Продължава горещият дебат относно референдума за Брекзит

Излизането на Великобритания от ЕС може да подкопае съществуващата в страната практика на повишаване на държавните пенсии и да влоши здравеоопазването.

Обратно в новината

Коментари - Продължава горещият дебат относно референдума за Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руските троладжии пак са нападнали форума. Разбира се рашата не иска силен ЕС - поради ред причини. Ама да ми говорят, как ЕС било зле и хората били зле :D Btw много лесно може да се установите 100те разлики в стандарта на живот ако се разходите с google street view из русията и примерно едно обикновено селце или град в Англия, Германия или Франция.

Случайно да си учил история ,защото "Берлинския и Ньойския" договори не са дошли от Русия , чат ли си сега .

England никога не са били в ес така че никои няма да плаче за тях

И там пенсионерите ще объркат държавата, както у нас червените бабички го правят вече 26 години.

Аз

Тез бабички стнаха по на 120 години, баси... Държеливи, теенатамама комунделска, ей... Баба му му плаща интернета от пенсията си, че да я плюе, баси...

И дискриминация на възрастова основа!? Познавам хора, които са изключително адекватни на възраст и такива, които са неадекватни под въздействието на наркотици в младостта си! Къде е мъдростта и къде манипулацията?

Британска лира вече пада, ще има и други сътресения в Англия, ако галеника на Европа излезе от ЕС. Много световни големи фирми ще се оттеглят. Така че по добре си стойте. Помнете ми думата референдума за оставане ще е около 55% за 45% против.

82% са за излизане,15% за оставане

Англия може и да излезе от ЕС, но Русия никога няма да бъде в Европа. Не географски, а политически и морално.

вкарваш? Те се считат за особена държава, не желаят да са в Европа и не се стремят, доколкото разбирам, защото се смятат за нещо повече! Не става въпрос за условия на живот, там са далеч, но имат имперско самочувствие! Те се считат за такива, и никой и нищо не може да им промени мнението! С руснак и глупак/ дето е казъл Пушкин/ ,не се спори!

защо се засягаш?

Наистина ли смяташ, че имат имперски апетити? От времето на последния им император те непрекъснато се свиват и смаляват. Както и Великобритания, например. Не познаваш руснаците. Те обичат да си живеят у дома. Ако някой им вее червен парцал под носа и им нарушава интегритета могат и да го ступат, но се връщат обратно в къщи.

Аз

Това е абсолютно вярно. Доколко Русия е в Европа географски е спорен въпрос. Политически и морално... Ето някой политико-морални нещица, които са изобретени и развити в Европа, а не в Русия - инквизицията, аутодафетата, концлагерите, фашизма, комунизма, геноцида... Та... неочаквано дори и за теб, оказваш се прав. Но пък обратното не е така сигурно - нищо чудно Европа да стане Русия.

Нищо от това не европейско, еврейски са и концлагерите(използвани в ЮАР след като ротшилдови поемат Великобритания, и католическата църква е основана от евреи, и комунизма е еврейска измишльотина.................................. Какво им е европейското?

"Моралът е най-удобната в момента позиция, от която можем да атакуваме неудобните за на хора" Оскар Уайлд Големите никога няма да допуснат някой да им се меси. Не, че Русия е голяма, оказа се, че е голяма свинщина(Израел). Това е, революцията им я организираха евреи и така си я карат, прасета, какво да ги правиш?!

си въобразява, че англичаните мислят европейски, много се заблуждава. Те продължават да мислят имперски и онези, които ги дават за пример като европейци, просто не са в час. Те са свикнали да командват, да вземат и да бъдат обслужвани. Всеки ден слушам Ï want my country back, но няма как да стане, това е просто жалба за младост. Те са превзети отвътре и Англия никога повече няма да бъде държава на бели сахиби. Те обаче още не са в състояние да си направят реална самооценка и вероятно ще излязат от ЕС, което няма да е в техен плюс. Губещите в ЕС не са те, а ние.

британски въпрос, те ще си решават дали са с Европа или с Амерка! Все пак те са в основата на Американската държава! С Русия няма да са никога, и това е излишно да се коментира!Дали му харесва на някой или не, е друга тема!

Основата на САЩ е да се прави точно обратното на тогавашните политики на Великобритания, единственото британско е Джордж Вашингтон и много избягали от мизерията поданици!

