Погребаха детето бежанец, чиято снимка разтърси света

В кюрдския град Кобане в Сирия беше погребан 3-годишният Айлян, чиято снимка, изхвърлен на турския бряг, разтърси света и изостри бежанската криза.

Обратно в новината

Коментари - Погребаха детето бежанец, чиято снимка разтърси света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Детето няма вина, както и западният свят. Бащата на детето прекрасно е знал какви рискове поема, затова отговорността лежи изцяло върху него. А и интересна работа, защо тия всичките бежанци не отиват в богатите ислямски държави като ОАЕ, а се устремили в християнските?

Разтърсването на света не зависи от конкретна трагична снимка, а от това колко ще ни я натрапват световните медии и кой дирижира тия медии. Имаше една друга трагична снимка на едно украинско момче Ваня, на когото снаряд откъсна двата крака, дясната ръка и го ослепи. Тая снимка не разтърси продажните медии и те не я показаха на света. Не защото не е разтърсваща, а защото снарядът беше изстрелян по заповед на президента Порошенко - гадняр, но приятел на западните медии и техните диригенти.

Кой свят е разтърсен? Няма нормален човек, който да понесе с безразличие тази гледка, но вместо да съчувства на "бащата", същият този свят да го пита защо лъжеше, че е подал документи за емиграция(както се оказа), защо е повел невръсните си деца... нанякъде и много други Защо! И Защо тези, които предизвикаха този хаус не прибират мигриращите, а отново ни учат на морал?

Трудно е да и да се преживее и да се приеме тази трагедия.....Добре, че страните от Западна Европа като Австрия, Германия и Великобритания са взели решение да приемат още бежанци....На мен ми направи голямо впечатление изказването на Дейвид Камерън, който заяви, че страната му ще действа с разум и сърце,като приемат бежанци от лагери в държави около Сирия,където се намират по-голямата част от бягащите от войната. С това изказване по -най дипломатичния начин се казва на света, че Великобритания може да прави разлика между отчаяните бежанци,които не избират къде да отидат,бягайки от ужаса на войната и тези които са тръгнали като авантюристи...Може би това е превъзходството и класата на Западна Европа,което липсва у нас-Да се действа с разум и сърце....И все пак Бог и Аллах да простят Айлян и всички бежанци загинали в стремежа си за по-добър живот...!

А помните ли децата в Беслан?

А помните ли децата в Беслан?

"България уби дете" и шофьорите копърки заградиха заплашително НС и дори искаха да свалят правителството заради една ЛУДА майка, която убила собственото си дете - това се случва. Сега "Европа уби дете", абе как Европа го е убила. Верно, трябваше Европа да ги качи на кораб, а може и да платеше билетите.Ама тя богата - елате тук всички бедни - ние нямаме бедни. Не съм за циганите - но и те рискуват от глад живота си - колко деца изгоряха като увиснаха по стълбовете да крадат жици. Не от охолство. Като ги гледам - тези охранени, облечени, а нашите циганя?

или Аллах, както и да се нарича го е прибрал това ангелче.Може и да ме изтрият и да ме ругаят, но не Европа уби това дете, а БАЩА му. Не изглеждаше толкова ненормален, но детето нямаше спасителен пояс. Абе ненормалник, как в гумена малка лодка си тръгнал - та това е сигурна смърт. В морето е по-сигурно да умрете, отнколкото от там откъдето бягаш. Както виждаме спокойно си погреба семейдствата. Аз бих при смърта на любимото ми семейство и сам се удавил, а не да плувам километри.Верно, казваш - аз съм виновен, но да беше мислил по-рано.

Би било добре ако Американците вместо да критикуват Европа не вземат лъвския дял от тази трагедия. Нали са много отговорни и с уникална ценностна състема ... хайде да поемат малко от товара с няколко милиона мигранта.

Има един факт който лично мен ме смущава: Бащата е плувал часове и едвам е доплувал обратно до брега крайно изтощен. Тогава как детенцето, вече мъртво и без да може да плува се оказва на брега ?

Определено има конспирация тука некаква...Иначе нямаше да се случи.

Стига сте ни маниполирали! Пускаите снимки на децата убивани от Киевската хунта! А това че сме го били върнали е за добро защото иначе щеше да е тук! Тия няма защо да идват насам в анадола война няма такаче удавилите се сами са си виновни!

