Европа вдига пенсионната възраст

Населението на Европа застарява и много страни се ориентираха към покачване на пенсионната възраст за гражданите си.

Обратно в новината

Коментари - Европа вдига пенсионната възраст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, това светът няма да го преживее вече , масово недоволство ще има .

За да вдигнеш пенсионната възраст, трябва да осигуриш работа на хората до тази възраст. А ние едва удържаме официално 10 % безработица и неофициално - може би над 30 %. Пресмятанията трябва да са актюерски и да се знае и обяви на народа не само пенсионната вазраст, но и средната продължителност на живота за мъже и за жени и колко години се предвижда да получават пенсии българите. За сега, за мъжете са 5 години / от 63 до 68 / , а за жените 11 / от 60 до 71 /. Май, дискриминацията този път е на мъжете. Те може да се наложи да работят за жените и след смъртта си. Е, ако това не е кавалерство ?!

сте дискриминирани, когато е въпрос да лежите пред телевизорите сте в правата си. Мъж, който не е служил войник и не може да защити родината, народа и семейството си, мъж, който не е в състояние да осигури издръжката на семейството си - не е мъж, а мекотело недостойно за уважение.

Не зная от къде е свалена тази статистика, на която не вярвам! Не зная и с каква цел тя е показана некоректна! В Германия пенсионната възраст по закон е 67 години!! Имам го черно на бяло от моите ежегодни пенсионни удостоверения на федералната пенсионна агенция!

Остава и дядо Господ да вдигне продъжителността на живота. За България няма такава вероятност.

каде е сметката ч0 години работа а 5години пенся ако доживеш до тогава.е ми неможе да храним 1 милион цигани и 500 хилади администраця.при полжение е още 500 хилади останаха без работа.остават около милон милион и половина които трява да искарат парите за останалите! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колкото повече гейове толкова по-висока пенсионна възраст.

НЕКА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА МИ ОСУГУРЯТ ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА, ЕВРОПЕЙСКИ УСЛОВИЯ НА ТРУД, ЕВРОПЕЙСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЕВРОПЕЙСКА ПОЧИВКА ПРЕЗ ЛЯТОТО И ТОГАВА ДА ВДИГНАТ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ, КАКВИ ДЕЦА ИСКАТЕ ДА ГЛЕДАМЕ, КАТО ОСТАВЯТ ПЕНСИОНЕРИ НА РАБОТА, А СЪКРАЩАВАТ МЛАДИТЕ ХОРА, ПЕНСИОНЕРИТЕ РАБОТЯТ С ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА И ИМАТ ПО-ВИСОК ЖИЗНЕН СТАДАРТ ОТ РАБОТЕЩО СЕМЕЙСТВО, КОЕТО ОТГЛЕЖДА ДВЕ ДЕЦА. ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТЕ ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ КАТО ТОЛКОВА ТОЛЕРИРАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ!

12з21, обвиняваи баста си, дядо си и т.н. за това което сега ти се случва. не някакво си правителство кето е на работа от година...гледаи назад вав вековете и твоите предси и ако искаш тях псуваи скапа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Върнете ми парите,които съм внесъл след 31 години стаж у Нефтохима от които 19 първа категория,след което ще се пенсионирам на 100 години.......

Отвратен съм от всичко и от всички...

Вижда се с просто око, че у нас възрастта за пенсиониране е една от високите и сега, какво по дяволите искат тия свине ?! От друга страна Брюкселските тарикати не са си мръднали пръста за подобряване на условията за живот нито у нас, нито някъде другаде. Не е имало референдум за присъединяване нито към ЕС нито към НАТО, поради което считам присъствието ни там и съобразяването с техните правила за излишно. Тези неща, както и почти всичко останало трябва да се решава с референдум.

в БГ всеки гледа да се пенсионира колкото може по-късно, защото пенсията му е смешна в сравнение със заплатата. С изключение на военни и полицаи, аз не съм чул някой да иска да се пенсионира по-рано. А относно вноските - може да си направиш и сам сметката. Просто си представи, че сам си събираш парите за пенсия. Ако имаш 1000 лева заплата, колко от тях ще отделяш месечно за пенсия? По 100 лева? При 30 години стаж и 15 в пенсия ще получиш 200 лева, които ще ти стигат само за хляб и кисело мляко.

Математиката не трябва да управлява живота ни. Трябва да има твърди социални ангажименти, а когато не излизат математически просто се понижават стойностите. Трябва да се защитава начина на живот, а не толкова някакви привидни парични ресурси. Всеки трябва да има ПРАВО да се пенсионира рано, а който иска да продължи да работи - моля, но извън държавната сфера. Междувременно държавната сфера трябва да се увеличи, противно на проповедите на реформаторите.

