Коментари - Депутатите наложиха нови правила за съжителство в блока | dnes.dir.bg
назад

Депутатите наложиха нови правила за съжителство в блока

Общото събрание може да приема решения за вземане на кредити за ремонти и други полезни разходи в блока. С над 50% от собствениците ще се избира професионален домоуправител, а със 75% ще може да се "извади" съсед.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите наложиха нови правила за съжителство в блока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Домоуправителят по бай Тошово време, беше куката, който пишеше доноси за всеки, който не му харесваше.

Е добре де ... сега и зидо-изграждач, че и зло куче ли да намирам/ставам ?! :-) (... За снегонатъпкването все някак-си ще се справя с тези количества ;-) )

Който не му харесва да си събира парцалите и на селоТЕЗИ ПАНЕЛКИ БЯХА ПОСТРОЕНИ ЗА ХОРАТА от Кремиковци СЕГА КОМБИНАТА ГО НЯМА И ВСИЧКИ марш на село обратно.

Да! Софето цигането чека да се разкарате!! И после ем ще живее вътре, ем ще усвоява железа...

АКО ТОВА НЕВЕРОЯТНО БЕЗУМИЕ НА НАГЛАТА ПАПЛАЧ В ПАРЛАМЕНТА ГО ОСТАВИШ БЕЗ ПРОТЕСТ-ЩЕ ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ,ЧЕ И ТИ СИ ОТ ТЯХ!ПОКАЖИ ,ЧЕ ГРЕША!

От публикациите до тук не виждам никакви усилия за повишаване на събиремостта на общите разходи, не виждам направено нищо което да помага на гражданите да работят по добре с лошо работещите общински служби и общинари...

Като чета с какви глупости се занимават депутатите тръпки ме побиват.Всеки домоуправител да опишел колко котки и кучета имало в даден блок.Абе господа вие не виждате ли с колко завличате народеца всеки месец,та сте тръгнали да гоните котките и кучетата.Та да им сложите данъци и на тях за да има какво да лапате! Срам и позор ,но хак му е на народа ,че си трае,даже му е малко,че все още ви държи и не ви измете.

Гадни копелета Не ви ли е срам да се показвате пред народа Вие заслужавате по голямо изобличение. Не гледам Нова телевизия заради вашето тъпо предаване -просташко Нека ръководството на Нова телевизия се замисли за рейтинга Нахални млади помияри

Тим,когато падне или съборят блока,няма да имаш право да се включиш в новия строеж!Тъпа тиква зелена!

Фашизоидно-комунистическо безумие! Затова ли ви дават парите в пликове?!

Във всички случаи, тегленето на заеми от името на цял един блок хора е узаконено беззаконие. Що не пуснат закон, според който аз да тегля заем от името на всички депутати в парламента?

Аз на село имам едноетажна събственост. Всички проблеми са си мои.Ако имам проблеми си ги решавам както мога.Ако не мога майната им.В село е пълно с англичани избягали от многоетажна собственост.

Всички стари и нови законотворци не могат да разберат следното : Закони за етажната собственост имаше и преди има и сега и те дават разни правила за поведение. Проблемът не е в липсата на закон, А В ЛИПСАТА НА МЕХАНИЗЪМ БЪРЗО И ЕФИКАСНО , ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ДА НАЛОЖИ РЕШЕНИЕТО СИ НАД ОТДЕЛНИ ИНДИВИДИ. Нито съвета, нито полицията , нито аллах са в състояние да свършат това - ако съкооператорът хвърля боклуци и фасове от балкона си или тупа черги или е напълнил общите части с вехтории и мръсотии или не си плаща членския внос , а се вози на асансьора и ползва общия ток , или,или,или,... почти няма земна сила, която да го накара да се поправи. Ето това да решат съветите, МВР, законотворците и всички теоретици и тогава да разтягат какъв и кой трябва да е домоуправител. Писаното е от БИВШ / слава богу / домоуправител на вход в нова кооперация със средно заможни съкооператори и далеч от циганските махали в София.

Що пишеш глупости. Не разбираш ли , че с този закон ни вкарват в едни ТКЗСТА или разбираш но се правиш на малоумен. Не ти ли е ясно, че това ТКЗС трябва да плаща луди пари на фирми като на тази на вносителя на този закон - представителя на Атака г-н Пехливанов за разни енергийни ефективности, санирания противопожарни и ВиК дейности. Защо глупаво създание не си зададеш въпроса, защо държавата не оправи своя сграден фонд болници, поликлиники , детски градини, пътища , алеи, градинки .....Защо тази скапана държава толкова се е загрижила за нас. Отговора е прост: За да могат фирмичките на вносителя на закона г-н Пехливанов да ни гъбарят.

