Франсоа Оланд иска нов ЕС, с нови правила

Франция е готова да поеме инициативата и да се присъедини към авангарда на икономическата и политическата консолидация на еврото.

Обратно в новината

Коментари - Франсоа Оланд иска нов ЕС, с нови правила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта е ясна - един свят , една религия - едно управление, както пише в Библията, Луцифер е вече тук и чака за да поеме управлението.

Оланд настоява за "оста" Берлин-Париж, нещо като берлин-Рим-Токио. Б-я е територия доброзорно присъединила се към ЕС и нато откъдето няма клаузи за напускане-излизане веднъж в кошарата-санкциите са самоубийствени,пример Гърция дори и с референдуми каквито в Б-я са забранени от Власта. Това берлин-Париж няма да е по-вкуса на лондон-вашингтон,но донякъде удовлетворява Москва.

Ми тогава клана на правешкия свинар НЯМА ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА БГ.Това не е добре за БГ.Тогава нема да могат да съсипват БГ.За това ако се създадат евро съединени щати,БГ трева да излезе от съюза.

Ъхъм, вденах го предложението на Холандето. До сега ни управлявали некадърници, та скапвали хубавата идея. За да не се скапела окончателно идеята, требвало некадърниците да станат повечко, белким им се увеличи общия капацитет. Значи сега всеки европеец издържа национален парламент и правителство (немците имат и регионални - на лендерите), Европарламент, Еврокомисия. Сега към тях ще се добавят още един комплект. И като влеземе у юрозоната, ще си имаме 3 парламента и 3 правителства, пък швабите - по 4. В Брюксел чиновниците от 50 000 ще скочат с още поне 10-15 000. Кеф! Най-обичам да издържам чиновници с високи заплати.

И малко по-късно, отново Тофлър: Ще бъдат създадени 3 държави, които ще господстват в света - Америка (Северна и Южна), Европа и Евразия (Русия и Азия). Африка ще бъде резерват. Е? Май така се случват нещата след 40 г.

Преди 200 години пък Европа единствено е властвала над света. Едва ли в историята на човечеството има повече от три господстващи империи по едно и също време. По време на Студената война бяха две. Дори да приемеш , че необвързаните са третата сила - пак не са повече. Щом като ще са три - пак добре, че не е само една.Ще има някаква конкуренция между тях. Винаги в историята се появяват хора, които да предричат края на света, ама човечеството не е загинало.

Алвин Тофлър - 1980 г. : ""Правителствата по света са доведени до парализа или слабоумие", или по-точно е да се каже, че ръководните органи на повечето държави са пълни с политици, които не са способни да вземат отговорни и ефективни решения, да провеждат градивна политика. Те фактически не управляват. .... Традиционното патриархално нуклеарно семейство трудно приема новите индивидуализирани стилове на живот, съответните нови форми на семейно и родителско партньорство, еманципацията на жените и фактическото им изравняване с мъжете като сексуална активност и свобода, като професионална и светска лична изява. В резултат семействата и личния живот се "разкъсват". ... Семейството губи своята стабилизираща роля в обществото като цяло. Семейството е в криза на своята социализираща роля за младите поколения. .... Доминиращата роля на индустрията бива измествана от икономиката на услугите, от спекулативните финансови обороти, от борсовите спекулации и превъртането на огромни виртуални капитали. ... Изключителна нестабилност поради активността на терористите, поради курсът на валутите, който се люшка, а инфлацията беснее безконтролно, поради нестабилността на банките, поради фашизираните щурмови отряди, които пристягат ботуши в много страни, поради цената на златото, която чупи всички рекорди, доколкото е барометър на страха."

Не чувам демократичните кресльовци да викат! Къде сте кресльовци? Тоя предлага да няма държави освен една -Европа! Къде сте бе ?