в 17 век не говорят холандски или немски! САЩ е проекция на Великобритания,въпреки различията! Градовете им са Нов Йорк, Нов Хемпшър....Те са британската цивилизация, впоследствие има и много различия, но основата им е Англия, а не друга държава!

Ако има нещо, с което можете да раздразните американец, това е британски акцент и снобария, гарантирано! До скоро Великобритания беше единствената държава водила война на основна тертория на САЩ, ирландците, холандците и даже индианците няма да го забравят, вярвайте ми! Както няма да забравят и Пърл Харбър.

и софиянец се дразни на пловдивски акцент, особено като кажат ,,чирвенити". Е какво, не сме един народ ,ли?

Ех, мили деца, от запад за нас нищо добро не е дошло за нас, няма и дз дойде, така е било и в исторически план.Който мисли обратно, нека пише-кога и какво добро е дошло за нас, кога, и какво !!!!

царе сме имали германци/или австрийци, ако е разлика/! Хората са ги обичали, или поне са афиширали, най-малкото са се борили за обединение! С твойта изостанала Русия, къф Хой? Дедов!

Чадо, чел си историята но през страница...тъй чадо.А за царете знаеш ли какво "добро " са ни донесли ?Ех чадо чадо, да видя някъде в коментара ми да пише за Русия ? Ех чадо, май не аз, а ти си за хапчета ???!!!

А от изток, крадци, диктатори, надценени суровини и "народен" съд.....................? :)

Недопустимо е да нахлуеш в сектор на противникови фенове и за започнеш бой, след като там има млади майки с деца. Това не е вандалщина, това е углавно престъпление. И тия хора си мислят, че са в Европа ? Нямам думи.

Англия е на път да излезе от ЕУ- просто няма достатъчно икономическа сила по пътя по който върви. За съжаление в момента само Германия успява да лъже повечето държави ефективно и има финансова сила- но тази сила не е безконечна.

Мислите, че кражбите, лъжите и войните на нацистите(евреите) нямат нищо общо с тази "германска" финансова сила? Затова ли всички рекламодатели рекламират в най - скапаната еврейска социална мрежа? Историята се чете между редовете, защото е писана от "победители"! :)

При тази постановка на въпроса относно историята си помисли повече какво ще четеш между редовете което е написано от хуманната победителка Германия. Що се касае до икономиката- Германия след като направи някой фирми по- известни пренесе тяхната продукция в държави от предишния соц. лагер. Отивайки да си купиш кола или някакво друго техническо съоръжение намираш или американски много скъпи или германски. Просто на пазаря няма други. Купувайки го плащаш за името на фирмата, но не и за качеството. Даването на тези фирми на други държави има също за цел да ги направи пасивни в развитието на своя технология. Така парите идват , а заемите на тези народи нарастват. Робството и банкерството са осигурени.

Мислех че Британия няма как да има по-тъп прайм министър от Тони Блеър, ама съм сгрешил. Тоя Камерън а тъп като руски президент !!! Сам създаде Беркзит да плаши ЕС, сега плаши рижавите с него. Токова тъпо парче, даже Путьо не го стига !!! А дано да излезат че да се свърши с тая сага вече. ЕС ще го има и без рижавите, както го е имало без тях !!!

Е как става тая работа, уж внасят големи пари в ЕС и издържат хрантутници като нас, Гърция и т.н., а като излязат щели да закъсат с бюджета, от което излиза, че всъщност печелят за наша сметка. Мисля, че е съвсем достатъчно за ЕС да има отворени граници за туризъм и за работа, но при определени национални условия, както и обща валута. Всичко останало е заробване без война на държавите в Европа от Германия, Англия и от задокеанския им ментор

ГЕЙ-съюза е пътник към ада.

На русофилчетата и атакистите само Гей-ове им са в главата. Момчета - на този свят има и момичета и секса с тях е много по здравословен.

Би било болезнено за ЕС, ако Англия излезе, но в икономически, финансов и политически план съюза ще го преживее. Европа е страдала много и знае как да се мобилизира.

Очакваме началото на края за ЕС,сори...

Не ги мислете вие англичаните, ...

колхозна сган на Путин, снощи пак прави простотии в Марсилия! Нахлуват пияни бандити в сектор на английски семейства, с жени и деца! Хвалете ги още!

ще им бият шута на феновете от Франция, а после няма да има и световно в Русия. Говорим за спортни състезания, а за руснаците всичко е като на война. Жалко.