Това са излишни приказки. Ако общото сърание не реши - а там мнозинството са обикновено разумни хора, никаква фирмичка на който и да е няма да се облажи. В глупавата държава Германия - каквото реши общото събрание е закон и щеш не щеш - трябва да го изпълняваш. Но там имат механизми , с които да накарат и тези които са гласували против - да го изпълнят.

Защо ли депутатите си мислят че "просперитета" на България зависи от този "закон" та толкова пъти го приемат и преправят???Вместо законотворчеството им да се състои в качествени а не еднбодневни закони за икономическото развитие те ми се "трудят" върху това как да накараме хората да се смразяват повече...и ефекта нулев..както при повечето им "закони"

Задаваме ли си въпроса колко качествено работят депутатите, колко пъти вече променят този закон, може и да е за добро, но ако произвеждаш брак, кой ти плаща, а ние им плащаме и то много, за некачествените закони.

Тази говорилня наречена парламент отдавна трябва да бъде закрита. Тя е орган който ражда колективна отговорност, а както занаем колективната отговорност е най висшата форма на безодговорност. Безумие е не само ЗУЕС , но и всичко онова което се ражда в тази тоалетна.

Предлагам да се направи подписка срещу това безумие.

bobsyn@

Законът много ми харесва, защото ако има проблем в един вход се дава дава възможност да се обяви обсъждането му и заинтересованите да гласуват начин за решаването му. Законът в същото време е достатъчно ясен така че при спазване на някои формалности ми се вижда относително лесно за финансовите неуредици да се погрижи съдия изпълнител. Да, някои хора имат ниски доходи, но все пак трябва да сме наясно, че заедно с правата над собствеността има и задължения.

ВИЖДА СЕ, ЧЕ СИ ПЪЛЕН НЕВЕЖА И НЕ СИ ПОГЛЕДНАЛ ЗАКОНА. ПРОБЛЕМА КОЙТО ТРЯБВА ДА РЕШИ СФОРМИРАНОТО С ТОЗИ ЗАКОН ТКЗС Е ДА НАМЕРИ СРЕДСТВА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РАЗПИСАНИТЕ В ПАСПОРТА НА СГРАДАТА МЕРОПРИЯТИЯ. (ТОВА ТКЗС Е ОБРЕЧЕНО НА ФАЛИТ ЗАЩОТО ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ДОМАКИНСТВАТА НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛАТЯТ ТАКСАТА ЗА ВАДЕНЕ НА ПАСПОРТА, А КАМО ЛИ ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА РАЗПИСАНИТЕ В НЕГО СТРОИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ. ОЩЕ СЪС СЪЗДАВАНЕТО СИ ТКЗС-ТО Е ОРЕЧЕНО НА ФАЛИТ И ВЛИЗАНЕТО В ПОСОЧЕНАТА В ЧЛ. 49 ОТ ЗАКОНА ПРОЦЕДУРА ПО ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕГОВАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ. ХОРАТА ГУБЯТ ЖИЛИЩАТА СИ ЗАЩОТО НЕ САМО ДЪРЖАВАТА , НО И ТЕ НЯМАТ СРЕДСТВА ДА ОПРАВЯТ СГРАДНИЯ СИ ФОНД. РАЗБРА ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС БЕ МАЛОУМНИК.

bobsyn@

Какво е демокрацията? Има проблем, обсъжда се, гласува се и малцинството и непроявилите активност се съобразяват в решението или се прилага репресия за налагане изпълнението. Не знам дали техническият паспорт на сградата ще спаси животи или е само времена приумица обаче не може да ползваме бедността за основание да се радваме само на правата, но да не спазваме задълженията си. В крайна сметка винаги може да се продаде имота, парите да се внесат в банка и от лихвите да се плаща наем ако чак толкова няма средства за данъци и поддръжка на апартамента.

Пишеш пълни глупости. Целта ви е ясна, да ни вкарата в тези ТКЗСТА и ни вземете собствеността. От написаното се вижда, че се жалък клакьор и поставено на герберската хранилка лице.