трудничко ще му е, да направи това което иска?! ;)) да събереш различни хора с различни ценности и религии и обичаи, да не говорим и за манталитет е сложна почти невъзможна!! примерът със ссср е красноречив!! там бяха събрани над 100 националности и култури и религии, хем режима беше диктаторски и се разпадна! въпреки, че просъществува около 70 години! факт! тъи, че ще видим и този проект ес до къде ще стигне! много раничко взеха да му се разклащат устоите!? ;))

Да е забравяме как се разпадна Съветския съюз и СИВ! - пак заради прекалена централизация....

Глат се шири на Балканите! Яденето не достига, и неграмотни ядем буквите?

Tук сме в час по политика,.. A,.. не по български език и правопис?! Aлександър Mакедонски,.. не е можел да пише, Hо,... е превзел почти света??!! xaxaxaxa...;))

Важен е пазаря, хора и държавите не са! Не знам кога точно е образувана България, но знам точно кога е ликвидирана и закопана! Това са датите на влизане в ЕС и ЕЗ!

Оланд Е Бавноразвиващ се и много изостанал последовател на България. Ние отдавна не искаме този сбъркан Съюз Ние отдавна предлагаме нов по-естествен и по-успешен съюз! Но на Западът му трябват десетилетия, а понякога и векове да разбере нашите полезни идеи А често и никога не ги разбира!

Точно с такива краварски пионки, като Оланд, Меркел и други, "приятелски подслушвани, да не би да кривнат от единствено правилния път", в Европа и ЕС надали нещо може да се промени. (Нали помните как един опонент на Оланд, който имаше всички шансове да стане доста независим от Кравария френски държавен глава беше елиминиран от надпреварата с изфабрикувана от ЦРУ инсценировка?). Независимо от гръмките им заявления. Ако мосю Франсоа не знае българската поговорка за новия бардак и начина му на създаване, би било редно тя да му се каже. Пък и, все пак, Франция е страна на бардаците, все ще му е полезна.

Дошъл е момента , да имаме всички по шест апартамента ! Дошъл е момента , да гепим на съседа държавата ! Дошъл е момента, за земите на дедата и бабата ! Урррааа, с бате Бойко Втори да строим Европата ! От, Политбюрото на ПП ГЕПИ

Бъдещето На България е Новият Средно Европейски Съюз на славянска основа! После ще приберем и Русия! И разбира се столицата ще я турим в моито село, а центъро в моя двор! А аз ще си стана Император Първи Български и СредвоЕвропейски!

Съдий от Англия. Полицай от Германив. Лекари от Францив. Веждичката си е добре и стига Ганьовски простащини!

Ерогейците изострят колониялните си абиции! Както се домогват до абсолутна влст над хората и държавите така след година две боклуците ще поискат и задалжително изпедерастяване!

пак ще седите и ще траете!

Идеята е да се зачеркне и нищожния суверинет, който имат държавите, които не се казват Германия и Франция. Прав е Волен - пълна колонизация.

pompai

Нас БГ ни спасява ,че не сме приели еврото и дано се замислим.

да засега това е плюс ако европа застане на някакви разбираеми принципи сме вътре ако замине в посока цялата власт в ръцете на едрия финансов капитал сме вън

ти спасява пълната картуна с бръмбари, замисли се:)

pompai

Няма да успее пак Германия 3-та световна не може а и икономически пак не може да вземе Европа.

Я да се запознаем: "Европарламент дал приказ: всем покупать ГМО-продукты" Какво значи това. Суверинитетът на отделните държави вече се ликвидира. ЕС се превръща във феодално образувание. Формата на оправляние е диктатура. А ние се превръщаме във феодални селяни и феодални граждани. С разликата, че ни се обяснява колко свободни и демократични сме. Като в Европейския Феодален съюз вече няма нищо демократично. Въпросът е, какво да прави в такова нещо България.

запознахме се тълкуваниято е че ако условно си купиш човек най отгоре можеж да замърсиш цяла европа на това му се казва злоупотреба с власт и тук не става въпрос за общ пазар а прецакване на доста народи накуп престъпление срещу европа и нейните ценности само де няма заложени преоритетни принципи за това засега си въртът понятията как си искат

хихихи типикъл как нема да стане колко всичко е сбъгясано как требва да се разпада как някой друг е по добре всичко друго но не и как да стане и как ние можем да сме част от ставането нямаме самочуствие что ли?:)

Изказването ви е в стил на европейски бюрократ - надменно и претендиращо за експертност. Има начини, просто не е пътя на федерацията, а на конфедерацията, това, което е реално ЕС, но бюрократа мисли как да има повече власт.

