НЕК прекрати договора с „Уорли Парсънс“ за ”Белене”

НЕК развали по право договора си с архитект-инженера и консултант по строителния надзор на АЕЦ „Белене" „Уорли Парсънс Нюклиър Сървисис" ЕАД.

Обратно в новината

Коментари - НЕК прекрати договора с „Уорли Парсънс“ за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия от НЕК открай време нагло крадът! Отдавна е време да изрием Авгиевите обори!

не усещат ли че се излагат.. Чак сега прекратили договора. Къде бяха, когато парламентът гласува спиране на проекта Белене! Всички са за измитане. Стига с тая държавна хранилка.

герб ще въртят,ще сучат и пак БСП ще изкарат виновни наглеците.

Най на края ниякой се сетил че трябва да се прекрати договор. Пак добре нашата администрация работи - шрябва им 15 месеца да се осетят-некадърници!

министъра е принципал на нек!значи редът е следният- взима се ревение на ниви "министерски съвет".след това министъра пуска заповед до директора на нек за спиране на договора -със срок за изпълнение и дата за начало!и тогава вече шефа на нек или друго дружество привежда заповедта в изпълнение!то не може казали по телевизията и хоп -готово!

Политиката е една голяма игра, обаче в България политиката е един голям театър с много роли ! Хората загубиха интерес и театъра от комедия, стана голяма трагедия и загуби публиката...................

Хайдее,тия в Белене дето гласуваха за БСП,че ще им построи атомна са хванаха за палците на краката! Ама тъп народ,верва ли верва....

...скъпи на триците, евтини на брашното! До тук Белене е излязла над 10 милиарда, а вие за някакви 10 милиона се ловите.. Румен Овчаров не би се навел да ги вземе от земята..

П.С. Не ме е яд, че сме дали толкова милиарди, а че Белене пак е ДУПКА с тиня! Предатели! За разстрел са!

аман от тупи коментари в стил герб това ,герб онова. до там ли ви стига капацитета , бе мислители ?до кои са адресирани далбоките ви червени размисли? комунизма еба мамата на тая тупа страна , барабар с тупия народ , за суяление!!!

Тайната стратегия на България е: Ако не си изтеглите арбитража - няма да си вземем Дянков, мислете му! Днеска ректор, утре - директор!

Герберите са си плащали без договор това го могат само те. Такава наглост има само в Бойковата партия.

Те са нагли, ама са и още по-прости: тия гъдулки за акт обр. 10 не са и чували. И защо им е да чуват - нали пачките си идваха редовно. Сега да не кажат, че нямат общо с директорите на НЕК, дето са ги назначавали? Нито с Армутлиева - пикла са тапия за гаргите - шеф на Козлодуй. Ако мислят с един Крум Атанасов да си измият ръцете или с друга мижитурка - тоя път - НО ПАСАРАН!

С тези разкрития покрай договора за АЕЦ Белене се разбра как сме били управлявани от Герб, а именно при прекратен договор продължава да се плаща , но както знаем и виждаме сега това е тяхното естествено поведение на двуличие и измама.

те са изпълнителни и са плащали, ами защо не са им върнали парите, сега да ги върнат...........................

Нека бившите министри на икономиката и енергетиката спрат да се излагат, че не са плащали пари за АЕЦ Белене, защото те са принципали на НЕК.

Жалко, че си толкова прост, а се пишеш министър. НЕК няма принципали.

Какво беше спрял Борисов тогава в Белене? Той беше спрял строителството, но не е спрял парите и се е плащало още година, а може би това е била и неговата цел?

То и строителството не беше спряно, щото е на етап оборудване, а то се правеше в Русия. Даже Трайчо анекси подписва ...

Първото правителство в България, което се противопостави на енергийната мафия.

24 години ви делят,за да ви мачкат.....кога ще разберете че сте лъгани от комунистите....всички партии са техни в българия. Трябва нова система....

Разберете че обединението прави силата....спрете с обидите и работете.бъдете градивни.....

Не разбирате ли че всички вие ще платите тези фактури. За какво се карате?

Да ама на някои ще им е без пари щото са от крадливата коалиция. А ние ще им плащаме и заемите дето ще ги "усвоят".

Чадо нещастно, ми прочети информацията по-хубаво! На 26 юни новото ръководство на НЕК е върнало на тези фирми фактури за 5,5 млн. Кой е взел мерки? Наистина това герберунгелите сте не само нахални, прости и пристрастни, но и природно тъпи! А това е нелечиво!

Къде бяха бдителните и съвестни милиционери, та не прекратиха договора при тяхното управление ? Или комисионните притъпиха тяхната съвестност и честност ?

Абе бдителните, съвестните милиционери и герберунгелските мутри бяха там, но си траеха защото имаше делчо на мангизите! Е защо да вдигат пара! Траят си и си пълнят гушите тайничко зад гърба и на гърба на народа!

Дококото си спомням, социалната министърка на БСП от кабинета Станишев беше платила 12 милиона за ремонт на сграда, чиято строителна стойност като цяло е в пъти по-ниска. Излизаше 2000 лева на метър квадратен за ремонт! Това няма ли Орешарски да го даде на съд за безстопанственост? Също помня, че Доган беше получил 2 милиона хонорар за изпълнение на дейности, за които беше платил на фирма 24 000 лева и тя беше ипзълнила дейностите по договора за 2 милиона. Няма ли правителството да потърси отговорност за безстопанственост, понеже министеството е надплатило с толкова на изпълнителя, та да има за Доган. Изобщо като се дава за безстопанственост, да изкарат един списък на всички проявления на горепосочната безстопанственост и да карат по хронологичен ред. защо пропускат по-стари безстпанствености, а подкарват по-нови вместо тях? Учудваща непослеователност на това правителство в разследването на престъпления. Нее виждам логиката в подредбата във времето. Вие виждате ли я? Споделете каква е, за да знаем всички българи какъв е управленският замисъл на Орешарското правителство. че било от най-добрите на прехода, да знаем защо и как е от най-добрите. Споредлете тук пред всички и бъдете обективно по възможност.

Само че от тези кухи обвинения не излезе нищо! Нищичко! Съдът се произнесе ясно и точно-няма престъпление! А за Доган пак лъготиш като дърт циганин! Първо не става въпрос за 2 милиона, а за един! Второ той е получил хонорар, а не заплата или комисионна, за консултантски услуги от частна фирма, а не от държавна или от министерство! То ако беше така както лъжеш ти досега Доган да са го разкъсали! И защо да се ровим точно сега в отдавна минали неща, а да не гледаме настоящето. Защо? Защото това ви е изгодно на вас герберунгелите ли?! По твоята логика можем да започнем от освобождението на България от турско та досега! Ние живеем сега, проблема е остър сега и нещата са докарани до катастрофални последици сега при последните управления и най-вече при управлението на ГЕРБ или по-точно при управлението на мафиотско мутренската банда наречена партия ГЕРБ!

Цъкат ли цъкат минуси дежурните комунета, че ако не се отбележат дружинният Кутев ще им спре режийните.

А защо чак сега се прекратява този договор??? Не трябваше ли още с решението на Народното Сьбрание да се свьрши това!!! Сега Цацаров може да докаже колко е обективен и надпартиен и осьди дльжностните лица, отговорни за този гаф. А дано, ама на дали. Всички са свьрзани като свински черва, и никой не смее да скокне на никой, защото и на него ще му излязат кирливите ризи. Затова трябва тотална чистка, изцяло нови хора вьв властта....Няма обаче за сьжаление кой да го допусне......

След решението на НС и после на правителството на ГЕРБ това трябваше да ставе още тогава! И решението на НС и решението на правителството станаха при управлението на ГЕРБ! Питай ГЕРБ защо още тогава не го направи?!!!

не е Национална Електрическа Компания. Последната е юридическо лице, получава решенията на НС и има директори.

