Прокурор №1 се чуди защо Брюксел го критикува

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че трудно си обяснява защо Европейската комисия го обвинява в пасивност. Велчев коментира доклада на ЕК пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор №1 се чуди защо Брюксел го критикува | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това хитро(но не дотам) момченце се прави на невменяемо(каквото ми се струва, че не е) по въпроса с критиките (и конкретно към него), от страна на Европейския доклад за БГ. Като отчИтам произхода му и непрекъснатото му шмекеруване и шикалкавене от нивото на високия си пост, мисля, че му е Време да бъде изритан оттам, защото е един от многото, заради които не само буксуваме, а даже даваме и назад по въпроса с чудовищната престъпност и ненаказаност!! Пфуууууууу...!

Еех Митко, Митко-сигурно полицията е виновна,че Маргините, Черепи-разни и другите"честни " бизнесмени НЕ СА ОСЪДЕНИ И НЕ СА ТАМ, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОО, А!?Сигурно малко вина има и брадясалия г-н и цялата негова системаа!?

Каква комунистическа наглост и тъпота?!? Като на кръстника си Гоце ченгето от ДС... Ти го плюеш, то си мисли че роса го роси... Още по голмеми тъпанари и корумпирани боклуци са комунисто-депесарскитке подлоги съдии и магистрати от всички видове съдилища!!!!!! А да не говорим за адвокатите-корумпатори тип Марковски, Доковска, Василев и сие... Тези вън от играта и да е завинаги!!!!!!

Къде ги забрави Гербесарските?

Аз се върнах от Щатите 2008г. Сега го отчитам като огромна грешка. Подготвям си нещата да се върна обратно там, този път завинаги, и ще разкажа на всички мои приятели в Щатите какви кошмарни 3 години съм изкарал тук, как само наблюдавам как спестяванията ми се спестяват, без да мога да направя нищо

Велчев ! ... Да вземеш да се обръснеш ! ... Пък ако и престанеш на хълцукаш ...

Айде, бе! Пак ли не е разбрал Велчев за какво става на въпрос!? Абе, тоя съвсем ни взима за канарчета. Отдавна казвам, че е най- големият алкохолик и корумпиран тип, но кой да ме чуе. Пази Боже от такова правосъдие.

Милинкият, да го ожалиш направо!

Вижте господа тук не става въпрос за борба на симпатизанти на Лефски и ЦСКА , а става въпрос за истината, а тя е някъде по средата. Нито главния прокурор нито съдиите са виновни според мен, а истинският виновник е този който вместо да арестува истински пристъпници , нахлува в домовете на невини хора и ги арестува, е все пак МВР успеява да арестува и някои малки риби без да събере достатъчни доказателства, докато големите мошеници и пристъпници са се слели с властта и не могат да бъдат арестувани. В монета държавата е управлявана от мутри, крадци и мафиоти и най -отгоре харчат държавния резерв.

Дрън дрън та пляс! Освен за политиката, Българинът и по право масово започна да се пише "експерт"? Това разисквахме с "балъка" по-долу. За теб виновния започна и завършва с Цецо! Да, ама не е така! Цецо е вследствие на ВИДА НА ДЪРЖАВАТА И ВИДА НА СЪДЕБНАТА СИСЕТМА. Държавата ни не е правова държава, защото в основния и закон- конституцията и не са заложени правилата на правовата държава. Съдебната ни система не работи, пак по същите причини. МВР също не работи ,пак по същите причини!

г-н Велчев, Не се чудете!Много меко е казано за прокуратурата.Аз съм потърпевщ и знам колко бързо се изготвят досъдебните производства за кокошкарки дела.Обвинен съм несправедливо за кражба на две каци, уволнена съм и чакам 2 години и половина да приключи досъдебното производство.Обжалвания , връщане за доразследване...ужас.Докато получиш справедливост можеш да умреш.Без работа, без доходи със сътворено криминално досие.Не вярвам, че нещо ще се оправи.Правилно младите напускат България.Няма защо да стоят в тази държава, в която няма принципи на управление.Защото един на такъв висок пост като г-н Велчев не разбира защо е там и какви са проблемите на прокуратурата.