само не разбрах от кога градивното и позитивно мислене се нарича бюрокрация и да си видел някъде - да пише експерт ко с мисъл за повече власт ай сега ми обясни каква е разликата между федерация и конфедерация и как това ще се отрази на бъговете в ес

Браво на циника. в прав текст - искаме да управляваме сами Европа. други държави няма. Има само колонии. Тези мислят, че еврото са парите откакто свеат съществува. Май наистина са забравили как приключи ВСВ.Нагли идиоти, повече от бившия СССР. да ви е сладко бг тъпанари пишат го черно на бяло- не сте държава

не сме държава. То крадохте, крадохте сега шефовете ви като решиха, че сте излишни и изведнъж се сетихте за нас. Има да гоните Миаля.

Замислех се колко империи е има в Европа, на първо четени ги преброих 7, може и да бъркам, идеята е, при наличието на наследници на толкова империи, как се очаква да се обединят под една "Европейска" такава? Европа трябва да се върне назад във времето и да си спомни от къде тръгна, а именно икономически блок, нищо повече и до там, това е обединена Европа, икономика и идеи, многообразие, което я прави силна, ако ще сме калъп, това, което вече много силно се опитват да направят, то няма смисъл. Силата ни е в това, че сме различни!

Целият свят се обърна срещу сащ и ес, няма как да останем в лабави съюзи. Нещата ще се циментират още повече - сега сме все едно края на 40-те миналия век. Тепърва ще се слеем и със сащ и няма мърдане ами вижте да не сте алергични към силикон, че чиповете идат. Зиг!

Само една поправка - това, че на английски е силикон, не означава, че от него се правят чиповете, разликата е в едно "е" накрая. Чиповете се правят от силиций. Иначе, да, нещата отиват натам, само не е ясно къде ще избие, но е ясно, че е неизбежно избиването, включително и на много хора.

И аз мисля така.

Браво! Събрахте парите на половин Европа във вашите си банки и сега вече правилата може да бъдат променени, така ли!? А някой ще спомене ли случайно за едно от най-важните нововъведения, от кито Европата изпитва крещяща нужда, а именно въвеждането на единно почасово минимално заплащане в ЕС???? Fuck the EU!

Оланд..национални управления пак ще си има,но законите ще са еднакви и решенията на европейско ниво ще се взимат от това европейско правителство.

Искаш да кажеш - федерално и щатски правителство? Съвсем правилно си го разбират хората.

Ако е федерация означава обща външна политика и общи въоръжени сили.На централно подчинение.При финансите може и да има самоуправление.Нямаш ли своя външна политика и свои въоръжени сили не може да си независима държава.

европка си има още едно сериозно проблемче много държави - във всяка една от тях конците се дърпат от различни по категория и принадлижност хора опитва се някак си да ги оеднакви в обединените европейски партии ама доста непосилна и пародоксална задачка едрия финансов капитал пък се опитва някак си да дърпа конците в шапката и на места и се получава бъгната история трябва да се започне от принципите , ако щете трябва да се започне от някаква харта за правата а кой да го направи кой - кой -кой:)?

Със сигурност едно централно европейско правителство ще бъде голям плюс за България. Алчните мазни, подкупни, КРАДЛИВИ, прости, дебелогъзи, КОРУМПИРАНИ, грозни физически и духовно, безчувствени български политицим депутати и министри ще бъдат изритани от топлите местенца, които са окупирали от години. А иначе Европа дава пари по еврофондове, а те изчезват в джобовете на престъпните политици с байганьовска и андрешковска първосигнална система. Ако ни управляват германци например, със сигурност ще спрем да потъваме. По-лошо от управлението на България през последните години няма да стане.

