Оттам поясниха, че папата няма Фейсбук и никъде не се е изказвал за такъв човек. От Ватикана уточняват, че и те не са чували за него, предаде bTV.

Съобщението, че папа Франциск е обърнал внимание на възрастния българин, който проси и дарява средствата, е с първоизточник новинарския сайт "Коста Рика днес". Информацията бе разпространена от повечето български медии.

Според нея папата е публикувал във Фейсбук историята на този беден човек, който всеки ден вървял километри от дома си до столицата на България и протягал ръка да измоли минувачите за някоя стотинка.

Дядо Добри е наричан от някои Светецът от Байлово. Той е и дарител за реставриране и поддържане на много християнски храмове.  Вижте снимки на дядо Добри >>

Според разпространената измислена информация папата бил трогнат от факта, че този прегърбен от годините човек е дарил парите, които спестил от просията.

Не за първи път латиноамерикански сайтове цитирали несъществуващи информации за главата на римокатолическата църква, разпространени по-късно от други медии, коментираха от Ватикана.