Армията е в критично състояние и с ерозирали способности

Парламентът прие доклада на МС за състоянието на отбраната и въоръжените сили за 2014 г., посочващ финансов недостиг и ерозия на отбранителните способности.

Обратно в новината

Коментари - Армията е в критично състояние и с ерозирали способности | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а давате по 1 000 000 000 да водите война на БГ гръб

Колко време и пари се похарчиха за нещо очевадно от години насам?

От изказванията на пишещите в този форум си личи че Жорж Ганчев беше абсолютно прав навремето, когато каза "ние сме един малък, но за сметка на това много прост народ". Да, болшинството хора са прости и за това страдат. И нямат никакво намерение да се образоват, за да живеят по-добре. Значи така им харесва.

Ако си намалите заплатите и привилегиите, ще има за техника. То не може и гушките препълнени и техниката на ниво. Каква армия можем да имаме зависи единствено от това, каква икономика имаме. И какви са тези мисии, къв го дирите там, на гол тумбак чифте пищови.

ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ДЕПУПАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ, ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ-ОТ БУДА-ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА!! нАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ГО ЗАДЪЛЖИ ДА ВНЕСЕ НАКРАДЕНОТО И СКРИТОТО В ОФШОРКИТЕ!?!! ДА СЕ ДАДЪТ ПАРИ НА АРМИЯТА И ДА СЕ КУПИ МОДЕРНО ОРЪЖИЕ!!

Армията е сбирщина,платена за да бъде пушечно месце в контингенти.Изпращана там където другите бели хора не искат да отидат. И понеже пушечното месце намалява съобразно прираста на населението,на нашата"армия" гледат като на вече нежелан придатък. Демек,унищожихме страшната армия на България от едно време,ама че на тях не им остана никаква-ами да се оправят...

поне по чифт обувки д а им дадат молят се децата иначе не до Скопие ами до София не можем стигна..

България винаги е била подкрепяна от Америка! Няма как да се страхуват тези, които са част от НАТО, и които биха дали живота си за демокрацията и евро-атлантическите ценности. Българската армия може да е сигурна, че премиерът ген.Борисов и президентът г-н Плевнелиев, ще изградят една мощна и победоносна армия по време на мандата си.

На това да ти събуят гащите и да ти дишат тежко във врата нормалните хора не му викаме "подкрепа", млад,красив и ранобуден палавнико.

Че то ние сме на последно място и по доходи.

по свършена работа-също,даже в африка работят повече от вас,търтеи

Първо требва да има държава, щото сега такава няма. Има псевдо-държавна мафиотска структура която само прибира парите на хората. След това, държавата требва да има военна доктрина. В нея ясно трябва да се определи кой е враг и кой е приятел. След това, требва да се сметне каква армия е необходима за да се защитим от враговете си. И чак тогава се прави тая армия. Аз не желая да издържам башибозук, който слугува на чужди интереси.

всичко е дело на държавниците ни от 25 г насам,уроди

По броя на гласувалите може да се види, че от 240 народни хрантулника на работа днес са отишли едва 106.

Изкарайте го този агент да не казвам на коя държава дето плачеше от радост по време на приемането на България в НАТО да обясни как сме щели да имаме малка,но модерна и много боеспособна армия само да влезем в НАТО и сме готови.

Изкарайте го пред стената тоя мръсен предател

ако ни нападне конго с техните 6 изтребителя ...ко ше праим с наще 2 ??????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще свалим 2 та ....а другите 4 ще Пленим и ще имаме 6....

такава армия искаха от НАТО-развалена иобезкръвена ,та да им е лесно......

Някакси са пропуснали факта, че огромна част войници в момента се казват Ахмед, Али, Мустафа, Ибрям и т.н. Не се знае при евентуален конфликт на чия страна ще застанат.

решение за изход от кризисната ситуациа в армията! Всички президенти, министри, депутати, партийни централи и евродепутати от 1988-89 г. до сега да бъдат мобилизирани заедно с целите им семейства, близки, роднини, съратници и служители, и като наборни, а не наемни, да служат в армията докато не доведат боеготовността и боеспособността й до нивото от 1965-1985 година!

ГРОБ, РБ /СДС + ДСБ + останалите/, ДПС, БСП, АБВ и турските патриоти от ПФ, след като съсипаха и унищожиха армията, сега констатираха това, което са направили. Това стана естествено под ръководството на Турция, САЩ и НАТО /беше условие да ни приемат там/. Сега същите престъпници, национални предатели, американски помияри и турски ибрикчии, се правят на едва ли не изненадани. А боклуците, които гласуват за тях си тролят, че еди-кои си били на Варадеро.

Къде са останалите до 240 "народни" представители????

на Варадеро, Кариби, Малдиви и др. знайни и незнайни места

България е имала войска,воиници и военна промишленост до края на ВСВ,след това нищо няма!И така до и сега.За тези неща отдавна си говорим,но не се слушаме-колкото повече закъсняваме с превъоръжаването толкова по-скъпо ще ни излезе.Всяко правителство се прави че я няма тази нужда.Сега ще има рев.Ще се реве и ще се плаща.

Ти добре ли си? Значи 300000 военни през соца не са били войска,нали? Експорт на оръжие за 2 милиарда долара годишно не е бил военна промишленост,така ли? И како сега? Ревеш за 4-5 милиарда,които да отидат в джобчетата на американските ти приятели,но не и да възродиш военната ни индустрия с тези пари. Викаш,по-добре да си купим малко вмирисана риба,отколкото въдица. Мдаа.... Думи нямам да изразя отвращението си от вас,платените. Бял ден да не видиш нито ти,нито близките ти.

Прав е човека. Говорим за Българска армия. В периода 1945-1989 армията беше под командването на Москва. Генералите завършваха Московската школа и бяха готови да избият собствения си народ ако Москва заповяда.

Няма страшно бее, НАТО ще ни пази. Я виж колко добре се е справил натовския аскер в Батак- почти никой от българите не е избягал! И емигрантите ни ще ни пазят,докато зяпат по CNN как башибозука вилнее из България. "О,май гот, дис из терибъл! Добре,че рано се изнесох като бит педе*ас от Родината!"

"България, член на Пакта, има два изтребителя, докато Етиопия е с 24..." Как ще ги стигнем, Етиопците...

Така защото повечето българи са п-тки дето се дупят на простите си началници за 150 евра на месец.Колко национални стачки направихме през прехода?Колко референдума инициирахме сами?Колко пъти подкрепихме каквато и да националноотговорна позиция несподеляна от силните на деня?Заслужаваме си съдбата.

Ами то парламента е по-многочислен от армията. Я да се сменят и - няма ерозия. И българите ще се чувстват по-защитени.

Ще се сещате тепърва за армията когато идил почука на границата, но тогава и милиарди да давате ще е прекалено късно, хората няма да ги има....

"Армията е в критично състояние и с ерозирали способности..."Тази формулировка може да я дадат само цивилни нещастници, които преди години дали мама и тате, дали с парите си, не са и помирисвали казарма, а сега, депутати, ни даряват с прозрения на тъпите си чиновнически мозъци! Не ерозирали, национални предатели, а армия НЯМА и не баламосвайте обикновенните хора, от 10 години армия няма, благодарение на всички изредили се за 25 години управление, успяха да я сведат до няколко подразделения и части за пушечно месо! Братя и сестри, армия няма, дори Македония е по-добре от нас, няма ВВС, няма ВМС, няма СВ!!Има Върховен Главнокомандващ, който срича от листче"Да живее България", генералитет, с чупка в кръста, мълчащ и пазещ сладките службици, офицери, чакащи да бъдат уволнени всеки момент и непрекъснато сменящите се от същите тези предатели в НС условия за пенсиониране, сержантски и войнишки състав, разпасани отвсякъде, с шкембета и опърпани униформи, въоръжение и бойна техника, на 40, 50 и повече години, морално остарели....Ето това е ерозиралата армия, доведена до колапс от националните предатели за 25 години!!Жалко за нас, каквато ни е държавата, такава и армията, но с Разносвача на великденски яйца и Строитаеля на магистрали каква да е!??Бог да пази България!!!

Имах звания от ефр.до полк. Огромните възможности на сегашната армия са достатъчни да осигурят развърнат команден пункт на полева армия и нищо повече!Тя не може да осигури охраната на армейски команден пункт.

НАРОЧНО докараха армията до падение,за да пуснат НАТО и САЩ да вилнеят у нас

всички изказващи се от всички партии в парламента само си чешете езиците,а като се стигне до гласуване бюджета на армията,се свивате,като мишоци.

Добро утро БГ население ! Сега е редно да стиснете за гушата ликвидаторите на Българската армия - Иван Костофф, Пилипчо Димитрофф, Аню Ангелов, Никито Младеноуфф, Петър Стоянофф и неговия генерал-ликвидатор Кирил Василев. И още има.

Престъпниците от всички разцветки в НС и Президентството се сетиха и за армията!!Браво!След като последните 15 години я докараха до колапс и я превърнаха в посмешище, сега се загрижихте за нея, национални предатели долни! Докъде я докарахме, СВ са една лошо обучена команда башибозук, ВВС имат на въоръжение МиГ-21, на ч0 години и арабите ги свалиха от въоръжаение преди 20 години, ВМС са с 2 бракувани фрегати, без подводни лодки и още 10-на корита на 50 години от съветско време, офицери, чакащи всеки момент да ги изрита навън поредната реформа, генерали и адмирали, безгръбначни и Човечето от Скалистите планини, по- известен като Чехльо, Върховен Главнокомандващ?!На какво, на единият вертолет, минал на т.н. "парад"?!Горд съм, че служих в боеспособна и всяваща респект армия, а не в сегашното посмешище! Бог с нами, да живее България!!!

ха.хо.хи. критично ! критично беше ''90 г. , сега е окаяно . и способностите и не са ерозирали . смехотворни са . май вече е способна само да стане за резил . и го пиша туй скърцайки със зъби от яд и бяс . а казано беше отдавна : "предпочитам армия от магарета предвождана от лъв , вместо армия от лъвове , предвождана от овца " пък ние сега си имаме армия от прасета предвождана от мишка .

Много хубаво им го е рекнал Тодоров, ама истината боли...

Марсиянците са виновни, че си окрадохме държавата. Срам ме е, че съм българин.

То да беше само армията...цялата държава е в критично състояние и обществото ни отдавна ерозира...

То след десет години тази армия няма да има какво да защитава. Стандарта на живот тласка младите навън защото управляващите са импотентни да се допринесат за икономическо развитие и просперитет на тази нация. Направихме 1000км. магистрали и какво минималната пенсия е 130лв/50, минималната заплата 380лв/150, а цените са си западни. Как се живее в такава държава. Да някой са на 1500-2000лв. но колко са те процентно от обществото?

Аде бе, много бедни били, но всеки има по 2-3 апартамента.

Нали НАТО ни пази? На кой му дреме за армии вече.

Според Конституцията, НС взема решенията си с гласуване при наличие на кворум. (Чл. 81. (1) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.) Вижте ги - 98 били за 8 - против и няма въздържали се. Значи, в залата е имало 106 депутата, които са и гласували. Т.е. - решението според конституцията е нищожно, незаконо. Ми кво искате - какъвто ни парламента, такова ни е правителствотово и - такава ни е и армията - за нищо не стават.

Нима се учудвате!? В България всичко е унищожено - образование, здравеопазване, икономика, отбрана, държавност - всичко! Ние сме в трета национална катастрофа, липсва държавност и политици. Управляват ни тъпи и крадливи изроди, които продават и родителите си и държавата за жълти стотинки и погалване по кухите кратуни! В тази територия остана само малко хубава природа и тъпо население, позволяващо шепа тъпанари да безчинстват и унищожават България!

Нали има демокрация, в Евросъюза сме, НАТО ни пази от... сега точно не се сещам. На мен това ми стига - чувствам се свободен, мога да слушам чалга до дупка.

За жалост е така!

... САМО ПРЕДИ ДВА ДНИ СЪЩИТЕ "АВТОРИ" И "РЕДАКТОРИ" ОБЯВИХА, ЧЕ БГ АРМИЯТА Е В ПЪЛНА БЙНА ГОТОВНОСТ И Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАЩИТАВА ЗАПАДНАТА ГРАНИЦА..... НеКОИ ХОРА СА РАЗТВОРИЛИ ДУПКИ ДЕ ЩО ИМА И ДАВАЙ- ФАЩ ДА ЧУКАТ, ЗАТОВА Е ТАКА. БГ ОТДАВНА НЯМА ПЪРВО НАЦ.САМОСЪЗНАНИЕ, А ПОСЛЕ - АРМИЯ...

...ИНАЧЕ СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА, ЧЕ ПЪРВО ОТДАВНА НЯМА ДЪРЖАВА, НА КОЯТО ДА Й Е НУЖНА АРМИЯ....ИМА САМО ТЕРИТОРИЯ, ПОДВЛАСТНА НА САЩ.

То само това да ерозираше и да беше в критично състояние.... не им пука за нищо,но нали американците им заповядват....

Га риезатие ракиетитие ни ривахте!

Прочети за Скъд и тогава пиши. Морално остарели и никой няма да се съобразява с тях.

Ти дебил ли си,или се правиш?На 1000% и кочината ти е морално остаряла,режи я!

Илиян Тодоров да обясни на нормален език каква е разликата между Полските и Българските МИГ29 .Ако не иска аз ще ви кажа!Полските МИГове са с американски радари и авионика ,могат да захванат до 10 цели и да стрелят по 2 от тях едновременно!Обхвата на радара за цел от тип изстребител е 100 километра ,а нашите стават само за въздушна акробатика или летящи мишени!Защото модернизацията им би струвала толкова ,че ще е по _изгодно да се закупи нов самолет!

И тъй и тъй младите не искат да служат или са в чужбина, предлагам да вземем пенсионерите в армията срещу заплащане - хем ще има добавка към пенсиите, хем по-евтино ще излезе на бюджета.

хайде сега. ние държава си нямаме, те за армия питат. Немой с лошо.

Корумпираните мозъци отдавна продадаха суверинитета на България.Българският началник на отбраната и щаба на ВВС нямат никаква власт над българските ВВС,те излитат ежедневно по заповед на Щаба на нато в Гърция и едва след това нашите хора научават за излитането.Летците изпълняват командите от щаба на нато . Така че и двеста самолета да купим пак няма да могат да защитят българската армия и държава.Справка 1967 г Кипър.Командващият гръцките войски в Кипър съобщово зо приближаващ се турски десант и иска въздушна подкрепа.ГЩ издава заповед да излетят 2 ескадрили.Те излитат но от щаба на нато ,поемат командването и ги отклоняват от Кипър.Резултат гръцката армия е разбита,кипър окупиран от Турция и вато с си трае.Това се вика съюзническа помощ.

за което ти говориш се случи 74-та.....август-септември...щяхме да подрънкаме малко оръжие покрай границата и ни спряха.

iztinata,za predatelite i izmenicite smart znaqt se koisa dneshtni milioneri i miliarderi avtomata na otkosi s familiite i do krak.

Смешници! "Армия"- имаше я, но вие господа глупаци я унищожихте!

Имаше я, но беше крайно неефективна. Бил съм 2 години и 3 месеца, и работите ми бяха ясни - командирите некомпетни, фатмаците пичници, а войниците кучета ги яли.

Защо плачете бе мушмороци, нали НАТО щеше да ни пази, а сега армията - ротата няма оръжие, няма ракети, няма танкове...ами няма да има като всичко разпродадохте или подарихте за скраб...бегайт еу лево, тогава ще имате и танкове и ракети и самолети