Ако Байер купи Монсанто

Германският гигант Байер иска да купи един от най-омразните концерни в света - американския Монсанто. Дано Байер захвърли тази опасна сделка.

Обратно в новината

Коментари - Ако Байер купи Монсанто | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците искат да вкарат Троянски кон в Европа чрез Байер и то на космична цена! Нали не искаме генномодифицирани? Вън!

Монсанто не навлезе ли на пазара 91-ва, по време на правителството на Филип Димитров?

Да, точно така и то с Раунъп.

Имаме още едно потвърждение на твърдението ми, че Германия е единият от трите големи уроди на днешния свят. Като се почне от финансирането на комунистичрската революция, та се стига до инвестиции с милиарди в Монсанто. Един грях се прехвърля от световен урод при друг световен урод. Ако тези милиарди се дадат за праивлните действия за изхранване на хора, тези хора ще бъдат изхранени, но няма да спечелят германската аристокрация (изродена до степен, че на човек не му се вярва коко) и американските копорации, платформа на сбъркана противочовешка политкика на САЩ.

много ми е смешно, когато някакви форумни лаици, които нямат грам познания от наука, пишат за "съмнения за предизивкване на рак", "корпорация-враг на човечеството" и т.п. конспиративни фантазии.

Ти би ли дал дето си ей-сега да му барникат гените и да му одобряват по този начин определени качества? Прдстави си, че ти предложат. Би ли? При това приемаме, че не е доказано, че е вредно. Приемем отговора "не" без да се съмнявам. Понеже трябва да си баш парче изрод, за да подложиш детето си на такава манипулация с аргумента, че не е доказана вреда. Със сигурно ще се усъмниш, че недоказан вреда не означава доказана безвредност. А защо смяташ, че промяната на гените на живите организми на Земята е по-безопасно за баланса на живия свят от промени в гените на детето ти? Късо мислиш. Посредствено мислиш. Нямаш усещане за опасност, защото умът ти не се разпростира така далеч, колкото се разпростира опасността от това, което прави Монсанто. Байер не е много по-читав! Простият човек си гледа битието и файдичката. Умният човек не приеме с лекота риск, който не е непреодолим и неизбежен. Умен човек не може да допусне одобрение на разбазикване на гените на живота на Земята, защото има оня грам качествен ум, който го отличава от посредствения оцеляващ вегетиращ човек, дето го води за носа файдичката му.

Направо съм потресен от тази сделка. Никога не бих намразил Германия ,но това е извън фантазията ми. Байер ако се слее с врага на човечеството Монсанто ще се превърнат в ......лайно .Мразя всички капути и тях тогава 0ще повече!!!!

Историята на германските концерни е директно свързана с възхода на Германия при Хитлер. Така се връзват нешата, Хитлер, Концлагери, Циклон Б, а сега и Монсанто - кое не е в профила на Компанията досега? Или сте бил в заблуда досега?

хе-хе и какво стана сега? европейците се бият в гърдите, че не искат да ядат американски гмо храни, а пък байер сами тичат да купуват "омразния" монсанто.... на маймуни ви направиха бе ей :)))

За сега добра новина - не са го купили! Ако го купят и в Европата ще почнат да рупат яко ГМО-та. За сега има слаба законодателна съпротив в някои страни (дори и у нас), след това ще е пълен погром.

германия се прояви напълно в светлината на ердогания, благодарение на евреина щайнмайер и благодарение на протестърска мрежа на евреина сорос - с неговите пари в офшорки.

Нито едно нормално, да не говорим за професионално изказване.

окей, разбрахме ви щайнмайер. на това му се вика от вас толерантност на мненията. нямате проблем, само нататъка!

щайнмайер, не отклонявате ли малце общественото внимание с русия от главния проблем - подписването на турция ttip? а вувузел, турчино мразещ всички мнения?

авторът гледа от грешна позиция. самият факт че Монсанто не се поддават на изкушението показва че осъзнават до какво може да доведе тя. Силен коз в ръцете на Европа с които могат де са изиграят много добри ръце на Американска територия ;)

От туй дет четаф разбраф само че ке умрем...

Защо някои хора се имат за по умни от специалистите на Байер? Що така не сте милионери като тях бе всезнайковци, а се плюнчите по форумите? Какво сте постигнсли в живота въобще бе льольовци?

Браво,боклук защитавай тези масови убийци.

Падни долу Говедо, на теб ли ще обяснявам.

за теб разбрахме със сигурност едно- че си СОЦИОПАТ

Popa

Между другото, ГЕНЕТИКАТА беше тотално отречена по времето на СССР! В резултат на което първо измряха от глад над 20 милиона души, след това умря и "генетически чистия" СССР!

