ЕК временно спря плащания по ОП ”Регионално развитие”

Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма.

Обратно в новината

Коментари - ЕК временно спря плащания по ОП ”Регионално развитие” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нарушенията са периода на управлението на ГЕРБ, а те имат наглостта да грачат, че са спрели парите заради сегашните управляващи.

... ЕК трябва да спре отпускането на средства от ЕПРР - само, ако знаете къде потъват тия пари сега--улиците, разорани, подпорни стени-няма ги, горски пътища--няма ги, не са построени--- но са отчетени като използвани за... Спрете ги!

айдеееее, само на мен ли ми звучи позната тази песен? едвам се мина и година от шайката орешарски да захапе властта и почнаха санкциите...след още една година очаквам купони за хляб по магазините....

Наказанията са за Нарушения(кражби) по времето на ГЕРБ =2009-Май 2013 ... пише го Ясно ,да разберат и неможещите !

не е вярно - четеш както ти изнася. от тогава са започнали проверките - никъде не пише че герб са единствените виновни. ако беше така още по тяхно време щяха да ги спрат. одити се правят всяка година

ЕК мръснишки ни изнудва, това е истината. Само идиот не би го забелязал.

Изнудват ни да крадем по-малко от парите, които ни дават???

Временно спираме прибирането на членски внос от България

Хвалбата на ГЕРБ за "усвоени" Европари-Бургас , с най-Много Санкции за Нагласени Проекти+крадене на Европари ! Занкциите срещу България са за: ...... " Те са заради заложени дискриминационни условия в почти всички строителни договори."

Pesh0

Най-много средства до началото на 2014 г. са усвоили общините в област Бургас 285,7 млн. лв. проблемни са 700 ХИЛЯДИ .

Одит 2009- Май 2013 ! .... Не е била добре разписана методика за оценка на офертите. Неправилно е прилагана по места методиката за средна цена при оценка на офертите. ....

Одит 2009- Май 2013 година ! .... Били са поставяни еприемливи критерии за подбор, допускана е неправилна промяна в тях чрез уточнение, разпратено само до участниците, без да е публикувано в официалния вестник на ЕС. ....

"Проверени са общо 58 процедури за периода от 2009 до Май 2013 година и 8, подписани след юни 2013 г. " ........ "Сроковете за представяне на оферти са били намалявани неправилно. Потенциалните участници са получавали тръжна документация по-рано от нормативно-установения срок ."

Другарката министър да си облече цикламеното костюмче и да обясни как ГЕРБ са виновни.

А кой, та не е ГЕРБ?! Прочети за какъв период от време става въпрос.

Спират еврофондовете заради това правителство, заради корупция. Затова от ЕС искат оставката на Десислава Терзиева, същото се отнася и за Искра Михайлова - министър от ДПС, много крадат и ги хванаха. Да не говорим за милота семейство от М-во на земеделието, които отговарят за европейските програми - вместо на земезелци - раздават пари за джипове и яхти.

Правилното решение е БГ да спре финансирането на ЕО. Получаваме по-малко отколкот даваме и хрантутим чиновници които взимат решения срещу нас. Ако спрем да плащаме и директно разпределяме това което даваме ще има повече.

Това са "възможностите" на БСП - да дойдат до точката на замразяването на еврофондовете, ето това те могат.......

Ще ги пуснат парите. И там разбража че бившия премиер е мутра.Май не четете правилно-проектите са от 2009 до май 2013г. Кой упавляваше тогава? Бива амнезия ама вашата е тотална.

БРЦК

Заработи ли парата ? Защо все четирибуквени 'анонимки' като кико , диди , мара и тн. пишат еднакво една и съща опорна точка? Сменете поне малко словореда ,че личи от 100км пръднята от посрано 20.

Да бе, ще ги пуснат. Ще, ще, ама ще е, когато т.нар. "мутра" замени Пачо Орешарски. Понеже на "експерт" Пачо му вярват, а на "мутрата" не :)))

... понеже "мутрата" ги страхува, ако трябва да ползвам фразеологията на ваш Делян :)))

На бургаския кмет му намерили 9 проблема при обществени поръчки за 4 години за "великата" сума от 476 000 лева. Смях - няма и половин милион лева за 4 години. При експерта Пачо Орешарски такива проблеми няма - той обществени поръчки не прави, а директно си възлага на Газпром строителство за 3 милиарда по Южен паток. Няма обществени поръчки, следователно няма и нарушения на обществени поръчки :)))

БРЦК

Ми много ясно. Колкото и перфектен да е проекта , при желание винаги може да се намери дребна грешка. Винаги! Сега като почнат да спират парите и по другите проекти и програми и "експерта пачо" ще трябва пак да 'разваля' седянката. Само да внимава тоя път да не му я развалиме ние!

