ЕС обяви спешна хуманитарна инициатива за Алепо

ЕК обяви началото на спешна хуманитарна инициатива, за да могат хуманитарните организации да помогнат на населението във втория по големина сирийски град Алепо.

Обратно в новината

Коментари - ЕС обяви спешна хуманитарна инициатива за Алепо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес, в центъра на контролирания от правителството сирийски град Хомс, умерен "опозиционер" с шахидски пояс се самовзриви на пазара, убивайки и ранявайки много мирно пазаруващи сирийци! Сирия осъди терористичния акт, но от Вашингтон и Брюксел контрираха, че става въпрос за мирен протест, осъществен по хуманитарен и демократичен начин! Още повече - този път не са използвали снайперисти и миномети!

Вчера, САА превзе най-голямата (бивша) болница в Алепо. Според нашите медии и босове, тя е била подложена на "варварска бомбардировка" преди няколко дни и бяха дали снимки. Е, малко забравени "подробности" са, че тя е така след взривяването й от "бунтовниците" през 2013 г. Ама карай - пропаганда да става.

Руска бомба, фърлена върху тълпа мирно население в Алепо, убива само джихадисти и на закача мирните граждани!!!!!

Ми да, точно като бомбите на САЩ в Сирт - те там пък убиват само онези от ИДИЛ. Цивилните изобщо не ги закачат.

Руските бомби са най-хуманитарните бомби! Къде се бута Европата с нейните храни и води?

На дипломатичен език " Хуманитарни помощи от ООН" означава нови ефективни оръжия за масово поразяване , т.е. след като Кери открито заплаши Путин по телефона се очакват ядрени оръжия.

Плаши Пею кокошките! Няма по-нови ефективни оръжия за масово поразяване от Руските!

Те са и най-хуманните!

Не гледаш руска талавизия! Там от 2 години се заканват да изпепелят Америк с ядрени бонби! Накрая и на американците им писна!

Бонби? Бонбони ли имаш предвид? За бомби говореше Сара Пейлин, ако си чувал за такава!

В Сирия е приспан и гипсиран Антихриста. Разрушението на тази държава го храни със сила и скоро той ще се събуди и ще покаже на всички кой е . Политиците ще ни вкарат в много голям филм в пъти по-страшен и опустошителен от II-та св. война. Не случайно Библията / Исая/ обръща специално внимание не на друг , а точно на Сирия. гответе се за огромен катаклизъм. Припомнете си и за предсказанията на Ванга.

Виждам вече се събудих те ГМО англосаксонски емотикончета. Голям пердах и бой по всички фронтове от Сирия до ООН. "Америкааа и сие - ислямски терористи" ги прогонват от Алепо. Голям рев и виене пада в западните медии и не само там.

За да няма война в Сирия.атентати в Европа и бежанци в Европа трябва да се свали от власт Путин.

ЕС обяви спешна хуманитарна инициатива зя: ДА СПАСИМ ТЕРОРИСТИТЕ в АЛЕПО от "лошите" руснаци и сирийската армия, защото те са застрашени от изчезване в Сирия. Нашата Кристалина съобщи, че око стане шеф на ООН ще легитимира ИД и ще ги покани в ООН. Европейци плащайте да спасим терористите от ИДИЛ - ЕТО ТОВА ИСКА ЕС. ДА ама НЕ. МОСКВА и ДАМАСК не вярват на еврогейски сълзи.

"Неведнъж е съобщавано, че правителствените сили са обсадили града, че настъпват към центъра, или че са постигнали други успехи. Но явно превземането на Сирт е много трудно, въпреки че и самолети на САЩ нанасяха удари по джихадистите." За Сирт, защо не се загрижите? Сигурно ги бонбардирате с захарен памук?

