Убийство на горила в зоопарк възмути хиляди американци

Гняв предизвика убийството на горила в зоопарка на американския град Синсинати, предаде БТА. Тя е застреляна, след като 4-годишно дете паднало при нея.

Обратно в новината

Коментари - Убийство на горила в зоопарк възмути хиляди американци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да не е било в опасност детето....вие гледате ли изобщо клипчето как го влачи за крака из клетката.Ако беше вашето дете едвали щяхте да мислите,че нямало опасност.Егати хората

На критикуващите тук им пожелавам да си имат дете, да го отгледат до 4 годишна възраст и тогава да кажат какво струва неговия живот, без да слагаме на кантар техните чувства, емоции, труд, лишения, болки. Бог е създал човека с разум и е явно, че НЕ Е РАЗУМНО предоставена зоологическата градина на посетители, основно деца с родители. А много загрижените за горилата да кажат какво би станало, ако един психично болен скочи при горилата с нож. Така че, безопасността и на животното, и на посетителите не е била осигурена и е противозаконно. А колко отговорни са родителите - никъде няма пропуск за отговорни родители или за не палави деца.

Всички плюещи тук във форума, ако им прокапе покрива/терасата ще съдят строителя/съседа. Ако децата им паднат от нисък парапет също отговаря архитекта или строителя. ИМА си НОРМИ в света, които гарантират безопасността и това си е цяла наука, цяло звено в образованието, цяло изискване за длъжност безопасност на труд, камо ли и клиенти във всяка фирма. Така, че отговорността е изцяло на зоологическата градина, че не е обезопасила клетката на ръст под 1 м. Затова от чувство на вина веднага са предприели застрел на горилата, защото съд и глоби надвишават цената на горилата. Така, че коментарите тук са излишни.

Има норми и закони както и правила, знае се, че малолетни и непълнолетни деца не могат да носят изцяло отговорност за себе си и да се грижат и носят отговорност за деянията си. Забранено е да се оставят деца без надзор дори сами в дома им ( в БГ до 14 години) и родителите подлежат на глоби ако това се докаже. Не ми обяснявай как майките може да чиплят семки и някой друг да им гледа децата....Моля!!!!!!

Вие имате ли деца?? Колкото и да сте съвестен/стна в гледането им, понякога се случва инцидент, те са много бързи и правят бели за секунди, може да сте искали да си завържете обувките и те през това време са при горилата.. за съжаление няма безгрешни хора, това не значи, че не си гледат добре децата!!!!!!

На записа се вижда,че горилата помага на детето да не се удави,а хората я убиват зашото американците обичат да стрелят и да убиват,но какво би станало ако маймуната беше паднала върху детето със своите 180 кила?

Според мен не е било нижно да убиват горилата, защото детето не е било в опасност. Най-вино- вните за мен са родителите на момчето. Те не са се грижили достатъчно за него и това е имало последствия. Не мисля че горилата се е опитвала да навреди на момчето. Това не е трябвало да се слчва. Заради хората които убиват животни не само в зоопарковете ние няма да имаме възможността да ги видим нито в зоопарковете нито в дивата природа.

Мисля, че всеки трезво разсъждаващ човек, би предпочел да спаси ЖИВОТА на невръстното ДЕТЕ. Обратното, поне за мен, е лудост и в противовес на естествената логика, и на най святата ценност - човешкия живот.

Родителите че са за бой за бой са. Управата също, защото явно клетките не са добре обезопасени. Но да ми разправяте, че живота и здравето на една маймуна са по-ценни от човешките, това не мога да го приема.

Много ясно, че щеше да бъде наред. Горилите са застрашен вид. Човеците - не. Ако горилата наистина беше убила малкия келеш, щеше да е обикновен естествен подбор в действие.