всички тези закони съществуваха, но по една или друга причина не се спазваха. И до сега същесвуваше закон при който трябва да има на най-малко на две трети от собствениците изрично писмено съгласие за да полофикация да осъществява доставки но на енергийно-политическата мафия не го спазваха и си мълчаха, защото не им изнасяше.

Що държавата не вземе да си оправи бърдаците в които са се превърнали нейните сгради (училища, болници, детски градини) ами е решила да загробва такива като нас с разни санирания , насирания и други подобни кретенизми осигуряващи работа на частните депутатски фирмички. Ами нали вносителя на поправката на този закон г-н Пехливанов е строителен предприемач бе малоумник. Този тарикат лобира за неговите фирмички. Защо всяко домакинство ще плаща десетки хиляди левове на депутатите фирми бе задник? Това ли ви е демокрацията!! Айде чупка от форума.

Бате Зузи - в тая е...на държава гражданите имат само задължения а малцинствата и управляващите само права, така че майната им на задълженията, искам си правата по напред

Най-нечовешкото изчадие на НС

Значи-не съм любимец на живущите и решават да ме "извадят" от собственото ми жилище. Но то си остава по закон мое. Тогава пускам обява, че търся многолюдно циганско семейство, което да живее на символичен наем в апартамента ми. Какво ще кажете?

Не, не става така. Ако пуснеш цигани под наем самият ти ще влезеш в разходи, защото ще унищожат апартамента ти до 1-2 седмици. Най-добре е да го продадеш на цигани :))) Така другите собственици никога няма да могат да ги изгонят, защото хелзинския комитет ще ги защитава, освен това всички комшии дружно ще им плащат парното и водата, защото циганите имат само права без задължения и така през годините циганското семейство ще се увеличи с 15-20 човека блока ще се превърне в катун, всяка година на паркинга ще има 2-3 цигански 3 дневни сватби с жива музика, скари с кебапчета...и тогава всички съседи с носталгия ще си спомнят за милия съсед, когото са изгонили :)

Правилно! Благодаря за съвета колежке /или колега/. Свежите идеи трябва да се поощряват!

Има един малък проблем. Тези цигани, които описваш няма да могат да си позволят да купят апартамента. Така, че ще трябва да им го подари. Което отново си е за негова сметка. Така, че излишно се правите на интересни.

Абе ние от две години се опитваме да накараме съседите си над нас да си оправят банята, че ще ни падне тавана и е мухъл навсякъде, а те щели да гонят съседи.

Поредният закон - недоносче на неграмотните властимащи ! Поредният закон, който ще падне пред КС. Не се спряха тези хора да творят глупости

За да се осъществят строителните дейности посочени в паспорта на сградата е задължително сдружението или общото събрание да търси заемен капитал. Две са опциите за предлагане на заема - или на членовете на кооперацията които не разполагат с парични средства или на регистрираното като юридически субект сдружение. И в двата случая възниква проблем със съсобствениците на които банката не би отпуснала кредит защото нямат изискващия се доход за да покрият заем от десетки хиляди лева. Кой ще плаща вноската им във новосъздадената кооперативна форма на стопанисване на жилищната сграда? Банката няма да го направи, а сдружението в лицето на тези 2/3 решили пряко волята на нямащите възможност да плащат трябва да поемат и тяхното задължение. Кой нормален човек би се съгласил да участва в такива сдружения в които повече от половината членове са неплатижоспособни и са заявили тази свое неплатежоспособност?

Еми така се получават гетата. Платежоспособните постепенно се изнасят в квартали, в които живеят предимно платежоспособни и си поддържат имотите, а неплтежоспособните доживявят в жилищата си докато все още не са се разрушили и после по квартири.

Това с платежоспособните и неплатежоспособните не винаги е така. Нали живея в квартал и блок на "платежоспособни"!? Събират безумно големи вноски, които отиват за ЗАПЛАТИ на портиери, външни домоуправители, огледала, цветя ... и куп други глупости на стойност над 2 000 лв на месец. В същото време във входа е мръсно, общите части се рушат. С въвеждането на профисионални домоуправители разходите се увеличават сериозно (заплати, осигуровки и печалба за фирмата която ги предлага тези услуги), а работа повече не се свършва.

С този закон ГЕРБ си би шута - сега никой няма да гласува за тях и за Атака. В новия закон може да има логика, но той може да се прилага само опорочено, защото дътжавата нама капацитет да гарантира коректното му прилагане. А назначените домоуправители ще са като партийни секретари на панелни ТКЗС-та, респ. ще се сменят според партията, която е на власт. Дано Гоце приложи вето, че депутатите да се осъзнаят и да се откажат от този глупендърски закон.

