17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На двете, т.е. на две скорости и на две държави. Като има гъзолизци като нашия.

Германия ще постигне най-после мечтата си - да "превземе" Франция. Германия няма армия - Франция има. Франция няма пари - Германия има. Сделката е точна за сега.

Подкрепям тази идея

незнам за какви 2 скорости постоянно се говори в европа но ние сме на нулева скорост и така ще си останем ако ще не в евросъюз да сме ами в галактически съюз

При БВП от 56 милиарда какво очакваш? Да ти падат печени пилета от небето ли?

А някои са и на задна скорост.

Това е истината, това е решението, Европа на свободните отечества, в която всяка страна ще може да отстоява собствените си национални интереси! Щом това обединение съвпада с националния интерес на Франция и с националния интерес на Германия, то тогава какъв е проблема? Нали досега за такъв съюз се борихме! Това е краят на съюза, в който решенията се взимат с консенсус, краят на съюза, в който основна ценност е солидарността!

100% Макрончо освен баба си Бриджитка челастри и Меркел иТереза Мей

Който го може, го може! Който го не може, ще коментира можещите!

Двама "лиздери" подписли алист хартийка и ги превъзнасяме. Тия двамата след 2 г. слизат от сцената и никой няма да иска да си спомни за глупостите им...

Всъщност всеки брани интересите си и дърпа чергата към себе си. Няма как да остане обединена Европа. Винаги ще има държави с имперски амбиции и това сега проличава по-ясно. Затова излезе Великобритания, затова се обединяват Франция и Германия. Това е в резултат на все по засилващите се центробежни сили.

На следващите избори пак гласувай за тиквата и трити кратунки. И после що са се засилили центрубежните сили. На Ганчо се някой друг му се е изтаковал в гащите.

Когато се съберат вълците, за какво се наговарят-да изядат овцете и агнетата.Някой съмнява ли се.Тези два рептила нищо добро не са направили до сега, че от сега нататък ли?ХАХАХАХАХА

Не вярвам, че Германия и Франция някога могат да станат една държава, още по- малко да асоциират към себе си останалата част от Европа. Докато Германия е успяла да обедини съзнанието на своите граждани, макар че и това не е съвсем сигурно, че са германци и са един народ, то във Франция има много общности, които се разграничават от други, дори от името Франция и столицата си. Те казват "тука е Бургун, Бретан..." и мисля, че причината за това е, че във Франция освен наследниците на франките са успели да се съхранят до някъде, и живеят и наследници на келтите ,на галите, викинги и други европейски народи, които имат свое национално самосъзнание. Същият проблем е и във Великобритания, за това сега ВБ се страхува толкова от отделянето на северна Ирландия и Шотландия. Това е и основният "проблем" на Европа изобщо, който според мен не е проблем , а богатство, че на този континент живеят отдавна и са се утвърдили много и различни народности със силно национално самосъзнание, борили се през вековете за своето съществуване. Германските воиници са преследвали и унищожили много от тях, но по периферията на континента и по трудно достъпните места те са успели да се съхраят и няма да се "обединят" тъй лесно със своите мъчители.

Абе, ще се наиграят тия.... докато руснаците пак не ги напляскат ! Важното е ние да не го отнесем отново !

Глупости. Нали руснаците го правят и лично Путин.

Германия и Франция трети Райх под опеката на чичо Сам.

Европа бавно ,но трайно започна да се разваля като пъзел ! Ако до 2 години не започне ,някакъв оздравителен процес ,може спокойно да кажем чао на Евро Съюза ! То и сега ЕС е в колебаещ процес , трябва от днес да се започне мислене към коя страна да се прилепи България ,на всички е ясно че проекта ЕС е изгубен проект който тръгна не в тази страна на обединение ,а на разделяне на богати и бедни Държави !

Няма оправия в ЕС!!! Просто винаги ще има едни по-силни политически и икономически представени държави, които ще се опитват да налагат своето статукво! ЕС трябва да се разпадне, за да оцелее европейската цивилизация и култура! Няма друг вариант. Обединения вече могат да се търсят, но нови, на базата на общи икономически интереси и ценности, култура и устои, на които се крепи и чрез които бялата раса е станала водеща във всяко едно отношение в света.

Германия и Франция, като ръжен на САЩ и обединени срещу останалата Европа.