Пуситата от ЕС, под напора на Вашингтон и по поръчка на Саудитска Арабия и Катар смятат да предприемат смешни мерки в подкрепа на ислямските си терористи в Алеппо! Въвеждането на законност и ред в най-големия сирийски град от сирийската армия и с помощта на Русия, унищожаването на терористи, колещи ежедневно мирното население на Сирия е НЕДОПУСТИМО, считат те! За целта отделили 240 милиона евро за хуманитарна помощ във вид наострени сатъри за клане, амуниции за огнестрелно оръжие, опаковани в кутии за ваксини (ми нали и те влизат подкожно), стотици камиони с газови бутилки от Турция, но напълнени с експлозиви, мирни гранатомети от България, танкове от украина... Пуситата от ЕС смятат, че с това ще се помогне за постигане на хуманитарно изчистено общество - всички с "повреден" чип, антитерористи, антиислямисти, антиглобалисти, антиевроатлантици, ще бъдат обърнати в правата вяра! Ще сменят "калпака" с фес! А който не иска....ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

За чий Европа ще се намесва? Руската и сирийската авиация, заедно, провеждат в Алепо най-успешната хуманитарна операция от Втората световна война насам!

Зад ислямистите, с оръжие, пари и команден състав, стои путлеристка Русия! Не беше много отдавна, когато Русия воюваше с истински ислямисти в Кавказ и Чечня. Всеки помни непрекъснатите бомбени атентати в различни руски градове! Всеки помни как Русия водеше пълномащабни бойни действия с всички възможни оръжия, изключвайки ядреното! Днес в Сирия путлеристите избиват уж десетки и стотици ислямисти, но няма ответна реакция. Няма атентати в Русия, въпреки че в Русия има достатъчно фанатици, които знаят как да взривяват и да се самовзривяват. Няма и това е то! Въпросът е - ЗАЩО? Ами много просто - никой не е луд да взривява собственият си дом! В Сирия путлерастите не воюват срещу Ислямска държава, а срещу опозицията на протежето си Асад, който уж бил "законно избран"(?!) от верните си поддържници от неговата лична Социалистическа Партия на Сирия, единствено все още неемигрирали! И колкото и да се опитват мурзилките-путлерасти, няма как да убедят нормалните хора, че някой ще хукне да мята бомби по този, който го спонсорира! Путлер, т.е. Путин е престъпник и го очаква Международен Съд за извършените от него престъпления!

И да допълня, като посоча един неопровержим факт: РАМЗАН КАДИРОВ - отявлен ислямист, виновен пряко и косвено за смъртта на стотици граждани на Руската Федерация, е награден със званието "Герой на РФ" и е ЛИЧЕН, ПРЪВ ПРИЯТЕЛ на... самото русофилистично слънчице, недостижимия, гениалния и ненагледния Вовка Путин! Оттук нататък, всякакви приказки за това как Русия, в лицето на нейния вожд Путлер, се бори с ИД, са пълни глупости, които дори и при най-добро желание е невъзможно да се приемат за истина!

Лъжи си. На никого не пречиш.

Не мое Русия да стой, в Русия няма пари, нали уж санкций до дупка , мужика гладен няма рбли! А определете се с опорните точк де!

Какви сте ми слагачи! Какви политици сте??? Тези които колеха, сега специални медицински грижи в европа ли им предлагаш???? На джихадистите??? С Меркел и сие съвсем сте изперкали!!!

Аз го виждам така - прокситата на сащ са взели за заложник Алепо. ЕС и САЩ се тръшкат здраво за заложниците уж, а всъщност за наемниците си.

Така беше и в Македония - като обкръжиха албанските главорези, се разтичаха американският посланик, ЮНПРОФОР.. . извозиха бандитите с автобуси, с все въоръжението и после ги пуснаха на друго място, да си убиват на воля, на нова сметка. При чувалите в Украйна как беше. Когато разсипваха Либия, Ирак, Югославия, когато джихадистите колеха необезпокоявна и закусваха сърца, нямаше проблеми с правата на човека.

Пак ще подпомагат ИД и така до кога и докъде?! Европа страда, а хората призовани да я управляват "наливат вода в чужда мелница"! Европа има нужда от спокойствие и мир! Арабските и персийските страни се превърнаха в източник на проблеми, след, като земите им бяха насила "демократизирани" и се превърнаха в бойни полета!