Аз мисля, че главния прокурор е постоянно критикуван защото е независим / тоест не е от ГЕРБ/ и не е поръчков и работи съвестно и професионално и не иска да вкарва в затвора хора с недоказана виновност или невинни. Освен това Бойко постоянно се оправдава пред Броксел, че вината не е нито в него нито в Цветанов а прехвърля вината върху съда и прокуратурата . Вижте според мен 90% от тези които ги хваща полицията са невинни граждани, понеже... още правителството иска да заблождава Европа. Истинските мутри и пристъпници продължават да правят пристъпления, крадат и продават наркотиции, а полицията вместо да ги арестува често пребира невинни хора

Митко, Митко, много неграмотно пишеш!

Кодекс лесно може да се препише,пренапише,напише,но самата истина е в главите ви,зад наглото ви изражение.

Като му гледам снимката и чета какво се 'очудва', усещам този човек как живее в паралелен свят и е загубил ориентация от коя страна е била допирателната от която се е отдалечил и се чувства виновен, че неможе да се върне към нея. Стига лигавщини хващай се на работа или се махай смотльо.

добрев че напуснах бг, то бива наглост ама толкова не сам и очаквала. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Велчев не разбрали че цирка свършии завесите паднаха. Оттегли се или разчиташ че все още има малоумници. Лош актьор си.

БЕН, не е виновен който яде зелника, а който му го дава. Главния прокурор бе предложен предложи от Президента Първанов и той трябва да предложи да бъде освободен от тази длъжност. Гьонсуратлъкът на Първанов е двоен!

Бива ли толкоз да се излагаш бре Велчев. Чудно ти било.. и на малките деца е ясно, че корупцията е до най-високо ниво. Прокурори, съдии, адвокати и крадци на милиони си пият кафето заедно.

Фелчев не бъди смешник

И аз се чудя откъде толкова много наглост и толкова непукизъм у този мазен комуноид? Колко ли пъти трябва да се каже едно и също, за да се разбере най-сетне, че именно съдебната система - прокуратурата и продажният съд, са най-големите издънки от нашата реалност? Гнус и отврат!

Никой магистрат докато е незащитен от престъпността и тези са по-силни и недосегаеми, няма как да отсъди в полза на народ и държава. Бити, грабени и малтретирани магистрати има много, а осъдени за това и превенция няма. Те да не са самоубийци или камикадзета родните магистрати?

И кой ще ги замени, след като качествено образование имат само техните деца и децата на крадливи и корумпирани. Децата на номенклатурата имат и предимството да имат натрупан опит, защото веднага им се осигурява елитна работа. Т.е. добре са си изпекли нещата и няма как да се промени това - типичен пример е немския и австрийския бизнес, които си сътрудничат и си ги взимат за партньори

Ще си върнем емиграцията. Тя е вече над 2 милиона и в нейните среди се намират най-младите, най-образованите, най- възпроизвеждащите нацията хора. И образовани в развити демократични страни по правото на правовата държава и познаващи нейните правила, носители на много ново мислене и опита на развита Европа...

Tи луд ли си бе. Кой ще се върне за мизерните тукашни заплати. Някой дето там е успял и го ценят. Само крадци се връщат като юпитата и Дянков

Добри и мъдри думи ! ... И да не забравяме прочее, че добри българи имаме и в Далечния и Близък Изток, и в Австралия и Нова Зеландия, и в Северна и Южна Америка, в Африка ... ( Комай и в Гренландия . ) -- представяте ли си какъв потенциал е това ?!

абе Велчев кажи с ръка на сърцето едно твое спечелено знаково дело ! няма - няма и да има а ти се чуди още !!!!!!!!

Брадясалия махни се не ставаш и за чеп за каца само стойки и фасони от теб и нищо друго Смешник

Аз мисля, че главния прокурор е постоянно критикуван защото е независим / тоест не е от ГЕРБ/ и не е поръчков и работи съвестно и професионално и не иска да вкарва в затвора хора с недоказана виновност или невинни. Освен това Бойко постоянно се оправдава пред Броксел, че вината не е нито в него нито в Цветанов а прехвърля вината върху съда и прокуратурата . Вижте според мен 90% от тези които ги хваща полицията са невинни граждани, понеже правителството иска да заблождава Европа. Истинските мутри и пристъпници продължават да правят пристъпления, крадат и продават наркотиции, а полицията вместо да ги арестува често пребира невинни хора.

Разправяй ги на баламите тези неща. Точно обратно говори факта, че Борисов още в първите дни на своето управление отида на крака при Борис Велчев и двамата се заклеха във 200% взаимно доверие! Пасаха го всички медии.

Напусни Велчев! Ти си от Гоце,а времената не са на доносниците.Върви си в мир

На "доносниците" времето свърши 1989 г. Но не и на "старата комунистическа номенклатура". За нейното изгонване от всичките етажи на администрацията и властта трябва да насочи усилията си българския народ .Защото никога с нея няма да стане правова държава.

И кой ще ги замени, след като качествено образование имат само техните деца и децата на крадливи и корумпирани. Децата на номенклатурата имат и предимството да имат натрупан опит, защото веднага им се осигурява елитна работа. Т.е. добре са си изпекли нещата и няма как да се промени това - типичен пример е немския и австрийския бизнес, които си сътрудничат и си ги взимат за партньори

Бившият германски президент си подаде оставката, защото доверието към него беше паднало до 18 % ... Какво е доверието към Л. Груев и Б.Велчев ? По - малко от 10 % ?

Глупости на търкалета! Вашият , да точно вашият, не върши работа! Симулирате дейност! В инспектората сте събрали, както във всяка държавна единица, наинекомпетентните сред вас! Българските прокурори прикриват мошениците в България! Закони има , и кодекс има!има несъъвършенства нарочно направени от депуртатите, но те важат за по-малко от 2% от неуспехите ви в съдебна зала! Неказвам, че съдийте са по читави от вас! И те са по-лесни от тези на окловръстното! Попитайте , адвокатите дали сте неподкупни или кадърни! .....

balak , разбирам и приемам твоя гняв, но точно ЗАКОНИ НЯМА в България касаещи съдебната система, за да работи- закони, които да отделят съдебната система от политическата власт и да я прочистят от корумпирани елементи. Иска се НОВА СТРУКТУРА на ВСС в НОВА КОНСТИТУЦИЯ и внедряване в нея на ДЕПОЛИТИЗИРАНОСТТА. Но комунистическата номенклатура това не може да разбере.

Необходима е не нова структура, а хора с ценностна система. Има закони, заблуда е, че няма. Виж и се убеди. Аз притежавам писмени доказателства, как закон има , член има, практика има, промяната е в тази насока, всичко е чено на бяло, но се казва , че това което съм написал не това коет съма написал, а е трябвало да напиша това което съм написал и една измислена и несъществуваща практика на съда. Груев казва, че вярва на свойте съдий, но ако това което излагам е истина , работата е за прокурор. Познай какво казват прокурорите? имало дело , макар и гражданско, това важи и за наказателно. Въобще имаш ли финансов интерес от престъпление , не си за наказателен процес! Идиотщина от най-ниският до вкп инспекторат, Филчев го играе куриер, защото медията оплела конците е лидер в своя сектор! Пари и интереси , затова се казва няма закони!

Основно защото доказателствата му са некачественеи или липсват и има къртици навсякъде в неговите ресори.

Глупости до безкрайност. Най- големия проблем за българската съдебна система е нейната ПОЛИТИЗИРАНОСТ -свързването и с политическата власт, тя живее под шапката на управляващата партия, по същия начин като време ОНО живееше под шапката на БКП и ръководството и се избираше от ЦК на БКП. Това положение е останало от тоталитарната държава и няма нищо общо с правилата на съвременната правова държава на Европа. Същото е бетонирано в настоящата действаща Българска конституция и трябва КОНСТИТУЦИОННИ ПРОМЕНИ, за да се извърши реформа в съдебната система. За политизираността говори факта, ме Борисов още в първите дни на своето управление отида на крака при Борис Велчев и двамата се заклеха във 200% взаимно доверие. Сега съдебната система изпълнява политически поръчки на ГЕРБ. А за да няма доказателства и да не работат дознателите в МНР, причината е същата- политическата шапка над МНР. Въобще в България липса разделение на трите власти(съдебна, изпълнителна и законодателна) от политическата власт, както е в правовите държави на Европа. А за да няма реформи в това отношение, причината е в масово внедрена стара комунистическа номенклатура във висшите етажи на администрацията и властта, което са обучени с мисленето на тоталитарната държава и си нямат хал хабер от правилата на съвременната правова държава.

