Откриха най-близката до Земята екзопланета

Астрономи са открили екзопланета, която прилича изключително много на Земята и орбитира около най-близката до нас звезда - Проксима Кентавър.

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-близката до Земята екзопланета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да де, ама тази звезда е червено джудже, тоест тя е доста "студена". Що не кажат колко е температурата на тази планета?!

Добре, че е далече от над, то малко поразии направихме на Земята, та да идем и там да осер*м всичко.

За пътуване до съседна звезда е необходимо да се постигне скорост поне 1/10 от тази на светлината. И пак човешки живот няма да стигне, на борда ще трябва да се отглеждат нови поколения, които да изпълнят такава мисия. И другото, за което малко хора си дават сметка: половината от времето на полета корабът ще трябва да ускорява - това са десетки години само в ускоряване и полет все по бързо и по бързо. До стигане на скорост около 30 000 км/сек. Или обиколка на Земята ни за 1,2 секунди. Половината гориво ще отиде за това ускоряване. А в останалата половина от времето корабът ще трябва да се забавя и да погасява тази огромна скорост която е набрал. За което ще трябва останалата половина от горивото. Иначе няма как да спре до планетата към която е тръгнал.

Абе, ще скочат в движение- аз така правя.

az pisa ot zl pyasitsi ,hotelite sis 5 zvezdi pilnisa sis turisti burki i kaculki ,a vasite bg devoyki ,obslujvat kato sluga ,elate vijte po HOTEL ITERNATIONAL CASINO.

Това е добра новина, особено ако тази новооткрита планета става за живот, защото наистина спешно трябва да си намерим нов "дом", който да колонизираме и унищожим, както направихме със Земята! ;-)

Доста кощунство има в наименованието на тази планета , тук имаше една пирамида на име проксима която загроби хиляди Българи и ги унищожи икономически.

То така едни в древността приели, че Земята е център на Вселената, на Слънчевата система.

Да, защото не ползвали наука и уреди.

Защо смятате, ЖИВОТА на земята за нещо, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ?НЕ е ли по нормално и логично да го приемаме, като нещо ЗАКОНОМЕРНО за вселената?

Тук на Земята отдавна се чудим защо радиотелескопите ни не улавят никакви сигнали, които да подсказват наличие на разумен живот. Където и да е из Вселената, а тя е огромна. Планети като нашата Земя с условия за живот би трябвало да има милиарди и милиарди. Причините според мен са: - Животът е така устроен, че винаги има борба за храна, вода, отглеждане на собственото потомство при добри условия. Това винаги, където и да е е оскъдно и не стига за всички. Затова има съперничество и агресия - както войните тук. Войните винаги са били за владеене на земи. Така че където и да има извънземни, най вероятно е да са заети с проблемите на собственото си оцеляване, житие-битие, войни, глад, за да поглеждат извън тяхната си планета. - Разстоянията са толкова огромни, че направо са забраняващи всякакви идеи за полети и до най-близките съседни звезди. Един такъв полет не може да стане в рамките на 1 поколение, а на десетки - родили се и умрели на борда на кораба. И да стигнат след хиляди години до друга планета - не е ясно дали там условията на живот ще им понесат. Храна, състава на въздуха, радиацията и т.н. Дали ще си е струвал целият този експеримент с десетки поколения отгледани в изкуствена среда в кораба, за да стигнат до Кривата круша.

Щом като си доволен, остани да си квичиш в путеноидската кочина в Сибир. ха..ха..ха... Не можеш да спреш устрема на човека към непознатото. А аз мога да се пренасям с помощта на стройната си мисъл на всякъде. Пренасянето през тези огромни разстояния не трябва да става с летателни обекти, а чрез преминаване на мисълта през червееви дупки, черни дупки или тъмната енергия. Айде отивай да се хващаш за полите на Късака, тук е сложно за теб!

Къде го чукаш, къде се пука.

Втрещена съм от бруталните опити на някои богати глезеници да пръскат милиарди като търсят под Вола Теле се бъркат идиотски в Божиите Дела... Дайте тези пари за мирни каузи. Нека да помогнем на страдащите, бягащите, молещите, просещите, плачещите, хората без дом, минали хиляди километри, за да се спасят от Огнен Ад. Нека да им построим домове, училища, спортни зали, джамийки, да се погрижим за дрехи, кърпи за глава или модерни бурки1 На нашата планета има толкова много проблеми за оправяне, а те хукнали да откриват други планети т.е. да гонят Михаля... Отврат, ужас и гадки истерии!

