Бизнесът въстава срещу зеления рекет

Ограничаването на екологичния рекет от страна на т.нар. природозащитни организации е сред основните приоритети на работодателите в България.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът въстава срещу зеления рекет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български бизнесмени: Кръвопийци на българския народ, съсипници на всичко българско

Фактът, че още в заглавието има правописна грешка, говори много за грамотността на автора, за качеството на материала като цяло, за целите, които обслужва...

като е наврял работниците си в прекалено прашни, мухлясали, студени/горещи офиси и производствени сгради, където хората само се разболяват от всякакви алергии, ринити, пневмонии и прекалено стрес, защото сульо и пульо са станали "президенти" в бизнеса и се държат с подчинените си как бейове и най-прости гамени. Бизнесът пълни гушата си до пръсване, ама изобщо не се сеща да увеличи заплатите на персонала. Та поне "зелените" да ги мачкат, все ще има за какво!

бизнесът да внимава народа да не възстане срещу феодалния рекет, че тогава жална му майка!!!

"добивната, преработвателната, строителната и туристическата индустрия" Да му се*ем на индустрията... Да разбирам ли че, добиването и преработването на дървесина е приоритет за България. За туризмът и неговите извращения по морето и планините не искам дори да коментирам. Големи индустриалци, няма що... Това са си едни крадци на национално богатство, които в крайна сметка се облагодетелстват лично. Пишат си заплати като за американски корпорации, а обикновените работници взимат минимална заплата. Добивна индустрия в 21 век е все едно да вървиш назад във времето. Модерни технологии, химия и т.н. явно са им много сложни.

Тия двамката на снимката са за бесене. Те и себеподобните им, искат да унищожат къде, каквото е останало природа, да си натъпчат джобовете и после да се изнесат в някоя нормална държава а пък робите да си останат в блатото

Е, работата е ясна! Соросоидите на Христо Иванов - Пинокио, ще се съюзяват в политиката с т.нар. "зелени", които са на друга хранилка! Това е същността!

Тази абревиатура КРИБ сигурно стои за : Криминални Разбойници И Бандити... Така ли е?...

Няма бизмес в България Мутрите мърморят че не им дават да застроят Иракли

"Според работодателите образованието у нас не произвежда кадри, които впоследствие да се използват в икономиката и това е тежък проблем." ИЗПОЛЗВАТ-точно така, не да работят, а да бъдат ползвани за жълти стинки. Да ти писне от мрънкатори! Ми плащайте бе, на само екскурзии, мурви и имоти, ЗАПЛАТИ плащайте!

Кадри си имаме достатъчно Няма работодатели готови да плащат конкурентни заплати Ича селски пръчки

Зелените са платени лицемери, които в повечето случаи изпълняват икономически поръчки. Най-голямата политическа и икономическа поръчка беше срещу Бургас-Александруполис, ръководена лично от кмета на Бургас.

Хайде бе Туризма още съществува само защото провкта беше спрян И не говори че англичани обичат да се къпят между мазни петна или че ако нефта се разтоварва в морето мазни петна няма да има

Я да видим колко инвестиции е вложил българския бизнес в залесяването ? Милион- два - ? Николко ?

Все пак демокрацията като обществено политическа система е възникнала през робовладелския строй...работната ръка е била практически безплатна...

1. Еко организациите у нас са слаби, но добре че ги има та да не изсечете и застроите всичко. Примери колкото щеш. 2. Кадри нямало. Не е вярно. Кадри иа, но не искат да ви работят за мизерните заплати, които давате. Искате здраво бачкане, насреща 50-600лв. Искате образование, езици, мисъл, но давате 1000-1500лв. Че кой е луд да ви работи за тези пари?!? Даже и в Румъния дават по-големи заплати, а да не говорим за Европа. 3. Крайно време е НАП, Прокуратурата и МВР да се заемат с Домусчиев и да намерят произхода на парите му. След това където трябва по закон. Там такива зализани, като него, били много "вървежни".

Браво на коментиращите :)

Толкова много писания на българските "висши" бизнесмени за два дни. Сега разбрахте ли защо няма истинска бизнес среда у нас ? Защото тези са писатели, а не бизнесмени - хахахахаххха

Бизнесът не може ли да пуши Кей Уай Пи. В София и Пловдив не може да се диша, изсякоха горите и нямат наяждане. Даже в Борисовата разчистваха терени с уж "санитарна сеч" това лято. (карам колело по алеите)

На времето във Варна и Бургас имаше Техникуми по корабоплаване. Киро бла бла-то като собственик на БМФ може ли да каже нещо по въпроса ?

