Коментари - Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния | Днес.dir.bg

Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния

Европейската комисия публикува негативен доклад за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Брюксел отчита, че през последната половин година страната е постигнала известен напредък, но все още съществуват тревоги за независимостта и стабилността на съдебната система. Въпреки че няма доклад за България, ЕК заяви, че българската съдебна система се нуждае от основна реформа.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния | Днес.dir.bg

Коментари

България и Румъния винаги са били в Европа. Стига с този англосаксонски расизъм ако можеха щяха да ни изселят в Африка.

Когато започнем да гледаме с петилетка напред, обхваща ни страх и настъпва крах-катастрофа. Когато започнем да гледаме с умиление 24 години или 65 години назад, изпадаме в депресия. Нека да направим равносметка за първите 30 дни от тази година. 1. САЩ са зад комундетата, защото са послушни. 2. СЕЩ са зад мутрите, защото им осигуряват нетни доходи, вследствие на въпиющият грабеж. 3. Референдумът показа, че "мършата" е готова да измре от глад, но да дочака "обръщането на палачинката" от Господ - българинът. 4. Илюминатите са в невъзможност да поддържат съществуващият Нов световен ред. Изплашени са от приближаващите огромни галактически кораби към слънчевата система. Страх ги тресе от "събуждането" на пирамидите, слънчевата дейност, климатичните промени ... 5. Българският народ в тези 30 дни запази разумно спокойствие, но социалното напрежение "светна" Доган. 6. Бойко Борисов изчерпа потенциалът на Банка "Антинари". Скечът с министерските уволнения в цирк "Борисов", изобщо не впечатли публиката в републиката и чужбина. Нека ХУБАВО ДА СИ ПОМИСЛИМ, какво всеки ще направи за себе си. Със своите мисли, говорене и действия къде да застане. На брегът на "Блатото на алигаторите" и да им "разпорва коремите" или да чака да бъде изяден, когато им дойде ищах. ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, Е! Рано или късно всеки ще получи заслуженото си състояние, НИРВАНА или тоалетна чиния.

А какво ни чака след 5 години!

Ние като сме имали от държавИ, тия от Брюксел са били в т.нар. "тъмно средновековие". Защо се навряхме в ЕС. За педерастиите ли им, за легалната марихуана ли, за разсипването на ценностите ли ни. Но най-много си е наша грешката, че се подлъгахме по лъскавото изкушение на Европа-та. Сега как е, весело ли е. Че и излизането е почти невъзможно.

Нямаше как да не влезем в ЕС. Тази политическа стъпка е аналогична на приемането на православното християнство от княз Борис Първи.Но може би към 2018 г. ще е назрял моментът да помислим за неутралитет на България по швейцарски модел, ако ЕС поиска от всички ЕС държави да спрат да съществуват като държави и да станат една държава- СЕЩ/ Съединени европейски щати/

Един път се навряхме в ЕС, после неутралитет да търсим. Няма как да стане и кой да ни пусне. Никой не е успял мирно по свое желание да напусне Римската империя.

Нема да се забави и за назе докладо. Боко тиквата не е най-убавио. Ако го не скрият наще тиквеници. Наща съдебна система е цвеке, оно нема такава, сичко е мафия. Не четете ли.

Референдума трябваше да бъде за членство в ЕС и НАТО, а не от голия си задник сега да помагаме на Гърция и да издържаме контингенти в чужди държави

Хора, за кво ви е тоз скапан Шенген? Защо трябва да се излагаме. Да си го духат тоз шенген!!!

Искаме Шенген, защото ни се полага и ни го дължат, а само ни баламосват. Заработили сме си го. Отгладувахме го. Изстрадахме го. Платихме си.

Това е все едно да си платиш хляб в магазина и като искаш да си го вземеш да ти кажат: Никакъв хляб за теб нямаш достатъчно зъби!

Я не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле.

Българският народ уважава румънският и му пожелава много успехи. И аз си мисля, че нашите политици трябва да обединят усилията си съвместно да се борят за реципрочно, а не унизително отношение към страните ни.

Не плюйте съседите ни. Живеят по-добре от нас, явно като резултат от тази "глупава" политика.

тукашните ще се правят на невменяеми? След изборите пак ще се правят на начинаещи. Комунистическа излагация.

О, как само щяхте да се радвате и да злорадствате АКО имаше такъв доклад и за България ! Колко усилия и пари хвърли БСП и ДПС по референдума, на сцената на НДК и по Съдебната палата...Всуе! Не успяхте да излъжета ЕК.

Още не са го изготвили. Чакаме го. Защо да бързат все пак слагат България дори по долу и от Румъния. Тъжно, че се радваш на това?

Не става само с "Дачия", трябва и...

Днес прецакват румънците утре ще прецакат нас. Разделяй и владей. Да сте чували, че съседът е по-важен и от роднина.

Румънците имат поне Дачия, а ние един гол........

Ал

Значи за България няма доклад, тъй като няма никакъв напредък. Положението е толкова зле, както за съдебната система, така и за медиите, че доклада е излишен, .

Как не ви омръзна да слугувате на турци и комунисти...На маймуни ви направиха, а вие им пълните гушите като отделяте от чинията на децата си...

Доклад ще има не са го написали още.

Ал

Мен лично ме засяга ситуацията в България и много искам да има работеща и справедлива съдебна система, както независими и неслугинажни медии. Това НЕ е слугуване нито на турци, нито на комунисти. Напълно подкрепям натиска в тази посока на ЕК върху мафиотизираната ни администрация.

Много тежък удар за Станишев и като лидер на ПЕС. Все пак Понта е също соци-колега на Станишката и шамара който отнася е за всички социалисти. Даже и за Местанчо който попрехапа езика и сега мълчи, уж дипломатично...Номарът му с ОМРАЗАТА и за сценката с ритниците пред ЦЯЛА Европа е показателен с кого планират БСП да се кооперира. Впрочем дослука им не е променян от основаването на турско-етническата ислямска партия на омразата.

Шамарът е за българският и румънският народ и за такива като теб, дето винаги ще са представители на второкласна нация. Мислиш си, че си хванал ----- за шлифера.

Защо зеете против румънците бе?За разлика от нас не са ги освобождавали по няколко пъти от турци,нацисти и комунисти:)това е горд народ и трябва да се отнасяте с уважение.Освен това румънските туристи,все по-многобройни с годините носят целогодишни приходи в туризма,питайте варненци,русенци и добричлии

Правилно и аз нямам нищо против румънците, те за нищо не са ни виновни. Зеят мекерета и слагачи те не са истинският глас на българският народ!

Това преведено на понятен език означава: ВИЕ ТАМ СЕ ИЗБИВАЙТЕ! ДАЖЕ НИЕ СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ, ЧЕ БАВНО НАМАЛЯВАТЕ И НИ СЪЗДАВЕТЕ ПРОБЛЕМИ, ТА СЕ НАЛАГА ДА ВИ ПРАЩАМЕ ФРЕНСКИ КОМАНДОСИ! А ТЕ ЗАВАЛИИТЕ БЯХА НАБИТИ ОТ НАШЕНЦИ ИЗЛЕЗЛИ ПО ПОЛЕТО ДА СИ ПАЗЯТ РЕКОЛТАТА. така, че както казвазва Марк Грей - ВИЕ ХУБАВО СЕ ГЪРМИТЕ, ЛОШОТО Е ЧЕ СЕ ПРОПУСКАТЕ!

Нищо не прочетох за огромната разлика в цената на туруда в Румъния и България, в сравнение с другите страни в ЕС. А там, където не може да се живее с честен труд, корупцията и престъпостата се подразбират.Никаква съдебна система не може да промени нещата.

"Беден човек жив дявол" Ама като ни изсмукаха кръвчицата "приятелите" от близо и далеч.

ЧЕЗ отчете 2,5 пъти по-голяма печалба link - 30 януари 2013, 15:47 Нетната печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД е нараснала с 241% през четвъртото тримесечие на 2012 г, достигайки 47.2 млн. лв. Общите приходи на дружеството се увеличават с 43%, до 655.6 млн. лв., съобщи Дарик.

Дебелеят на гърба на българският народ, който вече изнемощява.

на енергията им се удава сезонно!

абсолитно са прави да спират парите на комшиите и на нас сущо.не сме за тази еуропа с този ма---ки манталитет!

Ние сме си в Европа откак свят светува. Погледни картата на Европа има я в интернет, ако не си я виждал.

Да бе, вашия човекоподобен маймуняк доведе страната до най-ниската раждаемост от 1945-та до сега, а на плоските ви мозъци пак цоциалистите се виждат виновни.....

Ами да дойде да те напомпи та да народите деца, а...маймунчета де...

Такива ми ти работи. - Дотук нежните звънчета от 'Сутрин рано', а след малко - ...

Колко удобно правят си докладчета в ЕС, за да могат по-удобно да мачкат и българите и румънците. На българите казват отнасяте го заради румънците, а на румънците казват, отнасяте го заради българите. И от това лицемерие и двете страни страдат, докато наливат пари, като в бездънна яма в Гърция.

Неприятно, но факт. На това му се вика голямото ЕС баламосване. Хванете се за палците.

Че в Румъния положението е по-добре. Таван на пенсиите 1000 ЕВРО. И милиционерите нЕмат думата. Ний сме най - зян у Европата. Нии сме Шкартото на ЕС.

Гласувай за БСП и ДПС...Ще спрат отново Еврофондовете и ще проумееш разликата...А не че мразим румъния, но там социалиста Понта е баш копие на Станишев...Радвай се за клонингите.

урааа... на съседите им е зле :-)

зле,а техните цигани са много нагли -в документални филми казват,че е по-лесно да крадат на ден по 400-1000 евро,отколкото да учат и работят за по-малко,и било безопасно да крадат,защото ги пускали веднага,особено просящите и едновременно крадящи безмилостно деца-роми на тумби,които набират стотици хиляди годишно всяко и строят по няколко палата по 2-30 млн всеки,имат градче от палати -800 в гр Бузеску ...И так -не връщат откраднатото ,а е говорено на държавно ниво ,тъй като общо става дума за миларди откраднато от всяка евро-пейска държава от ЕС към румънските ромски палати и къщи в Румъния .Испания затвори границата за румънци заради ромските деца-крадци ,които крадат милони,а самите испанци не могат да си купят жилище заради балона с жилищата ,строени от ниско-квалифицирани вкл бг турци,на двойно заплащане и без да внасят данъци и осигуровки

Съседите, впрочем, изобщо не са зле в определени сектори. 3000 евро заплата на ИТ мениджър на 28 години в частна компания, как Ви се вижда? Това са около 12 500 леи...ЕК може да си говори, каквото си иска- аз вярвам на очите си, а не на европейските политици....

тия от ЕС ни приеха за да има с кого да се гъбаркат

Имам чувството че при нас времето тече обратно.Става все по зле и по зле.Изпитвам ужас като помисля какво биха написали за България.

Познайте от един път какъв ще бъде докладът за България! Дето има вече една приказка, една сграда измазахме дето беше останала за доизмазване, и вече трябва да ни пуснат у Шенген.

Има още една причина за отрицателния доклад за Румъния: Европейските институции се доминират от ЕНП, а в Румъния на власт са социалдемократите. Догодина на изборите ПЕС ще победи в Европа и докладите /и парите/ за Румъния ще са по-благоприятни. Просто - политика:))

А според Вас как ще реагира ЕС и ЕК, ако в Бълагрия се проведе национален референдум, с който се въвежда пряката демокрация и отпада определящата роля на политиците:) Според мен , ЕС и ЕК ще подскочат 20тина пъти; ще размахат пръст, веднага ще кажат, че сме недемократични, ЕП ще изпадне в недоумение...Дори заради тази реакция си струва да го направим:) Да не забравяме , че ограниченията на трудовите ни права в ЕС отпадат след 01.01.2014г...

"Бълагрия" да се чете "България"

Реакцията е ясна - дори ще ни се случи нещо повече от това да ни обявят за недемократични. Защото т.н.европейски институции със зъби и нокти ще се борят срещу всеки опит да възстановим поне частично националния си суверенитет, който толкова евтино им харизахме. Впрочем вече има опит - знаете как извиха ръцете на Виктор Орбан в Унгария. Само че унгарците са корави хора и не се дадоха лесно.

и ще си гласуваме по 50000 евро заплати, и да работим по 1 месец в годината, и Германия да ни издържа и Ферари да работи само за нас - без пари, и Джоли да ни прави свирки на всички,

Браво ! --------- Решението Е Наше, тук у Нас. ЕС просто Няма Право да влияе. - Кога да Го Направим, Хора ? - Бихте ли приели да Въведем Напълно-Прозрачна Платформа за гласуване по Интернет ?

"Той добави, че България не е била обсъждана на днешното заседание на колежа на комисарите. Доклад за нашата страна ще има през декември, а българските власти знаят добре какво се очаква от тях дотогава, уточни говорителят. " Ми к'во има да ни обсъждат, всеки знае, че нашата съдебна система трябва да се закрие!

"последната половин година страната е постигнала известен напредък, но все още съществуват тревоги за независимостта и стабилността на съдебната система." - че то и в нашия доклад същото пишеше, плюс един там работи, за обществените поръчки май бяха. А, да "Броят на получаваните от Комисията оплаквания във връзка с българската система за обществени поръчки продължава да расте94, като се наблюдават очевидни случаи на сериозни нарушения на правилата на ЕС за обществените поръчки."

на кой му пука за тези доклади- важното е властта да се вземе. начините и методите кучета ги яли.

Като се има предвид колко високопоставени румънски политици ги осъдиха за нула време за корупционни деяния е въпрос на време и нас скоро да ни изплющят..въпреки "политическата воля" на Боцко и Цецерон.....

ВИНОВНИ ,А НЕВИННИ И НАБЕДЕНИ ...Не са върнали ОТКРАДНАТОТО ОТ ТЕХНИТЕ РОМИ ,които са снимани как на тумби крадат по улиците,причакват до банкомати и крадат парите,просят целогодишно,дори и техните роми с висше са откраднали всеки по милони,а и са източили от социалните системи милиони помощи ...в Румъния са построили много,много палати напр в глад Бузеску до Букурещ -градчето на ромските милионери,които се отопляват на помощи от 1000 щд всеки палат ...а всичките хванати роми с палати са не-професионалисти и крадат,просят,някои убиват ..Англия иска Румъния да продаде къщите за милиони и да върне парите обратно в социалната система,откъдето са откраднати.Испания затвори границата си за всички румънци,понеже 95% от всички престъпления,извършени от деца са били извършени от румънски деца ,контролирани на още 2 нива -едното там в ЕС,другото -в политиката на Румъния -предавания на BBC

Бате Райко, явно си червена кратуна, иначе щеше да се сетиш че съдебната ни система не е реформирана и е пълна с червени корумпирани съдии и прокурори! Справка делото за "Сапард" - по явно от него няма... На агента Гоце спонсорите така и няма да влязат в затвора, докато германските им помагачи вече си излежаха присъдите :))

Колега, искам само да подчертая, че АКО, повтарям - АКО, разследващите органи, които са ИЗЦЯЛО подчинени на изпълнителната власт / т.е. правителството / съберат годни и качествени доказателства, то дори и корумпиран съд би осъдил подобаващо уличените лица. И ако политическата воля на Боцко и Цецерон бе наистина толкова голяма, то едно от първите неща през мандата на ГЕРБ щеше да бъде гласуване в Народното събрание на нови Наказателен и Наказателно-процесуален кодекси....Но много по-лесно е да заявяваш ОГРОМНАТА си политическа воля, отколкото да вземеш да я изпълниш...Оставям без коментар квалификациите за "кратуната" ми, но ако това ви прави по-щастлив - нека кратуната ми бъде червена, та чак морава.....

Коментари - Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния | Днес.dir.bg

Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния

Европейската комисия публикува негативен доклад за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Брюксел отчита, че през последната половин година страната е постигнала известен напредък, но все още съществуват тревоги за независимостта и стабилността на съдебната система. Въпреки че няма доклад за България, ЕК заяви, че българската съдебна система се нуждае от основна реформа.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел излезе с отрицателен доклад за Румъния | Днес.dir.bg

Коментари

България и Румъния винаги са били в Европа. Стига с този англосаксонски расизъм ако можеха щяха да ни изселят в Африка.

Когато започнем да гледаме с петилетка напред, обхваща ни страх и настъпва крах-катастрофа. Когато започнем да гледаме с умиление 24 години или 65 години назад, изпадаме в депресия. Нека да направим равносметка за първите 30 дни от тази година. 1. САЩ са зад комундетата, защото са послушни. 2. СЕЩ са зад мутрите, защото им осигуряват нетни доходи, вследствие на въпиющият грабеж. 3. Референдумът показа, че "мършата" е готова да измре от глад, но да дочака "обръщането на палачинката" от Господ - българинът. 4. Илюминатите са в невъзможност да поддържат съществуващият Нов световен ред. Изплашени са от приближаващите огромни галактически кораби към слънчевата система. Страх ги тресе от "събуждането" на пирамидите, слънчевата дейност, климатичните промени ... 5. Българският народ в тези 30 дни запази разумно спокойствие, но социалното напрежение "светна" Доган. 6. Бойко Борисов изчерпа потенциалът на Банка "Антинари". Скечът с министерските уволнения в цирк "Борисов", изобщо не впечатли публиката в републиката и чужбина. Нека ХУБАВО ДА СИ ПОМИСЛИМ, какво всеки ще направи за себе си. Със своите мисли, говорене и действия къде да застане. На брегът на "Блатото на алигаторите" и да им "разпорва коремите" или да чака да бъде изяден, когато им дойде ищах. ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, Е! Рано или късно всеки ще получи заслуженото си състояние, НИРВАНА или тоалетна чиния.

А какво ни чака след 5 години!

Ние като сме имали от държавИ, тия от Брюксел са били в т.нар. "тъмно средновековие". Защо се навряхме в ЕС. За педерастиите ли им, за легалната марихуана ли, за разсипването на ценностите ли ни. Но най-много си е наша грешката, че се подлъгахме по лъскавото изкушение на Европа-та. Сега как е, весело ли е. Че и излизането е почти невъзможно.

Нямаше как да не влезем в ЕС. Тази политическа стъпка е аналогична на приемането на православното християнство от княз Борис Първи.Но може би към 2018 г. ще е назрял моментът да помислим за неутралитет на България по швейцарски модел, ако ЕС поиска от всички ЕС държави да спрат да съществуват като държави и да станат една държава- СЕЩ/ Съединени европейски щати/

Един път се навряхме в ЕС, после неутралитет да търсим. Няма как да стане и кой да ни пусне. Никой не е успял мирно по свое желание да напусне Римската империя.

Нема да се забави и за назе докладо. Боко тиквата не е най-убавио. Ако го не скрият наще тиквеници. Наща съдебна система е цвеке, оно нема такава, сичко е мафия. Не четете ли.

Референдума трябваше да бъде за членство в ЕС и НАТО, а не от голия си задник сега да помагаме на Гърция и да издържаме контингенти в чужди държави

Хора, за кво ви е тоз скапан Шенген? Защо трябва да се излагаме. Да си го духат тоз шенген!!!

Искаме Шенген, защото ни се полага и ни го дължат, а само ни баламосват. Заработили сме си го. Отгладувахме го. Изстрадахме го. Платихме си.

Това е все едно да си платиш хляб в магазина и като искаш да си го вземеш да ти кажат: Никакъв хляб за теб нямаш достатъчно зъби!

Я не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле.

Българският народ уважава румънският и му пожелава много успехи. И аз си мисля, че нашите политици трябва да обединят усилията си съвместно да се борят за реципрочно, а не унизително отношение към страните ни.

Не плюйте съседите ни. Живеят по-добре от нас, явно като резултат от тази "глупава" политика.

тукашните ще се правят на невменяеми? След изборите пак ще се правят на начинаещи. Комунистическа излагация.

О, как само щяхте да се радвате и да злорадствате АКО имаше такъв доклад и за България ! Колко усилия и пари хвърли БСП и ДПС по референдума, на сцената на НДК и по Съдебната палата...Всуе! Не успяхте да излъжета ЕК.

Още не са го изготвили. Чакаме го. Защо да бързат все пак слагат България дори по долу и от Румъния. Тъжно, че се радваш на това?

Не става само с "Дачия", трябва и...

Днес прецакват румънците утре ще прецакат нас. Разделяй и владей. Да сте чували, че съседът е по-важен и от роднина.

Румънците имат поне Дачия, а ние един гол........

Ал

Значи за България няма доклад, тъй като няма никакъв напредък. Положението е толкова зле, както за съдебната система, така и за медиите, че доклада е излишен, .

Как не ви омръзна да слугувате на турци и комунисти...На маймуни ви направиха, а вие им пълните гушите като отделяте от чинията на децата си...

Доклад ще има не са го написали още.

Ал

Мен лично ме засяга ситуацията в България и много искам да има работеща и справедлива съдебна система, както независими и неслугинажни медии. Това НЕ е слугуване нито на турци, нито на комунисти. Напълно подкрепям натиска в тази посока на ЕК върху мафиотизираната ни администрация.

Много тежък удар за Станишев и като лидер на ПЕС. Все пак Понта е също соци-колега на Станишката и шамара който отнася е за всички социалисти. Даже и за Местанчо който попрехапа езика и сега мълчи, уж дипломатично...Номарът му с ОМРАЗАТА и за сценката с ритниците пред ЦЯЛА Европа е показателен с кого планират БСП да се кооперира. Впрочем дослука им не е променян от основаването на турско-етническата ислямска партия на омразата.

Шамарът е за българският и румънският народ и за такива като теб, дето винаги ще са представители на второкласна нация. Мислиш си, че си хванал ----- за шлифера.

Защо зеете против румънците бе?За разлика от нас не са ги освобождавали по няколко пъти от турци,нацисти и комунисти:)това е горд народ и трябва да се отнасяте с уважение.Освен това румънските туристи,все по-многобройни с годините носят целогодишни приходи в туризма,питайте варненци,русенци и добричлии

Правилно и аз нямам нищо против румънците, те за нищо не са ни виновни. Зеят мекерета и слагачи те не са истинският глас на българският народ!

Това преведено на понятен език означава: ВИЕ ТАМ СЕ ИЗБИВАЙТЕ! ДАЖЕ НИЕ СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ, ЧЕ БАВНО НАМАЛЯВАТЕ И НИ СЪЗДАВЕТЕ ПРОБЛЕМИ, ТА СЕ НАЛАГА ДА ВИ ПРАЩАМЕ ФРЕНСКИ КОМАНДОСИ! А ТЕ ЗАВАЛИИТЕ БЯХА НАБИТИ ОТ НАШЕНЦИ ИЗЛЕЗЛИ ПО ПОЛЕТО ДА СИ ПАЗЯТ РЕКОЛТАТА. така, че както казвазва Марк Грей - ВИЕ ХУБАВО СЕ ГЪРМИТЕ, ЛОШОТО Е ЧЕ СЕ ПРОПУСКАТЕ!

Нищо не прочетох за огромната разлика в цената на туруда в Румъния и България, в сравнение с другите страни в ЕС. А там, където не може да се живее с честен труд, корупцията и престъпостата се подразбират.Никаква съдебна система не може да промени нещата.

"Беден човек жив дявол" Ама като ни изсмукаха кръвчицата "приятелите" от близо и далеч.

ЧЕЗ отчете 2,5 пъти по-голяма печалба link - 30 януари 2013, 15:47 Нетната печалба на ЧЕЗ Разпределение България АД е нараснала с 241% през четвъртото тримесечие на 2012 г, достигайки 47.2 млн. лв. Общите приходи на дружеството се увеличават с 43%, до 655.6 млн. лв., съобщи Дарик.