И на децата убити от Путин в Дагестан и Чечня и в Грузия!

Бате, лапни си баничката и смучи боза с нея. Не са за твоята глава Беслан Грузия и т.н

Има един факт който лично мен ме смущава като чета статията. Бащата е плувал часове и едвам е стигнал брега. Как тогава детенцето се е оказало на брега вече мъртво и без да може да плува от такова растояние?

Целенасочено превръщане на смъртта на едно дете в световна трагедия, а смъртта на хиляди други, причинена от американо-ционистката сган, е просто статистика! И за цялата тази ситуация с "бежанците" са виновни именно споменатите международни терористи!

Този господин защо стреляше по кюрдите преди няколко дни, иракските, вместо по Ислямска държава, която е прогонила бежанците от домовете им?

Наскоро Амнести Интернешънъл отбеляза, че шестте страни от залива Катар, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Кувейт, Оман и Бахрейн, са дали убежище на... нула сирийски бежанци.

Те си имат достатъчно араби там, за кво са им повече? Виж в Европа няма достатъчно и затова пращат!

Чета мненията на самодоволни и изкуфели българи, които явно са забравили, че техните предци са били бежанци неколкократно последните 100 -120 години. Не знам защо си мислите, че това на вас не може да се случи? За справка - сирийците не са фанатични мюсулмани, а и голяма част от тях са християни, при това най-древните. Сирия е светска държава преди нападението от ИДИЛ и е с много по-стара култура от нашата.

В Природата има йерархия и ред. В организмите на по-висшите същества в класификацията на биологичните видове има имунна система. Смисълът й е да пази тялото от унищожение. От чужди гени. Когато животът е застрашен, тази система атакува дори и собствени клетки. Хубаво съдиш кой какъв е,но законите на Природата няма да обърнеш. Родител може доброволно да пожертва живота си за детето си, но всички вкупом доброволно да се оставим да измрем заради хора, живеещи на хиляди километри от нас - това е против тези закони и каквито и морални етикети да лепиш, по същество тезата ти се нарича просто идиотизъм.

Ти май имаш сериозни психически проблеми или ти плащат, за да пишеш глупости. Смятам след малко да направя дарение на Съвет на жените бежанки в България, а на теб - сполай ти.

"Не знам защо си мислите, че това на вас не може да се случи?". разбира се, че не само може да се случи, но и се случва вече с активната помощ на нпо-та (и такива, спонсорирани не само с еврейски пари), които направо подмениха държавните управления без дори да се допитат до народите си дали искат тази педофилска "демокрация". това говорят фактите! другото е от новородения гьобелс и неговите сми.

Гнусна пропаганда е това.Едно (поредно) дете се удави, докато родителите му го влачеха през води и гори към обетованата земя Германия. И сега този случай трябва да вмени на Европа вина, че тя носи отговорност за това.Аз не се чуствам виновен и длъжен към тези пришалци.

Не мога да спра да се изумявам от човешката глупост и податливостта към манипулации. Ще кажа три неща само: 1. Интересно ми е колко от потресената световна общественост смята например, че абортът е нещо нормално? 2. Пряк виновник за тази смърт е бащата на детето и трябва да бъде съден. За косвените виновници всички сме наясно, но те командват парада в момента, а историята се пише от силните на деня. 3. Преди няколко дни попаднах на една много хубава снимка: снимани двама окаяни индианци с безнадеждни погледи, вперени в нищото...и отдолу текст: те също имаха проблеми с бежанци и мигранти. Сега живеят в резерват! Поздрави на всички мислещи!

Индианците НЕ СА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА АМЕРИКА, ДОКАЗАНО С ДНК ИЗСЛЕДВАНЕ НА СКЕЛЕТИТЕ НА МАСАТА НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЯЛО ТАМ ПРЕДИ ИНДИАНЦИТЕ. ДНК- то е съвсем различно. Публикувани и в NATIONAL GEOGRAPHIC. А премиерът на Турция тогава, Ердогсн ,когато това се изясни каза, че азиатците са отишли там с кораби.....

Нашънъл географик никак не е критерий за научна истина. Нито популярният канал "Дискавъри" и други подобни. Те са рупори за популяризиране на хунанизма в обществото, който е луциферианска идеология.