Май не четете правилно-проектите са от 2009 до май 2013г. Кой упавляваше тогава? Бива амнезия ама вашата е тотална.

БРЦК

Сега ще ти го обясня като за бавноразвиващ се трол: "Не е важно на кога е одита , важното е на кой му спират парите" . А парите ги спират винаги на тройната ламя. Горките - все на тех им ги спират и те винаги не са виновни.

Вие май не четете. Нали и аз това казвам - че на бургаския кмет за 4 години (от 2009 до 2013 г.) са му намерили проблеми за цели 476 000 лв (!), а пък на Пачо Орешарски няма проблем с обществените поръчки за 3-те милиарда лева за патока, понеже той обществени поръчки не направи, ами директно ги даде парите на Газпром без поръчка :)))

В САЩ има щати, в които се прилага смърното наказани, в други - не! В СЕЩ,/съединени европейски щати/, защо всички щати/държави/, трябва да са подвластни на правилата на Брюксел?!

Кавале, и в ЕС си има национално законодателство. Има си и европейско, с което трябва националното да е съобразено (в областите, в които европейското дефинира общи изисквания за всички страни). Както и в САЩ си има федерални закони, които отделните щати не могат да си отменят или преиначават както им скимне.

БРЦК

Глупаци - не разбрахте ли ,че периода на одита няма никакво значение ? Спират парите защото престъпниците от БСП са на власт. И ще ги пуснат пак , когато ги изметем. Не е като да не стана същото и предишния път , нали ? Тук въпроса е политически и ЕС ще спре още пари ако се забавим с измитането на тройната ламя от властта.

Някой си,който се смята за умник тръгнал да прави внушения.Ами , ако нямат значение принципите,а ей така се налагат санкции по симпатия или антипатия за какво говорим тогава.Излиза,ако на брюкселската администрация не и харесва едно правителство налагай санкции-как се нарича това умнико.

БРЦК

Нарича се 'политика' и дипломация. Не е за аборигени. Сега като спрат и другите пари ще ви окапат опорните точки...

Фронтално да се блъскаш в ЕС е безумна идея. Трябва политика и много пазарлък, ама от подготвени хора дето ги нямаме.

Защо е голямата борба горе,кой да вземе властта?!?!? Заради парите на ЕС!!! Ако ЕС спре парите,всички ще се разбягат,като пилци и никой няма да иска да идва да управлява!!!

Народе, не се яжте помежду си, нито Герб е виновен нито БСП, смятат ни открай време за аборигенска държава, та за да ни затрият докрай са тези манипулации.. Нали четете, не можели да кажат каква е сумата, ха-ха, но на Гърците дадоха още милиарди.

че дори Барозо не би могъл да спечели европари през България, ако не е "правилният" кандидат. До сега трябваше да го пробват този номер анонимно. Както навремето американците анонимно са пробвали една тема по литература оценена за 6 с награда, как получава оценки от 2 до 6 рандъм дистрибюшън от най-различни, нищо не подозиращи даскаля, и са разбрали ,че само тестовете , макар и не съвсем точни , дават някаква форма на честност.

Според мен трябва да оставим правителството на Орешарски да си довърши батака и да се закопае само. Ако ГЕРБ дойде на власт ще обере всичките негативи от престъпленията на Станишев ! Нека ги оставим само да се закопаята !

пак отсега още други ще са му виновни.....

Тиквичке, точно при ГЕРБ обществените поръчки бяха най-нагласени, за което има доклад и в България на КЗК и други. А в Бургас си спомни кой има абсолютно мнозинство.

Тя (ДЕница Караджова от БСП) обясни, че става дума за проекти през целия период 2009-2013, договорирани и управлявани от три правителства.

Абе кви ги приказваш бе ,става дума за спрените пари по вина на ГЕРБ

Гледам.че другарските 15-ки нещо се превъзбудили,готови да прехвърлят вината.Я да видим,могат ли да четат?" В ход е процедура и по спиране на парите по оперативна програма "Конкурентоспособност", както и по Програмата за развитие на селските райони, твърдят от ЕК Според тях всичко зависи от поведението на кабинета през следващите дни. ""

А нещо да кажеш за 58-те нарушения п време на ГЕРБ? Или опорните ти точки не го позволяват?

Pesh0

трябва ли да се коментира опорна точка на БСП . Нека това го кажат от Европа .

Тя ( Деница Караджова от БСП) обясни, че става дума за проекти през целия период 2009-2013, договорирани и управлявани от три правителства.

Кроманьонецо ,парите са спрени заради крадливите и некадърни гербери.

Добре бе,разбрах,че не можеш да четеш..А да решаваш кръстословица-бюлетина,можеш ли?Идиот.