Най големият проблем на Земята е че нейните ресурси се изчерпват ? ! Такива могат да се добиват от космоса и да се заселват, планети?Ако следваме съветите, ТИ да сме още във времето на Шехиризада?

Скъпа, нормалните хора не желаем да възпроизвеждате своята несъстоятелност. Приемете, че експериментът ви е неудачен. С кърпи или без.

О, Мелиха ти ходи ли на море ма, топна ли потурите, че известно време липсваше? Надявахме се да не си слънчасала, но за съжаление установяваме , че не си стояла под чадъра, а с черните дрехи и бурка си привличала слънцето. Поне да беше почнала работа, а ти пак разчиташ на готови пари от подмолни игри, щом се появявате с Щерев по едно и също време, значи, че или сте семейство, или ти джиткаш с два хейтърски псевдонима.

Дано пуснат скоростна отсечка до там, че не ми се пътува толкова дълго време.

Това са догадки или може някой астроном просто снощи да го е сънувал. Не е ясно въобще дали има такава планета. На 4,2 светлинни години от тук, иди че разбери какво има там.

Абе клиенти за ледница Щерев, >>> и др... чак и тук започнали да пишат за Путин )) Моля ви приберете тези лудите в клиника бе.

Колега и аз написах нещо подобно за изрода Щерев, но не ми го публикуваха. Явно им е нужен на модераторите, ако не е и техен човек-да осмърдява и да ни предизвиква...

Объркали са името, трябвало е да я кръстят Проксима 3.:)

Какво кара някой да си мисли, че някъде във вселената има разумен живот! Какви са мотивите, за усилията такъв да бъде открит? Ако такъв бъде открит, какво ще докажем с това? И докато не бъде открит, защо да не приемем за доказано обратното?

Тъп си момче. Само в нашата галактика има милиарди планети като нашата, а във Вселената има трилиони, може би дори повече галактики като нашата, малки и по-големи. Ние дори не знаем края на нашата Вселената и дали има и други Вселени, а ти ми дрънкаш, че нямало живот освен нашия.

Не си прав баце, т'ва нищо не доказва, ако говориш за едноклетъчни сигурно си прав, но вземи се поинтересувай малко от генетика, наистина ще се изумиш как е възможно някой неща да се напаснат па точно така от чиста еволюция.

.........отговаряш само на първия въпрос, а то не е и това въпроса де - прочети и следващите три реда.

Ако се открие разум във вселената това ще бъде огромна стъпка за човечеството, особено като се вижда че е все по-трудно да се открие на планетата Земя.

Преател, според теб, ако има някъде живот, и той си съществува, но не може да докаже, че и ние съществуваме - тва значи ли, че ни няма? Само на земята има стотици хиляди видове живот, във вода, на суша, във въздуха, във вулкани и подземни ледени пещери. Да мислиш, че няма живот е почти гранично с глупост, при наличието на тези факти и безброй галактики. Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying. Arthur C. Clarke

Най - накрая нова и вълнуваща дестинация за почивка! Хип хип хип уръъъ!

Тази планета е изконна македонска земя (или руска на путин) никой да не я пипа !

Е и да им се пада малко далече слънцето винаги могат да пратят Бойко там да огрее :) И Цецка Цачева да вземат да подготви новите поколения комсомолци и разбирасе Цвъки апартаменто да им обясни някои неща. А бе направо да ги пратят всичките ще е най-добре.

То и Венера и Марс са в обитаемата зона, но нещо не се вижда да има живот. Като отидат до Проксима, ще разберат, хахахаха, само да не попаднат на Имперски военен пост....:)))

Тихо..тихо... Путин ако чуе ще я анексира като руска територия и тогава тази планета може да изчедне като Волжка България.

Тоя Путин те е обсебил отвсякъде...

Волжка България е погълната от Златната орда. Чак след упадъка на моноголските ПЛЕМЕНА, териториите стават част от руската империя. Само ще те посъветвам да схванеш разликата между племе и държава.

Супер е да си на друга планета като усещане!

Браво, колега. Какво използваш?

няма как да няма живот на много планети аминокиселините са навсякъде в космоса и само търсят подходяща среда на земята има живот на изумителни места където по нашите представи не би трябвало да има в безкислородна среда при критично високи и ниски температури

ПИПО

+ е от мен, да знаеш.

Изумително e кви организми са се появили в Банкя!

ако ние сме ги открили няма лошо внимавайте те да не ви открият ;)