идат да се бият с агитките на Манчестър или особено Ливърпул, дето всеки втори е бил поне пет години в пандиза! Какво ще бият туристи?

световните олигарси се изплашиха като мишки --щото те са третополови инационалност нямат --ако ще чисто голи да ги ебат И да врещат -няма спиране --ЕС е простотия -трябва да си ходи

инфо, защо нямаш инфо за серж- украинеца? :-))) защото е евреин. Това е истината!

са нормално, но ти се провери дали не си Баламурник на руската пропагандна машина. Дано работиш за долари !

Кой е Епщайн?

евреите са най-гнусната извадка от населението, погледнато пропорционално на сталинка георгиева и сергей - футболният фен на украина. :-))))

След като си решаваха вътрешни проблеми с полския водопроводчик,българи и румънци... дойде ред и на ЕС.. Старото поколение и националистите живеят със спомени от миналото на Велика империя.. те са най лесната плячка на популизма и най организирани. Младото поколение е против излизане от ЕС,обаче не са организирани и не гласуват всички. Всяко решение си има цена...много жалко за хората които ще я платят.

someone

англичаните са велика нация и ще са добре и без ес. не са голи и боси като нас да чакат еврофондове, и то да крадат от самите еврофондове - друго тесто са и друга закваска.

кои вас бе евреин?

след толкова плюене срещу евреите, гледай да не те срещне Мосад. Все пак младо тъпанарче си.

Каквото и да кажеш Камерън ти и ''другарчетата ти''изгоряхте....ВЕЛИКА БРИТАНИЯ НЕ ПОНАСЯ АМАТЪОРИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТИП!!!Британците дават шанс веднъж и ако им докажеш,че си против тях-си оут...Това не са Българите да търпят 70 години една и съща измет да се гаври с тях....

Британците няма да повече да позволят поставени социалистическикомунистически Соросоидни издънки като камерън,Меркел,Сорос,Оланд и т.н да се гаврят с тях и Монархията им!БАСТА на Комунистическите пъклени планове за унищожение на най-голямата и просъществувала 1000 години Монархия в Света!Баста на комунизма и вън от на всички комунопаразити!!!

как можеш да пишеш монархия с главна буква !!! явно се смяташ по-ниш от кралските особи за да ги величаеш и признаваш правото им да управляват !!! да не мислиш , че кралицата е нещо по-различно от една бабка !!! няма нищо по-тъпо от монархията...е да де диктатурата.

Монархист съм по убеждение и вярвам,че Конституционната Монархия е най-разумния начин за Икономически и Политически Просперитет на една страна-всички соц-комуно некадърници доказаха своята селяния....А ти кой си да ми казваш как да пиша МОНАРХИЯ???

Когато някой комунист успее 64 години да ръководи тихо,но разумно осигурявайки всички привилегии на гражданите на страната ,чийто глава е и гарантирайки с всички градени и опазени с векове традиции,икономически и дипломатически контакти просперитета и успехите на страната си,тогава си отваряй соц-устата си.НЕ мога да уважавам селяндури,заграбили властта да ме управляват-хора без потекло,без елементарни маниери и визия за бъдещето с една дума комунистически некадърници!Британците обичат своята Кралица и уважават дълбоко Монархията без да ги карат на сила да ходят на митинги-улиците са пълни днес от признателни Британци и децата им да отдадат почит на Кралицата и нейния 90 ти рожден ден-никой не ги насилва да го правят,но те я обичат защото е дала целия си Живот за Благото на Великобритания!

Каквото и да каже Камерън вече няма стойност за Британците-той предаде Британия и Консервативната Партия на великобритания с нео-социалистическите си действия и така или иначе след Референдума на 23 Юни ще трябва да се прости ис поста си на Министър Председател на Великобритания и с позицията си на лидер на Британската Консервативна Партия,която очевидно се опита да унищожи!Какво казва Камерън ???-Британците дори не се интересуват!82% са за напускане!!!

