Ватикана: Папата не е чувал за дядо Добри

Новината, че папа Франциск е споделил във Фейсбук историята на дядо Добри, се оказа погрешна, съобщи пресслужбата на Светия престол.

Обратно в новината

Коментари - Ватикана: Папата не е чувал за дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки който проси никога не използва подарените му пари за себе си.Нито дядо Добри нито циганите или инвалиди на които ние даваме пари се използват от тях.Прибират се от други хитреци.

Всеки който проси никога не използва подарените му пари за себе си.Нито дядо Добри нито циганите или инвалиди на които ние даваме пари се използват от тях.Прибират се от други хитреци.

На мен не ми допада че "като дадеш пари и прощава Бог" както казва дядо Добри. Това го прави подкупен. Бедните остават грешни?

То не е ясно дали и дядо Добри е чувал за папата.

Дядя Добри съществува и всеки, който го е виждал поне ведъж, мисля, няма да го забрави. Първо бие на очи пълният анахронизъм на облика му с нашето време и веднага разбираш, че не е обикновен просяк пред църквата, каквито има днес. Все едно е слязъл от картинка от някой учебник по катехизис от миналия век. А после по някакъв странен начин усещаш колко голяма е вярата му и неволно изпитваш възхищение и почит, а не съжаление. Този човек, според мен, е поел един рядък в наше време подвиг - доброволното нищенстване. В миналото е имало такива подвижници, те се отказвали от имуществото си, от живота си, за да възнасят молитви за всички нас, да даряват събраното и да помагат на ближните, мнозина се скитали. Това са така наречените блажени - юродиви, скитници, просяци, които хората почитали заради подвига и вярата им. А че дарява на Църквата - че на кого друг, тя е тази, която трябва да се грижи благотворителността да стигне при нуждаещите се, и това още веднъж показва колко е силна вярата му. Чуден човек е дядо Добри, необикновен, и ни кара да се замислим за важни неща дори за малкото време, когато влезем в храма да паднем свещица за здраве.

Медиите трябваше да проверят дали папата въобще има фейсбук и чати в него...... а не да преписват латиноамерикански истории.... Това е непрофесионално и неграмотно....

Дядо Добри съществува, виждал съм го пон 10 пъти по София. Опърпан и окъсан старец, с вид на библейски пророк:) Това дали събира пари и на кой ги дава си е негова работа, но аз не одобрявам че ги дава на църква. Според мен става въпрос за религиозна фанатичност, която аз не подкрепям, дори и в християнския и вариант. Считам, че принципа "ако те ударят по едната буза подложи и другата" не е годен за съвременния свят и особено за нашата страмна. По-добре е да беше дал парите за лекуван ена деца, например. Мое менение, не ангажирам никого.

стига с тоя дядо добри ми какво да ги прави парите,кагете нещо за тия кадето му ги дават,вярвам че много бедни са си давали послидните стотинки да му помогнат,а тоъ на поповите,каде са тия храмове и каде са парите на ко го ги едал да му се направи оудит,а за папата католика го боли уя за православния .

важното е, че обикновените хора по света чуват за него. Историята му се споделя във фейсбук, на мен ми я прати един американец. Има група която споделя истории за прости ежедневни герои, хора които с нищо не блестят и не се хвалят, а вършат геройства, като учителката Виктория, която спасила класа си, а тя самата загинала. Та, дядо ДОБРИ е един от тези хора, чиято история се върти и се споделя и се чете от хора по целия свят.

Вече ще наричам медиите - развален телефон и ще се отнасям с тях като към такъв.

Естествено, че няма да е чувал, нали не става въпрос за педофилия, охолство и разточителство! Хайде моля не ни занимавайте с любителите на малки момченца, че леко ми се повръща от тези!!!

Защо, когато си мислехте, че е чувал за дядо Добри го харесвахте. :)

Няма как да харесвам педофили!

Е, всичко си дойде на място.

Ми от къде да чуе, то само католиците са блажни,свети,педофили и герои. Другото е гмеж.

Основно правило на журналистите би трябвало да е преди да публикуваш нещо да го провериш при поне 2 независими източници за достоверност. Явно нашите журналисти това не са го учили, като имам предвид какво ни е образованието. Още едно доказателство да не им вземате за чиста монета информацията, каквато и да е тя.

ПАПАТА ПО ЦЯЛ ДЕН ВИСИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Ало,журналистите,вие не сте четвърта власт,а лъжци на дребно. затова Волен три пъти ви прокълна!

Абе, тоя дядо Добри може да е психично болен. Измислил си е добър рекет (racket, ингл.). Сигурно има и други "дядо Добревци" в някое затънтено село покрай Дунав, ама никой не знае за тях. Няма там катедрали " Ал. Невски" и дарения.