Каква стана тая Европа. Винаги съм си мислил , че центъра около който трябва да се гради Европа са Черна гора , Косово , Македония и разбира се България.

Ти па...африкано-арабска Франция и турска Германия са си баш у центъро...ама на африканско-мюслиманска Европа! Да живей мултикултурния джендърски и либерален нов Райх!

Италия не може да се сравнява с Полша- Полша има мнооого силна икономика, базирана не на финансово-спекулативни операции, а на реално производство. Полша вече Е развита, а не развиваща се държава, има население от десетки милиони, вкл. придошлите 1-2 млн украинци, евтина и качествена работна ръка, нисък външен дълг, силни лобита и доста преселници в активна възраст на много места в Европа... докато Италия е бита карта-обезлюдена и обезлюдяваща се, подложена на силен мигрантски натиск, висок външен дълг, диспропорции в икономиката на севера и юга, огромна корупция... и дори вездесъщият популизъм няма да я спаси от съдбините на подобните ней южни държави Испания, Португалия и Гърция. Бъдещата група на алтернативна визия за Европа е във Вишеградската четворка с активното участие и на Австрия.

Не знам какво има в Полша , но брутния продукт е една трета от този на Италия. Все едно да сравняваш България с Македония. Дългът е проблемът на Италия , но това е много по-значима държава .

Брутния продукт го интересува Блъсков, устатия Каролев и политиците, за да жонглират с него. Може да имаш малък БП сравнен с трета страна, но да си в пъти по-добре от нея. БП не е показате за облягане.

уй ни чака. То и досега беше тъпотия ЕС-то, но с официалното лидерство на Меркел и Макрон, ще стане като да си е.. майката.

Навремето Наполеончо тръгна срещу Русия дори стигна до Москва ... по късно Хитлерчо направи същата глупост ... И двамата такъв пердах отнесоха че още им държи влага и на французи и на шваби.В основата и на двата ялови опита обаче не стоят нито французите, нито германците, а "рогатия с парите" - тоест - световнити лихвари.В днешно време предстои трети, пореден опит за поход срещу Русия , но за целта сили ще обединят Францция и Германия, ще повлекат в касапниццата отново цяла Европа. Едва ли ще съм жив да видя резултата в края на мача.Само мога да предполагам как историята за пореден път ще се повтори ... не - ще се потрети!

аз смятам да оцелея ! както и да се сражавам на ПРАВИЛНАТА страна !

Този европейски съюз е вреден за БЪЛГАРИЯ тва го видяхме и се доказа с годините за БЪЛГАРИЯ стоплянето на отношенията с руснаците излизане от окупацията на Европейския съюз и империята на злото наречена САЩ президенска република а ПАК Франция и Германия да си правят квото си искат

Коко, този ЕС беше вреден, така е! Сега обаче се слага началото на нов ЕС, който ще е полезен!

Така ли ти рече да пишеш дедо ти сорос! Фафла купи ли ти? Надявам се без палмови мазнини, че инак се увреждали мозъчните връзки...най-малко.

Може би ще се радваш да станем вилает Румелия , но не ми се вярва да го дочакаш.

имат слабост към макрон и си се грижат за тях. като стане напечено, момчето тичка при тях.

имах предвид. грижат се като квачки за пиленцето си.

Та акво казва внукът на Чърчил- Малките държави в Европа ще бъдат смазани и тормозени. Някой да смята България за голяма държава?

Гледайте какво прави Макарон, считайте какво е намилислил(плановете на) Ротшилд и Сие = войни и пари, винаги. Макарон е техен политически продукт катаплутиран за нула време(по-малко от година) и от нищото( банков служител, нямаше дори собствена партия) до президент на Франция. Как става така - нека всеки друг да се пробва да го направи...Опасни времена се задават отново - Англия напуска, Германия и Франция остават в другия отбо >> прегрудки съюз, създаване на Европейска армия...и всичко накрая свършва в сълзи...Колелото на историята се върти найстина.

Нима може да се оспори факта, че тези две държави са локомотива на европейския влак. А ние сме малко вагонче, което трябва да бъде теглено, дърпано, побутвано, но иска и то да е отпред и да надува свирка. Малко сърдито го дваме, нали? Хора, осъзнайте се.

Локомотива става чрез агресивна политика и налагане на едни правила, които заробват едните, правят ги пазар на другите! Преди ЕС имахме производство и икономика! Имахме прираст и ценности! Цега сме просто територия за разграбване-това е тяхната политика спрямо малките държави в Европа.