Дебелеят на гърба на българският народ, който вече изнемощява.

на енергията им се удава сезонно!

абсолитно са прави да спират парите на комшиите и на нас сущо.не сме за тази еуропа с този ма---ки манталитет!

Ние сме си в Европа откак свят светува. Погледни картата на Европа има я в интернет, ако не си я виждал.

Да бе, вашия човекоподобен маймуняк доведе страната до най-ниската раждаемост от 1945-та до сега, а на плоските ви мозъци пак цоциалистите се виждат виновни.....

Ами да дойде да те напомпи та да народите деца, а...маймунчета де...

Такива ми ти работи. - Дотук нежните звънчета от 'Сутрин рано', а след малко - ...

Колко удобно правят си докладчета в ЕС, за да могат по-удобно да мачкат и българите и румънците. На българите казват отнасяте го заради румънците, а на румънците казват, отнасяте го заради българите. И от това лицемерие и двете страни страдат, докато наливат пари, като в бездънна яма в Гърция.

Неприятно, но факт. На това му се вика голямото ЕС баламосване. Хванете се за палците.

Че в Румъния положението е по-добре. Таван на пенсиите 1000 ЕВРО. И милиционерите нЕмат думата. Ний сме най - зян у Европата. Нии сме Шкартото на ЕС.

Гласувай за БСП и ДПС...Ще спрат отново Еврофондовете и ще проумееш разликата...А не че мразим румъния, но там социалиста Понта е баш копие на Станишев...Радвай се за клонингите.

урааа... на съседите им е зле :-)

зле,а техните цигани са много нагли -в документални филми казват,че е по-лесно да крадат на ден по 400-1000 евро,отколкото да учат и работят за по-малко,и било безопасно да крадат,защото ги пускали веднага,особено просящите и едновременно крадящи безмилостно деца-роми на тумби,които набират стотици хиляди годишно всяко и строят по няколко палата по 2-30 млн всеки,имат градче от палати -800 в гр Бузеску ...И так -не връщат откраднатото ,а е говорено на държавно ниво ,тъй като общо става дума за миларди откраднато от всяка евро-пейска държава от ЕС към румънските ромски палати и къщи в Румъния .Испания затвори границата за румънци заради ромските деца-крадци ,които крадат милони,а самите испанци не могат да си купят жилище заради балона с жилищата ,строени от ниско-квалифицирани вкл бг турци,на двойно заплащане и без да внасят данъци и осигуровки

Съседите, впрочем, изобщо не са зле в определени сектори. 3000 евро заплата на ИТ мениджър на 28 години в частна компания, как Ви се вижда? Това са около 12 500 леи...ЕК може да си говори, каквото си иска- аз вярвам на очите си, а не на европейските политици....

тия от ЕС ни приеха за да има с кого да се гъбаркат

Имам чувството че при нас времето тече обратно.Става все по зле и по зле.Изпитвам ужас като помисля какво биха написали за България.

Познайте от един път какъв ще бъде докладът за България! Дето има вече една приказка, една сграда измазахме дето беше останала за доизмазване, и вече трябва да ни пуснат у Шенген.

Има още една причина за отрицателния доклад за Румъния: Европейските институции се доминират от ЕНП, а в Румъния на власт са социалдемократите. Догодина на изборите ПЕС ще победи в Европа и докладите /и парите/ за Румъния ще са по-благоприятни. Просто - политика:))

А според Вас как ще реагира ЕС и ЕК, ако в Бълагрия се проведе национален референдум, с който се въвежда пряката демокрация и отпада определящата роля на политиците:) Според мен , ЕС и ЕК ще подскочат 20тина пъти; ще размахат пръст, веднага ще кажат, че сме недемократични, ЕП ще изпадне в недоумение...Дори заради тази реакция си струва да го направим:) Да не забравяме , че ограниченията на трудовите ни права в ЕС отпадат след 01.01.2014г...

"Бълагрия" да се чете "България"

Реакцията е ясна - дори ще ни се случи нещо повече от това да ни обявят за недемократични. Защото т.н.европейски институции със зъби и нокти ще се борят срещу всеки опит да възстановим поне частично националния си суверенитет, който толкова евтино им харизахме. Впрочем вече има опит - знаете как извиха ръцете на Виктор Орбан в Унгария. Само че унгарците са корави хора и не се дадоха лесно.

и ще си гласуваме по 50000 евро заплати, и да работим по 1 месец в годината, и Германия да ни издържа и Ферари да работи само за нас - без пари, и Джоли да ни прави свирки на всички,

Браво ! --------- Решението Е Наше, тук у Нас. ЕС просто Няма Право да влияе. - Кога да Го Направим, Хора ? - Бихте ли приели да Въведем Напълно-Прозрачна Платформа за гласуване по Интернет ?

"Той добави, че България не е била обсъждана на днешното заседание на колежа на комисарите. Доклад за нашата страна ще има през декември, а българските власти знаят добре какво се очаква от тях дотогава, уточни говорителят. " Ми к'во има да ни обсъждат, всеки знае, че нашата съдебна система трябва да се закрие!

"последната половин година страната е постигнала известен напредък, но все още съществуват тревоги за независимостта и стабилността на съдебната система." - че то и в нашия доклад същото пишеше, плюс един там работи, за обществените поръчки май бяха. А, да "Броят на получаваните от Комисията оплаквания във връзка с българската система за обществени поръчки продължава да расте94, като се наблюдават очевидни случаи на сериозни нарушения на правилата на ЕС за обществените поръчки."

на кой му пука за тези доклади- важното е властта да се вземе. начините и методите кучета ги яли.

Като се има предвид колко високопоставени румънски политици ги осъдиха за нула време за корупционни деяния е въпрос на време и нас скоро да ни изплющят..въпреки "политическата воля" на Боцко и Цецерон.....

ВИНОВНИ ,А НЕВИННИ И НАБЕДЕНИ ...Не са върнали ОТКРАДНАТОТО ОТ ТЕХНИТЕ РОМИ ,които са снимани как на тумби крадат по улиците,причакват до банкомати и крадат парите,просят целогодишно,дори и техните роми с висше са откраднали всеки по милони,а и са източили от социалните системи милиони помощи ...в Румъния са построили много,много палати напр в глад Бузеску до Букурещ -градчето на ромските милионери,които се отопляват на помощи от 1000 щд всеки палат ...а всичките хванати роми с палати са не-професионалисти и крадат,просят,някои убиват ..Англия иска Румъния да продаде къщите за милиони и да върне парите обратно в социалната система,откъдето са откраднати.Испания затвори границата си за всички румънци,понеже 95% от всички престъпления,извършени от деца са били извършени от румънски деца ,контролирани на още 2 нива -едното там в ЕС,другото -в политиката на Румъния -предавания на BBC

Бате Райко, явно си червена кратуна, иначе щеше да се сетиш че съдебната ни система не е реформирана и е пълна с червени корумпирани съдии и прокурори! Справка делото за "Сапард" - по явно от него няма... На агента Гоце спонсорите така и няма да влязат в затвора, докато германските им помагачи вече си излежаха присъдите :))

Колега, искам само да подчертая, че АКО, повтарям - АКО, разследващите органи, които са ИЗЦЯЛО подчинени на изпълнителната власт / т.е. правителството / съберат годни и качествени доказателства, то дори и корумпиран съд би осъдил подобаващо уличените лица. И ако политическата воля на Боцко и Цецерон бе наистина толкова голяма, то едно от първите неща през мандата на ГЕРБ щеше да бъде гласуване в Народното събрание на нови Наказателен и Наказателно-процесуален кодекси....Но много по-лесно е да заявяваш ОГРОМНАТА си политическа воля, отколкото да вземеш да я изпълниш...Оставям без коментар квалификациите за "кратуната" ми, но ако това ви прави по-щастлив - нека кратуната ми бъде червена, та чак морава.....