Това са хора които нямат наяждане. Президента и прече с ветото сега екологичните партии. Стига оставете и за нас малко хляб! Ще измрем кой ще ви работи?

богаташценцата прости се оплакват че няма кой да им бачка за без парици?!? алоооо, тъпаци, ето ви ИДЕЯ: насърчавайте РАДАЕМОСТТА, бе тъпунгери, прости и долни! подпомагайте майчинството и бащинството, че да се разда рая да ви обогатява, бе буклуци миризливи... вместо да гоните бременните, скапаняци прости!

богаташценцата не са само тъпи и прости и миризливи, те са и АЛЧНИ, най-вече! няма лошо да си алчен! АЗ СЪМ АЛЧЕН, но не съм толкова тъп колкото вас, келеши прости! и точно защото съм АЛЧЕН, за да си запазя печалбичката, вдигам на цял отдел заплатките от 1.5к на 2.5к. давам малко, на фона на прихода, но ЗАПАЗВАМ ХОРАТА си и най-вече ПЕЧАЛБИЧКАТА МИ СИ ОСТАВА ПОЧТИ НЕПРОМЕНЕНА... няма лошо да си алчен. но трябва и другата страна да припечели по нещичко... тъпаци прости! вие сте БЕДНЯЦИ, а не богаташченца! похвалете ми се, че давате средна заплата 2-2.5к! СРЕДНО! тогава ще ви призная за богати! боклуци!

"Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев"- кой ги избира тези агенти на ДС/КГБ за председатели????

Той е пенсиониран кадър Нали им беше десетилетия Председател, та се нареди на тази служба!

Разбира се нашите "капиталисти" "честни частници" си противоречат както четох и подобен коментар по надолу.Не може да плачеш че няма кадри и искаш да спонсорираш студенти а заплата от 460 лв да ти се вижда МНОГО и да я атакуваш в съда е, и, те нормални ли са ? Независимо от където и да е да си внесат работници НИКОЙ няма да им работи за 260 евро и нека го разберат това, а ако искат нека се пробват.

Така нареченият бизнес в България, изтънко замислен и представен от тези господа нещо си противоречи изоснови! Няма как да се очаква прогрес на нацията ни при запазване точно на този данъчен модел, както господата настояват! От една страна, поне на думи, те винаги говорят разгорещено за изостаналото ни образование. Обаче сега излезе, че искат ДДС от 20% върху книги, учебници и всякаква литература да останат!? Сиреч - който отива на хотел ще плаща само 9%, а който иска да чете е наказан с 20%, защото така им харесва! В същият аспект може да разсъждаваме и за голямото ДДС върху здравните услуги, които получаваме. И там сме наказани с 20%, защото сме хванали грип или нещо друго! И това също много им харесва! Лицемерие се казва на това - да обясняваш колко си велик, но политиката, която подкрепяш да казват съвсем друго

Забравили са да поставят знак за платена публикация.

Каквато ни е държавата-такъв е и бизнеса и екозащитниците. В световен масщаб общо взето провинциално ниво.В случая бих разбрал бизнеса -ако беше нормален. Никъде няма бизнес който да не е ощетил поне малко природата.Това е реалността.Трябва ли нов лифт за Банско-определено да и то 2 или 3 нови. Ами ще се секат дървета и ще има работни места.

Но има и Огрооомна разлика при разрешени 65 декара и ,,усвоени" 120 .

Точно затова написах " каквато е държавата" Естествено че съм против незаконно застрояване.Но не и никакво строителство и инвестиции. Както често искат "зелените човечета"

Цар Киро Свински, подлогата на Борисов Прости забравя ,че патрона му пада от власт и келепира от слугинажа ще секне!

комунистите уж са червени , ама синчетата им станаха и зелени :) абе ...художници , маисторчета

неграмотни като по комунистическо.

Това са крадците на прехода ,създали си собствени организации след 1992г.за рекет на правителствата независимо дали са леви или десни управляващите.Божидар Данев го познавам от тези години.Той е изпечен мошеник с Бяла якичка и с мазен мръснишки изкази практики.Пълни мафиоти ,които държат в подчинение наемните си работници и се перчат ,че са огромни работодатели използвайки ги при определени условия за натиск и лични облаги.

Не му ли стигнаха парите на гела?Щ е ви затрие тази алчност!

на тома белев не му ли стигнаха парите?

Как може да публикувате подобни заглавия? Срамна работа. Заемате позиция по този начин. Какво по дяволите е "зелен рекет"? Легитимирате този термин значи. Срамота.

ЗЕЛЕН РЕКЕТ Е когат имаш проект, искаш да инвестираш, обаче ти идве некъв каун и ти казва: или ми даваш сто, или щи спръ проекта. И! Когат почнат преговорите, почти сте стигнали до договор СЕ РАЗБИРА, че не става въпрос за 100 лева, сто марки, сто долара, а СТО ХИЛАДИ, МОЖЕ В ЛЕВА, МОЖЕ В ЕВРО, СПОРЕД ЗАВИСИ.... Когат изразиш изненада пред зелениа, той ти казва: МИ ТЕ, ХОРАТА С КОИТО ОБЩУВАМ ТАКА ГОВАРЪТ, ПОПИЛ СЪМ ОТ ТЕХ. ТИ НЕ СИ ОТ НАШТЕ, ЩОМ НЕ СХВАРА ОТ ЕДНА ДУМА... НЕЩО НЕЯСНО?

Същото като подготвил си проект ( щото си велик бизнесмен ) и след одобрените 65 декара , на теб ти харесва и ги правиш 120 ( защото си станал още по-велик ) .

Това новоизлюпено бизнеслидерче, тръгнало с руските мангизи на Ирина апетит за вечни концесии оня ден изказа , постоянно на подаръци от властта се надява и вече от екология взе да разбира!!!

този път - браво на работодателите; посочват проблемите с икономическа логика, такива каквито са и естествено тезите им за решенията на проблемите са противоположни на тотално обезумелите ремсисти от БКП (преименувана за една нощ в БСП), доказващи за пореден път, че съзнанието им е на ниво проетариата от 19 век, но малко по-глупави

Какви пари правят, ум да ти зайде! Да не се сблъсквате, хлабаво няма, трябва да платите. Смяна на статут на сграда, бизнес сграда, от една дейност в друга. Всички институции ок, обаче еколозите за оценка на въздействието на околната среда, три кожи свалиха. Играят с кметствата. Не минава без допълнителни суми. Поздравления за инициативата!

мали бах ви в бизнесмените...то високи технологий,това автомобили,това цели заводи стройте,гледам такава търговийка въртите с активите от...комунизма,активи създадени от хората на България,къде са ни фабриките и заводите,къде са почивните им станций,къде са нивята раждащи всичко...приватизирахте ги,нарязахте ги на скрап и с парите си купихте нови постове на по-големи продажници от бащите и дедите ви,башибозуците са герой пред вас,не вие,ние ще направим революцията,ние ще създадем справедливи правила и този път ще ви търсим отговорност продажни копелета,империи са загивали от гнева ни та вие ли преяли глупаци

Какви са тези гръмки заглавия? А българският бизнес в лицето на тези са тъпи мутри. В правото си на какви се изказват за цялата държава? На специалисти по нищо може би? Всички да са роби и да са им в краката. Медиите създават образите в представите на хората. Повтарят един милион пъти имената на измислените им организацийки и хоп - вече са някакъв фактор в държавата. Така са се пръквали и президенти и премиери след продължигелно медийно "обгрижване". Единият от същите тези преди каза, че на България не и трябвали висшисти. За неговите нужди можело и хора със средно образование да му бачкат.

Цитат: "Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев смята, че е необходимо драстично да бъде ограничена административната намеса на пазара на труда, включително по отношение определянето на минималната работна заплата, класовете за прослужено време и минималните осигурителни доходи, което в момента се осъществява без необходимата методология и без оценка на въздействието." --- Да разбираме, че господа великите работодатели искат робовладелски строй, където робът да няма абсолютно никакви правомощия, а 460 лв. заплата им се струва много. А пък това природа какво е тъпата мутре не знае. Нищо, че и той диша същия въздух, както останалите. Ама нали е богопомазан и с кинти и вероятно си мисли, че ще живее до 150 години като дава пари да се поддържа. Ако тези са олицетворение на държавата, пази Боже наистина. Трябва да има национални приоритети, които са по-висши от желанието на някой да стане от богат, още по-богат. И точно заради това има закони и регулации, с които даже и робовладелците трябва да се съобразяват.

Такива махленски думи като "екорекет" не отиват много да се пишат по медиите. Защото това е директно заемане на позиция по някой проблем и едва ли не пристрастие по темата.