не, вижте сега, аз имам конструктивно предложение: тия, дето толкова много я защитамат тая горила и много си я обичат, всичките ги пускаме един по един при нея, за 24 затворени в клетката с нея. без гащи, разбира се. и да видим после от голямата любов какво ще се пръкне, едни малки умни горилчета сигурно.

Аз пък имам реципрочно контрапредложение: тия като тебе, дето викат "какво толкова е станало, това е само маймуна", ги разстрелваме със същото количество патрони, с което са убили и животното заради малкия келеш, и да видим после от кухите им глави какво ще изтече!

дете да не видиш

Гледах груг клип по-дълъг, как го разнася във водата, добре че не го удави и колко бързо бяга с него. Правилно са преценили да убият горилата, жалко за нейният живот, несправедливо е, но са спасили детето.

Тъпи американци. Да ги питаш за какво живеят с този малък акъл. Само бачкане и ипотеки. Като роботи и никакво самостоятелно мислене

"Убийство на горила в зоопарк възмути хиляди американци" Май америкосите се вълнуват повече от съдбата на горилата, отколкото на нигърите, дето ги гърмят под път и над път навред из високодемократичната им кравеферма...

Убийци на горили !Как не ги е срам !Какво е виновно горкото животно , даже не е нападнало детето !Къде са зяпали родителите ?Каква е тази ограда ? За съжаление едни правят грешки - други плащат сметките ... в случая невинното животно !!!

Аз гледах клипа, беше мил с детето, но ако някой беше влязъл, или изстрелял приспивателно, можеше да се разгневи и да убие детето, застрелването също е рисково, защото можеше да не я убият веднага, а само да я ранят и да се рагневи и да го убие. Все пак говорим за живота на дете. Родителите, не знам до колко са виновни, тъй като и аз имам деца на 4 и 6г и виждам как за 1 секунда да се разсееш и те се възполват. Може да си били по небрежни, нищо не казвам, но може да се е слу4ило за няколко секунди. Жалко за животното!

ЗА УБИТИТЕ ОТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙНИ ХОРА,НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, ЩЯХТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ ДАЛЕЧ ПО-ХУМАННИ !!! АЙ СИКТИР !!!

Те не се тръшкат, за да изглеждат хуманни, дървеняко.

"държат да се търси отговорност от родителите на детето, които са го оставили без надзор" Показаха видео по новините- горилата се държа съвсем внимателно и дори закрилнически с палавничето, под дивите вопли на човекоподобните посетители. Сега безотговорните татко и мама да платят доставката на ново животно, както и разноските по старото !

Предлагам Обонго да го замести, ще е най-подходящ, и без това мандата му изтича.

А не може ли животното да си седи в естествената среда, вместо да го затварят за низкото забавление на сганта, дето обича сама себе си да величае като венец на природата?

Жалко за горилата . Известно е че горилите не се хранят с месо, също така съм сигурен че е била в пъти по-умна от пишещите тук във форума, но едни други още по-големи примати са я убили.

Защо не се възмущават за бедните в Африка и гладните деца, където тяхната държава им обира диамантите и природните богатства?!

съгласен -ти не произлизаш от хомо сапиенс( мислещ),а от хомо еректум бе прост мангал. Ходиш на два крака и сереш деца по 100 и сега трябва да ни обясняваш ,че те са мнооого скъпи за Цивилизацията. Ако Обама беше паднал в клетката женските горили щяха да го изнасилят веднага.

Я да видим колко от вас дет ви са по мили животните -са вегетарианци/под вегетарианци разбирам -ни риба,ни яйца-ми как тва са децата на кокошките/ни мляко -ами как това е храната за децата им.............пфффффффффф МАЙ НЯМА ТАКИВА...САМО ЛИЦЕМЕРИЕ....ДВОЕН АРШИН...

Ти сериозно ли успя да измъдриш сравнение между опитомени или специално създадени за тая цел животински видове, отглеждани за месото им, с видове, чийто естествен хабитат е на свобода, и с това се аргументираш, че всеки, който яде месо, няма право да се ядосва при безсмисленото изтребване на вторите?