ПЕНТАГОНА ПЛАТИЛ 540 МИЛИОНА ДОЛАРА НА БРИТАНСКА ПИАР ФИРМА ДА НАПРАВИ ФАЛШИВИ ВИДЕО С ТЕРОРИСТИ В ИРАК :))) Pentagon paid PR firm $540mn to make fake terrorist videos И СЕТНЕ ПЛАТИЛИ ЗА ВАЛШИВИ ВИДЕО С "УМЕРЕНИ ОПОЗИЦИОНЕРИ" В ИРАК

НЕМСКИТЕ , ИСПАНСКИТЕ И ИТАЛИАНСКИ ФАШИСТИ С ПОМОЩ ЗА КОЛЕГИТЕ ОТ СС ДИВИЗИЯ "АЛЛАХ АКБАР" :)))

ЕС трябва да бъде разпуснат, всички виновни за тази нечувана криза трябва да бъдат правети в Сибир. Виж, за лагери там съм навит да се дадат пари. Путин ще ги посрещне и настани според заслугите им!

ес финансира терористите,а после"реве",когато им прерязват лъжливите гърла .

ШЕФА НА УНГАРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ : ..... ".7 ОТ 9-ТЕ ТЕРОРИСТИ В БРЮКСЕЛ И ПАРИЖ СА ВЛЕЗЛИ В ЕС КАТО БЕЖАНЦИ ":))) ... В БЪЛГАРИЯ ИМАТЕ 30 000 ТАКИВА - ЦЯЛА АРМИЯ :))

Кавали, било то шарени, било то мекокиткови! Войната там ще спре тогава, когато бъдат избити терористите. А терористи са както от ИД и Ал Кайда, така и онези, "умерените", които още никой не е виждал! Айде, лягайте да спите и пожелайте на Асад успех!

Отвратителни ЕвроГейски ЛИЦЕМЕРИ!!! Спрете да ФИНАНСИРАТЕ ТЕРОРИСТИТЕ в Сирия и целият регион и ВОЙНАТА ЩЕ СВЪРШИ!!!!!!!!!!!!!! Това вашето е толкова ОТВРАТИТЕЛНО, че граничи с порнография! Организирате УНИЩОЖАВАНЕТО на държави, а после на ОЦЕЛЕЛИТЕ ревете, че трябва да се помага хуманитарно...................! И вече съвсем не мога да разбера, какво правим в тази гнусна компания, която НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА, ако ни налазат ислямисти от към южната граница - ще ни "ПОДКРЕПЯТ" и накрая ще ни пратят хуманитарна помощ...........................

ама как хем ги финансират, хем тия същите ги налазват и взривяват?:) Нещо издиша логиката, шефчееее

"налазват и взривяват" но по улиците и театрите, а не в парламентите и министерствата. Логиката показва ... айде питай някой да ти обясни!

Кого са налазили и са взривили? Къде са атентатите? Във Франция, Белгия, май от време навреме се говори за Германия, ама нищо не е станало. Не броим сексуалните нападения. Е, някой да е посочил двете жертви, реални жертви, на терористите за спонсори? Спонсорите са СА, САЩ , Турция, която трепе кюрдите, Катар. Все такива, на които Асад им пречи да си разиграват коня.

дали ще има хуманитарни помощи след като правителствените воиски освободят града. или помощите са само за главорезите

Прогресивното човечество своите в беда няма да изостави. Храбрите и самоотвержени борци за демокрация борещи се да донесат светлината на евроатлантическите ценности на тази изстрадала земя винаги могат да разчитат на нашата подкрепа. Ние мислено сме с тях и им съчувстваме в тяхната справедлива борба с диктаторският алианс.

Да разбирам, че говориш за борците и храбреците от Ислямска държава и Джабхат Ан Нусра ли????

Шило

ирония, човече, ирония

Тази стажантка италианка външна министърка на ЕО е сложиха, защото знаеха че работа не върши. Като сравним Кери и Лавров с тази или нашия министър тези малкита са като непроходили палета. За външен министър трябва много опит. Ще прави предложение. Единственото предложение трябва да е пълна и безусловна капитулация на терористите.

