несигурно е - дали това ще стане с или без жертви. Сега предстои да видите (и вече видяхте) какви лицемери са европейците при всичките им приказки за демокрация и справедливост.

Дааааа лицемери също като твоите любими рашки. Опс извинявай в РОССИИ всички са честни и има медийна свобода. Опс, а май се обърках, че по медийна свобода са на 155 място от 170 разглеждани държави. А Каталуния ще стане независима, кога пръдне гугутка или когато РОССИЯ надмине икономически и всячески САЩ, т.е. никогда.

За такива като теб народът е казал: прост седедрист.

Мястото няма никакво значение, защото ОЦЕНКАТА се прави от същите "демократи", както и тия "европейци" Заври си една оценка отзад, и дано размерът е точен както оценката!!

Абе пръдльо, такова нещо никогда няма, няма нищо вечно под слънцето бе шушляк, и еврогъзейският ви съюз и той се разпада пред очите ви ама вие се смеете през сълзи. И ви е пределно ясно, че и Каталуния ще се отдели и други ще я последват ама така ви отърва да си пишете тука простотиите.

Под 30% са за независимост в Каталуния и няма как да получи независимост без валиден референдум

Нямаше и как да е валиден референдума при затворени от полицията 1000 секции от 2800 общо. Така че - това не е оправдание!!

В много голяма грешка си! Пучдемон може и да обяви независимост, но никой няма да я признае. И кво правим тогава?!

Знаеш и колко непризнати държави има? Е, и кво???

ако утре кърджали оли пирин вземат модел от каталуня, какао песни ще???

Ти ще си виновен. Българите масово напуснаха родните си места и се преселиха в София и Европа. Щом не цениш родното си място, що се сърдиш, че други го искат??

Ако са мъже, заедно с баските напред към Мадрид до победата

По - полека Ганьо, че си потен и пръстите ти са в контакта. Няма 20 стотинки за кафе, тръгнал Мадрид да превзема. СМЕШНИК БАЛКАНСКИ.

Нее, от прекалено лошия си живот под испанско иго, така са се уяли, че могат само да демонстрират по Диагонала

НАРОДА СЕ ИЗМОРИ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИСКА ДА Е НЕЗАВИСИМА, НО НЯМА КАК, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ЗАВИСИМИ ИКОНОМОЧЕСКИ ЕДНА ОТ ДРУГА!

За сляза ли да ти ударя една демократична пушка или ти шъ ся качиш?

Да ги затворят в килии с по 5-6 яки брадати мускулести загорели мароканци да ги бият и да ги любят всеки ден !

Ти занеш ли за какво е умрял Левски? За свобода!

Ей смешко, ти нашето турско робство със слободията на тия ли сравняваш??? Какво им е на каталунците - аз геноцит там не знам да има

Тия двамата късно ги прибраха, че са на дъното на цялата каша, дето я забъркаха

Демокрацията в ЕС = терор над жителите в отделните страни и отнемане на техните права и свободи!

Достоен за свобода и демокрация народ! Велик, като футболната си емблема Барса!

политическите гонения в западна европа се развихрят; след тоталното следене на личния живот идват и по-мащабни изстъпления на европейските режими; да видим докъде ще стигнат

Репресиите срещу мирно население искащо независимост(смазването на пражката пролет) и прийоми от времето на ДС и НКВД силно напомнят на един друг съюз, който вече е в историята. Ако ЕС не се адаптираме към промените, и ние ще идем там!

не беше скоро времето, когато танкове прегазваха палатки с хората вътре пред овалния кабинет на белия дом, но режимът си съществува и до днес