Обидите са присъщи за слабите психически хора.Изказа Ви показва колко ВИ е сивото вещество

нима отнемането на живот за да имаш да папаш е друга тема .И нима Безмислен ти се струва един детски живот-хахахахахахаххаххаххахахахаха ай сиктир бе:)))

Така е днес по света. Живота на кучета, котки и маймуни стана по-скъп от човешкия. Или както казваше един мой стар френд, колкото повече опознавам хората толкова повече обичам животните. Нека да питам тези хиляди американци, дали се възмущават за безчинствата направила тяхната държава по света?

Боже колко плюещи има и съм убедена,че нещо им хлопа.Всеки родител знае че макар и на 100 процента да си до детето си -става нещо-непредвидено,И тогава си казваш Господ го пази!Имам познати които са "уж"много грижовни към животните-па се пръскат да ги ядатЛицемери..Едва ли ако е имало друга възможност американците биха я пропуснали/спрямо животните-гледали сме как се отнасят към тя!

Благодарение на моите усилия,хората в тази държава са много чувствителни и правдиви към животните! Виж,при сватбите и болниците-друга работа......Там,не се обаждат много-много...

Горилата е застрашен вид заради кого? Второ е вкарана в затвор с доживотна присъда и е застреляна заради безхаберието на кого? Човека е тумора на Планетата и трябва честно да си го признаеме.

да бе, дай сега да жертваме детето заради някаква си маймуна!!! алооо, вие нормални ли сте бе? ами ако беше вашето дете, дали нямаше да я гръмнете, а???!!! ами ако вие сте отговорникът в зоопарка, и гледате как горила носи чуждо дете, и се сещате че ако тя му направи нещо, вие отивате в затвроа доживот (или на електрическия стол), дале няма да стреляте, а??? айде си размърдайте малко двете и половина мозъчни клетки, преди да плещите глупости тука

така е, ако питаш тия от дружествата за зита на животните, най-важното е маймуната да е щастлива, да япазим от стрес, разбираш ли. ако й се иска да яде дете, ми ще й дадем дете, разбира се! редовно ще й даваме по едно, всяка седмица

Защо всички решихте, че въпросът е "детето или горилата"?

дкми

Американски ценности.... изкарват някаква си маймуна по-важна от детето.... нормално, като ги знаем какъв президент имат.

Трябвало е майката да гръмнат, а не невинното животно. Такива пачи, като тази "майка" много ме дразнят - извела децата, и ги оставя без надзор.

А мен много ме дразнят такива като теб, ако майката е с 4 деца, няма как да е до тях нон стоп, то по твоята логика трябва да седят с кайшка децата, за да няма инциденти. Дедето може да е до теб и да пострада. Аман от разбирачи, ти деца имаш ли, ако имаш нищо не си научил за отглеждането им.! Жалко за горилата, обичам животните, но ако беше убила детето нямаше така да говорят!

Колумбиана

Когато правиш деца, мислиш! Как ще ги отгледаш, ще имаш ли възможност да се грижиш за тях. Твоето оправдание е присъщо за някой ромски катун

Ти извела детето на многолюдно чуждо място и не можеш да бъдеш до него нон стоп? Ами ако има измежду тълпата педофил? Ами ако мине кола , а детето ти на пътя. Само да те питам да не си от една малцинствена грепа, дето имат такива навици да изоставят децата?

Така ми харесва,така! Объркани хора който търсят вина в горилата,родителите,директора на зоопарка,полицията.... Всявай смут и печели пари! Никое от "говедата",не се сеща,че ако нямаше зоопаркове със затворени животни,нямаше да има повод за караницата сега...:):)))) Ама,това е висша форма на управление! Хем им прибираш парите от билетите за вход,хем се карат помежду си когато има нещастен случай! За такъв свят се боря...Затова правя инвестиции!!