Пълно морално и духовно разложение на функционерите на ост християнска Европа. И как иначе след като моралният релативизъм благодарение на комунистическата еволюционна митология е станал техен висш стандарт. Това е смрад и леш. Трезвият разум не може да проумее и приеме този отвратителен цинизъм и дебелокожие. Това не са нормални хора. Сега ли се сетиха да оплакват едно дете? И всички световни медии подхващат темата организирано в хор? Повече от неестесвено. Колко децица нямат възможност да живеят нормален живот и постоянно гладуват в африка заради суетата и гордостта на някой хора? Колко загинаха в Украйна и други места на въоръженби конфликти по света? Сега отново ще се хвърля вината на други заради неадекватното поведение на родителите на детето. Типично по комунистически. Карай хората да се чустват без вина виновни за да се по податливи на отсъпки в името на твоят интерес. Мизерията в света е създават хора които не обичат божият порядък и скат да го разрушат по идея на технитя духовен водач луцифер в иметго на гордостат и суетата. Не е ли безумно?

Уви! Както бе казал някой - бедата на човечеството не е в това, че не могат да се нахранят бедните, а в това, че не могат да се заситят най-богатите...

Този сценарий и снимките с детенцето бяха реализирани с активното съдействие на лицата Плевнелиев, Митов, Ненчев... Бих се обърнал към тях с думите: опомнете се, засрамете се, покайте се!!! Но не вярвам да го направят. Защото докато снимките с това детенце обиколиха и трогнаха света, онези от горния списък ни правеха нас и нашите деца мишени за нечии ракети, откривайки нови щабове за война в центъра на столицата ни. А ние????? Ние докога ще търпим?????

детето не е бежанец. за съд (и не само!) са родителите му и тези, които предизвикаха това!

Ердоган насъсква мюсюлманите срещу Запада.

в този разтърсения свят броим ли и истинските убийци на детето-сащ??? за едни платени протестъри питам...

Птичият ти мозък не кълве нищо друго освен опорни точки.

svetoslav11111@abv.bg

тъй ли бе,грантаджия?

Птичият ти мозък кълве само опорни точки.

Защо не бягат в Русия,Китай или Индия. Правят заход към Европа ? И в тези две държави има територия бол и работа колкото за целия китайски народ , че и още.

Ти пък що си мислиш , че в Братска Русия БОБ хвърлят за тия миризливи мокамби ??? В Русия негърски гета НЕМА ! И НЕМА да има ! Анадънмо ??? Освен това Руската граница се пази от "несокрушимая и легендарная родная армия " ! А това определено ИМА значение ! И целият свят го знае ...

Защото знаят, че ракетите, калашниците, танковете Армата и Миговете на стават за ядене.

на малоумния баща дето ги прати на сигурна смърт в надуваема лодка, с която се опита да премине Средиземно Море. При това дори не го арестуваха за действията му. Отплували от Турция, по-точно от частта контролирана от Турция в Сирия, удавили се в турски води, искали убежище в Канада, Канада решила че не са бежанци и не ги заплашва нищо, и била виновна Европа според Ердоган -- бивш осъден за ислямски екстремизъм. По-лошото е че има кой да му приглася. То докато главнокомандващия се казва Хюсеин, Барак Хюсеи, тази история няма да се оправи.

Искам и за да съм бежанец в Germoney!

ЦЕЛИЯТ ЗАПАДЕН СВЯТ Е ВИНОВЕН ЗА СМЪРТА НА АЙЛЯН. Тоя Ердоган с тези думи каза всичко. Браво. А ние към западният свят ли се числим? Или само им мием чиниите и правим и други услуги.

Ти в Ню Йорк чинии ли ми?

Не. Други услуги.

Погребаха и децата, които бяха убити и в Донбас.

От руските терористи!

Я да видим сега - кой използва деца-бомби? Кой прави деца на конвейр и после търчи с тях при лошите европейци? Децата са невинни докато са деца, но сегашните възрастни нали едно време са били "невинни" дечица! Най-големия проблем на Запада е лицемерието, което ще го затрие - не може да има безкрайна доброта, безкрайна толерантност, безкраен растеж, безкрайна демокрация и бескарйни тълпи емигранти! За лицемерието на исляма няма да говоря!