На пръв поглед статията е точна. Но не е.. Опита за внушаване на теза е добър, обаче веднага ако се задълбочим, ще видим че статията е от серията, която се и ще се опитва да внушава мисълта "Хайде и ние много да искаме, да се присъединим към новия съюз". Като боядисването на оградата в "Том Сойер". Само че, правилата ще бъдат обърнати и ще имат право на глас само някои. И нека не забравяме, че единствено Полша преживя последната криза, без криза, за разлика от всички останали в Европа. Това се дължи на далновидно икономическо управление, здрав морал за правене на бизнес и спазване на правила... а не както в другите европейски икономики със шмекеруване и престъпна дейност на банките, защитавани от местните правителства. Въобще не се знае, кой съюз и коя държава са поели по правилен път!

Време е България да сключи подобен договор Русия за да има баланс на континента.

ех... мечти... българия НЯМА правомощия да сключва никакви договори :) робска територия! един поток се опитаха, и от европа веднага се скараха. ти се шегуваш, ама то е тъжно...

Изключително правилен и силен ход на Меркел и Макрон и ако досега Германия бе локомотивът на Европа, един нов глобализъм ще доведе до ренесанс на Европейските ценности и нищо чудно това да е лекарството за изоставащата ни държавичка.

Вие сте един измекяр, надявам се не български такъв!

Европейските или африканските/мюсюлманските "ценности"! Западняците вече бягат от християнските ценности като дявол от тамян, крият кръстовете на храмовете в брошурите , да не би да наранят бедните мюслита!

Ренесанс на Европейските ценности: Узакониха гей браковете; Въведоха трети пол в актовете за раждане; Забраниха употребаата на "господин", "госпожа" и "госпожица"... Ренесанс на джендъризма...

нали САЩ това искаха- ЕС да се оправя сам, без тяхното участие в нато? В ЕС икономически и съответно политически най-силни винаги са били Германия и Франция, а доскоро и Англия. Бяха положени неимоверни усилия тя да отпадне от картата на обединена Европа, а нали именно брекзитиращата Англия /и също натоекзиитращите САЩ/ поискаха двустранни договори? Е, сега вече това е налице. Внимавай какво си пожелаваш- може да ти се получи. Но понякога не точно така, както си го мислил.

Добре де. Не трябва ли всички договорености да са в Европейския съюз. Могат ли две държави да сключват договор за по добро приятелство заобикаляйки другите в съюза. Какъв Европейски съюз е тогава.

Този договор е само между тях Франция и Германия и понеже всички останали държави изобщо не са отчели факта и нямат намерение да ги последват в амбициозния им нов Райх, те сега се опитват да се натрапват на останалите с платени статии и да наливат акъл. Колко добре е разбирш ли да си предадеш съверенитета на тия двете каки. Още африканци трее да вкарат, за да постигнат плана си! И тогава вече може да се кръстят Африкански съюз.

Проекта ЕС е създаден от немския елит в момента на обрат на войната и осъзнават, че режима на Хитлер ще я изгуби. В крайна сметка Германия превзе отново Европа, но този път без армия и без война. И най-интересното е, че им помогна врагът от войната - САЩ.

Не е врагът, а ОКУПАТОРЪТ.

Говориш така все едно играта има край и виж, немците са го постигнали. Това не е така. Играта е далеч от края си. Дори Германия да превземе Европа, то ще е само частично....в най добрият случай Немското културно и историческо ДНК ще си дели челната позиция и с други - нещо което не би се понравило на Хитлер. След това идва нов рунд...ЕС срещу Англосаксонският свят и Азитските центробежни сили. А там, шансовете на новата Европа не са големи - и от там немските. Крайният резултат - когато целият свят ще е един Съюз - ще съдържа много повече англосаксонски и азитаски мотиви от колкото немски и никакви български. Нашето културно ДНК може да бъде продължено само от руснаците, щото ние не сме способни.