В интервюто на Юрген Тоденхьофер се разкрива нещо, което цял свят знае отдавна. Новото е, че тази истина започва открито да се показва от западни журналисти

Винаги когато видя тази дебилка от снимката да обявява нови инициативи си мисля, че не случайно Великобритания реши да се раздели с ЕС....

Появи се интервю от Алеппо, на немския журналист Юрген Тоденхьофер, бивш депутат от CDU в бундестага. С един от командирите на близкия до Ал-Кайда "Фронта Ел-нусра", Абу Ал Ецц. Абу Ал Ецц заявява в прав текст, че всички "бунтовнически" групировки принадлежат към ИДИЛ. Поддържани са директно от правителствата на САЩ, Саудитска Арабия, Турция, Катар и Израел, с пари, с оръжие и със "съветници" и "инструктори", които пряко се включват във военните действия. Абу Ал Ецц заявява, че не допускат и няма да допуснат хуманитарни конвои за населението на Алеппо и че не признават и няма да признаят примирието в Сирия, а ще го използват само за превъоръжаване и прегрупиране.

Стига, бе! Сериозно! Командир на бунтовници, викаш...И в интервю казва кой ги финансира:))) А главата слуша ли те?:)))

Кликни Jürgen Todenhöfer в ютуба. Интервюто е 10 минути.

Шило

politik/videos/syrien-al-nusra-erhaelt-angeblich-waffen-von-den-usaid5987317.html отвори на фокус.де

Абсолютно вярно е! Лично го гледах вчера и по ZDF. Западът е основен спонсор и поддръжник на сирийските аллахаджии - главорези!

По телевизията на истината АЛФА го дават от вчера. постояно в новините. гледайте АЛФА , за да сте информирани.

Ех, добре, че е тази телевизия на истината, че иначе откъде щяхме да се информираме..не знам! Ларчо, ти да не си оня с бицепсите дето лиже ануса на Волен всяка неделя по 3-4 часа в ефир?:))))))))))))

Че то това се разбра отдавна и без интервю! На всички е пределно ясно, кой и за какво се бори в Сирия, че Запада начело със САЩ, Катар, СА и Турция са главните организатори, финансисти и виновници за разсипването и събитията в Сирия! Приказките за хуманизъм, демокрация и всичките му там глупости от тоя сорт, са си чиста демагогия и прах в очите на слепите! Мисля, че отдавна мина времето, гогато им се връзвахме, но за съжаление, нищо вече не можем да направим освен да ги разоблчаваме!

В резултат на официалната заплаха за сигурността на РФ отправена от официален Вашингтон от 4 до 7 октомври в РФ стартират най-мащабните учения по гражданска отбрана с участието на 40 млн. души!

Браво! Молодци! Само така! Дайте отпор на империалистите и капиталистите!

Войната в Сирия може да бъде прекратена много бързо. Барак Хюсеин Обама се обажда на Джон Маккейн. Джон Маккейн се обажда на приятелчето си Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013). Абу Бакр Ал-Багдади се обажда на главорезите си и от ИДИЛ и им заповядва да се предадат. Руснаците вече няма кого да бомбардират. В Сирия настъпва мир!

Виждам знаеш много. Като гледам, Идил правят атентати в приятелските му държави от запада, и не атакува бомбардиращите го руснаци. Много неблагодарен тоя Идил бре.

Да, бе! Ужасно нелоялни хора , ей! Ти има даваш пари, оръжия, а те ..атентати! А пък Русия ги избива, а те ..нищо! Хм...

Главорезите в Алепо ще бъдат изтребени, това е въпрос на време. Пътищата им за снабдяване са отрязани. По конвоите им с припаси работят ВКС. Задачата по унищожението им е трудна и сложна, защото се крият сред жителите на града и ги използват като жив щит. Въпреки това са обречени. Ново примирие, което да им даде възможност да си вземат въздух е невъзможно. В Москва вече съдбата им е решена. Могерини може да вие, плюе и кълне от сутрин до вечер, но не може да им помогне по никакъв начин.