разкарат англетата. не разбирам защо финансовият център на ес е лондон когато англия не е част от еврозоната. след като финансовите потоци се прехвърлят към франкфурт искам да видя какво ще остане от английската икономика.те сега са 15 % от населението и 18 % от бвп на ес а като махнем финансите колко ли от 18те % ще останат. като им праснат и едни мита за вноса съвсем ще затънат. а гледам с пакито кмет на лондон вече губят европейският си облик и по-добре е да ги отсвирим

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е БИЛА И ПАК ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА-ТАМ КЪДЕТО Е ТЕКЛО И ПРЕДИ,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ КОРОНАТА Е ГЛАВА НЕ САМО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,А НА ОЩЕ 16 КОМЪНУЕЛТ СТРАНИ.ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ИМА Н-Е-П-Р-Е-К-Ъ-С-В-А-Н-А С ВЕКОВЕ БИЗНЕС И ИКОНОМИЧЕСКА СТРУКТУРА,ПОСТОЯНСТВО И МНОГО КАДЪРНИ БИЗНЕСМЕНИ ОТ ВИСШАТА АРИСТОКРАЦИЯ,КОИТО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ БРИТАНИЯ ДА ЗАГИНЕ!ХОРАТА СИ ОБИЧАТ МОНАРХИЯТА И ИМА ЗА КАКВО!БРИТАНЦИТЕ НЕ ПОНАСЯТ КОМСОМОЛЦИ ОТ ТИПА ТОНИ БЛЕЪР И КАМЕРЪН,МЕРКЕЛ И СТАЛИНКА,КОИТО И ХАБЕР НЯМАТ ОТ БИЗНЕС ,А САМО ПЛЯМПАТ ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ..

Излизат ама са между Европа и САЩ, а ние ако излезем сме между Турция и РФ...

Камерън. преди референдума, ти постави условия за промяна в структурите на фашистко-еврейския ек, еп и цялостно ес, което се кълне не в Библията, а в анархията на дебилдербургите на сорос и си е....ебало банките! След референдума, ако отговорът е да- излизаме от покварата, бюрокрацията и натиска на бившите социалистки и комисирки, на какъв без коз оставяте кралицата си? да бъде управлявана от бивши комсомолци. Значи, единственият изход, който оставихте е НЕ! Англия не е меркел!

Хм, щом тия ще загубят от излизането си от гейс, значи сега печелят. Интересно за чия сметка?!

великобритания ама никога нищо не е владеела. Англия е владеела света + великобритания . И да се поразходиш иа Англия малко , а ? Тези от различните континенти които на времето са блъскали за англичаните вече са се пришили на острова и цицат здраво от каквото могат . Ако случайно работиш нещо там , бачкаш за тях .

Британска общност, е международна организация, включваща 53 независими днес държави, които са били част от Британската империя (с изключение на Мозамбик и Руанда). Основната цел на Общността е да създава атмосфера на икономическо сътрудничество между членуващите държави, както и разпространението на демокрацията и ефективното управление.

Ал

Евробюрокрацията ще раздели ЕС! След поредицата "интересни" решения, като кривите краставици, търканията с руснаците, участие в "Арабската пролет", имигрантската "политика", търговското споразумение със САЩ, и още знайни и незнайни глупости, то ресурса и търпимостта на хората почна да се изчерпва... На хората не им се живее в кочина. Колкото и да ни ги харесвам британците, уважавам ги, че си защитават интереса. Така и трябва да бъде. Камерън от много години предупреждаваше евробюрократите за последствията от глупостите на ЕК. Ето, дойде момента на раздялата... А съм убеден, че Юнкер, с кабинета си назначен по полов признак,НЯМА да си вземе бележка, и ще направят още по-големи глупости. Има два възможни пътя: 1. Реформа на ЕК и ЕС; 2. Разпад на ЕС. Не виждам първото как ще се случи. А второто вече е почти факт. Жалко.

които иска камеран НЕ са в интерес на ес и на останалите членове на съюза . англия иска само каймака от един общ пазар без да носи някаква отговорност. спор няма , че ес се нуждае от реформа,намаляване на бюрокрацията,ограничаване възможността на една страна едностранно да взема решения вредящи на общостта както направи германия. без една интеграция нещата няма да се оправят и южните членове ще продължават да разсипват държавен ресурс без реформи(вкл. и българия ) а северните страни ще продължат да са конкурентни.

Камерон трябваше да измисли нещо по-разумно от заплахите за световна война и други врели-некипели от рода на това, че Путин харесвал Брекзит. Още малко и никой нямаше да му вярва за нищо. Виждам, че е на правилен път -- сега плаши с намаляване на пенсиите и влошаване на здравеопазването, може това да проработи.