В днешно време зоопарковете не са само място, където посетителите да се дивят на екзотични и невиждани животни, а имат и цел да опазват и развъждат застрашените видове. А реакциите след този инцидент изобщо не поставят въпроса "детето или маймуната".

В днешно време,зоопарковете имат за цел да свиквате с нещастните погледи на затворените животни,защото съм ви подготвил същата съдба!

Аз пък се радвам, че детето е спасено. Тъжно е за животното, но все пак един човешки живот е по-ценен от едно животно... Не забравяйте, че невегатарианците всеки ден причиняват смъртта на много повече животни! Също е вярно, че родителите трябва да се грижат за децата си, но само който не е гледал деца не знае колко бързо и неочаквано може да се случи инцидент с едно 4-годишно дете ...

дали си гледал клипа в Интернет, та се изказваш. Горилата беше внимателна и явно се опитваше да помогне. По време на записа не го застраши нито един път. Но явно е имало крясъци от хомо сапиенсите, които в даден момент са я подплашили. Неадекватни крясъци и неадекватна реакция на администрацията! Добре, че детето се е отървало в цялата тази суматоха читаво, и жалко за горилата, която няма никаква вина за действията на хомосапиенса! А родителницата е за затвор, и заради детето и заради горилата.

Първо, дума родителница в българския език няма и второ, признак на простотия е да ми пишете на 'ти', но въпреки това мога да потвърдя, че съм видяла клипа. И дори четох обяснението на директора на зоопарка. Животното е било подплашено и не е можело да се гарантира, че детето е в безопасност. Проеценили са, че с упойващ медикамент ефектът няма да е достатъчно бърз, трябвало е да спасят ДЕТЕ!

Много от вас не разбраха, че тук не става въпрос за вегетарианци и невегетарианци... Народа е малоумен! Раждат чаветата и си мислят, че от там нататък задълженията им като родители са приключили! Ако въпросната майка си гледаше детето, сега всичко щеше да е наред...Редовно ставам свидетел как всякакви тъпи фитки си пускат децата да търчат сами пресичайки или пък си зарязват бебешките колички по улиците за да се намъкнат в някой Мол за парцалки...

Макар пронципно да не искам да влизам в дискусии с тъпанари, ще ви отговоря: аргумента с невегетарианците беше за да докажа, че който яде месо причинява ежедневно смърт на много повече от 1 животно. Ако вашата майка е фитка, това трябва да го обсъдите с психолога си. Случаят е инцидент, който може да се случи и на най-съвестния и внимателен родител, което ако някога имате дете (което не е препоръчително докато все още нямате интелекта за това, надявам се вашият да се развие поне малко в бъдеще) вероятно ще разберте сам/-а.

Ти виждаш само фитки, защото бащите хикакви ги няма. Остави ли са отглеждането на отрочетата само на майките

Родителите са за затвора!

Интересно, тези възмутени хора и техните семейства, колко ли животни изяждат на месец- като ядене, колбаси и тн. И сигурно се възмущават че месото не е прясно. Защо не ядат само упрели от собствената си смърт животни или ни станат вегитарянци.

....."вегетарианци"

В коментара към материала от 09:40 ч. на 30.05. 2016 г. има призиви към убийства на хора, част от които са известни в обществото. Модераторите изглежда се боят да изтрият този коментар. Изглежда те не си дават сметка, че бездействието им е не по-малко срамно, отколкото изтребването на хора заради цвета на кожата им или за техни убеждения.

Хайде стига. Горилите, кучетата, котките и т.н. за някои имат предимство пред хората, пред децата. Я те или тяхните деца да попаднат в тази ситуация и да видим как ще говорят. Този който предпочита животните пред хората да отиде да живее в джунглата, а не при хората.

Животните са повече хора, а хората - животни. Всеки да си го тълкува, както поиска.

