Докато населението на България се топи, София, Пловдив, Варна и още 4 града растат

Броят на жителите в столицата се е увеличил с 3237 души и вече достига 1 241 675 души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кържали е бъдещето . След 10г там ще е новия център . Кмятя не краде , никой не пие , не се яде свинско . Чисто подредено , няма престъпност абе все едно си чужбина . Много софиянци живеят там вече . София е на 2 часа по хубав път , пловдив на 1 час . Добре дошли в КЖ .

Защо няма статистика за чужденците. Колко са, от кои страни, постоянно ли пребивават.

Всичкото селяндур с миризливите крака са мести в София. Стига вече. Няма място

През 1990 населението на Земята е било 5 милиарда, сега е 7,5, през 2050 ще е над 9 милиарда. Какъв е тоя рев, че не ми е ясно.

В Благоевград няма как да работя в ИТ сектора (повечето ИТ фирми са в СФ), затова дойдох в София.Усеща се страшна дискриминация, затова че съм от "село" от така наречените "кореняци" в СОБСТВЕНАТА МИ ДЪРЖАВА!

Не обръщай внимание на глупците :) добре дошъл си

Абе мани Обласните центрове се увеличават ,защото селяците няма какво да ядат и търсят работа в големия град ,живеят в панелни блокове под наем и преживяват..Останалите са пълни с турци ,помажи и цигани а те са като хлебарки...

Ами да върнем жителството като при бай Тошко. Тамън троловете, ще си имат нещо за спомен от богът им. София преди да се нанесат селтиците си беше супер град.

Реално Сф, преди да се примъкнат провинцията си е била село. Коя сграда, ако не броим руините е от времето на Сф преди да стане столица?

Никому ненужна стъкмистика. Да има за какво да лаят кучетата.

1989 г. столицата 1.2 милиона. 2019 г. столицата пак 1.2 милиона. Тия кой лъжат?

Лъжат и то сериозно.По мои наблюдения София минава 2 милиона.Всеки втори говори на диалект, преди 89-та не беше така.

В София все по малко хора говорят на диалектен български. Има много мигранти от центъра на България и относителният дял на шопите и макетата намалява.

Е хайде бедни пенсионери с 1 парче хляб в ръка, гласувайте за червената милионерка Йончева с апартаментите, къщите за гости, магазини и скупи парцели. Гласувайте пък си купете и някой креНвиш - за 3 лева.

sofia plovdiv varna ne sa li v balgaria gospoda gurnalisti

Най-бързо растящите български градове са Лондон и Дес Плейнс - Чикаго.

е за сметка на циганската миграция. Бил съм войник в Симеоновград - казарма, баня, блокове на военните и ....циганска махала. А в нормалните държави се удрят с данъци големите градове а на малките се дават данъчни преференции. Кауне удари с данъци В големите градове складовете на големите търговски фирми, ве Академика! Дай данъчни облекчения за поне 20 г на складовете в глухата провинция. Така ще се отворят работни места и ще има данъчни постъпления в местните общини. Всички американски щати имат за столици малки провинциални градчета далече от мегаполисите. Така се създават работни места, данъчни постъпления и отнемане на трафика от мегаполисите - трафик от коли, човеци, парични преводи, документи, пощенски пратки на служебна поща. Но затова трябват безупречни пощенски, телефонни, интернет, банкови, транспортни услуги и инфраструктура за тях. С гладене по главичката от папата ....няма да стане.

Много интересен феномен. Русе беше обявен за най-добрият град за живеене през 2018 година, а губи най-много от населението си. Как става така? И къде е логиката? Да не се окаже предизборен ход на "Дарик радио", защото класацията е тяхна.Логиката би следвало да е точно обратна. Най-добрият град за живеене да увеличава населението си.Абсурди в България колкото искаш. Впрочем, русенци сами си знаят.

Русе - най-хубавият и най-европейски град на България - не е загубил нищо с намаляването с над 1200 души. Просто се е освободил от ненужна селяндурска паплач.

След време с жилищата в градовете ще стане както стана със земеделската земя не се знае кой я владее и на кого е!!! Както и с къщите на село.

xcv

В София има все повече места, където колите и автобусите вече почти не се движат в час пик. Прословутото метро все повече се претъпква по същото време. Мисля, че най-много до две години трафикът просто ще спре. А блокове вече никнат и оттатък Околовръстното в посока юг. Качеството на живот за всички в претъпкания град става все по-лошо. Заплатите уж били по-високи (не навсякъде), но голяма част от тях отиват да покриват ипотеки, кредити или наеми. Раздуване на държавен синекурен щат, а желаещи да бачкат няма. Чудя се дали това не е някакъв стаден инстинкт - прииждащите следват предходните, гонени от своеобразна параноя "да не останат по-назад" и фикс идеята да се отъркат в "блясъка" на умиращия град. И на Витоша вече няма спасение дори - коли една върху друга на "туристи", нежелаещи да мръднат по-далеч от тях.

Русе отива "На кино". Най Европейския ГРАД на Българите.

Вместо да сте задружни, все ще намерите за какво да се дръглите - софеанци и провенцеалистье, левскари и цскари, леви и десни, бедни и богати, млади и стари. Подкрепяйте се и работете заедно за едно по-добро бъдеще за нас, за нашите деца и внуци. Всички сме хора, всички искаме да живеем по-добре, никой не иска проблеми и конфликти. Съединението прави силата, но някак много успешно ни минава покрай ушите.

А сега ми обяснете каква е логиката да се строят толкова много сгради. Хем хората намаляват, хем се правят нови блокове със стотици апартаменти всяка година... Да не говорим, че навсякъде има празни жилища. То накрая всеки българин ще има по 4-5 недвижими имоти и няма да има пари да ги поддържа. Та след 20 години градовете ще са зомбиленд с празни рушащи се постройки, от които никой няма да има нужда

брат аз ще ти кажа къде е единствената логика , но ми се струва че и ти я знаеш. Всяка постройка с Акт 16 т.е въведена в експлоатация вече отива на данъчен отчет в местн иданъци и такси. Нали се сещаш че общините нямат полза от паркове и градини , защото от тях няма как да цъкат Данък згради.

Ги дават под наем. За територията на държавата ни е почти ясно какво ще направят. Изгонват в чужбина обучените в университетите. Изгонват квалифицирания персонал. Остават фамилиите с власт, които имат някакви връзки ще работят. Другите да умират. Няма да има здравеопазване и защита на бедните. Става като в джунгла.

глупусти на търкалета..... тва са данни според адресната регистрация. масово хората не си правят регистрация. в нашия вход у филибето майна от 30 апартамента 10 са с регистрации на колите от други градове.

Важното е да има простаци да гласуват за комунягите.

Уточнявай. Или до толкова стига пипето?

Прирастът е сбор от естествен (раждаемост, смъртност) и механичен - имиграция, емиграция. Тези градове имат вероятно положителен прираст най-вече заради механичния такъв. Като цяло България има отрицателен прираст най-вече заради емиграцията. Разждаемостта също е ниска, но основно губим население най-вече заради изтичането на млада кръв навън. 30 години, управляващите провеждат геноцид в България под рамменото потупване, галене по главицата и сладки приказки на външните кукловоди, унищожаване на периферията и провинцията, концентрация на власт и пари в 1-2 града, а на който не му харесва "прав му път"...

Не са толкова външни кукловодите, баш са си вътрешни. Не може винаги и за всичко все някой друг да ти е виновен. Нашата олигархия (генезиса й е от БКП и ДС) и сбъркания ни преход прогониха и продължават да пъдят милиони. И все млади. Това е.

