17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Lk

Тоя съсед как е влязъл? Четох, че майката и бащата работели в хранителен магазин, и след като сутринта не се явили на работа собственикът на магазина изпратил техен близък да види къде са . Та този близък отишъл в къщата, влязъл ! , видял ги , че спят и си излязъл. По - късно друг ! съсед ли/близък ли/ не си спомням точно и той отишъл и той влязъл и вече ги видял , с признаци на отравяне / не описвам какво пишеше, не е приятно/ . Странна ,работа. те или не си заключват къщата или хората имат ключове от дома им.

Ами, мили хора, провинциалният живот си има особености. Ние с жената си лягаме да спим около 1 часа през нощта. Последното дърво в печката се слага около 9 - 9:30, за да може да изгори преди да заспим. Хитрите селяни надлъгват науката като слагат "бъдник" (възможно най-голяма цепеница) в печката преди лягане и затварят печката (да не гълта въздух) така че бъдникът да тлее до сутринта - хем през нощта топличко, хем сутринта само слагаш две-три разпалки и печката е запалена. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров, щото печката започва да дими яко и като си заспал и не усещаш, си дотам - лека и приятна смърт, но пък преждевременна. Няма пълно щастие.

Lk

В русенско инфо пишеше , че е било локално парно.

" По-малкото дете на 9 г. издъхва на място, а останалите са откарани в болница. Починало е осемгодишно момиче. " Да продължаваме ли нататък? Седемгодишното дете се е намирало в стаята заедно с другите членове на семейството. Сестричката на шест годишното починало дете, както и майка му са в кома. Най-вероятно пет годишното дете и останалите в къщата са станали жертва на обгазяване с СО. Четиригодишното дете не е имало никакъв шанс. На място са изпратени пожарна и полиция, за да определят, дали тригодишното дете и останалите наистина са станали жертва на обгазяване, тъй като съседи разказват, че двегодишното дете и останалите са се отоплявали с печка на твърдо гориво. Повече подробности за смъртта на едногодишното ще има след оглед от криминалисти. За сега основната версия за смъртта на новороденото е обгазяването ... ... и така, може и до -100 да го докараме! Жалко за загиналото дете и за пострадалите. Дано поне те се оправят. До това води немотията. Тъжно е, но за съжаление е част от ежедневието ни!

Добре поне, че не са им отнели децата като в Норвегия. Ние тук знаем как да се грижим, не сме като еврогеювете.

... много си оригинален, приятелю. Но знаеш ли, че Андреш Брайвик е възпитаник на Барневернет? В какво се превръщат деца без родители? Нито това дете, нито онова момченце, което си замина заради отрова за гризачи заслужават такава съдба. Но Хората по нашите земи ги възпитават на обич. Да - това е закона на джунглата, но по-добре ли е да свършат като Брайвик? Или дрогирани по улиците?

Че нали това казвам! По-добре тук у дома, в доказано добрите условия, които българите отговорно осигуряват на децата си, вместо да им ги взимат еврогеювете. В ганюстана е най-убаво, мани я тая Норвегия, където може да израстнат като брайвици или да се търкалят "дрогирани по улиците"! Далеч по-добре е да си умреш като малък, защото "ние спимЕ на печка", или да те пребият цигани, или да те прегазят на пешеходна пътека. Ние тука с обич си гледаме децата, затова постоянно има пребити деца! Боят изгражда, както всеки българин ще ти каже, все пак!

Ако бяха със стара дограма(не тая новата на снимката ) щяха да са живи и здрави. Тези печки си искат вентилирано помещение!

Говориш глупости...дори дограмата да е стара няма ли вентилация CO не прощава...а цялата работа струва 50лв...уред който детеква въглероден окис и започва така да пиши така че и мъртвец ще събуди...има ги в интернет ...работи десет години без подмяна

Георги Брандийски - неграмотник

Как всички наведнъж, ако е през нощта едва ли спят в една стая, димът от печките е задушлив все някой от тях е трябвало да го усети и да се закашля....това е повече от странно, трябва да се разбере какво се случва, да не е обгазена къщата им отвън през нощта

които са бедни до ниво, че спят в една стая, за да отопляват само една стая. Тъжно, но факт.

Токът е спрял заради снежната буря и затова са се събрали в една стая. Наистина, както пише по-горе, печките на пропан-бутан искат добре вентилирано помещение. Вероятно са били с нова дограма.

Не съм много сигурен дали наистина пропан-бутана е от най-твърдите горива. Може би при -182 C, но при тази температура твърдоста на пропан-бутана ще ти бъде последна грижа.

Въглеродният диоксид сам по себе си няма мирис. Заспал човек просто няма как да го усети. В моята къща има детектори за CO на всеки етаж. Поинтересувайте се от хипокаустовото отопление в древния Рим. Тогава не са знаели защо някои хора не са се събуждали.

CO е въглероден ОКСИД или ОКИС. CO2 e ДВУОКИС, това е нещо което постоянно го издишваш, защото като се натрупа в организма, сработва рефлекса за издишване и поемане въздух. Като не знаеш какво пишеш, защо изобщо пишеш?

Прав си - имах предвид оксид, CO - както съм написал в следващите изречения. Оксидът е отровен, а диоксидът не е.

и оксид и окис е правилно означават едно и също...разбирачи

Лекарите са виновни, нали!

Само неграмотните, с купените дипломи.