Май вече е време да се постегнат Юздите на самозабравили се лъжци.

Всички са чували за папа-та. Мен ме знаят като снайпер...Папата дали е чувал за мен? Колко модерен е тоя Фейсбук...скоро да чакаме Алах в ФБ а? Да каже оооо дедо Ахмад .опс ахДобри е чуван...

а аз питам като още по-недоверчив: имали го въобще дядо Добри? ако го има,много хубаво и да е жив и здрав и да продължава с това с ,което се занимава!!! а дали папата ще сети за него, то вече е "божа" работа!!!

АЗ СИ НАПРАВИХ ТРУДА ДА ПОРАЗГЛЕДАМ ПРОФИЛИТЕ МУ НА ПАПАТА И НА ВАТИКАНА, И ЗАБЕЛЯЗАХ ОЩЕ ВЕДНАГА ЧЕ НЯМА НИЩО ПОСТНАТО ЗА ДЯДО ДОБРИ, МИЕНЕТО НА БГ МОЗЪЦИ Е МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО ;)

И така. Папата да пали самолета и да идва да се преклони на Бай Добри, защото той е надживял повече папи от папата ! Папата (който иначе изглежда свестен) да мине и да прочете малко морал на местните фарисеи и търговци, окупирали иначе святата Българска Православна Църква.

дядо добри го знаят чак в китаи , но това не прави света по добър за което тои се бори !

Е, сега папата чу за дядо Добри, лошо няма.

То беше ясно, че няма как папата да призовава неговите вярващите да изглеждат като дядо Добри.

Горд съм, че сред Българите няма елементарни хорица като теб.

е то не може всеки да е Айнщайн или Хитлер, защо да не се гордеем с това, което имаме?

Папата не е чувал за дядо Добри и дядо Добри не е чувал за папата!Значи сме квит!За мен като българин дядо Добри е много по-ценен от папата заедно с Ватикана и всичките и съкровища!

ясно е,че за теб дядото е по ценен българин от папата -дядото е българин а папата не е българин! Много умно сравнение.

Интересно пък в Коста Рика откъде са чували за дядото?

историята му се споделя във фейсбук, има група която споделя истории за прости ежедневни герои, хора които с нищо не блестят и не се хвалят, а вършат геройства, като учителката Виктория, която спасила класа си, а тя самата загинала. Та, дядо ДОБРИ е един от тези хора, чиято история се върти и се споделя.

Можеха да кажат, че папата няма Фейсбук, но да подчертават, че дори не са чували за ТАКЪВ човек, това е просто надменно. Със сигурност са по-запознати с гей-скандалите, патент на католическата църква. Папата изглежда скромен човек, но Ватикана е съвсем друго нещо, например като Световната банка, в известен смисъл - воини.

Значи преписването е толкова голямо, безразборно и непроверено, че преписвачите от нито една псевдоинформативна медия не са си направили усилието да цъкнат няколко пъти с мишката, да отворят офицялната страница на Ватикана, да погледат, погледат и да кажат... бреййййй не виждам де е тази новина... Значи не можем да кажем, че е от липса на пари, не можем да кажем, че е от липса на възможност... И трябва да вярваме на тези Медии? ... как да им вярваме? ... некадърност и тотална безотговорност и чест прави на Дир, че поне го казва... можеше да си премълчи

Развален телефон, който плащаме ние.

Толкова по- зле за папата. Само той губи като не знае за добрия дядо Добри. Този човек трябва да се дава за пример на поколения наред.

Ами крайно време е папата да обърне внимание на дядо Добри...

А дали изобщо има бай Добри, и дали ходи пеш по 50 км всеки ден!?

Изключително жалко е, че толкова низш и мерзък човек като теб въобще съществува!!!!!!!

Има! Аз лично съм го виждала!

Папата за бай Добри не е чувал,но за Сергей Антонов,Желю Василев и Тодор Айвазов със сигурност е .

Нема журналистика брачед... Драскачи от типа Копирай и Залепи... И ако некой знае и некой чужд език и реши да препише от некя латиноамериканска подобна интернет псевдомедия и хоппппп го оплеска... За да създадеш днес една Псевдоинформативна Медия, било то страничка у Интернето, било некое жълто вестниче, било голям вестник... трябва само да се абонираш за централната информативна система на местно ниво и да преписваш от там.... Единствения проблем е да гледаш новините дето притесняват този дето ти плаща кешовица да отпадат тихомълком, ако са успели да влязат случайно.... А винаги има някой да плаща ... било партия, било някоя друга мафия... всяка медия служи на някого, ако някой излезе случайно като Асандж, скоро си намира майстора

Така си и мислех.Поредната нашенска глупост

сиромах и фесбук си няма но православни светци не го интерисуват

А каква овча радост вчера царуваше по сайтовете. Православния бг народ не можеше да се нарадва на католика "възхвалил" великото българско демократично постижение - просията

То беше ясно и без опровержение. Има ли човек с поне грам мозък, дето си представя дори за миг, че папата седи пред компютър и публикува разни неща във Фейсбук!