от цялото ти изказване има само едно почти добро нещо, макар да си го казал наобратно - мястото на животните е в джунглата! Никой няма право да ги обрича на неестествен начин на живот. Още повече пък заради съмнителното "удоволствие" да ги гледа през решетките. а иначе си доста ограничен явно, дори и като човек!

За да докажеш ,че си хомосапиенс - трябва внимателно да следиш за детето си, ако си го извел . Дотук горилите показват повече грижи към свои рожби отколкото тази майка. Та въпроса е - кой е нагоре в еволюция?

Хора, запомнете! Първо е човека а после всеки останал животински вид. Когато се научим да уважаваме и пазим собствения си вид тогава вече можем да помислим за другите. За сега човешкият живот и здраве е над всичко останало. От тук се тръгва.

О, ние си се пазим, с цената на всеки друг живот. Не виждате ли че убиваме и планетата си в стремежа да се опазим и да ни е удобничко. Толкова сме глупави, че дори не си даваме сметка, че без животните и растенията на планетата ни, ние ще умрем. Не може да разсъждавате толкова едностранчиво. Ние сме върха на всичко, ами да, по принцип там ни е мястото, но достойни ли сме за това място. Съдейки по Вашите приказки - не сме достойни.

Хъм, запомни! Когато човекът се научи да гледа по-надалеч от собствения си задник, тогава е човек. Ама не се притеснявай. То поради тая твоя първосигнала дървена философия все повече биологични видове изчезват, така че биосферата накрая ще се погрижи за любимият ти самообявил се за стоящ над всички вид. Дотам се стига.

Очевидно горилата е трябвало да бъде застреляна. Но и родителите на детето трябва да бъдат съдени. За неумишлен (или умишлен) опит за убийство на собственното им дете. Дали може да се приложи варианта в скобите ще решат адвокатите на зоопарка след по-обстойно запознаване със случая.

someone

тъжно, но правилно. психиката на западняците е различна от българската - там обичат животните много повече, затова се възмущават. у нас много малко хора са загрижени за животните.

Ми.., да застрелят и родителите на детето. Така ще изравнят сметката.

Брей, че дълбоко вкоренен анимализъм... НЯМА по-ценно от човешкия живот... Дори да е последната горила на земята - животът на детето е най-важното нещо в случая...

Дори и ако е афрогорилче ли детето?

ЩО рече:))

Нали? За да поощрим майки -идиотки давайте да избием всички мечки , змии, паяци, лъвове, гепарди, пантери. Не знам кой те каза че твоя, например, живот е по ценен от една горила. Горили защитават до последно свои рожби, за разлика от циганки, американки и прочие.

Тя самата си го казва, очевидно. За нарцистичните примитиви, с които явно е пълно под тази гадна новина, е невъзможно за осъзнаване нечий друг живот да бъде поставян на равна нога с техния.

По какъв критерий определяш кой живот е по-ценен?!

По най- разпространения. Общо взето всеки нормален човек и и всяко нормално животно първо се грижи за себеподобните си. Друг е въпросът, че грижата за един не трябва да пречи на други. Но когато е саааамо ИЛИ ИЛИ изборът е ясен.

someone

разликата в манталитета на американеца и балканеца е от земята до небето. това са напълно различни култури.

Според вас детето било ли е в опасност защото аз мисля че не

Според вас детето било ли е в опасност защото аз мисля че не

А когато побеснелия бабуин Сидеров избяга от врабча и влезе сред хората в натфиз,защо не го опаткахте в кратуната на място с бренеке за диви прасета,а го оставихте да тормози София с глутницата си Путака???

ако беше в Русия, Путя гол щеше да скочи при горилата и да си поговорят по мъжки

Сега да отнемат родителските права на човешките родители, за да им се изясни що е това отговорност и до къде води липсата й.Получи се нещо като метафоричен разказ за американската политика - накрая се стреля по невинната, осъдена на затвор горила, която заплашва американските граждани и всички много съжаляват.