Popa

По данни на НСИ, в България умират годишно над 120 хиляди българи, защото ядат еко-храни, от двора, а не генномодифицирани, които са забранени в България! А генномодифицираните, според британските учени гарантирали продължителност на живота до 120 години!

разрових се в сайта на НСИ ама подобно проучване с такива цифри не открих. Може ли подробности, моля?

Popa

Разрови се в сайта на НОИ, а не в кофата за боклук!

Вувузело,защо не се гръмнеш?

Ирония, сарказъм, подигравка. Нищо ли не отбирате от това?

Доживях да съм съгласен със статия на Дойче Веле. От ГМО има доказани смъртни случаи - аз съм чувал за лекарства и памук. Това освен въпросите по които се спори, дали и колко вредни са дадени продукти и че измирането на мишки и крави, не е валидно за хора.

Popa

Прав си, чичо ми умря като се задави с памук! Мислеше, че не е генномодифициран! А той всъщност беше чист еко-продукт!

От памук се правят дамски превръзки и от тях има смърти случаи. Другото с лекарството бе някакво японско. Което си било старо и се ползвало от отдавна и извъеднъж почнали да измират. Май при него имаше ефекта на самоизяждане на тъканта. Оказало се, че единственото променено било, че в процеса (не спонаваха в продукта) се ползвало ГМО продукт. Ако нацелят точно ГМО-то, може да заприличаш на аватара си.

Тихо, роби, ще му ядете ГМО-то и ще викате за още!

мощно плюене явно в русия ползват най-масово продуктите на монсанто защото там хората умират най-млади! америнаските бургери са ужас но кебапчето е супер полезна храна! не ви ли писна от тъпотия

достатъчен пример - до какво води ката ден зобенето на ГМО царевицата от Козяцката ясла.. Та, не са пъни да ни даваш други примери..

БЛЕКУОТЪР, дето МОНСАНТО притежава и издържа, дали е елемент на сделката? Щото - тя националната сигурност на САЩ, тогаз е многооо заплашена.. Що се отнася до "германския" БАЙЕР.. Да отбележим няма ГЕРМАНСКИ концерн Байер. Веднага след войната стана американски, част от репарациите, които Германия плаща на САЩ!!!

по данни на здравното министерство на САЩ-годишно там умират около 350 хиляди души от поглъщането на американски храни-от наднормено тегло, диабет,от запушване на артерии, от инсулти и какво ли още не.Гадното е че тези заболявани се явявавт масково в тинейджърска възраст.

А в България - във всички салами вкарват ГМО соя от Китай, плюс другите химии и квo става ? С гаранция от ......дрън, дрън.

Тези три неща се крепят само на вярвянето в тях. Знанията са едно, а как и за какво ги използваш друго. Колкото повече религия и/или пари са фактор толкова повече хората затъват в посредственост. И толкова повече подчинени като роботи

НАЦИСТИ ЮНАЙТЕД :)))

това е поредния опит америка да провали европа

Монсанто се маскира като Байер и завладява и Европа ........... ЖАЛКО !

Монсанто е типичната американска фирма, за която ракът и избиването на пчели в глобален мащаб е незначителен страничен ефект от добрите печалби. По-добре за цяла Европа и Света е тази фирма да си остане американска. Особено, ако Байер държат да се различават с нещо от Монсанто. Не че в Европа не се правят безобразия, но са невинни като детска пакост, в сравнение с американските безобразия.

Байер имат доста богата история. Вече позабравена.

сигурен съм, че евреите не са забравили нито една буквичка... :)

Лейка, доколкото съм запознат културите, които Монсанто продава са все за растения, които не се опрашват от пчели, и в тоя ред на мисли хич не им пука какво става с тях. абсолютно нормално.

Статията е абсолютно късогледа от гледна точка на това,че разглежда Байер и Монсанто като антагонисти,докато в действителност тези 2 корпорации и тяхното евентуално сливане просто отразяват тенденцията за монополно окрупняване на транснационалните корпорации. Кредитите, които Байер ще бъде принуден да вземе и увеличаването на уставния му капитал просто ще обезсилят влиянието на европейците в него за сметка на новите инвеститори. В навечерието на подписването на ТТИП нещо ми подсказва,че това ще са американци и,че не всъщност Байер поглъща Монсанто, а просто две вредни за човечеството корпорации се обединяват в нов,по-опасен и вреден симбиотичен организъм. Най-големият производител на пестициди се обединява с най-големия производител на /хибридни и ГМО,т.е ялови, негодни за "повторна употреба" / семена- ако това не е монопол върху най-важния ресурс след водата- храната,не знам кое би могло да се нарече такова. Доброто име на Байер щяло да пострада? Авторът сигурно е момче в първи клас. Това е корпорацията,измислила хероина и продавала го като лекарство за кашлица, уж абсолютно безвреден.

