Две бременни родиха тризнаци в столична болница

Шестте бебета са момиченца. Те ще останат в болница, докато достигнат нужното тегло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво, но много хубаво не е на хубаво. Хайде, едната тройка е божа работа, но другата е ин витро. Груба грешка на изкуството е да се трансферират три ембриона и/или да се оставят да се износват. Раждане в 29 седмица, 700 грама - килограм, и после "системата ги убива". Ще гледаме сърцераздирателни репортажи за жестоко увредени деца. Дано не се случи, но рискът е огромен и неприемлив. Индивидът и обществото плащат много висока цена за амбициите да си родител, когато природата е преценила, че не бива,

Човек.... Трагичен е съветът ти... . Всеки българин е разбирач по всичко, сега и по акушерство!? Засрами се бе, човек!! От къде да знаеш, че бременността и при двете жени не е проследявана?! И насред тази демографска катастрофа, на която такива събития са едни от най-важните и хубави, идваш да раздаваш акъл още преди бебетата изобщо да са излезли от кувьоза!! И кой си пък ти, да казваш какво ще стане с тях и как трябва да постъпят родителите!? Иронизирането ти е абсолютно неадекватно! Идиот си човеко, заради тъпотиите и оракулстването ти!! Затова българина с неговите съвети и егоизъм ще си седи сам и без деца!!! Да са живи и здрави дечицата и родителите им и нека повече такива хубави новини за раждането на нов живот да се чуват и видят!

Защо да пиша коментар,след като модератор от"ДИРА" ще го изтрие? Гъзоблизци.

Още шест българчета които в бъдеще ще напуснат българия.

Заради такива като теб сме в това положение, само негативни коментари.

Толкова си могат

Стават все още чудеса в таз забравена от Бог страна

свежи попълнения на курварския фронт

Да са им живи и здрави! Иначе заглавието е поредният уникум- бременни родили....., ами обикновено бременните раждат в случай, че на списвачът на статията не му е ясно как стават тези работи.

циганки ли са били?

Имаше навремето в "Младост" 2 майка с 3 момченца /тризнаци/ и като излизаха до площадката, майката държеше двете за ръчичките, третото се хванало за едното и като награда под мишница носеше топката. Бяха голяма атракция, всички им се радваха. Е, дай Боже и децата да имат повече от едничко наведнъж. Вярно, голям зор е, ама и радостите са повече.

Вярно ли от естествено зачеване може да се получат 3?! Е това е чудо, направо .....

То има и 5!Дават едно реалити по TLC, за една двойка с пет близначки.Много е интересно.Аз самата съм майка на близначки(заченати по естествен начин) и мога да кажа, че такава радост просто няма!Трудно е в началото, но си заслужава труда.

Минке, много си проста ма. Не се каза "5 близнаци". Казва се като нас - петзнаци! Формулата е много проста - броя родени деца + знаци. Ние така я ползваме за да не бъркаме! Учете се от нас.

Защо бързат да ги вадят толкова малки?

Обикновено име мед. причина - многоплодната бременност преразяха матката и раждането е неизбежно по-рано; компликации от страна на майката заради голямото натоварване на органи и системи; компликации от страна на тризнаците, плацентата/плацентите... и още други.

*преразтяга

Ми, то както пише в статията екипът на докторката е държал майките седмици на системи и мониторинг, за да задържат плодовете по-дълго. При многоплодна бременност рискът от преждевременно раждане е много висок! То и за това в миналото е имало изключително рядко здравородени тризнаци, четризнаци и т.н

БРАВО!

По повод заглавието: Сериозно ли са били бременни? И са родили? Ай, чудо!

Ако тройка близнаци е тризнаци, по същата логика двойка близнаци трябва да е двузнаци. Само че дума двузнаци няма. От което следва да получите някакви мозъчни проблясъци. Но очевидно, за да има мозъчни проблясъци, трябва да има и мозъци.

Най-после някой да го каже. От сума ти време и аз обяснявам на длъж и шир, че тризнаци и тризонет няма. Ама, дето викаш, то не става само с ядене, трябва и акъл...

Глупусти! Много сте неграмотни. За 1 дете - единзнак. 2 деца - близнаци 3 деца - тризнаци 4 деца - четризнаци 5 деца - петзнаци 6 деца - шестзнаци .... N деца - ензнаци. Толкос ли не можете да го научите?

Занапред богатите ще имат по 3 деца или повече, а бедните 0 или 1 най-много.

абе журналя не разбрахте ли че дума "тризнаци " няма. ако са две "двузнаци " ли се наричат???? дори и десет деца да роди наведнъж пак са близначета....

Защо да нама,има триплети, защо да няма тризнаци?

И трипер има, ама двупер няма.

Тия бебета българчета ли са или роднини на Северин. Защо не се казва. . Живея близо до Токуда и не мога да си обясня как в квартал където не живеят орки е пълно с такива в болницата. При положение, че орките не се осигуряват как ги приемат в тази ужасно скъпа болница. Или има някакво споразумение между държавата и болницата като видят мангуста да я пускат да се лекува без пари а за българите тройно по скъпо. Жена ми исках да роди в. Токуда преди няколко години и ми обявиха някакви си от 4 до 6 хиляди лв. и се отказахме

БГ народплаща на оркикте дасе множат,ида живет на гърба и,паща им тока,и водата. Ако не са те тези пари ще останат за всички.

Преди колко години? Аз родих 2015 и ми взеха 2200лв. Подписах се и левче отгоре не потърсиха. А иначе за орките съм съгласна. Била съм свидетел как довеждат бебе със социален работник, защото майката не се знае какво да каже. Това не знам как става.

Чудесно! Наведнъж шест българчета на едно и също място! Нека са живи и здрави и да израснат достойни граждани на страната ни!

Браво да са живи и здрави.

Да са живи и здрави дечицата и успех на семействата.

евала! особено на вторият татко. Сега да им е здрава гърбината, че 4 жени луди ще ги направят - ама е за добро.

Дай Боже на всеки такъв късмет! Да са живи и здрави ! Родителите ще се оправят ,сигурна съм! И всеки който иска "Дай им Боже пълна къща с деца" - от песен на Илия Луков

Нещо хубаво в началото на седмицата.От сърце - да са живи и здрави. И щастие в живота.

Можеше просто да напишете - Две жени родиха тризнаци ТОва, че са били бременни е очевидно

но от некадърни журналисти в Дир.Бг - толкова! И "шефът" на Дир. Бг... също "толкова си може"! Пък и в цялостното управление на БГ е така! А народът е казал: "Рибата се вмирисва от Главата"...

Но пък се чисти от към опашката ;)

до "здраво" чрез цялостен Срез... от Главата до Опашката ...като всички вътрешности се изхвърлят, вкл. от главата! Или напълно се изхвърля , ако не става за употреба! Нужни са обаче Отговорни "Чистачи"...със Съвест!

Това е прекрасно.Родителите сигурна са на седмото небе.Живи и здрави да са.

Така написано заглавието, излиза че всяка жена е родила по дете и половина :D

Честито на родителите, имаме 6 българчета. Тези родители са си изпълнили дълга към България, редно е всички ние да имаме поне по 3 деца.

Поне по 3 на мен лично ми звучи страшно в тази не сигурна държава. Имам едно, чакам още 2 и честно казано си мисля-как ще стане? Единия е частна градина, защото няколко години не го приемат. Е, добре ами другите двама? И тн и тн

Второто и третото (ако са близнаци) и родителите работят, получават 12 точки за градина, което напрактика означава, че влизат веднага!

за какъв дълг иде реч?

Към България и Нас българите !!!

Да! така е. Най-малко 2 дечица. 3 е супер но все пак наистина зависи от възможностите на едно семейство.

Браво, всеки месец да е така, до обръщане на отрицателната демография. А кметовете да не се бавят, а да отварят нови детски ясли и градини.

PEYTSCH

Ако така продължат българките има реална опасност от пренаселване на страната...Статистиците да не сумтят, а да кажат че ще надминем 8 милиона до 2050....

Ти защо реши, че това са българчета, а не са тъмнозелени такива ?

Прекрасна новина! Да са живи и здрави децата и майките им, и екипите полагащи толкова грижи за тях.

Да са живи и здрави тези малки геройчета! Майките също са такива. Виждам колко трудно се носят 2 бебета, в сравнение с едно, пък за три не ми се мисли. Браво на докторите! В Токуда неонотологията наистина е много добра!

4odesna novina Xa, dasa hmi zhivi i zdravi

Ужас, стУдент-потрес! / да са живи и здрави бебенцата :) /

Там нямат на комповете си инсталирана кирилица,та затово от чужбина така пишат.

разбрала, че тази не е нито студентка, нито е от Берлин, а си мисли, че така оригиналничи...? Проблема й е, че само тя си мисли, че е оригинална!

като нямат инсталирана кирилица все трябва да са научили, че трябва да е stUdentka и 4Udesna. Останалото е неграмотност !

Тази " СТОДЕНТКА", сто на сто е, с " помашки" етнос от ГоцеДелчевско, НОоооооооооооо, такива, като нея, не са Ни нужни !!!

Хммм. Гле'й сега, како: може и да си в Берлин, защото по границите няма фейс контрол и не могат да те върнат в България за противна физиономия и ниска хигиена. Дори да си в Берлин, си проста за цело село мангусти. Вземи си смени поне името в дира, че като ти гледам правописа ми се повръща.

Нов инструмент в борбата с демографския срив?

Инструмента си е все един и същ откакто свят светува!

Добре.

Да са живи и здрави децата и дупе да им е яко на родителите :)

Душички златни, да са живи и здрави!

Каква добра новина за начало на деня!!! Много се радвам!

Да са живи и здрави и децата и родителите им!

Да са живи и здрави всички, включително лекарите, споменати в поръчковата и най-вероятно платена статия