ЖАЛКО ЗА ПАПАТА . ДЯДО ДОБРИ - ПАТРИАРХ НА БЪЛГАРИЯ , А НЕ ЧЕНГЕ

Аллоу, Тиви и Теле-та, Газети и Дупета, Вижте, утре ни кажете, и за ощипаната "френска дипломатка", Ощипана ли е, или е раскопчала на Волен дюкяна, Френска ли, е или само за френска любов е наета , или е просто Шорош-унука, но тогава комукура дири тука??

Папата може и да не е чувал за бай Добри, обаче със сигурност знае кой е бай Пешо. В един завод очаквали да дойде на посещение Тодор Живков.Директорът поръчал на прислужника да изчисти хубаво завода. Бай Пешо бил възрастен, мръсен и вечно пиян, но се справил отлично със задачата. Директорът му наредил да се скрие в мазето, когато дойде гостът. Дошъл Тодор Живков, останал възхитен от чистотата и пожелал да види и мазето. Директорът се притеснил, но не можал да откаже. Слязъл Тодор Живков и кого да види: -Ооо, бай Пешо, помниш, ли когато бяхме заедно в партизанския отреад? Директорът останал учуден. След време дошъл Леонид Брежнев. Отново чистене на завода, отново бай Пешо в мазето, отново съветският ръководител пожелал да слезе там. И: -Ооо, бай Пешо, помниш ли като участвахме във войната? Директорът все повече се чудел и решил да награди бай Пешо с екскурзия в Италия. Отишли двамата в Рим, а на площада във Ватикана се събрали хиляди поклоннци. От своя прозорец, когато папата поздравявал множеството, се провикнал: - Ооо, бай Пешо помниш ли, когато бяхме в затвора? Слязъл папата на площата и двамата се прегърнали. Озърнал се бай Пешо да потърси директора, но не го видял. Търсил го, търсил го и накрая го намерил в една болница -Шефе, защо си тук? Да не се учуди, че и папата ме познава? -Това, че папата те познава, го приех. Но когато един японец дойде с фотоапартче и ме попита кой е тоя до бай Пешо... източник: вицовете на Дир.беге

До папа - аш конштатирам, че си луд жа вързане. Идиото, научи се да пишеш, че излагаш дешницага у нас. Вше комуништите му виновни на тожи идиот папа....

Поредната партенка на БПЦ и на сдесницата в България - пропадналата държава на Европа.

всички юрналисти са с купени дипломи,и синове и дащери на бивши сатрудници от дс.аз пшознавам зма такива тапи та чак вдлабнатъи,но това е така простите мачкат умните и ги гонят от даргавата,а за папата го боли оная работа за православната царква и дядо добри.

Първо се научи как се работи с клавиатура, след това се научи да пишеш грамотно и след това се научи че има и главни букви и чак след това поствай мнение.

всички юрналисти са с купени дипломи,и синове и дащери на бивши сатрудници от дс.аз пшознавам зма такива тапи та чак вдлабнатъи,но това е така простите мачкат умните и ги гонят от даргавата,а за папата го боли оная работа за православната царква и дядо добри.

Ами така се получава, когато медиите копират едни от други като папагали. Това в днешно време не са медии не се интересуват от журналистика, разследвания, истинност на данните, а само от гръмки заглавия, манупулации и пари.

нищо чудно че папата не знаел.ако се погледне назад в историята само няколко папи са.били добри .почти всички кои комарджия кои зенкар кои педал кои педофил.имат си и огромна банка.която пере парите на мафията.абе лоши хора.

Папата е католик не знам ,защо се вълнувате това дали е знаел за бай Добри или не ? Още повече, че папата не е Господ а е просто един грешен смъртен човек!

Еее, Дира, голяма излагация! Просто, особено от известно време насам сте тотално зле!!!

откак са на яслата на гроб са така

E, ти пък си на ясла при комуноидните фигури и турчолята... така че има баланс!

OK, прощаваме на папата че не е чувал за Бай Добри. Сега да се вдигне начаса и да дойде да му целуне ръката, защото Бай Добри е по-праведен от някои папи.