продължавам с това колко "порядъчна" е историята на Байер-корпорацията,която като част от "Фарбен" ИГ доведе Хитлер на власт: "...през 1946 г. американското правителство стига до извода, че без "ИГ Фарбен" (респективно "Байер", BASF, Hoechst) войната би била невъзможна. Прословутият лагер на смъртта "Освиенцим" е дело на компанията. Това е най-големият промишлен комплекс за производство на синтетично гориво и гума, необходими на Хитлер за завземането на Европа. На 14 април 1941 г. представителят на "ИГ Фарбен" Ото Армбруст, който е отговорник за проекта "Освиенцим", казва на своите колеги: "Нашето ново приятелство със СС е благословено. Ние взехме всички необходими мерки за интеграцията на концентрационните лагери в полза на нашето предприятие." В лагерите се правят човешки експерименти. Фармацевтичните отдели на "ИГ Фабрен" ползват концлагеристите за изпробване на нови ваксини В "Освиенцим" работи извергът д-р Менгеле. Документацията на лагера е съхранила преписки между коменданта и "Байер". Те са за покупка на пленници, върху които да се експериментират хормонални и други ваксини. "Що се касае за исканите от вас 200 райхсмарки на жена, ние предлагаме максимална цена от 170 райхсмарки. Ако сте съгласни, ще вземем 150 жени." Търговията с човешкия живот между коменданта и шефовете на "Байер" е не просто цинична. Тя е ужасна. Най-отвратителното дело на "ИГ Фарбен" обаче е създаването на прочутия "Циклон Б". Този газ погубва милиони в специално направените камери. Възмездието идва на Нюрнбергския процес. 24 членове на Борда на директорите и длъжностни лица на "ИГ Фарбен" са признати за виновни в масови убийства и други престъпления срещу човечеството. Трибуналът съди трите фирми "Байер", BASF и Hoecsht поотделно. Незнайно защо през 1951 г. всички са освободени и започват отново работа в Германия. Като Фриц дер Меер, който от 1956 до 1964 г. е председател на Надзорния съвет на "Байер".

Ти си толкова опасен, колкото и аз - Monsanto! Благодаря ти!

Ех и веднага се сещам за снимката на така обичания папа Йоан Павел 2 в спретнатата униформа на "Фарбен" доставя ли газ за камерите и спомагайки за тези масови екзекуции, а след това Бог му бил простил! Най-големите хуманисти са всъщност най-големите буклуци на земята и последните, които ги е грижа за човешкия живот, доказателства за това бол. А ако се беше стигнало до тази сделка не ми се мисли.... Да правиш сделки с САЩ или тяхно отроче е като да подпишеш с дявола и да продадеш душата си за блестящо камъче. А за TTIP - това е най-вредното за нас и Европа споразумение и ще съсипе много държави на стария континент.

аззз

ми да развивяат викаш екологично селско стопшанство като българите и всичко ще им е наред нали 500 млн народ колко му е да се изхрани

Не е вярно, че семената от ГМО на Монсанто не могат да се използват за нова реколта. Напротив могат. От Монсанто обаче по договор забраняват. Нещата са следните: от декар с не ГМО се добиват 250-300 кг. пшеница. От ГМО по 1200 кг. Кредитите ще се взимат от Европейски банки и това ще са само кредити. те няма как да обезсилят каквото и да е. Добре е като изброяваш лошите неща да споменаваш и другите, като примерно, че благодарение на Байер са изчезнали от лицето на земята смъртоносни болести унищожавали в продължение на векове по 20-30-40-70% от населението и т.н. Така че нещата не са само черно и бяло и само прост комунист може да ги разглежда така, забравяйки за 60 милиона избити от Сталин и въртейки единствено 6-те милиона избити от Хитлер.

Ал

Ти съвсем свободно си измисляш числата. Първо добива у нас е около 500 кг/декар и е съвсем съизмерим с този в САЩ, където числата са като тези цитирани от от тебе, но за акър... За банките - разбира се, че ще обезсилят компанията. Нали ще трябва да плащат лихви, а освен това и едни банкери ще им се месят в управлението. За избитите от Сталин ... пак свободно съчинение...

Човек, ти нормален ли си? Установено е, че в резултат от експериментите с концлагеристи няма постигнати никакви открития. Това е известен факт. Твърдението, че са преборени някакви болести, от които умирали нам си колко хора - са просто болестно проявен афантазия, която търси някакво логично продължение на изродствата на тезо уроди. Няма логично продължение. Няма нито едно постигнато благо за човечеството от тези експерименти. Отделно от това добиви от пшеница 1200 кг. на декар няма. Жалко, че няма механизъм да се отличат такива луди като тебе и хората да ги прескачат, акто им четат блудствата.

от трън та на глог, че е по-висок!

някой е проклел германия , най-вероятно онзи с полския мустак !

Байер избива милиони в името на "бизнесa".