Господинът Симеон Дянков досега е дал много малко умни предложения едно, от които е да си внасят осигуровки държавните служители.Защо не се говори за това/ясно/. Друго интересно е да се публикуват разрези на пенсионерите по болест. И освен хилядите други работи, които могат да се напишат е да не се краде от този пенсионен фонд.

Дабрее че можем поне да си чешем езиците все още.Каквото са решили то пак ще стане.На нас ни остава само да се молим на господ.

да сравним и икономиките и организацията на обществата и тогава да сме барабар с всички.

Аз пък ще се пенсионирам на 53! Духайте супата и давайте парите!

Няма да плащам за 1500000 псевдопенсионери-бивши милиционери/настоящи бандити/и старшини и генераи от бившата армия-също бандити.65 ГОДИНИ ВЪЗРАСТ,40 ГОДИНИ СТАЖ-ТОВА Е ИСТИНАТА.

Неморално е да не се равняваш с европейците по размера на доходите,а да ги изпреварваш по възрастта за пенсиониране!Политика на геноцид означава това:средностатистическият французин живее 80 год.и получава пенсия средно 21 г.;средностатистическия българин живее 69 г. и получава пенсия 4 год.При това пенсията на този французин е средностатистически 10 пъти по-висока-1500евро!Това трябва да обясни Гоце на бабите в Пернишко-защо той и неговата партия затриха за изминалите 66 год.българина като нормално съществуващ европеец,какъвто беше до 1944г.,а не да ги баламосва с глупости!

ИЗЛЕЗ ВЕЧЕ ОТ ПЕЩЕРНАТА ЕРА, ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ...

20.02.2009: Продължителността на живота у нас е по-ниска в сравнение със страните в Европейския съюз, каза Емилия Войнова, директор на Дирекция Демографска политика и равни възможности към Министерство на труда и социалната политика (МТСП). Тя посочи, че у нас продължителността на живота при жените е средно 76,3 години, а при мъжете 69,2 години. За 15-те стари държави от Европейския съюз (ЕС) средната продължителност на живота е 82,4 за жените и 76,7 години за мъжете. В присъединилите се през 2004 г. десет държави към ЕС продължителността на живота е 78,7 години за жените и 70,4 за мъжете.

До пенсия имам 4 год. с 2-ра категория труд. Племенника ми завършва ,,средно ,,след 4 год. Аз ще работя до 65 а той ще чака да умре некой пенсионер за да работи. Работещи старци -безработно младо поколение. Старците ще хранят които не работят. Позор за България. ПОЗОРРРРРРРР!!!!!!!!!

Колко много има лъжливи инвалиди .Преразгледайте им епикризите и ще видите колко много ще отпаднат.....

Това с инвалидите също е трик. Може цифрите да са верни, но 80% от инвалидите са на пансионна възраст. Това не го споменават.Освен това да живееш в кенеф най-малко си инвалид в главата.

Що за цензура при моята констатация: защо виждам все по-МАЛКО цигани /да не се обиждат за етническата си принадлежност, както и аз не се обиждам от своята/ с очила, живеещи в мухлясали панелки и посетители в аптека /дори и за презервативи/, и все ПОВЕЧЕ активно пазаруващи в големте вериги магазини и притежаващи дворци в стил неоеклектик? Това силно ДЕМОТИВИРА малкото, останали да работят българи в страната си -такива, като мен. Не бих искал да се трепя и да заработвам ТЯХНАТА СОЦИАЛНА пенсия, а моята /евентуално такава/ да ми стига за кофичка мляко и...памперси. Благодара ексклузивно и ще се възползвам от намеренията си.

Да намалят тогава осигурителните вноски или изобщо да няма такива. Който иска нека се осигурява, който не иска да си спестява.

А те какво ще крадат!?

стига с този европейски съюз.Защо не са заплатите като в европейския съюз? Защо не почиваме като в Европейския съюз? Защо за всеки час извънреден труд не получаваме полагащото се ?Защо профсъювните организации не защитават работника като в Европейския съюз? и още поне 100 ЗАЩО ???????

еми ако произвеждахме колкото европейския съюз може и да ни плащат като на европейци....

А как да стане това, когато сме широки специялисти в нищото. Плащат за 1 дейност, а изпълняваш още 3 по съвместителство. Те европейците така ли работя?