Не вярвам, че ще се оправим, но поне тия да ни се махнат от главите. Ей и наглата пасмина, крадлива...

Пак някой да ни оправя, този път "алчни" отвън. Човек по природа е алчен, така както най-вероятно и вие, има изключения, които потвърждават правилото. За да няма проблема с алчността, трябва върховенство на закона, а за това трябва наистина независими власти, включително и четвърта, но това си зависи от нас, а не от някой друг!

си ти, човече? Вече са ни управлявали германци, я си припомни, три национални катастрофи ни докараха. А потомъкът им, онзи, дето щеше да ни оправи за 800 дни, читав ли беше, нали беше баш европеец? Абе май националният ни проблем е късата памет, затова така ни работи всеки, който не го мързи!

Означава ли това, че няма да има преговори с Камерън за нормализирането на ЕС? Явно догодина, вече Великобритания няма да е член на ЕС, а Гърция няма да е член на ЕЗ.

Европейски съединени щати,това е идеята ....за еврозоната.

А каде е мястото на РУСИЯ в ЕСЩ???

Русия да не е в еврозоната...слъчасъл ли си що ли? Да беше питал за България,а той се загрижил за Русия..

Докато БЪЛГАРИТЕ не изметем всички ПП,никога няма да си подредим ЖИВОТА....

се оказа троен агент. Руснаците ловко се освободиха от лошия материал и го окачиха на шията на Запада. После с лекота върнаха заемите на СССР и сега дълги години ще им дишаме прахта!

То че ЕС е за ремонт е ясно. САЩ дават заповеди на независимият съюз, което си е болна работа. Едни лапат, а други плащат сметката. За едни законите важат, а за други не! Има различни правила за едни и същи неща за различните страни членки. Пълно информационно затъмнение и демагогия! У нас има 2000 американски войници, а в новините информация - 0! Наследиха СИВ, но от нищо не се поучиха!

Коалицията за Ускорено Развитие на Европейските Ценности(съкр. К.У.Р.Е.Ц) също иска нови правила на ЕС, също и икономическа и политическа консолидация на еврото. КУРЕЦ от своя страна предлага повече да не се прахосват евра на вятъра и особено за гърчолята, докато не се научат да харчат, толкова колкото са изкарали.

Оланд споделя своите сънища, може би.

Какви съюзи,какви 5 лева...Колко умен трябва да си, за да се оставиш,някой друг да ти определя съдбата...ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА....

Имам инженерна диплома, МБА и докторска степен по икономика от училища от цял свят. Не разбрах и дума от дивотиите на Оланд. Някой да помогне, моля.

в цял свят запада образованието, ц ц ц... Това 100 % е свързано с интернет и писането на тъпизми по цял ден по форумите.

Оланд `пробва`едно предложение и прави една заявка.Предложението е ЕС да стане Европейски Щати, а заявката Франция да ги оглави(персонално самият той).

Абе, ванкери... Ама вие много сте си повярвали. Даже сте маскирали селектирането на текста на сайта си.... И що бе ? Аз не съм влизал на този сайт от години, ама май повече няма и да влизам.

От Любов Към Запада мога да кажа следното: Западът се провали в най-важния си съюзник - Гърция! Западът никога няма да пусне корени в територията между Германия и Русия! На тази територия няма да пусне корени и Русия, въпреки, че тя има по-големи шансове от Запада! Затова на тази територия трябва да се образува Новият Средно Европейски Съюз на славянска основа! Той ще бъде по- устойчив и по-успешен от Запада! ---------------

Всеки един нормален консерватор, трябва да е щастлив днес. Най-накрая започва истинската борба да се изгради единен ЕС, т.е. най-накрая започва края! Европа може да е мирна, Европа може да единна, но Европа не може и не трябва да е една държава, ние сме наследници на каторжници и роби!

Лицемери! Плетат си тяхната кошница и правят планове как абсолютно да заробят по-слабите и бедни европейски страни. Това се нарича неоколониализъм. Те ще стават по-богати, ние по-бедни. Да се радват соросоидите, за които е щастие да са роби.