Не беше чак толкова отдавна времето , когато харесвах ЕС , даже ГЛАСУВАХ за членството на БГ в него , Сега вече откровено и нескрито ГИ МРАЗЯ ! Защо ли ? Ами защото са ГАДНИ ЛИЦЕМЕРИ , долни лъжци и гнусни близачи на задници и подлога на САЩ ! Лека му пръст на детенцето , само , че странно защо не се казва , че за неговата смърт са виновни не някаква си война , а ТЪКМО неговите родители ! Щото семейството си е живеело доволно и сито в Турция , ама друго си е все пак в Германия ... Поне да си беше качил челядта на някакъв лицензиран транспорт , което е можел напълно да си позволи ! То това даже и НЕ Е най- големия проблем ... Най-големия проблем е , че същата тази лицемерна Европа сега лее фалшиви пропагандни сълзи за Сирийчето , но не дава и ДУМА ДА СЕ каже за стотицити ИЗБИТИ ДЕЦА в ДОНБАС ! Избити от Украинската армия , която ПРОДЪЛЖАВА да обстрелва с артилерийски снаряди - болници , училища , детски градини и частни домове. По личната заповед на главнокомандващия Фарашенко , който се ползва с безрезервната подкрепа на същата тая Лицемерна и Гнусна Европа ! ИЗРОДИ !

Започнете и го разберете: "Единствената Вина на Запада е, че е дала на тия ваксини и модерна медицина и не мрат от епидемии, а вината си е тяхна, че във всички тия страни има СВРЪХ РАЖДАЕМОСТ и цари тотално неграмотност." Ето ви пример Бангладеш - територия малко по-голяма от България - население 160 милиона!!!! Е няма начин да не живеят мизерно и да искат да избягат на Запад!!!

Има масово ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И ПАСПОРТИ, КУПУВАНИ ОТ Т.Н. БЕЗДЪРЖАВНИ ХОРА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК напр някои кюрди/ не всичките, бедуни/ забележете, че не са бедуини/ и др, които са били нелегални жители дали огромно поколение, но не са се интегрирали и са скъсали документи за придобиване гражданство в богатите държави на Залива като Сауфитска Арабия, Катар, ОАЕ И ДР, ЗАЩОТО СА ИСКАЛИ ВЕЧНО ДА ПОЛУЧАВАТ ПРИ ОТ ЩЕДРИ ПРОГРАМИ ЗА ПОМОЩИ, НЯКОИ СА РАБОТЕЛИ В АРМИЯТА НА ДЪРЖАВИТЕ, НО НЕ СА СЕ СПРАВИЛИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ, ДАЖЕ СА ПОМОГНАЛИ ИНВАЗИЯ НА СЪСЕДНИ ЕОЙНСТЕУВАЩИ И СА ЗАГУБИЛИ ДОВЕРИЕТО, ОСВЕН ТОВА СА ИЗТОЧНИК НА ПРЕСТЪПНОСТ И ИЗНАДИЛВАНИЯ.....СЕГА ТАКИВА КУПУВАТ МАСОЕО ФАЛШИВИ ПАСПОРТИ, ЗА ДА НЕ ГИ ИЗГОНЯТ, ДА ТЪРСЯТ ИЛИ ЗАПАЗЯТ РАБОТА, И ДА МИГРИРАТ В ТЪРСЕНЕ НА ОБЛАГИ ОТ СОЦИАЛНИ СИСТЕМИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ....ГОЛЯМА ГРУПА ПРОБЛЕМНИ МИГРАНТИ СА ИМЕННО ОТ БАНГЛАДЕШ, НЕЖЕЛАНИ И В МАЛАЙЗИЯ И Т.Н.

Световна манипулация. Десетки деца загиват всеки ден под бомбите им.Това няма значение. Вожното е еврогея да приема всички гладни, болни и пр. и да си ги отглежда с ГМО купено от америка.

Аз няма да плача за това дребно фесче защото цялото пищене е единствено за да ни маниполира! Защо световните "медии" не показват снимки на деца убити от киевската хунта?!

Аз няма да рева за това дребно фесче защото тази цялата пропаганда е само за да ни излъже! Организаторите на кампанията са същите като и заговорниците за тероризма по света! Защо медиите по света не побликуват снимки на деца обити от киевската хунта?!