Много родители изобщо не хаят какво правят децата им. На крещящи деца не се казва, че не се прави така и не се правят опити да се успокоят. По-късно самите тодители обиждат и така учат децата си на пошлост. Но уви преди да се дтане родител не се прави тест.

Горилата му помагаше, вижда се ясно на клипа. Глупаци. Надявам се тъпата майка да отнесе солена глоба.

Толкова много малки момченца, а толкова малко горили...

Като гледам как "хората" се отнасят със "собствената" си планета, която ги храни и защитава, започвам да се съмнявам, че мястото ни е тук. Признайте си: планетата щеше да е в много по-добро здраве и биологично разнообразие ако хората ги нямаше.

Брутални глупости!!! Аман от АНТИЧОВЕШКИ умствено-изостанали извращенски пропаганди!!! Ако Хората ги нямаше, Земята НЯМА НИКАКЪВ смисъл!!! И не само Земята, а цялата Вселена. Факт.

Планетата е била тук много преди "хората" и ще си остане тук много след тях, чак до следващия доминиращ биологичен вид, след милиони години. За благото на планетата, обаче се надявам следващия вид да е по-мъдър от днешния. Винаги ще има смъсъл от Земята докато има организми които да я населват и да създават нов живот. Да, може да има живот и без теб! А планетата разполага с благоприятни условия за живот, без значение колко усърдно се опитваме да ги унищожим. То и ние сме един вид организми в сравнение с мащабите на галактиката. Само дето, за разлика от останалите видове тук, ние страдаме от комплекс за величие, който ни е довел само войни и конфликти. Не знам от къде си останал с впечатление, че "хората" са единствения вид, който някога ще обитава този дом и всичко ще се свърши с него - явно си по-древен и от динозаврите. Ще завърша с дефиниция за термина "паразит": "Организъм, който се храни за сметка на друг организъм, като му вреди."

Хората са най-мръсните и безотговорни същества. Само малка част от цялото население има съзнанието, морала и културата, за да има правото и привилегията да живее на тази красива планета.

Не съди другите като като вадиш мнение единствено от собственото си Аз!

Голяма работа. Щом се е наложило. Ако беше обратното, горилата щеше да си защити детето без да му мисли и никоя горила нямаше да го упрекне. Кой е по интелигентен? Човек който обича животните повоче от хората, няма място в човешкото общество.

Естествено, че горилата щеше да го защити с цената на всичко. Това са направили и хората. Каква тогава е разликата между горилата и тези, които постъпват, като нея - никаква. Тогава защо си мислите, че сте повече от нея?

Целият идиотизъм на тази сбирщина от малцинства е синтезиран в тази случка.

За голямо съжаление на горилата и на мислещите индивиди на тази планета това е било единственото решение в дадените обстоятелства. На родителите да се потърси отговорност, ако е имало небрежност. А тези които твърдят, че е имало и друго решение на проблема са пълни лицемери.

За едно си прав родителите са безотговорни но е имало и друг начин да упазят детето и всъщност не аз съм лицемер а ти

Американска му работа, дайте първо да гръмнем, поле ще мислим! Какво е пречело да упоят горилата!? От гледането на многото драматични филми, хората като видят някаква различна ситуация и веднага си представят апокалипсис. Тази горила я е убил страхът на хората. Все пак маймуните са човекоподобни. Но нали Кинг Конг мяташе хора насам-натам....

не би подействувало достатъчно бързо-обяснението е в статиятя

В статията има и други обяснения. Ако хората не са се развикали, което горилата е възприело като агресия спрямо нея, тя щеше да е спокойна и нямаше да се налага да се действа прибързано.

Защо трябвало да застрелят по горилата като е защитен вид??? Ми да бяха стреляли по детето, а? Те американците са вповече и без това. Даже може горилата да е била по-умна от повечето...

А с водка пробвахте ли?