1.8 млн. вакантни работни места в ЕС, в България - 4

За първите седем дни на януари в мрежата за посредничество и информация при намиране на работа “Европейски услуги за заетост“ има регистрирани над 1,8 милиона вакантни работни места на територията на ЕС, от които само 4 позиции се намират в България, съобщава БТА.

Обратно в новината

Коментари - 1.8 млн. вакантни работни места в ЕС, в България - 4 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Иван Костов: Усещането за бедност е силно, нацията загива" Европа ни очаква, българи!

Чистачка в Испания взима над 1000 евро. С тези пари може да си плаща наема и сметките, както и да се храни, облича и да посреща празници. Минималната в Испания е 750 евро. Пробвайте сега с 500 лева в България да се справите с горепосочените разходи.

Mного са те лъгали приятел, една чистачка където да е в западна европа едва връзва двата края. живот на минимума в пълни лишения, спестяват до 200 евро максимум. A казаха ли ти каква е работата, колко е тежко, вечер си пребит като куче. B родината се живее по-добре с такава работа.

Е как ще се живее по-добре в България. А бе те IT специалистите взимат брутно 25% от заплатите на колегите им в Западна Европа той за чистачката ми разправя. Ама естествено е, че при една и съща работа БЪлгария е най-лошото място за живеене в цяла Европа. Лошо било щото спестявала на месец толкова, колокото е цялата заплата на чистачка в България. Ти четеш ли си какво пишеш изобщо. Ама то е ясно, че не можеш да забогатееш ако вършиш най-неквалифицираната работа, само дето на едно място умираш от глад и студ, а на друго даже ако живееш скромно може и ад заделиш та да си позволиш отпуска.

Много е чудно кой ще дойде от по-богатите държави да работи в най-бедната страна от Европа - България. Даже се учудвам, че въобще я има България дори с 4 работни места.

Като им гледам на англичаните свободните места, таман ще им ги запълним!

Ами ето накъде е гювеча- в Англия има най-голям шанс. Благодаря за инфото!

Не виждам търсене за сутеньори, просия, проститутки, банкоматни "специалисти". Ало, Европа, к'во ше праим сега?

Da! Taka e! Imate 1.8 miliona w nacheto nowo otechestwo i semeistwo! Taka, che obechtanieto e prezpylneno ot pyrwite dni na 2014-ta! Stiga ste se oplakwali! Dosadni neblgodarnici ste vie! Ne razbirate poslaniata i posle drug Vie vinoven! ...

При близо 1,8 милиона вече са преизпълнили обещанията за още 4-5 мандата...

Алоууу бритишите - кви са тия 1.2 милиона свободни работни места бре ? Нали уж злите българи и румънци щели да дойдат с милиони и да вземат всичката работа там ?

"ад 1,8 милиона вакантни работни места на територията на ЕС, от които само 4 позиции се намират в България" Интересно, и за тези 4 позиции заплатата е 400 лева?

КОЙ ГО БОЛИ ЗА РАБОТА В ЧУЖБИНА? Я ПОГЛЕДНЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ПОД ТАЗИ СТАТИЯ.Я СЕГА ПОД СТАТИЯТА ЗА БОЛЕН ЛИДЕРОВ?700>37

Я виж кога е пусната новината за Сидеров. Я виж кога е пусната тази новина.

Най-много работни места са овакантени от Великобритания ! От тези дето най-много ореваха, че ще имат наплив на търсещи работни места и препитание в тяхната страна! Ами дано никой да не им иде и все да им седят свободни тези вакантни работни места! И икономиката им да фалира, та да започнат друга песен, защото без работната ръка на българите са гола вода ! Пада им се , а и не само на тях !!!

да, ама за какви ваканции става дума... Нали врещаха, че ще им взимат работни места. ми да ходят да работят сами, ето например - Най-новата мода сред обявите пък е т.нар. автомивки в Англия. Става дума за паркингите пред големите хипермаркети и молове, където мъже предлагат на шофьорите да излъскат автомобилите им, докато пазаруват. На нашенците се връчват колички, пълни с вода и препарати. За тях те плащат седмичен наем от 50 до 120 паунда в зависимост от навъртения оборот. Всичко останало, което са успели да спечелят остава за тях, твърдят работодателите. Те са пресметнали, че ако времето е хубаво, средно на ден могат да се правят по 90 паунда. Надницата намалява до три пъти при дъжд.

ако следите пазаря на труда, например известните ви веб страници... като ... жобс.... и т.н. ще ви стане ясна тъжната депресирачта истина за начето настояше и бъдецте! да-а-а... всико е иснао, този път няма измъкване... нали, а? ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да беше научил български, а?

извиняваи, нямам пари и време и знаня за кирилизаця! ничто лично! ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Изхода е известен- ТЕРМИНАЛ 2! Иначе ще агонизирате тук заедно с мангалите и мутрите.

Този път няма измъкване. Не знам как ще се оправяме в България - прогнозите на англичани и немци са били подценени. Щом вече има обяви за работа в чужбина като езикът не е задължителен, проблемът е колосален. Българинът е муден и тая година може и да избутаме, ама следващата ще е катастрофална. Лятото като се върнат в отпуск работещите в чужбина и като обяснят, че децата имат право да ходят на училище наравно с местните - цели семейства ще заминат. Пропуснахме 7 години - сега вече е късно.

аз си уредих вече погребение на село! защото при тя цени на погребалните услугу в големя интернационален град... мани, мани.. тоя път наистина го загазих ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В Абсурдистан се инвестира предимно в чалга-индустрията и силикона :)

Това можем, това произвеждаме. От чалгаджия космонавт не става.

извод- СЪРДЕТЕ СЕ НА СЕБЕ СИ, НИТО ГЕРМАНЦИТЕ НИ ТО АНГЛИЧАНИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ! КОФТИ МАТЕРИАЛ !

Както си беше едно време, така е и сега и то в ЕС. Добрите работни места, пак са си с връзки и лични контакти и препоръки, даже повече от преди, т.е. нищо ново, а иначе работа има...но каква?

Ето в блица пишат След като в продължение на месеци във Великобритания се водеше антибългарска кампания, в момента оттам буквално ни заливат с оферти за работа. Тава показва проверка в посредническите фирми за заминаване в чужбина, пише Телеграф. От Острова търсят нашенците основно за ниско квалифициран труд куриери, чистачки, детегледачки, лични асистенти и възрастни и болни хора, и т.н.

работна ръка се прави за з0-ч0 години и се уничтоята за няколко секунди! тука само се затрива! работна ръка се прави от управлявачтите! ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

без стратегия за развитие на индустрията и конкретни срокове а също и компетентни личности, нищо няма да се промени в тази скапана държава! сега се имитира дейност а всъщност потъваме всекидневно!!!

Споко, Румен Гечев и Корнелия Нинова ще отворят 250 хиляди, не чухте ли. Което си е кажи-речи 15% от общо свободните позиции в ЕС. Пригответе се да станем икономика Номер 1 в ЕС, другари!

ПАК НЯМА РАБОТНИ МЕСТА ЗА БОГОВЕ

Извинявай, на Позитано да не са почнали пак да назначават платени клакьори? Да се кандидатирам, че ми се вижда лека и доходна работа?

ММммм дааааа, а останалоте 249 996 вече са създадени и заети преди Коледа

Мдааааааа, някак си се разминават обещаните 250 000 нови работни места, но може би Орешарски не е бил ясен, както винаги - 250 000 нови безработни.

От няколко месеца чакам да чуя какви мерки предприема правителството какво предлага опозицията парламентарна и извънпарламентарна за да се предпазим от бедствието , което ще сполети българската икономика след отваряне на трудовия пазар. Мълчание - който искал бил заминал вече. А бе вие не познавате ли поне малко българина? Той крие намеренията си докато не ги осъществи. Да не мислите, че се е примирил със заплатата си от 700лв. и вечното притеснение, че няма да може да си плати сметките? Няма как при 1,8млн. свободни работни места със заплащане над 5 пъти по-високо от тукашното да няма масова миграция на хора в трудоспособна възраст. Добре - поне това, че хората след изборите в провинцията не излязоха на масови протести не ви ли накара да се замислите, че по-скоро са заложили на работа в чужбина отколкото да чакат тук да се оправят нещата. Явно не. Не дългът ще ни съсипе - недалновидността на всички български политици. А прогнозите са , че в ЕС тази година ще се отварят още нови работни места, защото Великобритания се развива добре и ще достигне пикът от преди кризата, Франция излиза от рецесията, Испания и Ирландия също. Прогнозите за Гърция са за стабилност.

Само едно ще кажа на теи от вас, които поддържат мнението, как, виждаш ли, българите не знаят чужди езици, а всички останали знаят най-малкото английски. Скоро бях в Барселона на почивка. В една от на-известните дискотеки в самия център на града не можеш да си поръчаш и една водка на английски. Ама бъкел не разбираха барманите. И повечето бяха испанци.

е и за къв' му е на бармана да говори каквите и да било езици? Kазват ти водка - даваш. да не е кошче за душевни отпадъци и личен психоаналитик да решава проблемите на всеки посетител в бара?

"над 126 хиляди души търсят работа в областта на администрацията, икономиката и правото." много ми е интересно, как човек от друга държава може да работи точно това, ако завършил висшето в своята? Нали закони и наредби все пак са различни... Завършили в БГ не ги виждам като адвокати където и да е освен тук. А и навсякъде е пълно точно с тези кандидати за работа. Почти всеки университет произвежда с десетки подобни специалисти, откъде да им намерят работни места? най-учудващо е, че желаещите не намаляват

ЗА 24 години в България се създаде модел, който унижава хората, които работят. ЗА това не е чудно, че децата решават да учат не заради това, че ще си намерят работа, а защото така няма да се чувстват безделници още няколко години. За да има мотивация у младите трябва доходите да предполагат висок стандарт на живот ако работиш. ДА можеш да си в среданата класа без да си шеф. Примерно ако си фрезист и работиш на заплата да можеш да си изплащаш ипотека, да си вземеш на лизинг нов автомобил - е не мерцедес,а Дачия, да водиш двете си деца на море за 15 дни и на ски за една седмица и накрая да ти останат малко пари, които да заделяш за черни дни. Това е моделът - докато не се осъществи децата ще искат да учат психология за да се опитат да разберат защо техните родители за такива идиоти. Моето дете ще бъде възпитано така, че да знае, че трябва да живее в страна в която уважават труда на всеки. Разбирайте , че няма да го карам да се мъчи тук, където за ад живееш добре или трябва да си подложен на голям стрес или трябва да се занимаваш с недотам законни дейности.

Ем, всичко това е така. но за да работи ти детето там, където ще стане уважаван, трябва да има някакъв старт, нали? И ако ще учи за адвокат или за държавен администратор, дали ще има този старт? Трябва да учи за IT специалност, за инженер или доктор, нали?

всички в ЕС от 1 клас учат английски и го знаят, само тъпия бг знае дръжки

напротив, българчетата учат езици, но никой в ЕС не желае да говори чужди езици, иди в Италия и Франция и намери с кого да си говориш на английски

Bсеки образован човек, без значение от коя държава говори поне англ. A образованите гърци владеят поне 5.

Ами то английския трябва за работа в сериозни фирми а не за разговори на пътя. всички клонове на сериозни фирми в Западна Европа искат английски!

все аз съм тъп и виновен. и на инревютата за работа ми го казват и показват! и родата ми тъпа и виновна. и дърявата ми тъпа и виновна. горките от еу! не случиха с нас! трябва да им плачтаме, че ни взеха! тъи де, хората страдат от начата изостаналост, глупост, церерност и т.н. цмотани сме и това е! нали така, а? ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Програмата за преподаване на чужд език е тъпа - синът ми в 4 клас по английски учеше наречие, което в програмата за български се взима в 5. Още не са им преподали притежателните местоимения, а по английски им ги искат.

у нас няма сериозна индустрия, повечето работа е в сферата на услугите и на държавно ниво. Aко има нещо частно, това са големи IT фирми направили call центрове заради евтината работна ръка.

Уж е голяма безработицата в Испания, но е пълно с тираджий на постоянни места с високи (за Испания) заплати и непрекъснато се откриват места. Очевидно за образованите хора се касае тази цифра безработни.

не знам дали тези данни са верни. но и дори да не са много верни отдавна е ясно че еу и запада не са и няма да са заинтересувани да инвестират у нас в проекти полезни за нас.. тука има само малоумни и вредни за населението и за околната среда проекти! идете и ги вижте и ги сравнете с простроеното през "соцялизма" или каквото бече тогава. а? ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чакай, че нещо не ти разбрах. Искаш ЕС да се грижи за нас, ама без да ни се бърка във вътрешните работи, като най-добре дава едни кинти и не ни пита какво правим с тях ли? А социализъма не ми го хвали. Живял съм го. Ако ти държиш някой да ти казва на какво да се радваш и какво да харесваш и срещу това ти дава храна (е, колкото има) има още такива режими. Не е голям изборът, но има. Все още. Дори ще те дадат по телевизията, като избягал от гнета на Запада. :)

....тука има само малоумни и вредни за населението и за околната среда проекти!.....

....тука има само малоумни и вредни за населението и за околната среда проекти!.....

ЕС не може да стане една федеративна държава, като САЩ, защото няма общ език. Холандците отказват да учат езици, италианците искат всеки да им говори на италиански, французите отказват да учат езици, всеки е голям шовинист, как да стане обща държава?

не че ги обичам холандците много, но тези които са образовани или поне са учили в университет говорят свободно няколко езика - англ., френски, и немски, плюс техните местни.

В южните щати 90% от населението изобщо не говори английски. Не е проблема в езика, а в национализма.