А защо критикуващите тука удобно забравят известната истина казана по нашенски: който плаща, той поръчва музиката. На нас кой ни пречи да бъдем завидно добри и развити? Икономически, културно, ментално. Не е въпрос само на големина. Нашият манталитет и нищоправене на всезнайковци ни пречи. Но това нещо за един „болгар-болгар“ не е важно, това за него са измишльотини на западняците дето искали да ни използват, заробят, направо унищожат. Този договор не е договор за „нови скорости“ в ЕС, не е и флиртуване между Гер. и Фр., а си е логична и необходима стъпка в развитието им. И осъзнаване, че по-добре за тях и за всички е да вървят напред един с друг, отколкото един срещу друг. На нас кой ни пречи да мислим и да сме добри за нас си, без да пречим на другите?

Веднага отговарям европейска комисия, нато, МВФ, международна банка, оон - всички тези излишно съществуващи институции пречат на България да се развиват добре, да имат самостоятелна външна и вътрешна политика. След принудителното набутване на България в ЕС , следва грандиозно пропадане, корупция, ограбване. България е в робство бече 29 години и е загубила свояна независимост. Ей всичкото тово ни пречи, както по време на най-мрачните години от българската история-турското робство.

Сойке, в такива случаи не трябва да изброяваш, а просто си казваш, че Космоса ти пречи!

Сойке, остави с клишетата на бесепе-то, дай по-самостоятелно мнение. България не е загубила своята икономическа (и политическа) независимост, защото никога не я е имала. Не можеш да загубиш нещо, което никога не си имал. А защо е така, знае всеки който в училище е внимавал по история, запомнил е историческите факти и после сам е започнал да ги осмисля.

Минусите ти ме плашат!

С тия голи мъди нема да на бъди

Европа никога няма да е силна, ако се състои от N отдделни държави, които гледат само и единствено собствения си интерес. В това е силата на САЩ - една федерация, с един основен език, с една армия, с една банкова система, с една данъчна система и едни федерални данъци. В момента страни като България си мислят, че "подбивайки" данъчните ставки ще извлече голям келепир. Няма такова нещо изобщо. Очевидно СТОТИЦИ ХИЛЯДИ българи предпочитат да плащат по-високи данъци и осигуровки в да живеят и работят в Германия или Франция, вместо да се възполват от родната "данъчна далавера" и да останат в България. Тази политика на "данъчен и социален дъмпинг" облагодетелства единствено мафиотите и перачите на пари в България. Никой нормален човек няма полза от тази система, която е установена в момента! Крайно време е сериозни държави като Германия и Франция да започнат сериозна рреформа в ЕС, за да се приключи с тези източноевропейски и най-вече проруски идиотщини.

Тая няма да я бъде! Набийте си го в тъпите джендърски глави! Когато замените изцяло бялото население с негра-тогава си правете силна африканска европа! Сега никой жив бял човек няма да ви го позволи, да унищожите държави създадени и защитавани с цената на милиони жертви! Тва да не ви е исраел, де са си купили държавата и незнаят що е етнос и култура и история! Сатанизъм е това вашето вече!

но ние не сме нормална и силна със своите граждани държава, а територия дерибействана от ченгета и дано с новите Европейски избори се промени и политиката на Брюксел към София и да престане този геноцид...

Забравяте историята на САЩ и защо са една държава с един език! Няма място за сравнение между Европа и САЩ! Разликите са от небето до земята! Европа е стар континент с хилядолетна история и многоетническа, с държави формирани на етнически принцип. САЩ/англо-саксонците/ се едни агресори на чужда земя, избили 100 мил местно население и след това, върху труповете от този Геноцид са си построили държавата, чиято политика външна и вътрешна е далеч от демократичните принципи и до днес. Когато се изтрепе бялото европейско население и замени с африканско-тогава вече може да си направите спокойно глобалистката федерация. Ама не и преди това! Никой няма да ви го позволи!