Защото Ти не направи нищо. Защото Ти не подкрепи учителите. Защото ти с мълчанието си подкрепи кражбите. Защото ти с безразличието си им даде власт. Защото Ти не почисти входа. Защото Ти си изхвърли фаса на земята. Защото всички чакаме Освободител и виновен. А Ти какво направи за да не е така

ПАК СМЕ "ОТЛИЧНИЦИ"?!? НАЙ ВИСОКА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ У РБ?!? НАЙ НИСКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА ПАК В РБ?!? ОТ ДЕ И ДА ПОГЛЕДНЕШ ВСЕ СМЕ ПЪРВИ?!?

Работещ на гише:Изчакайте моля, за да отидя да си сменя памперса... И так 5-6 пъти на ден..

еми така е, като данакоплаците сме в америка и канада.ще стяга европа колана, като няма кои да им плаща масрафа.хе хе......стига са леяли. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На това му се вика глупаци - главно "Г"! При 50 милиона безработни и 20 милиона гастарбайтери - това е гавра със собствените им народи!

Едва ли са по-големи глупаци от нашите велможи ... Иначе си прав - вдигането на възрастта ще увеличи безработицата.

и за ролята на комунистите в УСА, Уолстрийт, ФЕБ, Леман Брадърс, Мерил Линч, Шенген, Брюксел и т.н., и приноса им за световната икономичска катастрофа, безработица, ограбване на пенсионните фондове, глобалното затопляне и световния глад, а? Или ти ще ни светнеш? Аре, пробвай се, пък ние ще те номинираме за дебила на месеца - то и без друго се класираш.

11 ( нерегистриран ) 29.05.2010 12:44.

Нещо не мога да разбера,когато стане дума за нещо винаги искат да ни сравнят с ЕС. ГОСПОДА РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ НЯМА КРИТЕРИИ ЗА ТИЯ СРАВНЕНИЯ.!!!! Не сме стигнали техния стандарт,поради,което не ни правете на опитни мишки.Когато имаме техния начин на живот,стандарт,мислене тогава ни промивайте мозъците.Защото цените за хората от ЕС може да са поносими но не и за нас.Защото за да ни сравнявате с ЕС трябва да ни сравнявате и да казвате какви пари получават и такива съответно и ние да получаваме.А за пари у нас никой не иска да говори,само се казва това което ви изнася.

Dа се вдигне пенсioнната възраст на 65-66. добре, Ho за мъжете средната възраст на живот е само 69. Bъпрос? Kолко години ще се радва един мъж на пенсiята си??

че за какво да се радва на пенсията си - това какво някакво благо свише ли е? то ще излезне че българинът цял живот работи за едната пенсия така ли? да се радва на живота на децата и внуците си, да е правил спестявания които да си харчи на старини, стига сте квичали само за пенсии, цял живот се клатите мъдурите и после лягате на държавата...

Най добре ще е да се работи до гроб!!!

Евр..ейския съюз, роби! Ще мрете без работа, без пенсии, без бъдеще. И ще плащате, ще плащате с кръвта си!

Проблемът в България не е във възрастта за пенсиониране, а в това, че твърде много хора се пенсионират млади - главно полицаи и военни. Тези хора трябва да работят нещо като всички останали до 60-65 години. Не е реалистично да се мисли, че с 25 години трудов стаж и 30 години пенсия системата ще е добра. По-скоро трябват 40 години стаж и 25 пенсия, за да бъдат пенсиите нормални и вноските поносими.

Не само се пенсионират млади, но и заемат сума ти работни места шапкарите. Да се въведе за всички - като искат рано пенсия - да нямат право да бачкат и пенсията наполовина.

пенсионирането трябва да е според професята,а не на куп да се гледа според вазрастта.как си обяснявате например,една медецинска сестра на 6з год.да реанимира болен?топарво трябва някои нея да закрепи...та после!срамота! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Европа вече го вдига само на книга.

Явно мафията е превзела държавата тотално,затова предлагам - да няма пенсионно осигуряване,да няма здравно осигуряване,да няма пенсионна възраст,да се работи докато можеш и като паднеш направо към крематориума.

Да се вдигаме на бунт, както правят цивилизованите хора по света. Пасивната съпротива до сега ни донесе само беди. Твоето е предложение на роба.

След като няма кой да бачка, откъде пари пенсии? Къде са ви децата бе, кандидат-пенсионери?? Живеят и работят за чужди икономики, плащат си данъците в САЩ, Канада и Великобритания. Събрали са се една шепа старци в БГ и чакат от небето да падне нещо за ядене. Ще падне, ама на куково лято.

децата са там, където има работа и достоен живот. Тук няма, схващаш ли!