та, въпросът до камерън е следният... защо цензурирате български форуми, чрез долнопробната манипулативна сган от иво инджевци и иво прокопиевци, като всеки знае, че те са крадци:-))))

имам един неинфо въпрос към камерън, който е по-видното лице за европейскта политика на кобритания, дори от марти швулц (нали така се казва?). въпросът е наистина сериозен, за това запазете усмивките си за след това! имам ли права да задавам въпроси, а цензурата?

Нямаш право, Камерън не чете хейтърски сайтове!

горкия, а с какво се забавлява? аз се забавлявам с отрепки, които преписват от иво инджев хейтърски статии и крадат хейтърски от народа, като иво прокопиев .-)))

Каквото и да гласуват, хората във Великобритания все ще са зле, а ние при всички положения сме добре.

Английските говеда за пореден път показаха, че не са за Европа..Да си стоят там на скалата и да се пъчат срещу вятъра...То бива нагли к*пелдаци, ама ....Където отидат, все проблеми правят

" Института за финансиране на изследванията и Националният институт за социални и икономически изследвания прогнозират, че към 2020 г. у нас ще се появи дупка в държавния бюджет в размер до 40 млрд. лири (около 58 млрд. долара). ". чее.. Тя дупката си е там! никой не мож я помести дори с кран. обаче започнахме с извинителните бележки за престъпници с болежки :-)))

кой взема на сериозно един смешник, какъвто е редник от уса - камерун? :-))). и той страда от синдрома на меркел, който в същност е sybi. (да не се бърка със сибиле. dissociative identity disorder :-)))

Фандъкова е обявила гей парада .Ако няма ЕС няма гей парад.Гейовете искат ЕС.

Абе нека си парадират гейовете. Докато не ги провъзгласят за активни борци против комунизма и не започнат да им предоставят привилегии - не са опасни. ;))

И за какво са им такива мижави привилегии след като като гейове са завзели всичко и получават всичко защото иначе им се ''накърняват чувствата''

ганьовци нещастни и злоради, Великобритания икономически владее половин свят а индустрията на Германия храни Европа, те винаги ще са добре но ако ЕС се разпадне в Бг ще умрете от глад като в бившата съветска Молдавия

Ти къде си, бате? Тука мизерия ,мизерия, ама хуй - до колене! Доволен ша останеш!

Браво! Точно и ...категорично!

Няма страшно! Веднага излизаме от НАТО(няма да им купуваме старото желязо) и се присъединяваме към ЕврАзЕс. Южен поток ще ни дава парички. Нашето сирене и домати ще се продават в евразия. Ще си произвеждаме пак калашници. Ще националицираме тецовете и ще сложим Бойко в музея на неудалия се капитализъм за експонат ;))

Камерън предупреди, че ежегодните увеличения на пенсиите, безплатните телевизионни такси и карти за градския транспорт могат да бъдат отменени, за да се запълни дупката в публичните финанси, в случай на "развод" с Евросъюза. При нас билета е скъп ,пенсиите мърдат с по три лева ,тия телевизионните такси какви са ? Направо сме си за излизане от ЕС обаче Камеран е получил тлъст хонорар за да смени палачинката .Помнител ли как искаше излизане ?

камерън, твоите вчера ядоха тупалките , отивай да плачеш в ъгъла

Великобританците не получават ли и сега достатъчно високи пенсии?!?! Говорят все едно взимат по 100 евра на месец като българските пенсионери...

Камерън и английските политици предупреждават СЕГА, но и те носят много голяма вина за да се стигне дотук и едва ли тези предупреждения ще им донесат оневиняване и опрощение, си мисля. Въпреки че и в някои от аргументите за излизане има резон, що се касае до нефелното поведение и работа на европейски бюрократи и управници...

камерънчо е добре да отиде поне при един папа да го погали по главата и ще му олекне и ще говори по смислено!! боцето, му каза поне рецептата, че три папи са го галили по главата!? ;))

JMM®

"Късно е, либе(Камерън), за китка"

someone

да.

Англичаните да излезнат или да не излезнат все ще се оправят. Да му мислим ние с цървулите.

И тук има много с цървули .......

Англия със и без ЕС винаги си е била добре...ама ако ние излезем ни чака СССР2 на г-н Пусин и изходните визи както едно време...

защото си лош матрял за това!!? добре го е казал човека..лош, е матряла!! това е !!;))

не знам защо но в бг пресата постоянно се тиражира че брехит водят с 10%, а това не е така. link

защото това ''проучване'' е правено от тамошните голфаджии-социолози