Дядо Гуди се чуди...

"Главният прокурор посочи, че част от оправдателните присъди не се дължат на пропуски на прокуратурата, а на обстоятелството, че заподозрените са се оказали невинни." И защо се е стигнало въобще до съд при това положение?

Вместо да се чуди , да си ходи!

Това е доказателство, че поставения от агента Гоце за Гл. прокурор няма качества за такъв, а е за научна и преподавателска работа...

Каква научна и преподавателска работа?Един некадърник на какво ще научи студентите си? Имах един съученик в средного училище - много калпав - та майка му се молеше на учителите:моля Ви,пишете му една тройка,то от него нищо не става,поне един даскал да стане.

ами прав е човекът! той прави всичко точно така, както му се поръчва от тези, които дърпат конците. цамо Брюксел не го разбира!

Еми като му е чудно, защо го критикуват от ЕС, защо хората недоволстват и защо престъпниците са на свобода - да се маха ! Щом тези елементарни неща го затрудняват, какво остава за по-сложните "казуси" ? Да си пише книжките с мемоари и законотворчества - толкова са затъпяли и откъснали от действителността всички боклуци, които се занимават с параграфи, членове и казуси, че не заслужават нито една стотинка заради некадърността си !

Ами защото, байно, си начело на една много съществена част от т.нар. правораздавателна система, която като цяло не работи. Не може да се зверите на кокошкарите и да сервилничите пред едрите бандити и да си мислите , че вършите някаква работа. МВР, прокуратура, съдилища - вие сте галеници на бюджета и длъжници на данъкоплатците.

Браво!

надали би-могло да се каже по-добре! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Както е известна поговорката на българските мафиоти "Защо ми е адвокат, като си имам прокурор?" За съжаление главният ни прокурор се чуди как и на кого да угоди, за да изкара повече време на този пост, а не как да гони престъпността. Малко по-добър е от предишния изрод, който си беше явно криминален елемент, но не е за тази работа. Рибата мирише от главата, ако искаме нещо да се промени трябва да се сменят всички по горните етажи на съдебната система, за да се случи нещо по долните.

Доколкото се сещам длъжността на главния прокурор е мандатна. Няма как да пресрочи мандата. А след това? Това вече е друг въпрос.

Мандатът на гл. прокурор е 7 г. и доколкото знам е само един. И на този ще му изтече мандата като на предишните - Татарчев (лека му пръст) и Филчев. Единствената полза ще бъде само за тях - ще им пише в автобиографиите, че са били главпрокурори и ще им се отрази на пенсията. А за целокупния народ аз полза не виждам.

Направо си е за чудене,това което е ясно за целия български народ е чуденка за прокурора.Добре,казваме ти в прав текст-"От българския съд ни е страх,срам и изпитваме погнуса".И понеже няма как ЕК да те обвини за брадата,те обвинява в пасивност.И скрий го тоя учуден поглед,няма да заблудиш никой!

велчев, щом се чудиш, влез във форума на дир.бг - веднага ще ти се изясни защо те критикуват онези лоши хора.

велчев, даже и колегите ми тук могат да ти обяснят, за да не се чудиш..... направихте ни за смях бе, ей!

Този поне се чуди, Боко направо си мисли че са го похвалили

Няколко души бият един. Минава един Гей (не е задължително да е Гей Дмитриевич) и с тъничък гласец пита: "Абе, що го биете тоя". Един от биячите с дебел глас отговаря: "Защото е педераст". и тогава мужът с меките китки с дебел гласец (колкпото може да стане дебел гласът на гей) отговаря: "А, така ли?" Това е виц, ама май доста точно пасва на ситуацията.

Бандитите се разхождат на свобода и се чустват комфортно - и ако това не е повод за критика? Или аз нещо съм се объркал?