Идеята е крайно време е да се образува нова единна европейска нация с една държава правителство федерация. Трябва ЕС да стане като САЩ и тогава ще има демокрация а не комунизъм! Само дясни правителства и партии като гарант за финансовата стабилност и просперитет!

Всичките ти коментари са пълна боза..... Проамерикански спам

Безродник, ние сме бг и живеем в БГ. ти отивай пир Меркел и Оланд и си живей в ЕСЩ. Омитайте се и стига сте съсипвали бг, евроатлантически боклуци.

ти този който да казва кой къде да отиде. човека е прав но на някои като теб не биха им харесали немските закони-или ще трябва да работиш,или ще ти отрежат фалшивата инвалидна пенсия или ако си скатавка от администрацията ще те уволнят

Браво на циника. в прав текст - искаме да управляваме сами А на вас бг боклуци да ви се виждат лагерите на хитлеристите или ще се биете като роби в Колизеума?

Това са пълни социалистически глупости на Франция, Гърция и подобни. Единственият модел е германският: балансиран бюджет. Дори и САЩ го признава и има за цел балансиран бюджет.

а концлагер към бюджета немски? по бързо на сапун да станеш? или да експериментират с теб вместо с маймуна?

Нов ЕС с нови правила?!? А със стария какво ще направите?

В който България ще има само задължения,но не права,нали ? И всичко това под девиза : "В България има гнили ябълки"...

според теб дали може да има записан закон специално за България?? я посочи например кой щат има само задължения?? нали идеята е всичко да е еднакво валидно

В ЕС има собственици и членове.Ние сме от вторите. България е в така наречения РАЗРЕШИТЕЛЕН режим с ЕС.Това означава,че едно пътче да построим дори,се налага да питаме ЕС дали може.Дали Германия и Франция питат,какво да правят ???

Късно е чадо! Дефакто съюза вече е пътник.

Така е. Той си изигра ролята. Източните държави не само са обезоръжени, а и са вкарани в дълговата сипарала, от където няма спасение.

Еврокоптора трябва да се развали. Причини: Неестествено обединение на страни с различна култура и език. Икономическо изсмукване на периферията (нормален процес). Риск от зараждане на ксенофобски настроения (ликвидирано национално самочувствие). И не на последно място ЕС е нелицензирано копие на 3тия Райх (с англо-саксонски отенък).

ти излизал ли си навънка за да пишеш , че имаме различна култура??? различаваме се по език , но за кулура и ценности сме почти еднакви еее за кухните можем да поспорим. как точно се изсмуква периферията...ами северните страни не са ли и те периферия ...не забелязвам финландци,шведи и т.н да са изсмукани.ако хората надскочат националното самочувствие не виждам как ще се роди ксенофобия

нещо като съюз на сводните евпейските републики -- ССЕР

съжеляам за грешката- европейските

Евроатлантизма е едно недоносче и време да отива в историята.

го замести? как се вписва Бъгария срещу една русия,китай,индия...турция...ами ние сме колкото един голям град

май сме вписани вече в ид.

значи уволняваме нашите 240 хрантутника и прецедента....с целият им антураж са поне 1000 търтеи....изпращаме 5-6 подобни търтеи в брюксел като ефекта няма начин да е по-зле от сега. та значи от брюксел ще ни направят съдебната реформа за която нашите крадци се опъват ,.ще се въведат европейските правила за обществени поръчки,електронно правителство...ще се намали огромната администрация и полиция...а може и корупцията да понамалят ...

а манталитетът на балканеца дали ще се промени ?..

манталитета на хората от отделните 51 щата са еднакви но това не им пречи заедно да отстояват интересите си. а ако се въведе например някакъв ротационен принцип и да ни пращат съдии и прокурори от останалите ес държави мисля ще ще сме по-добре

АКО ТОВА СТАНЕ 240 ГАНЬОВЦИ ОСТАВАТ БЕЗ РАБОТА А РЕАЛНО НЯМАТ НИКАКВИ УМЕНИЯ!! ЩЕ ПАДНЕ ЖЕСТОКО КРАДЕНЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!!!