" При него прозира не толкова подчинената роля на Париж, а заплахата от загуба на френска идентичност. За да се добере до ползите на германската инономика, Франция е готова да жертва постоянното си място в Съвета за сигурност на ООН и да сподели управлението на ядрените си сили." Не че е важно, ама все пак да го кажа. Французите и Германците са били един народ около времето на Римската Империя и един техен Цар (чието име ми убягва и ме мързи да го търся) води до разделението на тези от едната страна на Рейн и другите. Всичко зависи от коя страна на оградата седиш. За немци и французи, това е бъдещето! Ако искаш да си някой, трябва да си силен и да се слееш с други. Няма как. Света отива натам. Правиш така че крайният резултат да съдържа и твоето културно и историческо ДНК но с ясното разбиране че няма да е само твоето! За тези държави, които имат икономическите и военни предпоставки да бъдат силни, едно такова сливане ще ги направи още по силни! Къде сме ние в цялата тази картинка? Тук опира до въпрос на вкус. Аз имам желанието и мечтата - която никога няма да се сбъде по ред причини прекалоно дълги и сложни да обеснявам тука - България и други държави със славянско наследство да се обединят така както Германия и Франция (а скоро и други около тях) се опитват да го направят. Уви, това няма да стане, така че ние или ще бъдем част от този Френски-Немски проект, или ще трябва да търсим други или ще трябва да сме сами.Знаейики колко е прост и продажен Ганя (не само политиците но и народа), ние ще бъдем напъхани в този съюз без договорки които да гарантират нашите интереси и така след едно 50-100г, понятието българин ще се превърне в историческо такова. Но може би така е по добре...

По-добре за кой!? Явно вие не се числите към българите, за да им чертаете краят! Защо трябва да сме част от нещо, което ще ни затрие като народ?! Или тия демократични и либерални държави няма да ни дадат право на избор?! Че то това си е нов Райх бе, соросоиден!

Мдааа, и Юнкер каза, че не можело някои държави от ЕС да пречат на други да напредват. Няма да има Европа на 2 скорости; Няма да им Европа на 2 държави; Бабата и Внучето откъснаха Острова и, както са я подкарали, ще потопят еврокораба.

Ужасявам се от малоумно-профанизационните коментари!!! Все едно, че са писани от средновековни слуги и крепостни селяни на рублофилски губернатор с кожени ботуши! Недоумявам как е възможно българчетата да не са схванали основната поанта-ракурс в глобализационно-европейската палитра!!! Германия и Франция се обединяват, етноси, нации, култури се сливат, религии се съешават в едни ментално съвокупление на радостта и екзалтацията, в почти всички страни на ЕС се узаконяват гей-браковете, дават се равни права на низвергнати транссексуални травестити и джендърообразни наши съграждани - а в същото едно дръгливо стадо, една цвилеща сюрия от воннящо-блатистата клоака на Югоизточна Европа от окаяно-мизерстващи гаврошовци с продрано фалцетно сопрано врещи, писка, дриска, цирика, беснее, кудкудяка, кукурига, мучи, блее срещу прогреса, положително-демократичните тежнения-развития върху глобализационната плоскост-фундамент на толерантно-либерастичните повеи- криле на желанието на ярките германо-франзузойски евроатлантически вихри, носещи върху гребена на своите задъхано-скорострелни електромагнитни вълни благодатните идеи, плодоносните мисли и навременно-актуални тезиси и вопиющо-трансцедентлана загриженост за бъдещето на Обединена Европа и в частност, разбира се, за България!!!! Вместо да се радвате и да скачате до високите сини планини от радост, неземно щастие и безконечно блаженство от обединението на тези две велики нации-божества, вие отново изравяте с дълго-извити, пълни с кал и мръсотия нокти ковчега на Комунизма и Социализма, заровен дълбоко в най-вмирисаната и дълбока помийно-лайняна яма, вадите от него отдавна разложени трупове, призраци и гримирани мумии, и ги навирате нагло, брутално, перверзно-дивиацианно, хищническо-вампирски, изпаднали в бясна злъч, долнопробни щения, хищни нагони, животински инстинкти и путонофилско-ленинистко-сталинистки гърчове, тремори и паркинсонясали движения в ужасено-вкочанените сурати на всичкки демократи, толерасти и честно-почтени либерасти!!! Засрамете се и се скройте отново в тъмно-картичините си дупки!!!

Факт.

Добре ги редиш, ама нещо с Божиите заповеди си на нож, образно казано.

и още нещо, същия словоред като от последните помпозни конгреси на БКП, абсолютни смешници и то се видя как я караме сега.

но иронията ти е неуместна, ресто, не струва...

Това е ясен знак какво се отговаря на репликата :"Скъпи приятелю!" Сега на нас ни остава или да се радваме на европейския си цивилизационен избор или да се превърнем в ибрикчии на Освободителите и поробителите. Понеже вторите са по- страстни няма да ни се размине и кур в суматохата, ако сбъркаме да им свидетелстваме на политическия танц. Немците и французите щом сключват договор за европейска армия това ще е ясен отговор какво следва. А ние този път поне сме в кюшето и сме на далавера да си сушим мезе и точим ракия , без да си подаваме главите навън. Понеже цяла Западна Европа ще гледа изцъклено е по- добре от сега да не се безпокоим от френско немското разбирателство. Неговия провал ще е първа цел на сдухващите се англичани, Възпалените турци и обезумелите руснаци. Една европейска армия буквално ще увеличи всички поръчки в ЕС , а на нас ще ни докара военна сила по границата, която никак няма да се харесва на руснаците и турците. Но това ни гарантира необезпокоявано битие докато има такава армия. Дето се вика "Алилуйя!" И се добавя да ни "хванете" за ...... крушата"! Това е такъв ур в муцуната на урско - ганската гмеж, че сега може да гледат с широко отворена уста. В същото време е видно, че нато ще отпадне като съюз и може да се превърне в едно НПО за увеселение и успокоение на възпалените мозъци на русофилиите. Как си го мечтаят хайваните, сигурно на този ден ще направят военен парад на червения площад и ще викат победа над врага! А Първия ще язди бял кон пред парада си....После ще тича да се качи на президиума на полупирамидата. Понеже е бърз.

Утри рано рано да наточат по една дамаджана с вино да напраят една баница да изпекат кокошка и да утиват у Драгалевци при бат си Иван Костов да го калесват белким са съгласи да на вади от батака щот тъй кът гледам той саде вдява ко става и ко требе да са прай

Един път ня извади от батака га я бехме закършили отсекъди втори път нема да напрай тая грешка

Забелязвам, че традиционните шороршорасти ги няма почти никакви под тази новина... Защо така? Ама какво се спотайвате бе!? Сега ли разбрахте, че ЕС по същността си е обединение на едрите индустриалци на наднационално, корпоративно ниво в името на общите интереси! А? Какво ше правиМЕ сега с "евро-атлантическите ценности"?! Е ли са те една куха, изпразнена от съдържание витиевата фраза или да! Коментирайте бе непеошници! шорош антихриста за какво ви хвърля всеки ден по някой лев? Айде, ДИЙ-Й-ЙЙЙЙЙЙ!

Преди 5-6 години обяснявах на еврофилите, че ако под ЕС разбират нещо различно от Германия + Франция, значи са невменяеми.

В България трябва да се радваме че е във втората скорост на ЕС. ЕС е създаден преди повече от 50 години а тогава България не е имала планове да става член. Помислете дали някой ще ви пусне да ръкомахате пръст в някоя фирма ако сте от вчера в тази фирма. Освен ако не сте сина или дъщерята на собственика. Хайде сега пак хубаво си направете сметка на коя скорост трябва да е България в този съюз.

Българите ще се радват най-вече, а и България ще просперира, ако ни оставят на мира и ЕС и НАТО и Русия, да си се развиваме сами, без натиска им върху политиката и икономиката ни! Сега са ни хванали за гушата от всякъде и не дават по никаква тема от национално значение да сме самостоятелни. Сринаха ни!

България сама се сложи на трета скорост, без съмнение!

еми какво да ви кажа, дебилаци... аз преди 9 години , след като баце беще посочен и след това видехме че и той същия, решихме да се махнем. Но решихме да се махнем от европа! Толкова е смешшно, като стоя от това огромно разстояние сега, и чета разни коментари на хора, които си мислят че европа е света, или емигриране означава да се преместиш на 2000 километра :) хихи :) тук градовете са на такова разстояние, и си е все същата държава. Та, да ви кажа, ЕС е глупаво място, бюрократи които никой не е избрал вземат решения за толкова народи, че никога не може нещо да е в еднаква степен полезно за французи и румънци. Не може да определяш с общи директиви какво да правят в холандия и италия. Не става. Културни различия. Не случайно една горда и велика империя реши да напусне това измислено "общество". Нито е най-хубавото място на планетата, нито е най-прогресивното, нито е ново, модерно или развито. В азия в момента има такъв бум, държави като сингапур, япония, корея са на светлинни години пред америка, европа или ес. Хубавите места на света са мултикултурни. Това са места където различните се събират за да общуват, правят бизнес и живеят добре. Индийци сикхи с чалми, мидийст лебанийс мацки с покрити коси, британки, французоййки, бразилки, тук-там някоя знойна черна мадама, и азиатци, азиатки, ГОНГ ЧА ! ПАД ТАЙ, Бургер, къри, яж каквото ти душа иска. На кой му пука за европа ?

