ЕК призна: Доставила е и в България некачествени защитни маски от Китай

Поръчката бе направена в началото на май, 1.5 милиона защитни средства са разпределени в страните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата им работа е такава, както и на доста организациики в днешно време които разполагат с огромни бюджети. За един хой не стават..

Не купувайте китайска стока, всичко се доставя заразено

Така сме си за много неща за съжаление.Как може да се приемат на юнашко доверие такива сериозни неща като защитни средства.Къде е било МЗ, неговите експерти.Тази доставка нямала ли е придружаващи документи, удостоверяващи и гарантиращи качествата /задължителните стойности на определени характеристики/? Работя в сфера извън здравеопазването, но искам да ви кажа, че точно следвайки изискванията за ЕК сме се побъркали от документи и доказателства.Така трябва, но защо когато се касае до човешкото здраве пряко, се допуска това.Всъщност съм свидетел как китайски производители заобикалят изисквания , наредби и с помощта на наши чиновници/или бизнесмени/ пробутват некачествената си стока.

ОЛИГОФРЕНИ! НЕ КИТАЙЦИТЕ!

Полша е получила маските и изразила съмнение в качеството. Нидерландия е получила маските и е потвърдила съмненията на Полша. Маските са ефтини китайски ментета. България е получила маските, никой нищо не е проверил. Всички са си замълчали, като бити гъзове, каквито в същност са. Тъпи, некадърни, комплексирани гербаджийски нещастници !

Ха сега да видим някой ще осъди ли ЕК като цяло и виновните персонално, че не са върнали некачествената стока и не са си поискали обратно парите, с което едно че нарушават собствения си регламент, но и излагат на здравен риск 1,5 млн. европейци?

Освен СЗО и малоумнит ерешения на ЕК са ВИНОВНи за пандемията!!! ЕК да не се затварят граници, ЕК да се събират общо средства за ваксина, която няма и да видим, защото се наливат още и още парички, ЕК Е ВЗЕТО РЕШЕние да няма ХИНИН в страните членки, защоооо, защоото е евтин, много удобно решение преди пандемията, не мислите ли???

Според британските медии огромни количества неотговарящи на стандартите защитни материали /маски, облекла и др./ са били доставени от Турция във Великобритания.

Тая нефелна диктатура е страшна чевръста като граби права и свободи, ама иначе внесла едни боклуци, а сега - всяка държава за себе си. Нещо за заразените тестове от Китай? Или това ще го оставим за някога?

Ха сега де?! Кой ли е измамникът китайците, които продават каквото имат, или европейците, които не щат да кажат от кого са купили маските така че всеки с интернет веднага да провери какво точно продават китайците;)

Ясно е, че европейските брюкселски зелки са си заварили една далавера и сега като се разчу и излезе на яве взеха да увъртат и да сучат. ЗАРАДИ ТЯХ ИМА БОЛНИ ЛЕКАРИ У НАС!!!! И банкянският ТОЛУП мълчи като наакан и не смее да каже нищо! Защото не е само това!

Ясно е, че китайците са един помиярски комунистически народ, който може само да опакова, каквото Западът им даде наготово, но не и да произвежда качествен продукт.

Много станаха помиярите - китайци, руснаци, иранци, корейци. Само ЕС и САЩ целите в бяло.

На днешно време ако си купите "черна" техника която не е произведена в Китай тя определено ще е менте, та не знам от къде са ви хрумнали тези "производствени" идеи... от друга страна всеки получава точно това за което плаща-)

Мангъров, Радев и КУРнелия все видни русАфили казаха, че пандемия НЯМА! Тогава маски не ни трябват! Нали така, путидиоти! БУХАХАХАХАХА

Абе тулуп, ти си уникален случай. Обикновено, вируса удря в дробовете, а теб те фраснал у мозъка. Но още по уникално е, че е намерил нещо у канчето ти.

Това лайно е на работа в офиса на дирбг. Не му отговаряйте. Така наливате масло в огъня. Прескачайте гнойната диария.

Все тая

Може ли да не се съглася с Вас? Вирусите не виреят във вакуум. На тоя и оня няк`ъв ото скоко-нещо-си ушите се държат само и изключително благодарение на липсата на какво и да е между тях. Направо съжалявам тези, с които съжителстват, волно или не. Това би било жестоко мъчение. Само като си представя да се "радвам" на тоя "интелект" ежедневно и ми идва да ревна.

Бял кахър в сравнение със запалителните апрати сделани в СеСеСеРе,,,Добре, че не са внесли такива...Ама то пък, кой ли внася нещо от там?!

"Съединението прави силата" Да, само че българите винаги сме разединени. Държавата ни стагнира. И ще продължи докато игнорираме несправедливостите и си седим на задниците. Само че всички вие сте се забили в споровете си за Америка срещу Русия и забравяте България. Който говори за Русия или Америка не е истински БЪЛГАРИН и иска да продаде държавата ни на чуждо влияние. ТРЯБВА ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ. И БСП И ГЕРБ са мафоти и не им пука за държавата. ГЕРБ са по - прикрити но и те са същите рестъпници. Разберете не е леви и десни, не е червени и сини. И ДВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ. Заедно с ДПС и ДОСТ. Всички СЕ МАХАТ. НЕЗАБАВНО. И ще дойдат други. Ако и те са зле и те се разкарват. Не трябва да се дава на свалено правителство да се формира отново със същите партии освен ако партиите не са минали проверка за законосъобразност.

купили са по-евтините маски съзнателно и също така са ги предоствили на страни като нашата, така е и с храните им, дрехите им, лекарствата и за всичко, което ни предоставят, сега трябва съд за тях, защото съвсем съзнателно и целенасочено са вършили злодеянието срещу нас

Те за какво са ни , като няма пандемия.

Аз съм от групата на тези, които са убедени, че пандемия няма и ЗАТОВА НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ НАХЛУЗВАТ ПАРЦАЛ, ПАРДОН МАСКА, КОЯТО САМО ВЛОШАВА ЗДРАВЕТО МИ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЪК И ДОКАЗАНО НЕКАЧЕСТВЕНА И ВРЕДНА. Сега все още се издържа донякъде парцалоносенето, но как ще стане при горещини над 30-35 градуса. И още нещо - не преча никому, който иска да носи маска, защото е убеден , че тя го предпазва, или да си стои в къщи с години, ако иска, но защо привържениците на носенето им истерично настояват да ги носят и хора, които не се плашат от измислената "пандемия". Може би се ръководят от принципа "на мен ми е зле и искам и на теб да ти е зле". А колкото до "пандемията" - всеки, който желае да научи нещо повече може да се поинтересува - що е то пандемия и кога има такава. Също и да се поинтересува за няколко години назад, колко са починалите от усложнения при заболяване от грип.

А кога ЕК, ЕС и западът ще признат, че са внесли в България вирусът на демокрацията, който уби над 2 милиона души?

Путиноидиоти, защо в любимата ви раССия са вече 250 000 болни за има няма 2-3 седмици! Заразени с вируса от браЦки китай, а! БУХАХАХАХАХАХА Къде се е скрил гнома плешо с жълтото костюмче! Песков каза, че не го е виждал 1 месец! Ама китай как ви нахуйни, а! Изодзадзе! По приятелската!

Хубавеце мой, какво ни интересува Русия, или Америка, или която и да била друга държава? IQ-то ти явно е много по-ниско и от на Модерният Ляв Цървул, за Бога Слънце не може и да става сравнение, тъй като той е №1. След като си толкова тъп да разбереш, че ние, българите, сме пушечно месо за Америка и Русия, що си тръгнал да правиш опити да съставяш изречения? Ако толкова искаш да умреш във великата Хамерика, и то по-лошо и от животно, щото животните там са на по-висок пиедестал от хората дето там пият белина и дезинфектанти, що не вземеш да пътува ш на там? Демокрация сме все пак, и свобода блика от всякъде... Великите Хамериканци ша та приемат с отворени обятия, пардон - ковчези...

Аз като ви казвам БОЙКОТ на Китай не ме слушате.

БойкоТ се прави в момента. А че от Китай идват и боклуци, е напълно ясно. Само че същите боклучи в техни сайтове са 10 цента, а тук 10 лева.

Пак двойните стандарти. Все пак ни мислят за втора категория хора. И ще продължат ако не си оправим скапаната държава. Само че всички вие сте се забили в споровете си за Америка срещу Русия и забравяте България и че И БСП И ГЕРБ са мафоти и не им пука за държавата. ГЕРБ са по - прикрити но и те са същите рестъпници. Разберете не е леви и десни, не е червени и сини. И ДВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ. Заедно с ДПС и ДОСТ.

Ето тука нещата вече са сериозни „Комисията уточни, че повече няма да купува маски от неназования китайски производител“. Това означава, че при покупката на предпазните средства, комисията го е направила хаотично без да спази собствените си принципи при покупка на такива медицински изделия в такъв голям размер и изразходване на публични средства. Толкова са били в паника, страх и аз не знам какво, че не са подписали договор за защита от некачествени стоки, че „ще прецени дали може да предприеме правни действия.“. Надявам се че има грешка в превода, защото на тези който плащаме от данъците не знаят как да работят в стресова ситуация и е равносилно да хвърлим парите през прозореца.

Ами защото кораба с предназначените за Европа маски го откраднаха американските терористи още на пристанището в Сингапур!

От всички стоки произведени в Китай само вируса им е качествен !!!

Сигурно понеже е американски.

В България нали нямало пандемия, значи маски не ни трябват! Нали така, путиноиди смешни! За КО рИветИ сега тогава! БУХАХАХАХАХА

Ти или си изключително тъп или ти плащат да пишеш тъпотии ...не мога да разбера, кое точно е !

Така ли защитава хората на първа линия? 6.05.2020 Как България купи с европари китайски маски-менте Американска лаборатория им дава само 34% ефективност, вместо 95% https://bivol.bg/covid-china-masks-ryzur.html Американското изследване: https://bivol.bg/covid-china-masks-ryzur.html Конкретно модела маска: https://www.cdc.gov/niosh/npptl/respirators/testing/results/MTT-2020-66.3InternationalAnhuiRYZURKN95BTestReport_Redacted-508.pdf

Така де, така, па после медиците били виновни, че не спазвали изискванията със скапани предпазни средства. Поне фурми да им бяха дали.

ЕС мълчи за стандартите на медицинските маски, но има стандарт за кривите краставици! Ето това е европейска грижа за еврогражданите! Днес всеки вика носете маски, но мълчат и пропускат да отбележат кои маски отговарят на медицинските стандарти! Обаче в момента продължава да действа ЕС-стандарт за кривите краставици! По една за всички ви еврошорошорасти!

Незнам каква е целта на ЕК, но от години Китай снабдява цял свят с маски, сега вече били "некачествени"! Ами направете си качествени, то не се изисква ПАТЕНТ, ИЛИ СПЕЦИАЛНА ТЕХНОЛОГОЯ!

Значи, ние сме тоталното сметище на Европа. Пускане на некачествените храни, което бе доказано и е факт. Горене на боклук от други страни (затова сме си виновни ние....макар,че за всичко сме си виновни ние) и сега сметище на некачествени маски, което би направило повече зло, отколкото добро ! Не мога да разбера, този Европейски Съюз кого заблуждава вече? Да не говорим за тоталния му морален разпад със педали, транс, би-три полярни и кой знае още какви други психично болни ....което ни се налага, като нещо нормално. Не съм фен на Русия нито на Европа ...бих искал да имаме нещо свое и да си държим на културата и традициите, но като гледам какво е останало от народа ....съм малко скептично настроен. Все пак държава управлявана от някой, който му викат ...Тиквата ...и от друг, който кара прасетата по Коледа да изглеждат слаби ....... какво бъдеще може да се очаква без някаква промяна ???

