МОСВ: Найлоновите торбички намаляха с 50%

България е една от първите страни в Европейския съюз, която е въвела едни от най-строгите ограничения за употребата на найлонови торбички.

Обратно в новината

Коментари - МОСВ: Найлоновите торбички намаляха с 50% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Торбичките са полиетиленови, не найлонови. Не го ли научихте това вече, от десетилетия ви го набиват, но като не се ходи на училище е така.

Не в Г.за а в Д..ето!

Живея малко по на запад от България, тук хората предимно използват торбички за многократна употреба, а в магазините вече почти няма найлонови торбички, всички преминаха на хартиени от рециклирана хартия. Имаме си отделни контейнери за хартия и се рециклира доста. Миналият месец се прибрах в България влезнах в Била и това което ми направи впечатление, е че на 10 човека 1 имаше торбичка, всеки вземаше по 1-2 найлонови торби. То с 10ст торбичката как да го накараш човек да спре да ги използва.

Венци, не заблуждавай хората. Във всички магазини има торбички и се плащат (преди бяха безплатни). Много от пазаруващите не си носят торби за многократна употреба, а си купуват.

Не знам за торбичките, но като гледам пластмасовите шишета, мисля че е време да се вземат мерки в тази посока.

Тейзи другари - верват ли си като съобщават небивалици? Напротив! Даже в пъти се е увеличила употребата на полиетиленови торбички. Откакто сложиха цена на по-плътните, с дръжки торбички - масово се ползват по-тънките и без дръжки... Яла да видите какво правят бабите из Лидл, Кауфланд, Билла... Дърпат от ролката колкото се може повече пликчета... и за покупките, и за вкъщи, и за съседката, и за да си прибират нещо си, и за всеки случай...

Кой ги преброявал?!

Много е жалко, когато и официални организации и журналисти ползват грешни термини. Найлонови торбички няма. Има полиетиленови торбички и найлонови чорапи. Аз не виждам да са нямаляли. Има ги навсякъде. И дори ми правиха забележка в един магазин, че в книжен сак за топли закуски съм сложила праскови. Хартиените били скъпи. Нищо, че аз ги ползвам многократно. За екология им дреме.

За сметка на .... другите без дръжка :D

Голяма тъпотия е, отвсякъде ! Колкото найлонови торбички искаш в магазина, толкова ти дават. Вярно, пред нашия блок няма ни една, ама то е, защото почнахме редовно да чистим. И хората спряха да хвърлят, не върви на чисто да хвърляш торбички. Иначе дреме им на хората за брюкселските простотии ...

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Да, торбичките намаляха за сметка на кесиите. И каква е разликата? Липсата на дръжки.... Хем по-неудобни, хем пак толкова вредни, но статистиката се подобрява...също като при безработицата

След като купувачите намаляват съвсем нормално е да намалеят и торбичките ...

Неноо, да не забравиш катализаторите да те е.

Втората добра новина, след премахването на онова нещо пред НДК...

10 с'тинки торбичката и намале'а с 50%. Ура. Сега дигнете 'лебеца и сиренцето и и те ще да намалеят. Пак ура.

В същото време САЩ се оттеглят от Парижкото споразумение за намаляване на вредните емисии ...

Китай е замърсителн номер 1. Китай няма да намаля емисиите си поне до 2030. Плащането на огромни суми пари на самоназначили се глобални "институции" няма да намали емисиите, освен ако не срине икономиките на тези държави.

Въпросът ми не е кой е най големият замърсител, а защо най - великата нация се отказва от ангажиментите си по опазване живота на планетата ЗЕМЯ!

Напротив щатите са най-големият замърсител. Пък в Китай вече имат голям проблем със замърсяването и в момента разглеждат как да го решат. Строят се нови еко електроцентрали които да заменят старите на въглища, а в САЩ преди месец отвориха нова мина за въглища. Имат обаче много голям проблем с отпадачните продукти от производството на електроника, но и това ще намалее като по привършат запасите от редки земни минерали.

Абе тия ненормални ли са :) Няма такава пародия на държава. Било намаляло , всеки плод и зеленчук ти дава в найлонова торбичка стоката. Да ги закриват тия и да уволняват персонала защото само лъжлива информация предоставят.

Опааа, нещо май не сме дочели..има разлика между тези, който ти дават в магазинчетата и тези, върху които има продуктова такса, въведена като мярка за ограничаването на употребата.