Доналд Туск сравни Тереза Мей с Уинстън Чърчил

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск похвали Тереза Мей за подкрепата й за европейската интеграция и укори Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Туск сравни Тереза Мей с Уинстън Чърчил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политиката плаче за интелект през последните 2-3 десетилетия... Тръмп обаче я накара да пиши за интелект. За Путин и Ердоган не говоря, защото Русия и Турция са изсостанали държави и лидерите им хармонират с нациите си по интелект. Но Европа и САЩ влязоха в дефицит на интелект, който дефицит става все по-осезаем. Мисля, че е време да се върне аристокрацията, но като знам и там как са опрели дъното от извстно време, просто не знам как тези готини общества ще успеят да се измъкнат от блатото, в което влязоха по невнимание. А България ще се клати между полюси като Плевнелиев (преуспял милионер, който си е платил данъците, осигурил е много работни места и говори честно и открито в полза на нацията си) и Радев (уволнил се предсрочно военен, който няма собствена лексика, но е отличен папагал да възприеме за месец-два онази, която му сложат в устата). Като пиша за успелия бизнсмен Плевнелиев не правя ни най-малко аналогия с преуспелия бизнсмен Тръмп, който е очевиден психопат и не се знае кога каво ще му хрумне. Лигата на непредвидимите политици нарасна с още един (непредвидим се превежда от политически на обикновен език като луд).

За Оливър Кромуел. Въпросът е чия глава ще падне. Но нали знаете, Чарлз Втори се завърна от Франция, седна на трона на обезглавения си баща и всичко си се върна на мястото, Британия пак си е монархия и си работи по каноните на Магна Харта! Така че само да изчакаме и след няколко години...

Доналд Туск по- скоро е подиграл Тереза Мей. По- важното е несъобразяването на англичаните с реалностите. В началото на 20 век те имат огромна империя, а в началото на 21 век те я пропиляват без война- от бездарност, алчност, мързел и глупост. Чърчил? Той е велик само в техните очи и е демократ, колкото останалите аристократи, военоначалник, колкото останалите британски военни. Ако не са американците, Великобритания е била напълно сдухана. Тереза Мей, както и останалите аристократи, за да запазят властта си ще изпълнят едно разорително решение на плебеите си, за да поддържат измамата "демокрация". Много е интересно дали европейците ще опазят британската висша класа и ще се насладят на нейния упадък или ще подпомогнат англичаните и ще им оставят всички привилегии? Така или иначе с народа е свършено- всички фондове секват и истината ще лъсне за около 5 години- за бедността им виновниците не са в Брюксел. Съвсем скоро от народния скок ще остане само празната зала от празника и ще заприличат на гърците, които показаха своето "ОХИ", а после подписаха всички искания на кредиторите. Народът често е безумен и се води от самоубийствени инстинкти, глупава тълпа и маймуните, които викат най- силно. Англичаните, гърците, украинците дадоха пример и никой не спечели.

Уинстън Чърчил на Ялтенската конференция е "подкрепил"европейската интеграция,като е поискал след победата във ВСВ Германия да бъде разделена на 33 (тридесет и три) държавици,а България на 16(шестнадесет)държавици.Благодарение на Сталин подкрепен от Рузвелт "интеграционното" му предложение е било отхвърлено,което предпоставя и показва вече,че Британската империя на "доброто"е пред залез,затвърден от фиаското на Англия в годините на кризата за Суецкия канал,така че Доналд Туск да чете и да си изучава по старателно историите из световната политика,ако не да преброи колко поляци има избити от бандите на Бандера,чиито наследници сега Полша осигурява логистично.Добре,че има и много поляци,които знаят историята повече от него.Йес!Даа...Да!

Туск е доста простоват. Естествено че Мей ще предпочете да преговаря с безотговорните бюрократи в Брюксел, а не с 27 правителства поотделно.

По-скоро Тереза Орловски...

Туск, може и да не ти харесва изявлението на Тръмп, че и други държави ще напуснат ЕС, но такива се реалностите! И на мен не ми харесва, че навън е студено, но това е факт! А твърдението, че Тереза Мей подкрепяла европейската интеграция само ден след изявлението й, че Брекзит означава излизане на Великобритания от единния пазар е най-малкото странно!

означава че ще продължава да ти е студено бай Стоене. Ако си дигнеш гащите може и да се затоплиш

Стар курвенски английски номер--други да вадят горещите кестени Чърчил освен да се напикава с друго не е известен, Само дето докарал Руснаците в Берлин за 45години. Голямо сравнение с нетърпение Очакваме голямото ингилизко Осиране ала чърчил.

Чърчил въобще не е желал обединена Европа! Напротив, още през 1944г. се е договарял със Сталин за разделянето й!

На този поляк трябва "едно оръдие на Шлезвиг-Холщайн" в дупето, че да почне да мисли Нормално. Да му гръмне, че да не прави такива НЕЛЕПИ аналогии и ... пълен пъпанар. Защо ли Бах- Зелевски не си свърши работата до край?

Доналд Туск въобще не ме вълнува.

поредното медийно внушение на нео-болшевиките, които разрушиха Европа. Тереза Мей (която ми харесва в действията си, за сега) е добра, като Чърчил, а Тръмп е лош, като никой друг. ей тия селски мурафети, ей... :-)))

Като имаш предвид, че бяха хвърлили цялата си медийна мощ против ЮК, когато още си мислиха, че избирането на Килери е сигурно... На Тереза вероятно й е пределно ясно от де идва това бюрократско мазнене по неин адрес.