Софийските топ локации са по зле от западните гета..... за какъв град говорим тук??? Върхушката подкара цялото овче БГ царство към София а пък кореняците се жалват и нервят на провинциялистите... Да ама кореняците дори не се досещат на кого да се сърдят и нервят... накрая всички ще циврим, без царя слънце естествено...

по местното радио не казват това а че приръста е отрицателен

Не в количеството е проблема, а в качествотвото. Има отлично живеещи държави с по 5-6 млн население. Ако България стане 20-30 млн аз напускам.

Елементарно е - вижте трафика под тепетата... При положение, че половин Асеновград и Пазарджик бачкат тук, също и хората от околните села и много от тях на практика са се преселили, ми се види, че града е доста по-пренаселен от споменатите цифри. Циганите всъщност са единствените, които се множат.

АЙДЕ СВАЛЯЙТЕ ЦЕНИТЕ НА ПНЕЛКИТЕ ДО 15 ООО ЕВРО НА НОВОТО ДО 20 000 НЕЗАВИСИМО ОТ КВАДРАТУРАТА.... СРИВ СРИВ АПОКАЛОПСИСА ИДЕ...... ДА СЕ УПРАВЯТ ТЕЯ С КРЕДИТИТЕ И БАНКИТЕ КОИТО СА ГИ ОТПУСНАЛИ....... НЕ МОЖЕТЕ ДА УДЪРЖИТЕ СРИВА

Идвайте всики в София!!! По празници особено - няма влизане, няма излизане! Варна, Шумен, Благоевград, Хасково, за Перник да не говорим, Бургас!!! Често е късмет да видиш СВ номер като тръгваш на някъде. Значи събираме се всички на едно място, набутваме се в мазета, тавани, молове, панелки, някои може да спят и по градинките- то и там е заето вече, жилищата стават по 5К евро кв. м. а заплатите по 0.3К евро, всички сме IT, и всички сме щастливи, че сме в София, и кашляме и кихаме с навирени глава и си мятаме една зарази (чейджа, копеле - както казваше един шоп при смяна на караул в казармата), и после обаче всики юруш в Гърция!! На нашето море пияни-заляни селяндури от запада, а наша "аристикрация" с бобра песен (чалгица, то как иначе..) и атака на КПП-тата с по 5 км. опашки. Е това е БГ в момента. А тези от правителството строят магистрали, които после веднага ремонтират, важно е да се усвояват ЕС фондове, и всеки по трасето да намазва по нещо. Ама народа е над тия работи - важно е телефона да е бял и с ябълка..

В едно от селата ми, населението беше около 1200 души. Имаше гатери, ковачница, мандри, фурна, училище, църквата работеше. През уикенда минах от там - има няма 20 души, баби на преклонна възраст.

Сега покрай Великденските празници ще видите колко са софиянците

При условие, че държавата и общините не могат да осигурят задължителната по закон адресна регистрация, тези данни са абсолютно недостоверни. В София примерно вече трудно може да се срещне млад човек, който да не мйека, а отчита 3500 нови жители. Това е навсякъде.

е па вие шопете щот говорите много правилно. те хората да не мислиш че от добро са дошли в софето. работа търсят. правителството е виновно щото нямат никаква стратегия да се развива бизнеса в по-малките градове.

Особено младите изобщо не търсят работа. Далаверка и купон да има.

А да се преброим.

Кварталът, в който живея, е с 2.450.000 жители! Какви са тези блокове, които наричате "градове"?! Мъка

Само не разбирам хвалиш ли се или се оплакваш. Май по-скоро второто, че ако си От Далече, а продължаваш да пишеш по тези форуми надали ще да е първото.

С кмет като Тотев на Пловдив / избира го Столипиново пловдивчани спят / всеки град ще "потъне ".Тепетата са буренясали , оси комари , мръсотия но той даде 5 милиона за кулата за 2 дни . Нали щяха да го разследват, за целесъобразност. Дръжки, да живей живей труда . Чао майни, спете айляшки .

Човека си гледа хотела и усвояването на парите. А това че сътвори такава порнография с тази "Европейска столица на културата" не го интересува много стига да не го опандизят за поредната далавера.

Сава , а бре Царя от Банкя ви обеща преди 3 години тигър да ви докара в Зоопарка не съм чул още да са го докарали тама :) Веднъж минах от там да видя докат бех по задължения у филибето ама то голема мъка е човек. Пловдив ще удари рекорда по най дълго строен Зоопарк не само в Европа. Ама дето казваш какъвто кмета такъв и градът

Незнам защо софиянци се оплакват от провинцията при положение, че софия е един паразитен град - само търговия, услуги и чантажии===На фона на населението, производството му клони към нула=Ако не е прованса да произвежда за кирливи заплати софиянци от глад ще мрат===

Ама какво произвеждате в този прованс бе, че всичко внасяме

Ми почти всичко бате - ако не е прованса плочки в банята не можеш да си сложиш==а вие - търговия, търговия и представителства и много агенции - демек чантажиии====е и ИТ сектор и телевизии и радиа=====абе реална икономика почти никаква====айсе с здраве шопи====

Комунистите като взеха земята на хората не ревахте, сега ше ми ревете. Национализацията на земята е смъртната присъда за българското село. Принудителната тежка индустриализация на големите градове е смъртната присъда на малките градове.

Населението в БГ за пръв път паднало под 7 милиона?! Смеееех голем. БГ отдавна е под 6 милиона - вероято около 5.5 милиона в момента. Дори циганите от Столипиново започнаха масово да се изнасят в посока Германия (не че това е лошо де). Със сегашниата ''управляваща'' клика, остататъчен генетичен материал и ''доброжелателни'' външни сили, бившата България е превърната в Абсурдистан който стремително се е засилил към небитието.

хахах в Софето + 3000 човека, това е добър довод за увеличение на цената на панелките там

Това ако го чете някой китаец ще падне от смях. Какви са тия увеличения със 100-200 човека? Това не си заслужава и да се пише.

От друга страна ако го чете някой Андорец ще реши, че сме голяма работа.

Броя на простите, мизерстващите и робите колко е?

"... градът под тепетата ..." Пловдив звучи някак си по кратко. Аман от глупави клишета, използвани под път и над път.

Населението във всички Европейски държави (включително и в Русия ) намалява. Русия компенсира имигриращите на Запад и отрицателната раждаемост, като приема имигранти от бившите републики (Казхстан, Тажикистан Азери, Чеченци и др. ). В западна Европа разчитат на емигранти от Източна Европа и Африка. За съжаление белите хора като забогатеят и ги мързи да гледат деца - повечето семейства в България дори и тези с по-големи финансови възможности са с по 1 дете. Същото е и положението в Русия и Западна Европа.

около 5.5 милиона жители. 80% дебили

"най-много жители през 2018 година губи Русе - 1223 души" - А стига бе! Сигурно защото е обявен за "най добър град за живеене" от тъпата класация на Дарик.

пропаганда е това, и то неграмотна. увеличават се налелението на градовете защото по селата измират и всичко живо бяга към големите градове, за това след 10г и в големите градове ще започне да намалява населението,

София е поне 2 милиона с приходящите всеки ден и ще има колапс скоро. Южната дъга сутрин е страшно. Дано се вдигне малко бензина или да вдигнат данъците на пустите коли и белким народа слезе от колите и да разширят велоалеите

Т.е. пълни се със селяндури

кеф, аз дори насърчавам хората да вървят към София. Става яко кочина там

Работната сила беше подменена и в публичния сектор се назначават връзкари или млади хора без опит но и без желание да научат нещо и всичко това изгони от страната квалифицираните и енергични хора, сега се връщат само малцинства понеже сме много либерално демократична страна.

Егати кашата ти е в главата )) Как ги навързал само - глупост до глупост.

ти себе си гледай