Енергийният борд започва работа от следващата седмица

До началото на следващата седмица ще бъде структуриран енергийният борд - експертен орган, в който ще влязат представители на всички заинтересовани страни.

Обратно в новината

Коментари - Енергийният борд започва работа от следващата седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам въпрос към марионетките на марионетката Плевню: колко държави в света имат подобен цирей, наречен Енергиен борд?

Единствения резултат от тоя енергиен борд ще бъде вдигане цената на тока и даване пари на зелените боклуци.Жална ни майна от такива некадърни управници като тия от служебния кабинет.Проправят път на дебелия задник!

Държавата се разпада. Няма институция, която знае какво прави и не работи. Политиците тъпеят и бълвочат глупост след глупост, а народа се спасява по единично. Кой къде му видят очите.

Нови лапачи на гърба на народа!

И както се случва в повечето случаи нашият интерес на потребители ще остане извън "борда"!

Някога на въоръжение в Българската армия, бяха едни ЗИЛ 130 - бордовак, преминаваха през всякакви препятствия.Такава ми е асоциацията за бордоваци.Те СВОЕТО ще си го вземат на всяка цена.

Кои синдикати приятелю?Българските синдикати са ментета, те са изцяло отговорни за състоянието в което се намира държавата.Те се наричат синдикалисти, но всъщност са политици.Глобалисти!Какво там ще се занимават с проблема, примерно на таксиметровите шофьори или на медицинският персонал и т.н........Важно е -бизнесът да няма оплаквания!

Странна работа са сидикатите в БГ. Непекъснато се мотаят в министерски съвет, общуват си с работодателите, а интересите на работниците не ги интересуват. Вместо да се борят за правата на наемния труд, за цената на труда, за намаляване на есполатацията, те се изживяват като патерица на правителството.

Аз и друго забелязвам. Борят се да стават политически активни, като защитават десните сили, а уж синдикатите трябва да са ляво ориентирани...Странно

Резултата е, че Българите са принудени да плащат европейски цени с бългаски доходи. Това е мисия невъзможна.

На картелните договорки вече така ли им казвате?

Борда да разгледа като начало следната аномалия: Метан на бензиностанция Еко 1,53 лв на кг. Метан на бензиностанция Лукойл 1,79 лв на кг.

Товае глупава лъжа. 1989 г. бензина беше 1,10 за А96 при цена на петрола 30 долара за барел. Сега цената на петрола е 120 долара за барел, а бензина 2,60

аха,на "всички заинтересовани страни" и кои са те,бе кукувци?потребителите които плащат са наи заинтересовани,почнете от тях,широко гражданско участие от експерти и публичност,но до колко с маринетките прокопита е възможно нещо полезно да направят е малко вероятно! омбдусман по енергетиката ни трябва също,некомпроментиран!

..."ще влязат представители на всички заинтересовани страни"!Що си мисля,че ние,клиентите сме най-заинтересовани,защо няма да има наши представители?

Борда на лапачите започва работа.Стига глупости в тая държава!

То тези човекоподобни в борда не работят, те само лапат от онова, което другите са изработили. Тотални паразити!

humfry

Както пиша някой по-долу, Гърция, Италия и Австрия не нарушават ли правилата на ЕС за Южен поток или не им дреме?

Разбира се, жалко е да оставим България, Сърбия, Унгария и Румъния без газ, особено при положение че след като пуснем Южен поток през Турция и след пълното блокиране на украинската газопреносна мрежа, няма да има физически начин да доставяме газ за тези страни, коментира още Макаренко. При една от срещите си в Брюксел руският президент Владимир Путин намекна за План Б. Ако и в бъдеще бъдат поставяни пречки пред Южен поток - а Брюксел непрекъснато поставя прът в колелата на проекта, ние разглеждаме и други варианти за страни, които не са членове на ЕС. Просто ЕС ще получи още една транзитна страна, предупреди през май Путин. Не е трудно да се отгатне коя е тази транзитна страна. Достатъчно е да се погледне пътят на Южен поток на картата, продължава анализаторът и допълва, че ако България отпадне от плановете, маршрутът ще бъде Турция Гърция Италия Австрия.