Поредното доказателство, че ЕС е кукла на верига и негов приоритет не са европейските народи, а да служи на определени господари. За ООН нямам думи, превърнало се е в политическа проститутка.

За кое ООН говорите? Онова дето вашата Бокова иска да го оглави ли? Че защо й е да оглавява "политическа проститутка"? Хм... Да не би нещо сродно да има между тях?:)))

А вашата?

Със заплахите си САЩ даде зелена светлина на руската авиация и сирийската армия да атакуват безмилостно! ЕС да беше се активизирал така и когато САЩ мятаха бомби с обеднен уран върху Белград!

Манго мани байряка бе...тури си сърп и чук..

И стига фиркай спирт с водица..тва не е водка

ЕС с хуманитарна помощ а азистките изроди с противобункерни бомби срещу болниците. Тия мръсни рашански фашисти само това знаят и могат-убийства!

да така си е даже и даже всеки ден бомбандират Cана (иемен) и убиват по няколко стотин човека на ден вече втора година , ма това по нащи медии го няма защото са проруски .

В Йемен бомбардира Саудитска Арабия с цел прогонване и унищожаване на шиитските групировки! Вземете малко да се пообразовате, а?

Шило

А бе- посочиха ти Йемен, ама в Ирак как е? в Афганистан?

Айдее, служебният защитник на Русия в Дир.бг се включи:) Почваш ли ги?А? Ама "обективно", нали? Иска ли питане!:))))

Смотаняка пак се изходи на метеното! Абе мърляч, що си не чистиш свинарнка у село, ами си тръгнал да квичиш по форумите? Знаем те, че си простак, защо трябва всеки път да го показваш:)

В Алепо се намира една от най-големите групировки от главорези в САР. Успеят ли сирийците да я утилизират, западът почти няма да има с кого да воюва срещу сирийците. Затова са и тези отчаяни опити за спасяването им. За година откакто в САР активно работят ВКС на РФ ситуацията там и в света коренно се промени. Първо западът прие, че Асад ще остане начело на САР, нещо недопустимо преди това. Второ, единствената сила в региона, поддържаща реда и стояща на пътя на хаоса е РФ, без нейно съгласие не може да бъде решен нито един въпрос там. Трето РФ демонстрира нови възможности и след 25г. на упадък отново се завърна на световната сцена, като сила, чието мнение не може да се игнорира.

Днес в северната част на Алепо, сирийската армия освободи руините на болницата Ал Кинди-най-голямата и модерна ракова болница в Близкият изток. През 2013 г. тя бе обкръжена и атакувана от опозицията .Десет месечната обсада доведе до пълното и разрушаване , а последните седмици, защитниците и гладуваха и се хранеха трева. Някой някъде прочете ли , някоя правозащитна организация да протестира против това варварство. Къде бяха те тогава?

Моля, моля ! Умерената опозиция трябва да получи "хуманитарна помощ" от Европа. Нали четете, че вече и пътищата за доставка на муниции даже са отрязани. Тия хора са наши, ние сме ги обучавали, даже и в Правец имаше курс. Вие сте продажници май ? Не трябваше да ви вземаме в нато след като с помощта на Паси-то ви разоръжихме, нарязахме ви ракетите и танковете, разпуснахме армията и премахнахме Кльона (оградата) от границите. Трябваше да ви оставим на Ердухан, той щеше да ви каже кон боб яде ли ! Я бързо идвайте към умерените касапи и забравете за Путин и правителствените (сори диктаторските на Асад) войски !

:градът е обсаден от силите на режима: абе кои ги пише тия глупости бре ?? още малко и главорезите ще станат жертви , ма горките те , трябва и да им съчувстваме така ли ???

Не разбрах само отчасти ли е обкръжен града или от части на Башар и Русия.

Уфффф бе от частиии..

Пълна мобилизация на западния свят в спешна помощ на главорезите, обсадени в Алепо...

Така де, едни се бият другите плащат :Д

Русия пак успя да надхитри краварите.

Тя, Русия понеже винаги "надхитря" "краварите", та затова от 99 години яде лайна само!:)))

Добре че си ти да кажеш кой яде лайна,щото иначе нямаше да знаем

ЗНАЧИ СПОРЕД ВАС И СЕРЖАНТ КАНТАРИЯ Е ЯЛ ЛАЙНА КОГАТО ИЗДИГНА ЕДНО ЗНАМЕ НА ЕДНО МЯСТО.ГРЯХ ВИ НА ДУШАТА КОЛЕГА.

Странно малко. А къде беше Европа, когато главорезите от ИД навлязоха в Алепо? Когато бомбардираха Алепо? Когато провеждоха масови екзекуции, щедро заснемани и качвани в нета да се хвалят? Европа мълчеше. А сега, когато Сирийската армия е на път да изгони от Алепо същите главорези, Алепа се намесва и иска да не бъдат бомбардирани. Казано просто, Европа защитава главорезите ислямисти. Което пълен абсурд. Но си показва, кой ги покровителства. Тази Европа все повече не струва. Цялото политуправление, назначено от САЩ трябва да се подмени и изгони.

Малко уточнение - в Алепо ИДИЛ не е влизала, този град е превзет от Ан Нусра, което по същество си е все същото де! Двете терористични групировки си съперничат териториално, но са еднакви!

Откакто е войната в Сирия нашите Вазовски заводи произведоха много хуманитарна помощ. И сега ЕС трябва да я достави.

Никога няма да забравя пълните с оръжие камиони на френския червен кръст изпратени от Бернард Кушнер, които сърбите успяха да хванат по времето на войната там! Ако Запада и страните от Голфа не ги захранваха главорезите постоянно с муниции и оръжие, то войната там отдавна да беше приключила! Не остава нищо друго, освен да пожелаем на тия, които разпалват и правят всичко възможно, конфликта да се задълбочава да ги стигне същото, което са причинили на другите!

В такива моменти винаги се сещам за Втората Световна Война! И виждам огромната разлика - милиони млади, пращящи от здраве мургави орки търчат като посрани към Европа! Колкоо било тежко, война имало - ами европейците, китайците, японците къде бягаха по време на войната? Кой мреше за техните държави, кой после ги изгради от руините! Долни, страхливи и безполезни араби!

Ей, тия не се наиграха . . . .ЛДНР при котела в Иловайск с ВСУ също договориха коридори, обаче излизат без оръжие. Съответно ония тръгнаха на щурм . . . .и ги накриха с Артилерия . . . още не могат да ги съберат от полето. Сега иска т същия номер в Алепо . . . абсурд . . .

ЗАЩО ТАКА. МИСЛЯТ ЗА ПОМОЩИ ЗА БОЙЦИТЕ ОТ УМЕРЕНАТА ОПОЗИЦИЯ. АЗ ПРЕДЛАГАМ ТАЗИ УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ ДА НАПРАВИ КОРИДОР ЗА ИЗВЕЖДАНЕТО НА МИРНИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ АЛЕПО. И ДА ОСТАНАТ СМЕЛЧАЦИТЕ ОТ УМЕРЕНАТА ОПОЗИЦИЯ ДА СЕ СРАЖАВАТ ПОДОБАВАЩО. А НЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ МИРНОТО ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ КАТО ЩИТ.ТОВА НА НИКОЙ ВОЕНЕН НЕ МУ Е ПОЗВОЛЕНО. МОГЕРИНИ ДА ДАДЕ ПРИМЕР И ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ТЕЗИ БОЕВЕ НЕЗАВИСИМО НА КОЯ СТРАНА.

Цинично по европейски... В кварталите в които командува Ал Кайда, както и да се прекръстила към момента, правоверните редовно извършват екзекуции на не толкоз правоверните, а за да бъде гадно и на останалите от началото на година праведните спряха водоснабдяването на кварталите в които живеят 1.5 милиона сирийци имащи наглостта да подкрепят законната власт.