Днеска една дърта бизнес дама от стара мастита фирма ми обясни че младежите не искали да работят за под 1000 лв. и направо и отказвали, а тя пък била дявол и се светнала и наемала само семейни жени над 40. Прозвучами все едно си търси роби а не работници, да и работят много, а пък тя да плаща колкото за бог да прости, качи се на Q7 и замина да пийне нещо, че се беше преуморила.

Ха, еколозите пречели на инвеститорите- не-е господа инвеститори - вие не цените природните дадености на България и освен инвестиции и възвръщаемост + печалба друго не ви интересува.Напротив - контролът тябва да е още по-голям и с повече правомощия. Ние искаме да оставиме на децата си - чиста и девствена природа, а не бетон и индустрия-замърсител. На олигарх, банкер и политик не трябва да се вярва- те са от едно котило.

Квадратно форматирани и полирани ДС мозъци, вие за нищо не ставате бе не разбрахте ли, прогонихте всичко кадърно от България, не разбрахте ли че излъчвате отвращение, който работи при вас ще умре от вашта отрова за една година, ако ваште приятели еврогейовете от Брюксел ви затворят кранчето всички сте фалирали за три месеца, такава помия като тук никъде няма по света.

Я, двама въстаници на снимката...Или пък олигарси...? За колко ли работят робите им...?

КОЙ НОРМАЛЕН БИЗНЕС ОТ 2017Г. СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА? КАКВИ ХОРА МОЖЕШ ДА ПРИВЛЕЧЕШ С ТЕЗИ ПАРИ? В КОЙ ВЕК ЖИВЕЯТ?

Ако някой иска, нека да развива бизнес в България- ако в чужденец- само върху земя под НАЕМ, като произвежда стоки с работници- БЪЛГАРИ... А за Българските бизнесмени- В българия трябва да има Минимална Работна заплата, която да пази Българските работници.... Ако някой иска да взема - чужденци за да им плаща по- малко- нека да се маха от България, да ходи да развива бизнес в Китай, Турция и тама да наема чужденци... Ако чакахме- Чорбаджиите/ богаташите, да направят нещо, още щяхме да сме под ТУРСКО РОБСТВО, щото ония си гледат само келепира/ печалбата.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Южна Корея с УСА а Северна с Москва, като гледаш България на коя Корея ти прилича, имаш право на една грешка в този еуементарен тест за Интеуигентност !

Наричат ги- Капиталисти. Уж свалиха Тодор Живков, за да правят ДЕМОКРАЦИЯ, а направиха- Капитализъм... Само разни богаташи живеят добре, ама не съвсем... И те се самоубиват .... Всъщност, изглежда, точно разни Богаташи- Лихвари, банки са в основата на капитализма- защото, при Царствата, царете и кралете са отказвали да плащат взетите заеми и богаташите- лихвари са ФАЛИРАЛИ.... Между 1919 и 1944 г, също сме живели в Капитализъм, който свършва с идването на Бедните тогава- Комунисти, които разпределят всичко по равно... Но след 20- 30 години и при тях някои се полакомяват и почват да крадат и затова свърши комунизма... А сега крадат още повече...

Точно същият Васил Велев заедно с Р.Овч в края на 90 години взе завод Мраз с половината Сточна Гара в София на цената на една от машините в него. Съсипа цял работещ завод комплексно с целия хладилен бранш оставяйки над 15-20 000 човека без работа в България. Това е типичен представител на българския бизнес дами и господа, РАБОТОДАТЕЛ от Кагебейската Мафия в България неспособна да създава Национален Продукт !!!!!! Плаче за специалистите, инжинерите, техниците, технолози и всички професионалисти които погреба и обезмисли ученето в два техникума, Комаров и Георги Минчев ( Вилхелм Пик ), това е пожизнения шеф на Българските Работодатели (без работници) арогантен циник, който разчита на това че няма журналист в БГ да му задава въпроси на темата за която говоря и да разобличи един от престъпниците на прехода.

то хората да не възстанът против тоя бизнес... ти да видиш

Човешкото око е ненаситно Особено на олигарсите не им стигат огромните печалби искат и още и още !

От един момент нататъка парите са без значение, защото вече става въпрос за мания за величие и власт. Познавам няколко такива. Насмогнаха си на масрафа, пари бол, презадоволеност. Но жаждата за власт, влияние, да усещаш, че всички са ти в краката и зависят от теб. А, бе, комплексарска работа

Шилo

Редактор Мануел Насименто (ако това ви е името) - не пишете смешки! Какъв "бизнес" са тези бе? Обикновени далавераджии!