Само забравяте цената на която са станали мултикултурни тези места. Това са земи, на които местното население е изтребено почти до крак, чист и неподправен ГЕНОЦИД и естествено вече без силата да имат претенции на собствената си земя те биват заляти от паплачта на земята! Същото се опитват да сторят и тук в Европа, дори в България, чрез отглеждане на мангалите и коткането им от НПО-та.

чакай сега, ти като нахлу на коне през дунава, пита ли местните дали ви искат вас - диваците на коне ? или ти си от местните и нямапе нищо против? тркойската раса, към която едва ли се причисляваш е обитавала тези земи. Изведнъж изчезва като нахлуват конниците диваци ?!?!? (червенокоси къдрави сини очи, таква са тракийците, къде са? )

Вие явно не сте на ти с историята и с последните открития в други научни области! Тая съшита с бели конци лъжа, че дошли тука 10000 на коне и завзели нечии чужди земи ги забравете. Много по-точна наука от историята, вече е потвърдила местния произход на българите. Нещо, което е доказано от традиции,ДНК, културно наследство и археологически данни! Тия глупости си ги заврете де слънце не огрява! Ние сме местен народ и то наследници на най-старата европейска цивилизация! Ето затова не е удобно на едни западняци да си го признаят, но пък има и такива учени, дето вече и книги са написали по въпроса, също западняци в подкрепа на българите като най-старата държавност в Европа.

миле ? ти ли си бре македонцецо? епа сите си знаеме оти ке сме наследувале александар македонски, най древния от древните бре! и сега ни казуват историята да си пренапишуваме, че гарците се недоволстват ? ех миле, миле, древен македонецо!

гледа сабалан едно руско клипче, в което българите са татари, а местното население отсам Дунава не е тракийско и византийско, а само славянско!

Не разбрах само културните различия хубаво нещо ли са или лошо. Първо казваш "не става. Културни различия", после "хубавите места са мултикултурни"... Тези жени, които си изредил, в твоето много яко мултикултурно място ли ги срещаш или говориш за европа? Щото в европа има същите "мацки". А, и когато наричаш хората "дебилаци", а ти си противоречиш в рамките на 3 изречения, готов ли си "дебилаците" да са способни да се изразяват по-добре от теб?

ха! ама ти си чл внимателно? сега, да обясня. Мултикултурализма е нещо страхотно. държавата в която това се случваобаче има правила. Те се спазват от всички култури. Влизането и полу

--- продължение ..получаване на статут на пребиваване е свързано със пресяване и приемане на местните правила. Това не е наложено правило, корто ти променя установеният начин на живот. А различните ако пожелаят - идват. когато може да избираш дали да ядеш ЛАКСА на обяд, или УДОН, или ГРИН ТАЙ КЪРИ, а може пък сандвич, или пържолка, или сатай чикън, ще разбереш. Но не е същото като да наложиш правила на вече изградени общества - гърция и белгия с еднакви закони ? дебилак !

пък си харесвам Европата и се чуствам европеец и мисля, че Европа подлежи на развитие и няма сила, която да я спре. За янките Европа е най - вече култура, но същото е и за японците, китайците пък се радват като малки деца на всеки инвестиран юан. За руснаците и много българи Европа е мястото, където се правят мерцедесите...и това е гледна точка..няма лошо!

Вие може и африканец да се чувствате с тази откровена простотия, която показва коментарът ви! Първо България е исторически, географски, културно, дори генетично погледнато част от Европа и никога не е било другояче. Второ, да се чувстваш първо европеец, след това българин говори много за интелекта ви, а и за стойността ви като индивид. Никой няма нужда от такива европейци като вас тук, ходете си там във вашата Европа, па дори тя да се намира у Африка! натам сте я подкарали в западната част...

Европа е на две скорости, а България, под ръководството на пожарникаря, е на задна скорост. Останалите скорости не работят, както много други нещо в Държавата.

ЕС никога не е имало.Уж,силните ,трябваше да помогнат на слабите,за да стигнат тяхното ниво.Всъщност,винаги силните,са цедели по-слабите,за да станат по-силни.Останалото е чиста демагогия !