Абсолютно си прав!!! Точно това се получава!!! В момента живея в блок с нает външен домоуправител, плащат се яки пари за заплати, а общите части се поддържат както при другите блокове които не плащат за домоуправител. Да не споменавам за КЛЮКАРЩИНАТА и безумните и безсмислени "подобрения" които "домоуправителят" прави, за да си заслужи заплатата, него не го интересува колко ти струва на теб...

Моят съвет към всеки от вас е да се занимава с това, от което разбира и да не дава оценки по материя, от която няма хабер. Не е необходимо да се тревожите, че козметичната промяна на закона ще ви навреди по какъвто и да е начин. Това с извеждането от жилището го има от години, от много години и досега случай някой да е изгонен няма. Можете да ме опровергаете само със съдебно решение. Процедурата е много сложна и ОС може да вземе само РЕШЕНИЕ и нищо повече. Абсолютно несъстоятелните коментари за посягане върху частна собственост и противоконституционността на този закон дори няма да ги коментирам. Или се ограмотете до някакво минимално ниво или просто се скрийте.

И щом това е така въпросът ми е: защо трябва в закон да се влага механизъм, който очевадно е доказал своята несъстоятелност ?!

Изчетох всичките коментари и честно казано съм силно притеснен. Притеснен съм не от факта, че много хора изразяват негативно отношение по определена тема, а по-скоро от това, че изразяват изобщо мнение по нещо което дори не са си направили труда да разберат. Когато глупакът не разбира нещо - той го отрича. Това, уважаеми, правите и вие. Чета и виждам как сте стигнали до невъобразими хипотези и заключения. Колко от тук пишещите имат елементарна правна култура и са наясно как всъщност се случват основни неща напрактика? Никой! И го гарантирам, защото човек, който е в час с материала не може да изпише такива глупости, каквито са изписани.

тим земята под панелката е на сопствениците исе дели на прозент от зилисчната плосчт !сдруението или таканарецхеня управител на сграда счте мозе да ти ипотекира апартамента в банка за да се подарза зградата ,не си ли пласчтасч ипотеката счта ти вземе банката апартамента! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

прогнозата ми се потварди!!!!браво!едно свясно нещо от тоя парламент!коитоне пласчта му взема банката апартамената!наяма неисак няма неможе!!следвасчата ми прогноза до 10 години апартаментите-панелки счте поевтенеят драстицхно с 70%!!!помнете ми думите ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е в това, че този закон както и всички други важни закони се приемат на тъмно. Може и да не е толкова лош закона, но реакциите показват, че хората са разколебани поради пълното затъмнение около този акт. Но това е хроничен дефект на БГ законодателството. Да се работи на тъмно, без обществен дебат. Същото е и за Белене и за газопроводите и за магистралите.

ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛАТЕН ДОМОУПРАВИТЕЛ СТАВА В ПАРТИЙНИТЕ КЛУБОВЕ НА ГЕРБ С ТРИМА ПОРЪЧИТЕЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА. ИЗИСКВАНИЯТА СА ПОЛОВИНАТА ОТ СЪБРАНИТЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ РЕМОНТИ ПАРИ ДА СЕ ВНЕСАТ ПО СМЕТКАТА НА ПАРТИЯТА. С ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ - ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТИ ОТ ИМЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ , УРЕЖДАЙТЕ ВАШИ ЛИЦЕНЗИРАНИ ФИРМИ КОИТО ЩЕ ПРАВЯТ РЕМОНТИТЕ. АКО ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СЪБИРАНЕТО НА ПАРИТЕ ФИРМАТА ИПОН Е НАСРЕЩА.

Трябва да се назначат и преброители на пубиси на ОФ деятелките на ГЕРБ.

В България са живи потомците на ОФ активистите. Продажната пасмина няма морал. ВНИМАЙВАЙТЕ, КОГАТО ГЛАСУВАТЕ.

Теглиш кредит, заробваш се двадесет години да го плащаш с мизерната си заплата, тъкмо си го изплатил и въздъхваш от облекчение и в този момент разбираш, че всичко е мираж, еди- кои си можели да те изгонят от собственото ти жилище, еди кой си можел да взима кредит от твое име, за да санира, нищо че ти вече си си санирал жилището със собствени средства. А тези професионални домоуправители са също като разпределителните дружества на топлофикация, само искат пари , а нищо няма да направят. Омръзна ми от недомислени закони. Още ме е яд как прекараха цял народ с преватизационните бонови книжки.