Ще заобиколи ли "Южен поток" България? Взгляд: Маршрутът може да се окаже Турция Гърция Италия Австрия

В кой нормативен документ е конституиран подобен орган? Нали и без това си имаме неЗАВИСИМА комисия за енергийно и водно симулиране?

Как така НЕК губи по 50 милиона на месец, а трите ЕРП-та изнасят десетки милиони печалба всеки месец ?

Просто е, държавата губи, за сметка на частните дружества, т.е. изтичане (източване) на пари, към "правилните" джобове. Т'ва е.

Не виждам името на човека с ГОЕЛМИТЕ ПРОЕВРОПЕЙСКИ ЧЕХЛИ ! Не може да не го поканите на крака отиде в IBN та за тукашен борд ли говорим ? Кога ще отговори какво правеше и какво е говорил там !

нищо такова не означава

Съмняваме , че този борд ще свърши някаква дейност овен вдигане на ел. цена .Обърнете внимание ,че никой не говори ,как са се подписали ограбващите договори за високите изкупни цени или за разсекретяване на тези договори , а само се говори за увеличение на цената на тока .

Значи и Путин трябва да участва, той е най-заинтересован. Обаче не може да дойде, щото има санкции и няма да му дадем виза. И този борд няма да го бъде!

Да, Путин е силно заинтересован от пазар с годишен оборот колкото оборотът на Газпром за няколко минути. В смисъл наистина България е много основен геополитически субект на руските интереси. Все пак годината е 1965. О, чакай малко...

Тогава може и да сме били геополитически субект на руските интереси, сега в очите на Путин сме просто будали, които трябва да се стрижат. Може да е само 2-3 милиарда, може за фирма като Газпром да са смешни пари, но за комуниста и кагебиста е важно да краде, няма значение колко, защото основният комунистически и социалистически девиз е: Моето си е мое, чуждото - общо!

humfry

Ако искаш една работа да не се свърши никога, създай комися или борд. В България е пълно с всякакви "независими" комисии, експерти и агенции, чиято работа се оказва, че е само да клепат. България е номер 1 по създаване на допълнително количество ненужна бюрокрация, която само взима тлъсти заплати.

В смисъл, че Прокопиев ще стане още по-богат. Така да се чете новината.

Никой не знае там да има ЛУДНИЦА ? 5 лв. А92 обиколка на РБ! Ти си бил некое "Величие" Дивко Петелов

Този енергиен борд ми напомни поговорката :,,Сговорни монаси и в петък блажно ручат"...

Ама тези за какви се мислят,всички са в конфликт на интереси,какво се правят на правителство!Не съм против Енергиен борд,но по време на служебен кабинет,без НС,да работят като редовно правителство е прекалено!По принцип в борда трябва да участват от всички партии и то компетентни некомпрометирани лица и 50% широко гражданско участие,също неутрално,което е сериозен проблем при това марионетно правителство,за да му се има доверие!

Официално: Спираме работата по "Южен поток"! Енергийният министър Васил Щонов задължи БЕХ да съдейства на Брюксел за наказателната процедура. Миньорите поискаха отпадане забраната за фракинг за шистов газ.(Ех това е най-новата инициатива на Чичо Сам. Да не пуснем Южен поток от тук, а да си съсипем природата за да угодим на световните господари. Е, НЯМА ДА СТАНЕ!)

Е, ще стане. ;)

Скотовете ще си платят "еФтината" комунистическа енергия на куп и то през зимата. Дано зимата да е дълга и студена та матрияла да страда повече. Увеличение ще има и то драстично а раята ще страда което много ме кефи. Борда е само за да даде "препоръки" за увеличението.

дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано,дано и още хиляди пъти ДАНО

А представяте ли си, ако им бяха увеличили бюджета! До 5 октомври няма да са се конструирали.

Комуномутрата подготвя новите системи за рекет

А ясно е кой ще влезе в борда и какви ще са препоръките. Няма да са обаче да се предоговорират американските централи. Колкото до газа, съвсем е нормално Булгаргаз да получи собственост срещу задълженията. Така Ковашки и разни други тарикати дето не плащат ще се размърдат и току виж се издължили, а не да манипулират синдикатите и те да изнудват ДКВР. На големия умник Сашко Дончев, който реално стои на входа и изхода на Булгаргаз и точи яко също може да му се резне печалбата

Пред колапс е НЕК, защото е държавен и всички го източват. Амерканските централи, ЕРП тата, ВЕИ тата, цъфтят и не знаят какво да си правят парите, затова ги изнасят в чужбина.

Всички заинтересовани страни? А ний потребителите - демек най-заинтересованите?!

Егати, още киеци на държавна хранилка... край няма тая мъка, Боже.....

преди година и нещо Б.Б си подаде оставката заради цената на тока, тогава имаше протести и много се викаше, и се палиха/извинявам се. от юли месец вижте си по сметките, според мен цената на тока е увеличена с 15%, но няма Б.Б и нито някой казва, НИТО ИМА НЕДОВОЛНИ?

сечи я тая глава, не ти върши работа

Сложи си очилата, виж си датите на сметките и ... тогава се изкажи!

до 30.06.2014 - 0.10638 лв/кВтч от 01.07.2014 - 0.12185 лв/кВтч колега, по етапно???

и като го правят това нещо "енергиен борд" няма ли да ми обяснят кои ще влизат в него, какво ще правят и колко пари ще лапат

Сезонът на калинките приключи, а от пашкулите на "Ранобудните" започна сезонът на еднодневките.

искаш една работа да се затлачи, създай комисия, която да се занимава с нея,пък ако искаш я наречи "борд"!

Когато трябва да си измиеме ръцете създаваме комисия

Се същият ху..! Нали си имаме ДКЕВР!!

Това ще са гербери и смешници! Аз истински Експерт наричам само онзи, който успява да прокара като добра социална политика взимането на заеми, за да се финансира намаляването на цената на тока!

Кво ти пука? Ти си тъп, те са тъпи, ще се разбЕрете!

колко да е тъпа? 15/15 или повече?

Ако и един от тях знае какво е прав и какво променлив ток,главата си режа!В предприятието отговорно за стъбилността на енергийната система началниците до един не знаят какво е това нящу...!

Не е вярно. Всичките са слушали AC/DC

Ами,прав ток е тоя дето тече по права жица, а крив по крива. После се пълни в буркани и туби за зимата - зимнина, че ще е студена, дълга и скъпа. ))

Нали има енергиен холдинг? Кой ще издържа и тях?

Едни хубави и мили хора ще вземат едни дебели кинти без да правят нищо. Комисионите отделно. И бас държа, че ще бъдат все хора, които нищо не разбират от енергетика.

Той и Митко Каратиста е в борда на ЧЕЗ и не му трябва да разбира. Трябва да може да се подписва, когато взема заплата и бонуси. А ако не може да се разписва слага кръстче, а ако и това не може да прави, може с отпечатък на палеца.

деер

Смях!! 25 години сменят имената на държавните органи и накрая България разпродадена и няма нищо освен ламтяща за власт и пари бюрокрация!

И аз съм заинтересована страна. Къде да се явя като представител?

Ти ще си откъм женската страна, така че си приготви вазелин!

Екипа на култовото предаване "Тройка на разсъмване +1 от ДПС"

ОЩЕ ЕДНА ЯКА КОМИСИЯ ЛАПАЧИ И КРАДЦИ В ЕНЕРГЕТИКАТА. И ПОСЛЕ - ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА...