ЕС започва да прилага нови правила за международните бракове и съжителства

България е една от 18-те страни, в които ще има ясни правила при развод или смърт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво е положението с джендър аспектите и джендър перспективата? Понеже, ако в някоя страна се признава, а в друга не, как едно джендър-семейство ще си подели имущество или унаследи в страни, които даже и понятие "джендър" нямат? У нас даже не се признават хомосексуалните бракове, а какво остава за джендър-перспектива-та?

уффф- да, де- искате да прилагаме правото на другата държава- по гражданство на единия от брачните партньори- когато става въпрос за еднополов брак и така индиректно да бъде признат този еднополов брак на територията на България... Имам новина за ЕС- в йерархията на нормативните актове, ЕС законодателство е ПОД нашата Конституция, която казва, че бракът е съюз между МЪЖ И ЖЕНА. Ми не- няма как да стане да се признае еднополовият брак, сключен в друга ЕС държава, за законен брак на територията на България! У нас е забранена полигамията, така ,ч е- НЕ , НЯМА да се принае за законен един полигамен брак на лице с чуждо гражданство, в България!

А за да се признаят за законни имуществените претенции на една съпружеска двойка, то 1во би следвало тя да докаже сключен законен граждански брак, от който като правна последица произтичат и имуществените права на съпрузите! Дир-а, нещо не сте разбрали за какво точно става въпрос, някой си ваш репортер, който си няма и представа от семейно право, набързо е преразказал съдържанието на една новина, но със свои думи и понеже не е специалист по проблематиката, се е получила една гаща плява:)

Ние например си съжителствуваме в тройка. По кое зконодателство може да се разглежда нашият случай, защот при нас една от партньорките иска да ни напусне

За булгаристан никакви правила не важат.Тук всички живеят на т.н.семейни начила без брак ,за да са "самотни майки"Ние сме все на обратното.Слабодия се вика на това.

България не е булгаристан! В конституцията ни пише- БРАКЪТ Е ДОБРОВОЛЕН СЪЮЗ МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА. ТОЧКА! А анадола прилагате ли истанбулската конвенция, а?:)

Регистрирани партньори??? Май ЛГБТ активистите се опитват да пробват по заобиколен път чрез международното законодателство там, където гей браковете не са позволени?

закона за защита на био разнообразието

Е разбира се, че Бойко ще ни вкара в джендърските закони. В България говорят, че били законни, ама излиза, че се прилагат само в някои държави. Да живее Боко, Цецко, Цецка, Цветка и Цацаров!

Грешка, тук ни казват, че законите били задължителни! Нашето слагачество на европейските и американски глупости няма край. Трябва да си подковем всички жабешки крака, щом и другите го правят!

Допускам, че нас пак ни гласят да се откъм страната на булката, в "международните бракове".

Какъв брак, аз си кОпувам булка от пазара в Бачково!