Кога ще ни дадат земята под панелните блокове?!Сега също могат да ни изгонят на удобно за тях място за живеене!Това засега е най-големият проблем на живущите в панелките-нямат нотариален акт на земята под тях,на която е построен блока!Имат само отстъпено право на строеж по комунистически!

ЗЕМЯТА ПОД ПАНЕЛКИТЕ Е ДЪРЖАВНА, НО ПРАВОТО ДА Я ПОЛЗВАШ И ПРИТЕЖАВАШ ТИ Е ДАДЕНО ВЪЗМЕЗДНО ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА ПАНЕЛКАТА. ПЛАТИЛ СИ СИ ЗА ТОВА, ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ЗА ТОВА. ПРИТЕСНЯВАЙ СЕ, ЧЕ СЪС ЗАКОН ТЕ ПРИНУЖДАВАТ ДА ВЛЕЗЕШ В ТЕЗИ ОБРЕЧЕНИ НА ФАЛИТ ТКЗСТ НАРЕЧЕНИ СДРУЖЕНИЯ ИЛИ ОБЩИ СЪБРАНИЯ !!!

Добре дошли при мен гълъбчета. на които без да знаете и без да искате ще стана домоуправител. Няма да разберете как са ме избрали двама трима пияници от входа. Нищо , че съм малко поосъждан и лежал в затвора. И така ще ви сварша добра работа. Ще ви заформя едни хубави кредитчета залагайки собственоста ви. Няма неискам няма недей. Всички в новите ТКЗС-та под строй и опис. Ще подпиша от ваше име кредитчето , а пък вие ходете ме съдете. ТОВА НЕ Е ШЕГА , А ГРОЗНАТА ИСТИНА НАПИСАНА В НОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ. НИМА ДЕПУТАТИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ ?? ЗНАЯТ , НО ГО ПРАВЯТ ЗАЩОТО ТАКА ДИКТУВА ИНТЕРЕСА ИМ.

Ха, добре казано, точно на този хал ще се добутаме .... да не говорим, че в нашия блок с 28 апартамента, домоуправителката се самопредложи и понеже на никой не му се занимава да идва на събрания и т.н предложената се самоприе :)) сега раздава правосъдие и размахва пръст :))! Да не говорим, че явно този пост и дава възможнаст да има наши лични данни :(

Да, ще плащаме заплати на професионални КЛЮКАРИ и ДОНОСТНИЦИ, които ще ни харчат парите и ще ни командорят в собствените ни къщи. БРАВО!!!

ще е интересно да видим как баба Пена, която е на 93 години заминава зимата при дъщеря си а 5 месеца и оставям e-mail на който да й изпратят известие за общо събрание. друго интересно събитие ще е когато дядо Митко, който е пенсионер и получава 250лв ще трябва да се бръкне в джоба с 300лв, за да се ремонтира покрива на входа. любопитството ми се спира и още една интересна простотия сътворена от малоумните ни управници. с какво правово основание ще ме изгонят от жилището, което съм платил с лични средства при условие, че си плащам всички данъци и сметки. на какво основание ще потъпкват основните ми човешки права в избор на място за живеене? уж трябваше да се придвижваме свободно из ЕС, а се оказва, че ще сме нежелани в собствената си страна. с тези малоумни изменения доказваме, че кризата е много далеч от нас и тя не ни засяга. явно сме богта държава и от скука правим така, че да завалят (не, че и сега са малко) осъдителните присъди с/у България в европейския съд...

Изобщо не ми е интересно и не ми пула за изконното ти право за живеене, когато на мене ми капе на главата докато ти влачиш цървулите, черпиш се в кварталната кръчма, крещиш на децата си по стъбището, ч е няма пари и се прибираш във вмирисания апартамент, а аз затврям вратата на терасата, защото ми свърди. Ей Бога ми, изстрадал съм го и ако имам законно право ще те изхвърля ако си същия.

абе да ти кажа глупаво е да си мислиш че този закон се прави за да защити "онеправданите" като тебе. но както и да е. мисля си обаче че никои не ти е крив че си си избрал апартамент на такова място. никои не е длъжен да се съобразява с това, че не си си отварял очите когато му е било времето. трябваше да си вземеш апартамент които не тече и няма вмирисани съседи около тебе. ПРЕДСТАВИ СИ СЕГА, ЧЕ ВСИЧКИ ТВОИ "ВМИСРИСАНИ" САСЕДИ ИМ ПИСНЕ ОТ ТЕБЕ ЧИСТОПЛЪТНИЯ И РЕШАТ ДА ТЕ ИЗГОНЯТ ЩОТ СИ МНОГО ПРЕТЕНЦИОЗЕН.

Ами въпроса за покрива над моят апартамент си го решавам сам-качвам се,сменям.Но не знам до кога ще мога.Напразни са ми опитите за да накарм вхда да участвува.Тогава защо искате пък аз да участвувам в другите акции.

Закона е много общо написан, трябва да е по-конкретен. Например не се разбира, ако се счупи стъклото на входната врата, от където духа на първия етаж, а на останалите не, защо същите трябва да се овътрят ей така с 50 ст до лев, като не ги касае, конкретния казус. Ако някой успее да ги убеди в това, всичко останало е лесно.

Продължавайте с глупостите,и ще ме видите в Вълхала.

Забравяте най-важното!Нали същите тези кретени, които правят законите, също имат апартаменти!?Естествено, че това безумие ще е и в техен ущърб.

Тия си мислят,че ще си живеят в палатите и не мислят за апартаментите

Без извинение тези се насраха.

Поредното малоумие на ГЕРБ! Частната собственост е неприкосновенна и не знам кой малоумник го измисли това с изгонването!

закона може да се обжалва като накърняване на правото на собственост , на мен ми искаха равна сума за ремонт като тези дето имат с 2-3 стаи повече от мен . как ще сме солидарни с дълговете на другите. Борисов е мъртъв само за това на следващите избори.... Да му е честита некомпетентността....

СТРУВА МИ СЕ ЧЕ В ДЕБЕЛАТА КНИГА НАРЕЧЕНА "КОНСТИТУЦИЯ" ПИШЕ ПО ДРУГ ТЕКСТ ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ( "ЛИЧНА И НЕПРИКОСНОВЕНА") АМАН ОТ ДЪРВЕНИ ГЛАВИ В БЪЛГАРИЯ.

Такива закони приемат хора който отдавна не живеят в кооперации или панелки и не им пука въобщ те за хората

СТРУВА МИ СЕ ЧЕ В ДЕБЕЛАТА КНИГА НАРЕЧЕНА "КОНСТИТУЦИЯ" ПИШЕ ПО ДРУГ ТЕКСТ ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ( "ЛИЧНА И НЕПРИКОСНОВЕНА") АМАН ОТ ДЪРВЕНИ ГЛАВИ В БЪЛГАРИЯ.

ПРАЗНОГЛАВЦИ -НЕ четат ли КОНСТИТУЦИЯ! Писна ни от "закони", издялани с теслата! По пътя на тяхната "логика" - жилищен блок, населен с цигани, ще могат "да изваждат" малкото останал различен от тях!

и тази тема е "луксозна" - тя е за държави, в които отношенията в една жилищна кооперация са на друго ниво - хората се уважват един друг и искат на всички им да е красиво, чисто и уредено. само че те още когато си купуват апартамента подписват и заявлението си да членуват в кооперацията (да ги приемат за членове!!!), а не им се натриса на главите от закон... логично и домоуправителят се избира от съкооператорите да защитава общите им интереси ... а за кредита на кооперацията хората не са отговорни със собственото си имущество , защото тя е юридическо лице и т.н. - много разлики има

Те ше ми каат на мене!

Чета, чета ама само твоето мнение е точно и обобщава нещата около мизерния апартамент.

В българия много хора бъркат частната собственост с етажната собственост.

НЕ ПРИЯТЕЛ, Много като теб не правят разлика между частната собственост на апартамента в който живееш и кооперативната форма на собственост наречена СДРУЖЕНИЕ ИЛИ ОБЩО СЪБРАНИЕ в която пряко волята ни се опитват да ни вкарат разни тарикати от парламента. НАЛИ ТОЧНО ТЕЗИ ТКЗС-та ЩЕ СА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ МИЛИОНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РАЗНИ НАЛУДНИЧЕВИ МЕРОПРИЯТИЯ РАЗПИСАНИ В ПАСПОРТА НА СГРАДАТА. Нали същия този паспорт се издава само на частната етажна собственост, но не и на държавния сграден фонд - болници училища детски градини , които са в окаяно състояние. НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДЪРЖАВАТА ДА УРЕДИ СВОЯТА СОБСТВЕНОСТ, А НЕ ДА ПРАВИ ОПИТ ДА НИ НАТИКА В РАЗНИ ОБРЕЧЕНИ НА ФАЛИТ ТКЗС-та.

Аз лично съм напълно съгласен да има подобни закони, защото: 1.Не считам за нужно заради 1 мърляч и безхаберник в блока да не може да се направи ремонт, да се отдаде обща част под наем или друго, поради това, че всички трябвало да бъдат съгласни! 2.Да имам съседи, които са си дали под наем я апартамент, я магазин и цифра години да не се вясват, а само наем да лапат и скапаните им наематели да сринат всичко! 3.Да няма законови разпоредби да се отделят задължително средства за поддръжка на общите части и т.н. НО С мнозинство на 50% да се избира домоуправител, нещо малко ми се вижда?! Домоуправителя да не е задължително собственик в дадения имот = ПЪЛНА ТЪПНЯ, някакъв нов модел власт ли що ли... Да се изгони някой с мнозинство 75% - при какви основания това, че цапа, пие, пее - малко подробности нещо?! Та както съм почнал - правят се разни промени в законите добре, обаче нещо пак по български - на рекет и на машинка за пари изглежда работата....

Пич не си сърбал попарата на новобогаташите в т. нар. представителни сгради. Слагат един кияк за домоуправител и се започна едно събиране на пари... не ти е работа... става дума за хиляди на месец и все не им стигат, а нищо съществено не се прави по входа, само се пунтира...

Да де аз това казвам - не може да не се отделят средства от живущите за поддръжка на общата собсвеност, само дето може да стане и някоя лапаница за избрани! Обаче моя проблем е друг - не мога да чакам да събера съгласие от 100% живущи за елементарни ремонти, и то защото някой си дал имота под наем и не се вясва да види, какво се случва.

Ама нали искахте Европа, ама нали като си продавате апартамента гледате "колку е у Лондун и Париш"! А грозните панелни коптори приличат ли като да са част от градския пейзаж на една модерна европейска столица? Ами естествено, че който няма пари да поддържа общите, части ще бъде изселен.

ЗАЩО ПИШЕШ САМО ЗА "ГРОЗНИТЕ ПАНЕЛКИ". Кога тези държавни хрантутници и такива като теб видят в какво състояние е държарния и общински сграден фонд, в какво състояние са болниците , поликлиниките , детските градини и училищата заприличали на вердепи. ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ СПРЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАШАТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ , А НАЙ ПОСЛЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА НЕЙНАТА СОБСТВЕНОСТ ???? Отговора е един - ОТ ДЪРЖАВАТА НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА СЕ КРАДЕ , НО ОТ НАС МЕЖЕ. Може с настоящия закон да ни принудят да живеем под наем в собствените ни жилища , да ни заформят кредити по разни идиотски закони наречени за енергийна ефективност, които странно защо се отнасят и ангажират само частната , но не и държавната собственост. ОТ НАС ИМА КАКВО ДА СЕ ВЗЕМА ОТ ДЪРЖАВАТА НЕ !!!

А ако са роми, ще можем ли да ги изгоним?

не! Следващия въпрос, моля ...

НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИЗВАДИМ ТЕЗИ МИШКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА. ТЕ ЗАЩИТАВАТ КОРПОРАТИВНИ ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ НА РАЗНИ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ, КОИТО СА РЕШИЛИ ДА НИ ЛИШАТ ОТ ПАНЕЛКИТЕ. С ВСИЧКО ДРЕГО ЩЕ СЕ СЪГЛАСИМ НО ДА ПОСЕГНАТ НА ИМОТИТЕ И ДА НИ ВКАРВАТ В РАЗНИ ТКЗС- ТА НЕ!!!

и кво излиза... ако в един блок живечт трима, но двама от тях нещо им прещрака -могат еи така да изгонят третия от собственото му жилище, което тои си е купил.

2/3 е по-малко от 75% следователно НЕ.

добре тогава-така да го кажем ако не са двама ами са трима от четерима

Това е МУТРЕНСКИ ЗАКОН. Докога ще ги търпим ...

Защо да е само- мутренски ? Ами че те и всякакви гейове, комунисти, също ограбват хора и им взимат жилищата.