Е за тва немам вяра на твърдото гориво. Аз от 10 години се отоплявам само на гуми и едно, че няма никакви проблеми, едно и че е супер танкана.

Добре че има такива статии, изпъстрени със синтактични, семантични и фактологични грешки, които да ни поразсмеят след напрегнатия работен ден.

Уроде, как се рофихте такива изроди шибани бе, невиждани изроди....вие сте за разстрел

Тия хора не са ли чули за саниране, топлоизолация, климатик или подово отопление. Като гледам коптора в който живеят, КПДто на отопление едва ли стига 10%. Явно по селата мислят само за ракията, а не как да осигорят на децата уютна и здравословна жизнена среда.

Наистина ли си толкова прост? Що по селата не са санирали, да си сложели климатици, бла, бла... слез на земята бе диване. В селата из България не е като в панелката ти в София. Хората там не взимат 2-3 хиляди лева заплата и не им отпускат бързи кредити, за да идат на море в Гърция. Живота е много по беден.

Баба ми не е била ватманка, понеже не е и доближавала "Софето", другарю ЕнтелЕгент...

ватманите по последни данни живеят в Лондон и си пазаруват благороднически титли на кило. Хич не им е зле!

нямало е ток. Какви климатици те гонят?

Не им върви на хората от Сливо поле напоследък. Миналата седмица погребаха двама ученици, сега и това дете... Кмета трябва да направи курбан. Дори и да не помогне, няма да навреди.

вкъщи е починало 8 годишно момиче на девет години

Натравяне с въглероден окис от тлеещи въглища, а и силният вятър връща дима обратно.

печките на твърдо гориво, предизвикват преки и косвени жертви, на нарушителите яки глоби, а защо не и затвор, опушиха страната проклетите селяндури

Боклук прост

E, каква е тази нелепа грешка от текста?!? Посочвам пример: По-малкото дете на 9г. издъхва на място, а останалите са откарани в болница. Починало е осемгодишно момиче.!!!!

Не ми е ясно как става това - майка ми на село се отоплява с печка на дърва с комин вече 82 години без проблем като печката гори цяла нощ !

върни се в гетото, какво чакаш

А не хората, които живеят скромно...фашисти мръсни

9 или 8 годишно , бе дир? в 2 поредни изречения си противоречите...много сте прости, неграмотни и небрежни към това, което правите бе!

Случаите ще зачестят, когато псевдофилтрите за които се пилеят пари, започнат да се запушват.

Това е лицето на мизерията! Истинските ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

това е лицето на мързела, липсата на адекватно образование и глупоста

Не знаех, че съмнението е толкова смъртоносно...

Сиромашия...

Пуста беднотия...

Само беднотия не стига. Трябва си и простотия. Ако си наясно какво се случва с тлееща печка, ще се погрижиш да е угаснала преди да заспиш. И преди да си легнеш ще отвориш широко прозореца за 5 минути да се проветри стаята. Няма да умреш от студ. Така правим ние градските селяни.

Най вероятно става въпрос за типа корнелисти, от подраздел радевисти. При всички случаи комундари

срам нямаш, ама от Бога страх нямаш ли?

Сега ще спестят някой лев. Няма да го отглеждат повече.

християнско, но ми се ще множество гадни неща да ти се случат почти едновременно, а след това и последователно още по-гадни. Искам също да мине година и да ти потръгне в живота - пари да направиш, да се издигнеш в обществото, а после изведнъж да изгубиш всичко.

Отравяне с въглероден ОКИС се получва при тлеене на изкуствени материали-най често от изпусната цигара върху възглавница,дюшек,одеяло, килим...Кожата на пострадалите е интезивно червена от образувалия се в кръвта им метхемоглобин! По-вероятно се касае за отрявяне с въглероден ДВУОКИС образуване про горене на дърва или въглища, но за да се получи проникване в помещението е нужно обратно въздушното течение да го изтласка през вратичката на печката навътре в стаята.Получава се рядко и то при силни виелици.

Нито едно от двете. По-скоро въглероден оксид.

Въглеродният двуокис не е толкова силна отрова. Той е по-скоро инертен газ. Вългеродният окис е силна отрова. Не е ясно, защо твърдиш, че е двуокис. Този по-долу, Ойлерът, е доста неграмотен с нековия оксид. Антибългарска е тази замяна на българска дума с чуждица.

Ако си трол е ОК, но ако си лекар, изхвърли си дипломата и никога повече не казвай пред никого, че имаш медицинско образование. Никакво обазование нямаш. Сигурно само основно. За останалите и жертвите на лекарската некомпетентност: С въглероден ДВУОКИС, дори трудно можеш да се задушиш и в никакъв случай не можеш да се отровиш!!!

25 положителни вота на такова мнение. Заслижаваме си съдбата. Дано тези които са ти сложили положителния вот, да не са и те "лекари".

Дрън-дрън, та пляс. Сигурно едно време като са се отоплявали с мангали с въглища са добавяли за аромат изкуствени материали или цигари, та са умирали в съня си. А когато печката гори нормално (с достатъчно приток на въздух) другарят вълерод не се връща нито като едно, нито като дву окис.

Незаконна сеч и цигани. Въглероден окис се получава от непълното изгаряне на сурови дървета в печка "Циганска любов". Окиса е по-лек от кислорода и запълва пространството на помещението.

Съжалявам за детенцето. Дано почива в мир. Съболезнования на близките. Дано сестричето и родителите се възстановят.