Като ни гледат що з аплеме сме как няма д ани спрат всичко.... нали си плащаме вноските в Евросъщза, за тях е важно д ани орежат повечко неща, та да останат за тях пари....

ами да спрем и ние преводите, а не да издържаме гърците, дето си пият узото и ни имат за бели роби.

Станалото с Неков е показателно какви хора са избирателите на БСП, а именно пенсионери на пределна възраст, малограмотните и неграмотните хора в България, които по никакъв начин не искам да обидя. Хора, които не са били наясно какво значи префенциален вот. Хора, които не са знаели и разбирали, какво означава едното квадратче и какво значи другото квадратче от бюлетината. Това са го направили баба ми и дядо ми, които са над 90 години и циганите, които по принцип са неграмотни или са купени. Случаят е показателен, какъв е електората на БСП.

ГЕРБ могат само да се кланят и свещи да палят, че им се падна по-голям номер от 17. Защото техният изберател не се различава много от БСП-арския.

Opaaaaa... Бургас???? Я вижте последното изречение кой му е връчил наградата... оная откачалка Десито. отново поразиите на тъпите Гербери...ама пак сега тия ще го оберат..... НАГЛЕЦИ.... И НЕКАДЪРНИЦИ.....

Ето ти поредното истинско ДОКАЗАТЕЛСТВО колко крадливо и гадно управление имаме в момента. А новата опорна точка на комунистите и турците е да плюят по ЕС. По-абсурдно нещо от това надали има. Тва могат да го блеят само кухите им, полуграмотни човекоподобни избиратели.

С дребната забележка, че парите ги спират заради правителството не в момента!

Тва кой номер опорна точка беше?

За пръв път попадам на човек, в ник-ът на който е концентриран най-добрият ми аргумент срещу него;-). В Перник "калибрата" сигурно е нещо като "Тесла" /колата,да не се бърка с дърводелския инструмент/,предполагам? Сериозно,става ми все по-забавно. Ако сегашното правителство /смотаняци и крадци,спор няма/ не сдаде скоро властта,май ще има София Майдан и всички вие,младите гербери,ще сте на барикадите. Готов ли си да излезеш на палатка в центъра на столицата и да гориш полицаи с молотов? Пардю ще ти донесе сникърсче.

На всички промити мозъци, ревящи в подкрепа на ГЕРБ, ще припомня - от 2007 г. до сега кмет на Бургас е Димитър Николов, издигнат от партия ГЕРБ. А предупрежденията от ЕК за нарушения не са от вчера.

Бургас - град от селски тип се превърна в привлекателно място. А що се отнася до ГЕРБ, досега обвиненията са за нарушаване на процедури, а не за изчезнали средства (или документи). Разликата е значителна. За пример авиоотряда.....

"Проверени са общо 58 процедури за периода от 2009 до май 2013 година и 8, подписани след юни 2013 г." Някаква друга мъдрост ще напишеш ли? А за нарушените процедури вина носи и общината. Тия договори кой ги подписва? Прочети конкретно за какво става дума.

К'во става бе Бате Бойко, големи хвалби бяха за това как на БСП им били спрели парите от еврофондовете, пък ти като си дошъл и мед и масло потекло от Европа. А какво се оказва, крал си, крал си, та чак замирисало до Европа. И къде най-много се е крало - в любимия гербаджийски град Бургас. Браво, малко гласувахте за Тиквата, повече трябваше да вземе на изборите, да ви е хак!!!

Aбе,някой да е чул нещо за онзи френски безработен-министър на ''инвестиционното проектиране''?Каква точно работа върши?

ти пък! де се е чуло и видяло министър да работи? за какво са "лошите" чиновници. министъра само казва "искам!", и ако му обясниш че е незаконно ти вика: "абе не ме занимавай с глупости бе! направи го да е законно!" плевнелиев като министър беше изключение, когато попълваше апликационните форми, защото чиновниците казвали: "не мога! за пръв път виждам подобно нещо..." ама системата бързо бързо го изхвърли

Това с "равните цени" е последният оисък на "пазарната икономика" :))) Звучеше и по времето на плановия "развит социализъм" :))) Както и изселването на компактни групи от населението ;) Нищо ново под слънцето!

ОТ вчера вечерта до момента продължава да има неразбрали,за кой ли път обяснявам на тъпите ИДИОТИ гласували за ГЕРБ ,парите ни се спират заради нередности по времето на управлението на ГЕРБ.НЕ МОЖЕ хора завършили образованието си с помощта на тати ,от тъпотия не научили един чужд език да управляват държава ,пък била тя и България.НЕ МОЖЕ ТЪПАНАРИV

Ти ли бе,олигофрен си седнал да наричаш другите идиоти?Олигофрен,който се затруднява от бюлетина?Да се махат веднага безработните експерти,не да се оправдават.

За такива кроманьонци като теб ИДИОТ е меко казано да се нарече.

'' ИДИОТ е меко казано да се нарече.''...Едно изречение не можеш да свържеш...Нормално.Всичките сте такива.

Аз съм българин. Меркел не ми е никаква нито по Конституция,нито по кръв. Ти какъв си,че ми казваш какво ще стане в собствената ми страна? Колаборационист на завоевателите?

Ако САЩ и Европа имаха пари, светът нямаше да е толкова напрегнат в момента.Уви,те нямат.Затова Европа така просто клъвна на американския капан "Украйна"-отначало и потекоха лигите,ама после разбра,че това,което и се готви там, не е добро. Както каза един френски журналист наскоро- "Европа ще загине на украинсите полета." Сега се чуди как да се оправи с цялата каша и както виждаш се опитва да пасува. Затова и Обама се срещна с туземните вождове от сорта на Туск и Плевнелиев- тези дресирани пудели правят всичко веднага,докато въздействието върху Европа изисква няколко идеи по-опосредствани действия и съответно по-разсрочен във времето ефект.

Смяташ да "изнесеш" всички етнически българи ли? А уж смятате чичко Джо Сталин за лош...

Етнически българин? Какво е това животно?

Гражданин на РБ, различен от "български турчин" и лилав "сиганин". В тази категория също така не се включват и еничарите.

Цитат: "Проверени са общо 58 процедури за периода от 2009 до май 2013 година и 8, подписани след юни 2013 г. " Сега ясно ли е за чии действия ни спират плащанията???

Ясно е.Винаги спират парите при другарски министри.Като им пречат предишните има изход.Да се махат.Веднага!

запада не дава демокрация на НИКОЙ освен на техните си страни. Такива като нас ги правят Колонии, които робуват на запада.

И какво се опита да кажеш в случая по темата?

робуваш ти. я питай политиците дали робуват? за това ни разделят на сини и червени, на леви и десни...

Европа хем иска уж да ни помага хем дава постове на хора ,като Станишев , които създават проблемите.

вярно европа помага само НА УЖ

И да критикуваш някого по даден проблем, означава да имаш своя теза за този проблем, да излагаш аргументи. Къде са аргументите на Буда, една дума да е казал как вижда бъдещето на държавата, че да знаем за какво драпа за власт!

За да си оправим държавата трябва да се отървем не от БСП ,а от нейните поддръжници-от неграмотните , мързеливите и глупавите!

Простаците лишени от духовност и морал, рентиерите-реститутки, бандитите и мутрите, трафикантите, псевдо елита от разбойници и мутреси и псевдо интелегенцията от продажни журналисти, некадърни артисти и чалгаджий - ПОЗНАЙ ЧИЙ ЕЛЕКТОРАТ СА!

На мен път за постоянно ми омръзна от ЕК, и се чудя защо не спрем за постоянно да внасяме вноски и участието си в нея.

Има нещо много сбъркано и в ЕС.След като са информирани по какви причини се краде и кой , защо не изтипосат крадливите ни политици и техните фирми на показ , защо не ги съди Европейски съд и да си понесат заслуженото? Какво общо има с тях народът - те си купуват изборите , те си усвояват еврофондовете чрез приближени фирми , те станаха милионери , а народът е параван ,зад който става всичко това.Европа не трябва само да санкционира , Европа трябва да съди виновните...!

Защото не е ЕС този, който трябва да спре хрантутниците, а ние. След като ние не хаем кой е горе и защо сме бедни и ограбени? Трябва първо ние да си разчистим къщичката.

Само, че нашия матреал е толкова. Фактъ, че ГЕРБ продължават да събират най-много гласове по избори е идеално доказателство за матреала.

Криза е в ЕС и най-лесно пари се взимат от бедните държави ,а трябва пари да се наливат и в Украйна ,а това е началото на края на т.н Евросъюз.

пеичо??? глупав ли си, другите ли имаш за глупаци или двете заедно!!! ,,приятелите,, на европа 2009-201з са правели ,,грешките,, и сега със задна дата техните ,,европеиски,, приятели ги ,,поправят,,!!! троината и тя не е ,,божа,, кравица но и ,,герберската,, арогантност можеш да я наречеш ,,мутренска,,.по голема нема!!!

Изселвайте се!Региона на Западна ЕВропа не са му спрели фондовете.

толкова ли ти е трудно да проумееш нещо просто? В ЕС управлява котилото на Биби. И като той не е на власт прави мръсно на другите. И въобще няма значение кой какво работи и прави.