имам предвид, но и дьонер туск :-))) та нео-болшевиките още не са спрели да крещят "да се махат Британците! те ще видят! дано потънат! те ще потънат! паундът се срива!". колкото до мазненето, като го прочетох това:" "Обърнахме внимание на топлите, балансирани думи на Мей за европейската интеграция, к.." едвам не повърнах и вечерята си от оня ден... :-)))

Мей очевидно се е избазикала с ЕС, като е пожелала да остане силен и проспериращ след излизането им него, иначе защо ще излизат хахахах! ЕС идиотите дори не знаят кога ги базикат!

Не е толкова трудно да се разбере, каква е идеята й. В превод: "Веуики сте, само ни оставете да си тръгнем тихо, кротко и без условия". А меркеслките медии се хвашат веднага за сламката, за да замажат положението. Английската преса акцентира на "твърдия Брекзит" и позитивните му ефекти.

ся остава да сравни Борис Джонсън с Дизраели

Като повечето български се е срамувала тъпата п...ка,че е от Полша и щото мъжът и....поляците са много послушни и бързо се напиват, не оспорил , кръстила сина си Доналд.Прекрасно английско име....естествено,че Тереза Мей ще го разбира по-лесно!

Чърчил е боклука дето ни разпредели на Сталин. Ако не беше той, нямаше да сме сега кенеф, а някоя държава като Австрия.

Не е зависело само, нито главно от него. Пък и какво се е получило видехме. Ти кажи от де дойде тази разруха след 89-а. Да проверим дали пък не си се фиксирал само върху определени факти, без оглед на цялата картинка.

каква разруха бе червено говедо?

Вероятно това е измъдрил поляка след срещата с Тереза Мей, която му е набила канчето да си прибира полските водопровдчици от Англия.

Доналд Туск сравни Тереза Мей с Уинстън Чърчил === виж ти виж ти.... е кога се пропи тая жена

сталин-останаха здрави кораби от райха нека си ги поделим чърчил-да ги запалим-да ги смажем напълно сталин-при тези различия ще направим компромис-първо ще делим след това ще запалим вашите

Гонел е сина си, с брадва, кучето му, побягва в една заблатена река и се удавя Чърчел свършил в лудница говори само за Капницата- Дарданели, 1-ва св. война: Изпраща половината флота и 60 хил. войника на дъното на пролива, дебелата свиня!

И ни е мразил нас българите защото се е заблудил, че след като ние можем да мааме фесовете като маче у дирек през 13-та край Дарданелите може и той. Турците се го попиляли, а накрая гопелдака ни е обвинил нас, че не сме му помогнали и за благодарност е заповядал английската авиация да направи София на картофена нива през 1943-44 г.

Не трябва да се забравя, че при битката за Одрин 1913 на БГ армията е помагала 70 000 сръбска армия, която е ангажирала 50% от Турските сили. Турция е кандисала да отстъпи земите на свер от линията Мидия -Енос , но Ферд се е главозамаял и е дал заповед за атака на Чаталджанската укрепена линия, където покосената от болести и уморена БГ армия е разбита.

е явление за политиката, каквото е Азис за бедстващата сцена - мазен, нагъл и способен на абсолютно всичко, за да убеди подходящата си публика. За Мей тепърва може да говорим, още е в началото на концерта..

Ама сериозно,тоз пък Доналд кой е,къв е и за кво се бори??? Виж,другия Доналд(from USA) го знам ама тоз невзрачен човечец-не!!! ХО ХО ХО

Ееех, Доналд Дък, пардон, Туск наскоро научи английски език, дано сега полага повече усилия да научи какво е политика, дипломация, риторика... Явно брюкселските администратори треперят от страх да не се разпадне ЕС, защото ще останат без работата си и без прекомерно високите възнаграждения плащани от нас- данъкоплатците в ЕС. Лично аз смятам, че ако не се реформира ЕС премахвайки некомтентната си и крайно раздута администрация, скоро ще се разпадне. Квоти за администратори от всяка страна в ЕС не трябва да има. С квотите Брюксел се напълни с интелектуално ощетени бюрократи, които създават правила само за да си осигуряват позициите, не ги е грижа за народа, който ги издържа с данъците си.

Това че г-жа Мей се изказва изключително дипломатично е вярно. Ама по-важното в случая е, че тя работи за Брекзит, при това за твърд Брекзит. А още по-важното е, че от това страната й печели. А Туск опитва да забие клин между двама потенциални съюзници - Мей и Тръмп. Добър опит, но няма да му се получи.

Този мазен поляк,вместо да се подмаже е обидил гадно жената.

може да бъде сравнена единствено с нашата леля Цеца.

Чърчил е бил напълно забравен след войната - и е имало защо. Ама може ли поляк да не оближе некоя баба?

В ЕП здраво се пулеха на речта на Мей, явно мислейки че тя ще вземе да одумва и дъвче за частично излизане на ЮК. И когато тя каза, че ЮК излиза изцяло от ЕС, всички онемяха.

Ти си запознат с фактологията. Ама представи си някой неинформиран, да седне да чете медиите. Горкия ще остане с впечатлението, че Тереза е на акъла на евробюрократите и е против избрания президент. Пък то какво - точно обратното е!

ако се окаже че страните които напускат ЕС могат да се възползват от благините му ,НО ще си спестят негативите.

Нали точно външната политика на САЩ предизвика емигрантската криза - основна причина за разногласията в ЕС и в крайна сметка излизането на UK.

Добре призовал Чърчил, ама 70 години вече няма кой да го направи????

Жалки опити да запазят диктатурата на ЕС ! Как точно е добре за ЕС факта, че дори и консерваторите във Великобритания искат напускане на ЕС ? Е да, с пожелание за станел по-здрав без тях, но е факт, че не го искат в този му вид ! Стига лицемерие бе брюкселски к.рви !

САЩ подкрепяли ЕС?! Иначе казано: Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря!