Турция изготвя екшън план след руските санкции

В Турция е създадена специална комисия, която подготвя план за действие в отговор на руските икономически санкции. Москва пък обяви, че може да ги разшири.

Обратно в новината

Коментари - Турция изготвя екшън план след руските санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... и по бързо отидете в Крим на почивка, преди да са го върнали към законния му собственик.

абе иди в Турция ама гледай да не ти падне някой самолет на главата или да не думне някоя бомба - че там често става така. А за 20 години не лъжи - ти просто не си излязъл от Турция. И да ти кажа предпочитам Крим пред Анталия - въпрос на вкус ...

"6 ( нерегистриран ) 30.11.2015 21:26 .Що първо,ние първо,а второ!Първо бомбандировача влязал,щото пак не чул,както винаги,и после ,много по после след предупреждения са стреляли,анадъму! " Ама самолетът е свален над Сирив.т.е. ако е имало предупреждение те са го изпълнили. Защо тогава турците стрелят. И руският самолет е летял в турското въздушно пространство 20 s .Kолко предупреждения могат да се дадат за 20 s. и да изчакат за стрелба? И с какво право турският самолет стреля в чуждо въздушно пространство? По Вашата логига и той трябваше да бъде свален защото е навлязъл в чуждо пространство.

Русия изнася газ за Турция и ще, неще ще трябва да внася селскостопанска продукция! Нема защо да се пуйчи и гевези!!!!!

тази зима ще папкаме евтини домати :)

Евтини няма да бъдат, но можеш да бъдеш сигурен, че ще бъдат измръзнали. Защото всичко, което се връща от руските студени ширини твоите продажни управници ще го сервират на тебе.

С глобалното затопляне тези ширини ще стават все по-апетитни, докато много земи на юг все повече няма да стават за нищо.

ух, и тука ли се появи да си ръсиш "мъдрите мисли." Нямаш ли друг занаят, че заработваш с троладжийство.

Не забравяй вазелина, резак...

стига бе, и за това ли ви тури Путя санкции, ама не се плаши ако забравя ще плюя докато те шибам !

Турция свали собствените си мечти в Сирия. 150 милиарда долара загуби заради санкциите на Москва срещу Турция. Руските санкции срещу Турция: Острие в сърцето на тероризма ....

Я какъв нетерорист бил Путин,добре че ме "светна",как си мислех обратното,ама вече разбрах кой "не е"!

Изглежда комшиите са прихванали краварските нажици. Първо стрелят после мислят

Що първо,ние първо,а второ!Първо бомбандировача влязал,щото пак не чул,както винаги,и после ,много по после след предупреждения са стреляли,анадъму!

какви предупреждения за няма и минути а за нещо като визуално опознаване да сте чували

Основния план е във вазелина с който се подготвяме,да сложим подправки и да уморим агресора!

ти разбра ли какво каза?

Хан Говню !

Ще си разплета жилетката.... и без това съм без работа.А ти си варди ханъмата,че ще ти бракуват орането!

От турския парламент, днес. Мустафа Акайдън, депутат и бивш кмет на Анталия заяви, че в рамките на една година минималните ПРЕКИ загуби от (само) настоящите руски санкции са минимум 20 милиарда долара (3% от бюджета). Найстина на ердоганчо му предстои голям ЕКШЪН!

Че какво общо имат туристите,земеделските производители,ай сиктир,да не им плаща държавата разходите,или пък на руските търговци,те са частници,не са военно въздушни сили на държавна издръжка! Цивилизованото е да наложиш санкции на конкретни лица,ако има основателни причини,но на търговци и туроператори,това не е държавен сектор,некви путкини номера,егаси свободата и чудото,лудото няма спирка!

рошав, че нали тия частници плащат данъци на държавата бе?

Освен саудитците, на Турция помага и ЕС, включително и с наши пари.Стягайте коланите!Руснаците имат навика да гладуват,ще изкарат.Ние да му мислим-когато отпаднат визите за турците, всички активни алкайдовци ,ще се мотат насам натам без ограничения.Снабдяването с турско тескере не е проблем.

Турците търсят варианти да не спъват бизнеса си и да компенсират фирмите. Обратно на това,Жужо спокойно губи 20-30 млрд.(само от Аеца и ТП) и пет пари не дава за руснаците,за които цените на зеленчуците(и не само) рязко ще поскъпнат. Гламава държава,смешен Вожд...

Руснаците имат достойнство и ако трябва ще погладуват, а твоето къде отива като се надупиш на килимчето?

Да гладуват бе,щом домата свалил самолета,никви домати,а тъй като домата беше подпомаган от лимона,никви лимони,никви маслини,аз имам ли "достойнство",я,имам и ще гладувам и ще купувам тройно по скъпи,щото бащицата тъй каза!Пък самолета влязъл просто да пообиколи плантациите,а те "не" разбрали,кви хора ей!

Чак сега почнахте да оценявате ТП и АЕЦа.По-добре късно отколкото никога. Когато плюехте ЮП и Белене, други ги говорехте.При сегашното положение , ако имахме нормални управляващи,щяха да се юрнат в Москва,но тези ... ги интересува само личната им оценка от Козяк.

Ако не бъркам,вчера е имало извънредна среща на висши представители на Евросъюза съвместно с турски представители. Освен това Саудитска арабия е обещала солидна помощ на Турция за да преодолее руското ембарго. Евросъюза,Саудитска арабия и САЩ ще направят всичко възможно за да намалят ефекта от икономическите санкции наложени от Русия спрямо Турция. Точно за това смятам,че Русия ще събаря всичко което лети и се появи в небето на Сирия. А дали НАТО ще реагира някак? Не вярвам!

Кой кого таковал ще се види накрая. Сега просто Путин трябва да увеличи броя на бомбандировките, докато не остане нито една цистерна и нефтопреработващ завод у терористите. После в държавата Катар случайно ще гръмне 50кт бомба...е джихадистите ще изчезнат.

От бомбите на путин, путин става още по-богат, това е единственото сигурно нещо :(((

Много елементарно мислене! Ако гръмне атомна бомба където и да е, то тя няма да остане единствена и злият дух ще е излязъл от бутилката- тогава жална ни майка... включително и твоята.

Да оправим "развода"! А тука пак ще минем на хайдутство!

Четох и едно разбрах.Никой тук не е на ясно, че една държава съществува само ако има диктатура, независимо как ще я наричате, останалото е бг сега - командват те отвън - това ли искате? турция ке падне

Абдали -трудно ще те схванат ! Друго си е твърдата ръка , тя е като твърд ху...!!

Вл ... Вл..... Путин Уин!!

Ако се говори за диктатори и диктатури, няма по- всеобхватна диктатура в историята до сега, от тази, която успя да наложи САЩ над по- голямата част от света. Това е и най-хирата и най стабилната диктатура, защото се осъществява не само с оръжие, а най-вече чрез доларите. Посредством присвоеното право да си ги печатат неограничено и безконтролно, САЩ завладяха света. И всеки е подвластен на тази диктатура. Който не вярва нека погледне малко в себе си...На тази база другите "диктатори" са като пеленачета.

Лошото е, че теази диктатура никого не е направила щастлив, или поне не за дълго. Включително и самите Щати...

Защо бе другарю?САЩ ли забраняват на Русия да си печата парите? Резултатът е такъв защото отразява реалното състояние на живота.А не фантасмагориите и желанията на Путин и на вас путлерастите.

путин ми е любим диктатор, само ким пореден се доближава :))) ердоган е един диктатор самозванец, който трябва да взема уроци по диктаторство от путин !!! Всички, които обичат диктатурата, трябва да са за путин, защото ердоган е срам за професията диктатор :)))

Ердоган е един диктатор самозванец, Путин е един самоназначил се диктатор! Каква е разликата!

Ердоан е баш исламиста на исламистите и най за бомбене

Разликата е в резултата от действията на единия и другия.

Ох, и в България изписахме стотици Action Plans. И, какъв е резултата??

Русия също готви план екшън! "Глад до дупка", да видим кой ще пукне пръв!

Руснаците на глад и бой издържат! Не могат да издържат на изобилие и се побъркват.

Прав си, целият свят ги хранеше и затова обезумяха! Сега от глад ще им дойде акъла!

Сега милиони баклави ще потекат като колетни пратки, носени от пощенски гугутки, към руските клиенти.

Pesh0

Северен Ирак не е ли ИДИЛ ? Вече официално ли ще внасяме ? Азербайджан , няма толкова газ . Иран , не вярвам , да се върже на Турските номера , а и там не знам колко газ имат.

ИДИЛ не е толкова страшен! Страшна е Русия, дето размахва ядрена тояга срещу целия цивилизован и нецивилизован свят! Луд с ядрено оръжие, това е страшното!

PeshOo, Иран има много газ. Въпросът е дали има как да бъде доставен. Чакмак, Путин не по-луд от едни други луди, които си мислят, че света се върти около тях, и те могат да се разпореждат с всеки и всички. И наричат това демокрация.

И кой изтрепа хората последно в Париж? Ей така - Алах, акбар! Та-та-та-та-та-та- Бум! Бум! Бум! А самолета с туристите?

Русия размахва ядрена тояга, а пък САЩ бомбандираха Хирошима и Нагазаки!! САЩ им е разрешено, а пък на Русия - не. Защо??

путин изглежда мъжествен на високи токчета, а ердоган изглежда мъжествен с мустаци :)))

Неговите мустачки на моя к...р чистачки.

НЕСЕРИОЗНО Е ОТ ТУРСКА СТРАНА ДА СЕ МЕРЯТ С РУСИЯ!!!ТУРСКАТА ИКОНОМИКА БЕЗ ЕВТИНИ РЕСУРСИ ЛЕСНО И БЪРЗО ЩЕ ЗАПАДНЕ!!!

как се досети че руските ресурси са "Евтини" . освен девачките , не съм видял нищо друго евтино

Разкажи ни руската "икономика"! Май няма да има какво...

путин е велик диктатор, а ердоган е гаден диктатор :)))

Путин е велик лидер, който не си пада по "демокрацията". Да, Ердоган е гаден диктатор.

"...Но въпреки това турското енергийно министерство е подготвило и резервен, т.н. план "Б", който предвижда внос на газ от Северен Ирак, Азербайджан и Иран, ..." СУПЕР! ТОВА ЩЕ УСКОРИ И ЗАДВИЖИ И ПОЛУЧАВАНЕТО НА АЗЕРСКИ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ! Някой питаше- какви са ползите на България от джафкането между русия и турция? Ето го отговора- УСКОРЯВАНЕ НА ДОСТАВКАТА НА АЗЕРСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ! Дано още се джафкат тези палета:):):)

Само че пъструшке, азерският газ няма да стигне и за Турция, камо ли за нас!...Не е достатъчен, за да запълни тръбата.

анонимен

Хайде, хайде- това е НЕВЯРНО- имаме сключено споразумение за доставка на азерски природен газ!

Шило

Колега, Иран едва ли ще се включат. Все пак имат да уреждат отношения с Турция. Не забравяй, че са на страната на Сирия в момента. А азерския...Мдааа, добуван от компания с огромен дял на Газпром в нея.

анонимен

Аз на Иран не разчитам при сегашното международно положение. Но пък ускоряването на газовата връзка турция- Азърбайджан може да е само в наш плюс...

Шило

Но можем да имаме далавера от това, че в Турция няма да има АЕЦ. Ило поне- не скоро.

анонимен

По- притеснителен е проекта за АЕЦ Инеада- на 10-15 км от нашето Черноморие! Дано росатом прекратят и реализирането на този проект- Турция ще строи АЕЦ на километри от Резово /bivol.bg/aec-ineada.html

анонимен

".... Инеада е съвсем близко до границата с България, на 8-10 км от Резово и в потенциално опасно съседство със Странджа. Разположен е в Тракийско-Черноморския регион на територията на Къркларели .." бивол- октомври 14, 2015

Тавагишчи, пачему се кахърите за парите, които няма да влязат в Турция??? Радвайте се, че тези пари ще останат в Крьiмнаш!!

туркините, като избягат руснаците?

немски и австрийски геодезисти да им мерят и очертават новите граници на Независим Кюрдистан....животът си тече!

ще я разпокъсат на 5-6 вилаета, а на останалата територия ще се пръкнат 3-4 нови държави.

Аккую - гепи ме за 'ую! Cъщатa перспектива е валидна и за турски поток, който стана турски паток. Tук не виждам някакви особени ползи за руснаците, ако тези два проекта не се състоят, но ние имаме сметка Tурция да не притежава ядрени централи.

Шило

Както и да имаме поне още един реактор. Поне. Че на тях ток им трябва....

N са земетръсна зона.

Шило

Не можахте ли да си вземете поука? Че на Турция не може да се разчита. Как можете да им вярвате, че и небето ни искате да пазят????!!!!

На путин може да се разчита, той е единственият , който мисли и за руснаците, и за чукчите , иза българите , и за зулусите в ЮАР :)))

Шило

Първо трябва да разчитаме на себе си, бе! Толкова ли ви е елементарно мисленето? Че като се пише срещу Ердоган, непременно се величае някой друг, в случая Путин? Че аз може да симпатизирам на кюрдите, които искат независим Кюрдистан? Ама от де толкова акъл у вас, я? Бяха партньори Путин и Ердоган, имаха съвместни проекти, турчина направи фал. Явно толкова може да се разчита.

Сега горда и независима Турция ще покаже на света как се отстоява суверинитет и как се защитават национални интереси.

Като пусне на пазара нов сериал за братската дружба между българи и турци по време на османското присъствие. "Главният герой Осман ага и неговия пръв приятел Петко войвода заедно отървават български девойки и турски ханъми от попълзновенията на подли руски терористи."

ИДАТ КАТ АСЛАНИ , БЯГАТ КАТ УФЦИ - ТУРСКА СМЕЛОСТ И КУРАЖ:))) ... ДЕДО ВАЗОВ ГО Е ОПИСАЛ ТОЯ МОМЕНТ

Значителна част от тези, които пишат във възхвала на някое чуждо диктаторче, всъщност пишат срещу родината си !!! И ердоган , и путин са еднакво вредни за България , защото са едни самовлюбени комплексари с огромна власт !!! Да си имаш един диктатор на границите е тревожно, а да си имаш двама е направо страшно !!! Престанете да хвалите някой от тези българомразци !!!

А С КАКВО СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ НАШИЯ МАЙМУН И ЕВРО КОЛЕГИТЕ МУ :)

Защо тогава толкова се прехласваш по путин , като е същия еврогей ???

Всеки политик иска да е диктатор, защото диктаторите смятат , че не дължат обяснения за простотиите си !!! Унищожавайки демокрацията , диктаторите смятат, че ще управляват вечно !!! А демокрация се унищожава, когато има "враг" , който ни "заплашва" !!! путин и ердоган са "сиамски" диктатори, те си наливат взаимно вода във водениците !!!

до Кюрдистан....ей го де е Одрин!

- според теб добре, че са руснаците иначе туризмът по света загина! Аз се кахаря, че преди много българи летуваха в Турция, а сега като намалят цените - това удря нашия туризъм бе патко!

ще останат празни на Ив. Костов хотелите

Нас така или иначе ни държи само алкохолния туризъм!!! За нашия може да се притесняваме ако пуйките охлабят положението с кръчми и дискотеките тогава трябва да се притесняваме!!! И да не са само руските туристи ама едни 10 милиарда да ти изчезнат от икономиката боли!!!

турските резняци и българските им еничари грухтят като шопари

Тавагиш Жужо Втории Късокракии е абсолютно прав!!! Санкциите са насочени срещу савецките граждани, а не срещу турските.

Генетично късокраки са турците. Ако се позагледаш, когато си в Турция си е видно масово.

Много ми е интересно пуйките какви санкции ще въведат или от къде ще намерят 4 милиона туристи дори и на нови по- ниски цени!!!

Ще си отворят широко южната граница....:)Тъкмо и боята да си възвърнат,че много славянска кръв тече в тях...

Тавагиш, провери колко процента от БВП на Турция идва от туризъм, колко от туристите са савецки граждани и тогава помисли в/у тази опорна точка.

Шило

А сега го събери с това, колко получават от руснаците от износ, от проекти и т.н.

Николовв

10 милиарда, тези пари колко хора хранят!!!

Какво да проверява, шефа на туристичеката им камара го каза-4 млн. туристи и 5 млрд. долара догодина ще отсъстват от иконокиката им.

Турция е пребивала Русия в 7 войни, ще я бие и сега. като иззеха турските стоки от мгазините, рафтовете се оголиха като от времето при Брежнев. Ходих тогава в Москва - срещу подкуп една продавачка в чисто празния магазин отвори капак на пода и ме покани в пещерата на Али Баба. Дерзайте, казаци, когато се обърнете срещу Путин, ще бъде късно.

Би ли изброил тези седем войни с победител Турция или предшественика ѝ!

Лютфи какви ги плещиш бре келеш

остави историята, това не са вашите пуберски истории

Все я бият тая Русия и все е най голямата държава в света...:):))) С г..зовете си ще да я бият...:):)))))))

Турция, ще бие Русиа с език по мъдите 7 пъти.Ей тва ще стане....А ти си един малоумен рязан салам.

Не знаех , че турците ползуват ХЕРОИН

Кога са изземали турските стоки ще щандовете са станали празни??? Само пуйките ли доставят на Русия?!?! И кога си ходил?!

ИДИЛ за сега все още няма газ. Петрол да. За газта се иска инфраструктура.

Оказало се,че турската санкция била само една:"Ако не ни вдигнете ембаргото,ще ви пръднем на дедовия".....

Ти ли ще им пръднеш на дедовия шаяк?

batkolio_bg@abv.bg

Бих казал,че ти ще на моя, резак.

От цялата работа ще намаже Гърция. Руснаците ще внесат 4-5 милиарда в туризма и, а май се очертава и сваляне на забраната за внос на храни от Гърция, а това са още милиарди. За сметка на това, ние си имаме Тиква и ще мрем в мизерия. Да, православни сме и можехме да се възползваме, НО си имаме продажници и няма да стане номера.

Така ще е докато имаме президенти от хоремака.....

Може и повече. Само гърците трябва да се навият да им плащат в рубли. Деньги уже нет.

Турските-мангали може да започнат да внасят газ от ИДИЛ ...руснаците ще вдигнат налягането на тръбите с някоя крилата ракета !

Турците са народ без потенциал. Единственото им оръжие е бързото размножаване --------------------- Абе ти турците не ги мисли, ние как да намалим темпото на размножаване на ромите.

Турците като направиха тунел под Босфора и летище насред морето Русия не може един ток да даде на Крим и един дървен мост да построи..ха.ха

Селяндура щерев по какво се е прехласнал. Е, и какво от това?

dionisiosd@yahoo.com

Напразно....:):))) Ако Русия реши,ще направи летище цяла Турция...:):)))) А тунела под Босфора,ще направи площад за разходка,на открито небе.....:):))))))))

факт е, че откакто България развали отношенията си с Русия, българите тотално обедняха, изпростяха, маргинализираха се и бягат от Родината си като от пожар

вече няма разстрел по границите, както по болшевишко време

разстрели вече има навсякъде и всеки ден