Сметище сте, защото сте пълни с проруски боклуци!

Бе ние да може да се отървем от такива гнойни натосексуалисти като тебе... Рай ще станем!

важното е да пляскаме и да се селфираме с навлажнени от емоция очи...

Цялата ви работа е такава!

ако бяха дарени от Русия щеше да име поне 1000 коментара европодлогите си мълчат като п..

Алкашите дори маска от един парцал не могат да направят! Къде ги сложи! БУХАХАХАХАХА

маските не пазят вас. маските пазят другите от вас. елементарно е. всеки който се чуства отговорен за хората около него трябва да носи маска, за да намали вероятността да зарази някого, защото това че се чустваш здрав не е гаранция, че не си преносител.

Тези парцали дето ги продават в българия НЕ МОГАТ да се наричат МЕДИЦИНСКИ МАСКИ! Те не пазят никого от нищо! Това са палеативни грижи без мисъл. Да оставим настрана, че вече по 10 пъти съм виждал хора, които се спират, махат си маската да се изкихат както си знаят и после отново си я слагат ни лук яли ни лук мирисали. Та какво като носиш маска?! Пипаш повърхности и постоянно подсъзнателно си пипаш и наместваш маската... Без маска не се пипа нито веднъж по лицето, с парцал - 20 пъти за час. Гаранция да си лепнеш нещо със собствените си ръце!

Така е между мен и теб и обратно. Тук не пише за вида на маските и май са разпределени на медицински лица

Разбрахме, че ЕС и виновен и заради маските, който комунистически китай е направил! За още какво ви е виновен ЕС, копейкаджии смешни!

А защо маските са от комунистически Китай?! Защо не са от високотехнологична Европа? Защото така е по-лесно... нали? А сега го лапай немит без да въздишаш, че ти се повдигало.

раССия на жужето сама ли си прави маските! Клоун!

както вече написах клоун те е правил. нещастен трол.

С маски или без Все тая ! Ние сме Железни !

Маските пазят най-вече от паника. Ако усещате миризми през нея как ще ви спрат вируси?

По време на корона кризата, интелигентните търсят решения, а идиотите търсят виновници.

Ти не търсиш решение, на тебе са ти спуснали един текст да го постваш тук , трол комунистически !!!

Нефелен ЕС с номенклатура, която от нищо не разбира и не я еня за народонаселението! По зле от КПСС по времето на СССР. ЗАКРИВАЙ! За какво са ни търтеи с по 25К евро заплати на месец?! Какви способности и знания имат??? Виж нашите еврокомисари. За какво стават??! Лила варненската и оная с немско-белгийската фамилия се снимали с малкия остап бендер дето иска акзциите на фк лесни... https://www.actualno.com/crime/naj-mladijat-bylgarski-ostap-bender-stana-publichen-vyzlojitel-news_1451973.html

ТИ КВО ИСКАШ, ПУТЛЕР ДЕТО СЕ ПОКРИ КАТО МИШКА, А В РАША ИМА ПО 11 000 БОЛНИ НА ДЕН? НЕГОВИЯ КУМ РАЛДУГИН ИМА 4 МИЛИАРДА ДОЛАРА В ПАНАМСКА ОФШОРКА. КАК ЛИ ГИ Е СПЕЧЕЛИЛ?

и сега ко прайм като са си признале?.....

евродудуци

В съветския съюз нищо не признават, защото никога не грешат !!! А в китайската кочина мълчат като комунист на разпит за произхода на вируса !!! Гадни националсоциалисти !!!