Хитлер сега се подсмихва под мустак в ада. Като не става с оръжие, става с пари. Искате, не искате - това е. До месеци се включват Бе-Ни-Люкс. Малко след това Дания. До една - две години прибалтийците поради страх от Русия. Вишеградците и балканците засега могат да избират между новия съюз и Русия (балканците могат да изберат и Турция) А че имало турци и араби в ЕС... Ами нали трябва да има черноработници. Преди бяха евреите в лагерите...

Европейската общност за въглища и стомана (съкратено ЕОВС) е създадена с договор в Париж през 18 април 1951 г от Франция, Западна Германия, Италия, Белгия, Люксембург и Холандия с цел да се обединят въглищните и стоманени ресурси на нейните държави членки. Организацията е първата по рода си, в която присъства наднационална институция, и поради това се счита за първата стъпка в европейската интеграция. Въпросната ЕОВС е така да се каже елитът на ЕС. И този факт те си го знаят и помнят, а останалите го забравят. По същността си ЕС е икономическа организация на едрите индустриалци. Това е, Минке, положението.

и на стараите Европеиски Елити отдавана чках да се появи сигнала ,че деистват.. поради псевдо анализаторите много неща остават невидими за хората, с такива Полтици Тип Кунева, сега Кунева се казва Нинова, И Цецо ЦРУ-то , Бойко който като му потръгнаха работите в полтиката не се сдържа да си мисли че ще е неутрален , ако се намаже на Нетаняху, а Цецо ао се намаже на САЩ, въобще тези зазубрени и закъснели забележки , закъснели с повече от 10 години не са на място , вървите след събитията с изоставаща сила, там са и Елена йончева и Тома Томов и ЦЕЦО , като ЦЕЦО направо взе да изглежда като де гол на някой щото има уши и очи където трябва да води полтиката на база на информацията която взема от където трябва , но все пак си прави грешните стъпки , защото освен информация са необходими аналитични моменти да рабтоиш с неизвестни параметри .... в параметричен свят трябва д аимаш рпредварително решение на рразличните развой на събитията и да избереш най оптималното сечение за България , а това лекенцата на ЦЕЦКА и Нинова няма как да го направят освен математик трябва и да си мъжко момче и ....

А ЦЕЦО ГЕОПОЛИТКА СЕ НАМАЗА НА САЩ ...СИДЕРОВ ГО ОЯБВИ ЗА ДЕ ГОЛ, НИНОВА СЕ ЧЕТКАШЕ НА ПОЛЯЦИТЕ И ОРБАН. КАКВИ ЗАГУБЕНЯЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ , ДЕЦАТА ИМ СЕГА УЧАТ ЕНИЧЕРСТВО ПО ЧУЖБИНА ЗА ДА ПОЕМАТ ЩАФЕТАТА

макарона скоро ще падне защото на запад този съюз в съюза не им харесва , все пак ес е творение на америка както и нато и всички инициативи да се създават нови съюзи бързо ще се пресичат

Uchete KITAISKI !!!

Първо научи български, неграмотник!

Ние ще се обеденим със саш! Ще им изкупим всичкото джепане и артък! Ще направим ограда във Черно Море за да не идват руски тръби тука. И ще строим тоалетни за да намерим работа на ромите да късат билетчета за едно пикане! И ще станем истински патреоти защото всичко ще ни е ок!

Обединението по-конкретно ще е с Колорадо. Там има красиви български планини ;)

Както се вижда, всеки дърпа все по-силно чергата към себе си. А най-силно засега дърпат немци и французи. И това няма как да не доведе до недоволство у другите и до разпад на съюза. Който не чете Маркс и си мисли, че с Енгелс са написали само "Манифест-а...", много е подценил икономическия гении на тоя човек, който е сред 5-те най-велики икономисти на съвремието. А той винаги е говорил, че подобен съюз в Европа е възможен само ако държавите са с близки нива на икономическо развитие. ЕС в днешната му реализация, не само не ги сближава, а напротив...За съжаление на бащите на европейската идея! И наше, разбира се!

егаси религизните фанатици ...стигас този маркс , имаме си развит Европеиски социал демократизъм който носи най доброто в човешката история и сега го унищожават ....

за отпор на натиска на Америка! Това е ядрото около което може да се обедини работеща Европа. България винаги е била в по добри отношения с Германия отколкото с Англия и Франция, защото съвпадат целите ни! Но трябва и армия - а за нея всички ще ни критикуват!