Богомил Манчев също е главния посредник при вноса на въглища в България, за тецовете в Русе и Варна. Нашата информация относно българската енергетика, се основава на публикувани в сайта на УИКИЛИЙКС секретни грами на американското посолство в София, допълнена и с наша такава. От нея се вижда как държавата при три правителства , синьо, жълто, червено, съзнателно е допускала олигархът Богомил Манчев да трупа пари за сметка на всички нас данъкоплатците! Оставяме изводите и коментарите да направи всеки сам. Но нормално е да попитаме, с пасивността си не вредим ли на самите нас! Само ще отбележим, че УИКИЛИЙКС дръзна да разкрие тайните доклади на американското посолство, иначе всичко щеше да остане скрито дълбоко в секретните им архиви. А ние разширяваме и допълваме тяхната информация. БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ МЪЛЧАТ, СПОТАЙВАТ СЕ И ГЛЕДАТ ДА ЗАВЛЕЧАТ И ТЕ НЕЩО, ПРИКРИВАЙКИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

Монополното положение на "Газпром", като единствен доставчик на природен газ в България, нарежда страната сред петте държави с най-високи цени на природния газ в Европа - редом с Македония, Босна/Херцеговина, Чехия и Полша. Високата цена на природния газ определя и слабото ниво на газификация в страната, което поставя България на последното място в ЕС по този показател. Сред препоръчваните мерки за решаването на този проблем са ускоряването на проучванията на нови находища на природен газ на територията на страната и в акваторията на Черно море, и най-вече на находищата "Хан Аспарух", "Терес" и "Силистар"; започване на конвенционални проучвания за добив на шистов газ, срещу който в България беше проведена яростна кампания, финансирана от "Газпром".

Затова геманците като по прости си прекараха директно северния поток и им е през оная работа колко са зависими от Газпром. Между другото Русия има най- големите залежи на шифтов нефт и е на второ място по залежи на шифтов газ. За съжаление производството на боб в България е на санитарния минимум, така че умните българи и собствен "газ" няма да могат да си произвеждат.

Вие май сте пропуснали че Директ България още през 2010 година показа резултатите от проучванията си за шистов газ в страната ни и получи сертификат за отритото от нея находище... По това време Газпром, който добива шистов газ в Румъния, се отказа от разработването на шистов газ у нас защото се оказа че в районите в които те са търсили шистите са на дълбочина от която добиването на газ е икономически неизгодно с познатите днес технологии. Та казвате след като две фирми открили газ у нас не искат да го разработват, при това едната американска, Газпром платил на тълпа заблудени да протестират против проучванията та шистов газ.

България няма нужда от строителство на нови енергийни мощности, вкл. на нова ядрена централа край Белене. Нещо повече - препоръчва се част от най-старите мощности да бъдат изведени от експлоатация поради ниската им производителност. Това са най-вече топлоелектроцентрали от времето на комунизма: ТЕЦ-овете "Брикел", "Бобов дол", "Русе - Изток" и "Варна". Тяхното използване е неоправдано, тъй като произвежданата електроенергия е с прекалено висока цена поради големите производствени разходи и ниската им ефективност. Освен това те изхвърлят големи количества въглероден двуокис в атмосферата и не отговарят на актуалните европейски изисквания за опазване на околната среда. От Еврокомисията посочват и това, че съседните на България страни строят мощности, които ще произвеждат по-евтин ток от българския и ще доминират на пазара в региона.

Всъщност, кому е нужна държава/страна като България?!

Абе немците ни разправят басни и ни карат по принципа "дайси мъжо гащите, а пък ходи в тръните". Дреме им на тяхза България! Те си направиха директно за тях "Северен поток" от Русия право в Германия! И тъй като съседите ни строят мощности с по-евтин ток, то трябва да закрием нашите топлоелектроцентали! Изобщо цакат ни отвсякъде щото сме смотаняци и не си гледаме интереса, а политизираме всичко дори и жизнените си нужди като народ и като държава!

Тъй, тъй... Взеха че развалиха хубавия договор за който никой не знаел че още е в сила. Абе туй НЕК нема ли си управителен съвет и въобще там няма ли представител на държавата, че щом приниципала сиреч ресорния министър е проспал че това предприятие е предвидило разходи за тази година по уж спрения договор да ревне дорде е време че да не стават смешни родните ни калинки.

Сега е времето да се изчисти енергетиката от всички, които са се лепнали и цоцат, цоцат БСП кръв пика.т Доклад на немска фондация: .....За тежкото състояние на НЕК фондацията посочва задълженията от 400 млн. лева по кредит от "Париба"; продажбите на ток на цени под пазарните за търговски фирми, свързани с бившите тайни служби и политици от БСП (ЕFТ, Риск Инженеринг АД, Алфа Финанс Груп и др.)....

Малиий, настана бой между комуноидните "социалисти" :) Не могат да си "разпределят" откраднатото...

според ТР тази фирма е регистрирана на Дата 10.1.2011 г. та кой е подписвал договорът, който в момента се разваля ?

Манчев е съученик на офчия Румен.....един клан кумунета - гоцевистите не пуска гювеч на другия клан кумунета -геевистите

Вие герберунгелите умрете да излъжете да си измислите да си пофантазирате и да намирате под вола телета! Ти се пишеш и много осведомен бе! И какво като Манчев е съученик на Р. Овч.?! Важното е не на кой е съученик, а кой му пълни гушата и прави делчо с него! А това са гербаджиите! Боко тиквоча и компания! Те му плащат консултантски при закрита централа, а не Р.Овч.! Недей да въртиш гъза като калайджия! Това е истината! Ама вие герберунгелите не обичате да признавате очевидното и все гледате да извъртите нещата! Въпреки спрения и замразен строеж на Белене, ГЕРБ, а не някой друг, налива консултантски мангизи в джоба на Манчев!

какво значи върнахме фактурите а парите върнаха ли ги ,значи има платени пари пък няма документи на кой как му излиза сметката,поредния блъф

Правописът ти е толкова ужасен, че трудно разбирам какво искаш да кажеш. Ето как трябва да се напише правилно: Какво значи "върнахме фактурите"? А парите върнаха ли ги? Значи има платени пари, пък няма документи на кой как му излиза сметката. Поредният блъф. Запомни: Подлогът или неговото прилагателно се членуват с пълния член. В случая трябва да бъде "пореднияТ блъф". По същото правило следва да се наричаш "УмникЪТ" или само "Умник". Последно: Като не си работил с фактури, недей да пишеш нищо. Върнати фактури означава, че няма платени пари по тях, т.е. отказано е плащането. И не се успокоявай от констатацията, че 90% от пишещите тук сте неграмотници. Учи, иначе цял живот все някой друг ще ти е виновен.

Чичо Пенчо вместо да се занимавате с правописа на другите ,вижте темата ,колкото до фактурите не знам някой дали ви издава касова бележка без да сте платили ,не учете някои на счетовдоство,коментирайте темата

Др. Манчев явно е обещал на др. Путин някакви неща, които не са се сбъднали (доста се забавиха нещата с това Белене, деба...). И сега ще има нов Главен Консултант и Изпълнител. Пък и всеки знае, че Първанов е човека на Манчев, а сега не е той шефа в БСП, така че смяна на караула, друари. Кервана ще върви, но друг ще преразпределя лапачката. Замазвация на очичките на раята междувременно и готово.

Такива типове са навсякъде където има пари. Просто трябва да ги стреляме един по един.

Точно така! И да останат само работници и селяни. Смърт на инженери, архитекти, лекари и др. образована паплач, дето само взимат пари без да копаят или да въртят чука!

ахахахах ;) Смея се не на казаното от вас, а на това, че много хора са съгласни, че е добра идея да избият "изедниците".

Само да ти кажа,че се чудя,дали си тъп или ти плащат за да се правиш на такъв! Човекът ,по-горе не ти е казал да се избиват инжинери и лекари ,а че с такива като Манчев и разни шефчета (подставени лица) тук-там с цел да дават възможност да се краде яко ,трябва да се разправяме със 7,62 милиметровият. Не се прави на ударена зелка! И още нещо да ти кажа ,пак в твоя ред на мисли !Нали знаеш лафът :"Като се знам какъв съм инжинер,ме е страх да ида на доктор." ? Така че ,по-крото "инижинерче" или докторче" !

Има ли наивник който да вярва , че Манчев не се е отчитал и към партийната касичка на ГЕРБ ? Повече от ясно , че и те са гребали с пълни шепи от въпросният "гьол"

Какъв Герб бе пич? Кой е подписал договора с Манчев и Уорли Морли? Май е др. Станишев, а?

Всички гербери ли сте такива заблудени овце или коне с капаци ако повече те кефи ??? Такива като Манчев оцеляват като си плащат на всички . Станишев ли управлява последните 4 години . Защо след като е спрян проекта през 2012 министъра "забравил" да нареди спиране плащанията към Манчев и Уорли Парсънс. Айде бегай да целуваш портрета на Боко мутрата.

Хитрите бизнесмени се отчитат на повече от една партийна касичка, така че не бъдете като коне с капаци, а мислете.

РИСК Електроникс е консултант и за 7-ми БЛОК В КОЗЛОДУЙ. Опитът не бива да се губи. Особено в комисионните. Затова има и приемственост. Парите са същите, само адресът за комисионните вече е в бившето ПРОНО!!!

популизъм на талази. а на колко цигани това е издръжката? ...саЛкъм, електорат../.

хващам се на бас, че щом като има фактури, ще се плаща, няма значение кой не си е свършил работата

разликата ще я получават е... пардон, американски адвокати. тъй де, кой го интересува к'ва е майка ти, след като имаш US пашапорт.

ами какво му държи, бе Добрев

да го титуловат "ПРИНЦИПАЛ" НА НЕК, НЕХ и т.н. шапки, които командваше. Сега - други му виновни. От кой ли се е учило АРТ БАКАЛАВЪРЧЕТО!!!

То и бушона дали е изгорял не е ясно, май само пушек се вдига докато се преразпределят едни кинти..

Ще повярвам на Цацаров когато някой от Цветанов, Добрев, Фидосиева или Дянков влезе в панделата поне за 2 - 3 години! Иначе не вярвам!

Въх, това кранче го затвориха!!!

Министрите не били знаели, че от НЕК се плащат парите по консултантските договори за Белене, въпреки, че обектът е отдавна спрян. Чак сега разбраха! Хайде де?

И как се става консултант по проект АЕЦ Белене? Интересно ми е как точно този Манчев е станал консултант? Какво консултира за тези пари? И как е проведен конкурса за точно този консултант, а не например някой друг?

...друг? И колко регистрирани фирми с опит в ядрения бранш и независими от основния изпълнител знаеш в България ;-D? Цъкни няколко имена тук да осведомиш!

То верно странно някакъв си Богомил Манчев взел договора.. ама каква му е квалификацията на тоя? Нито ВИФ е завършил, а пожарникрско образование има ли? Ако се окаже че има и истинска диплома съвсем няма да се впише в системата!

Е защо БОКО-БОКЛУКОВЦИТЕ не са го направили това? Ясно , че и те здраво са намазали, мръсниците !

Делянчо е прочел у името "сървисис" и е казал на Цецо и Боко - Тука пипа Сикрет сървис и не требе ние да пипаме.

А защо не по-рано и защо ни разиграват сценката с "обвиняемите министри и бизнесмени?" да не се окаже накрая пак Р. Овч в дъното на сделката и договора., че заради него плащаме Мариците и особените залози, както и всички смърдящи корумпирани сделки за наша сметка

идиот гербаджииски Бегай да си пиеш хапчетата

Умри, рубладжийска сволоч!

Айде бе пак Румен Овчаров ви виновен. Става дума за действия след 2012 г.! Голяма пушилка че нямало пари за Белене ама "забравили" да спрат плащанията.. и сега се пулят като ущипани, въх пак комунистите виновни! Гледале сме го тоя филм вече! Типично по гЕрбарски!

Защо си толко сигурен(сигурна) ,че Р. Овч. няма пръст в цялата далавера? Ако си мислиш ,че голямата далавера е почнала през 2012г.и само герберите са виновни или си наивник или си глупак, а може и двете.......

Сега новата тройна коалиция като рестартира проекта ще има още филми да гледате. Лошото е, че действащите лица са все същите - и артистите, и зрителите.