ЕК са царе на процедурите. Особено на тия с некачествен краен продукт. Нали не си мислите, че нашите хитреци са измислили врътките с печелене на обществени поръчки?

А какво да напраят ЕС? Трябва да си мълчат като безгрешните руснаци и после да имат 250 000 сучая ли?

Какво да направят ли? Да направят така, че в ЕС да започне да се произвежда нещо друго, освен безумни директиви и регламенти. Но мисля, че това е непосилно за хрантутниците в Брюксел.

Фейк. Бившия Европ.Съюз не е доставял нищо в бг. Освен пари в подкрепа на подставената хунта и платените медий, не е дал ни-що.

За какъв "медий" говориш!? Няма такава дума.

Че и минус сложил, вместо да научи малко граматика. Това Й в множественото число на думи, които завършват на И е наистина много дразнещо. А редовно го срещам в коментарите.

Китайска им работа. Всичките им стоки са такива.

Мръсните червеножълти националсоциалисти , заразиха света , а след това ПРОДАВА консумативи, които трябва да раздават БЕЗПЛАТНО !!!! На всичкото отгоре НЕКАЧЕСТВЕНИ БОКЛУЦИ !!!! Китайсските комуняги трябва да платят на човечеството за тази идиотия !!!!!! Сега троловете ще започнат да плюят Европейския съюз !!!! Започвайте , , само че вирусът на братята ви плъхояди е безплатен и не подбира , ходи и по тролове !!!

не СЕ напъвай,знаеМ ЧЕ СИ ТЪП КАТО КИТАЙСКИ ГЬОН 8О КАЧЕСТВО КОЕТО ТВОИТЕ АЙДУЦИ ТУКА НИ ПРОДАВАТ ЗА 1ВО КАЧЕСТВО

Пий по три лъжици белина на гладно, и ще се оправиш!

Маска трябва да е на 3М N95 или UVEX със сертификат FFP3. Китайските маски са боклуци, още в италия говориха, че китайските маски за нищо не стават и за това има толкова заразени лекари. Пример за китайски боклук е маската KN 95, аз за малко да си купя от амазон.

със дебитна или кредитна карта,а не със канчето помия което раздават на козяк

Само рубли не приемат, че се обезценяват всекидневно. За това и на тебе ти плащат в Евро

Китайските маски са хиляди видове, KN95 маските са хиляди видове, някой са по-добри и от 3м, други за нищо не стават. Проблема е когато държавата се прави на търговец. Много хора си мислят, че даваш пари, вземаш стока, даваш стока, вземаш пари и до там, ама нещата са малко по-сложни, особено на държавни служители им идва сложна материята. ЕС чивноцниите не са много по-различни от държавните чиновници, като цяло там катериш кариерната стълбица с подмазване, а не с най-добря работа.

В Канада бяха доставили няколко милиона мухлясъли маски от чайника! мейд ин чайна го наречи и не ги обиждай повече! комунистическа некадърност!

дето ни дадоха мухлясалия кукуруз

От там идват само ментета. Освен короната.

Че то нещо качествено мейд ин чайна има ли! Жълти колхозни некадърници!

Който си плаща за боклук - получава боклук. Поръчай си от свястна китайска фирма и ще получиш качество.

тоя има айфон от 2007а и си мисли че е американски

в Китай имат 32 категории за качество. това че взимаш от най-ниската - си е твой проблем. примерно и най- евтината китайска стока в Европа е по качествена от онова дето се продава у нас. интересното е, че в много от случаите парите които си дал са еднакви, а понякога даже тук е по скъпо.

На снимката, бурни аплодисменти за далаверата.

tonk11

Абе що не пише на какво не отговарят? Щото те и в Канада така реваха па се оказа, че не отговаряли на техния стандарт за дължина на връзките.

Абе, важното, че едни милиарди са "усвоени". От "ЕК", раиш ли.

някоя европейска калинка се е закичила със сладка комисионка