ДА ЖИВЕЕ ЕСЕС!!! ПАРДОН : ЛАПСУС МАНИ!!!:)))))))))))))))

Абе то да не излезе че ние мрем най-рано па се пенсионираме най-късно

От горната таблица виждаме, че в BG сме с най-висок пенсионнен праг..... а, всички знаем, че и с най-ниска продължителност на живота!?!?!?!?!?!

Ура! Отново сме шампиони! НАпата възраст за пенсиониране е била най-високата в цяла европа! Това е само от много хубав живот и липса на всякакви проблеми! Очаквам политиците да не се излагат и да я вдигнат поне на 70 за да задържим твърдо първото място!

Европа иска да вдига пенсионната възраст и е логично ние пък да вдигнем паметници на гениалните политици,които ни вкараха в Европа за да и плащаме членски внос.Все още ги знаем тези политици.Поименно.

голяма глупост! зачто да се увеличава пенсионната вязраст,след като пенсиите чте бядат мизерни? условията на труд у нас са под всякаква критика! след ш0г.пялна амортизация. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

както знаете, българин като те пре.., е най сладко. значи никъде на видях пенсионна възраст 70 години за мъжете. тези мутри, начело с бат бойко здраво искат май да ни работят. е това са отличниците на евросъюза, докато не го провалят и него. да им плащаме най голямата полиция на човек от населението в европа, и вероятно най голямана администрация, а сме най бедната държава в европа. 500 години търпяхме турците, а българите докога. срамувам се, че баща ми ме учеше да съм българин от такива тиквари.

сега журналистите промиват мозъците на населението за да може след година най културно да се увеличи пенсионната възрас. Аз предлагам ако ще се пенсионираме на 70 г. по добре да се махне пенсиониранеот и да се пемахнта и осигуровките и всеки кой както може. а и от здравната каса да раздават и безплатни въжета ако може че от 60 до 70 г. никой няма да те вземе на работа. 10 г. на фотосинтеза е тва е

Само,че от пенсиа до пенсиа има горама разлика!!!!!

Стига с тази пенсионна възраст.Стига с това сравняване.Страните в ЕС са живяли при други условия.След като нашто ТЪПО правителство всеки ден си променя становището по така наречените МЕРКИ за излизане от кризата, за кой ли път очите им отново са обърнати към хората на труда.Не им стига смелостта да си орежат бюджентите разходи и отнодо искат да си запушат дупките с народа.Стига вече, не виждате ли, няма къде да се работи при тази сринала се икономика.След години можге и да стане възможно, но не и сега.

вдигнат данъците на богаташите и да върнат ограбеното национално богатство на българите. Затова се опитват да смучат само от народа - работещ на ниски заплати, безработните, мизерстващите пенсионери и болните. Баста!

ЗАщо в таблицата липсва средната продължителност на живота? Защо липсва колко средства се заделят за здравеопазване? ЗАщо в България не се въведе седмичното заплащане, а искат да има потребителско търсене? Защо не дават състоянието на зъбите на българите? В САЩ само 25% умират без своите зъби. Живеем в Мутроландия. Комунисти правиха демокрация под па;лката на КДС.

откога Филип Димитров, Костофф, Доган, Сакскобурготски и сие станаха комунисти бре, малоумнико!

Чети "Капиталът" и ще разбереш, че капитализмът у нас си е правен точно както пише по книгите. Без намеса на Държавата!!! Както е у Адам Смит и най- вече у Дейвид Рикардо. НЕнамесата на държавата в бизнеса предполага всички уродливи явления, с които се сблъскваме. То е все едно да видиш, че някой се дави и да "не се намесиш"... Проблемът на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Това е принципът на класическия капитализъм. Винаги съм се чудил, когато дават някой научнопопулярен филм по Дискавъри, защо не се намесват операторите, когато лъвът разкъсва малката зебра, а то защо било!... Всичко е пропаганда, мили деца! ДС и Номенклатурата са просто представители на фауната на нашите геополитически ширини. Естествено беше те да застанат на върха на хранителната верига, както тиранозавър Рекс през Юра. Но това какво ги бърка Запада? Все някой трябва да бъде експлоататор. Пък и объркването на понятията на хората е добре дошло за доброжелателите от Запада, защото добрите се оказаха по- лоши от лошите в един момент. С кого да се борим? С капиталистите или със социалистите? На това му се вика "шах с пешката"...

и без тези данни се вижда, че отсега се пенсионираме най-стари. Вдигнат ли възрастта без да отчитат сумите по вноските, аз скачам в сивата икономика с главата надолу. Кръвопийци!