кощунство и гавра да се използва смърт за манипулации- хиляди се давят с години, в Сирия и Донбас стотици убиха, в Одеса изгориха и сега с една снимка манипулират

Пропаганда.

Аз, още сутринта писах, че тоя си е издавил жената и децата, поради липса на всякаква мисловна дейност. Вие ще тръгнете ли да прекосявате морето, в надуваема лодка?! Жената не е могла да плува, децата също...

Съжалявам много за смъртта на това дете, както и на всички деца които плащат нашите грешки. Но не мога да приема, че ще бягаш от война, а ще имаш претенции в коя държава да отидеш! Всички искали в "Геймания" като пишеше на картонените надписи пред влака в Будапеща. Но унгарският министър-председател поне има топки да каже "стига"! Защо не тръгват към ОАЕ, Кувейт, Дубай?!?!?! Все мюсюлмански държави и МНОГО богати!!!!!!

Аз, още сутринта, писах, че тоя си е утрепал децата от тъпота и липса на всякаква мисловна дейност. Жена му не могла да плува, децата също, обаче прекосяват морето в ... надуваема лодка. То и разум трябва.

Не ви ли прави впечатление, че във войните орките използват децата и после и жените за жестока информационна пропаганда. Така е в Израел, така е сега във Европа. Това за тях са "свещенни" жертви, мартири на свещенната война. Замислете се!

трябва да се мисли как да се спре,така няма да бягат и после Европа да се чуди какво да ги прави. Жалко за детенцето и всички невинни,които са загинали

Никога не съм харесвала арабите ... и тези бежанци /предимно млади мъже/, също не ми се нравят ... но като видях снимката на това дете ... душата ми се прокъса. Изглежда толкова живо ... все едно заспало на пясъка, по време на семейна почивка!!! Накъде отива този свят ... защо млади родители рискуват живота на невръстните си деца ... бягайки към ЕС, защо тези млади мъже бягат от родината си / дали не си мислят, че са само пушечно месо за политици, мулти-компании и оръжейни фирми/, как се разделят близки, роднини, братя и сестри ??? Наистина ли повечето са икономически емигранти и рискуват живота си, и живота на близките си ... за евро-помощи??? Защо се навряхме в "СВЕТА" им и го разбъркахме ... а те като молят за помощ и искат уредения живот в Европа ... защо не приемат правилата му???

Като на всяка майка и моето сърце кърви от гледката на удавеното детенце. Но душата ми се изпълни и с омерзение когато при ровене из нета за информация по случая попаднах на материал със заглавие SYRIAN BOY DROWNED BECAUSE HIS FATHER WANTED NEW TEETH! - дир-а не позволява поставянето на линкове, затова потърсете с Гугъл материала сами. В него пише, че семейството е напуснало Сирия през 2012 г. и се е заселило в Турция, където са имали работа, дом и са живеели добре, докато един ден бащата поискал да идат в Европа -за по-добро и ... за да си направи зъби. /отказал е убежище в Канада!/ В немски сайтове пише същото, в youtube има интервю със сестрата на бащата, която е в Канада - ще го намерите там - Syrian boy drowned because his Father wanted new teeth... Жалко за детето, още по-жалко, че смъртта му се ползва от средствата за масова (дез)информация и манипулация!

Т.е. за Вас, на запад от нас не съществуват понятия като поръчкови статии, политичека целесъобразност, журналитическа измислица и т.н., всички издателства се ръководят единствено и само от интересите на читателите си и в тяхно име публикуваното е със силата почти на документ?? ... Странно, а аз още си спомням какво се изсипа върху нас по скалъпеното ни участие в покушението срещу папата:-((. И ако тогава беше срещу цяла държава, то колко му е и само срещу един човек...

oбиkнoвeнa

Прочетох 2 пъти коментара Ви и така и не разбрах откъде си направихте такъв извод - никъде не съм деляла "средствата за масова (дез)информация и манипулация" на източни или западни, та те са такива по цял свят. Жалко е, че дори когато знаем, че ни манипулират, манипулацията пак ни трови.

Т.е. за Вас, на запад от нас не съществуват понятия като поръчкови статии, политичека целесъобразност, журналитическа измислица и т.н., всички издателства се ръководят единствено и само от интересите на читателите си и в тяхно име публикуваното е със силата почти на документ?? ... Странно, а аз още си спомням какво се изсипа върху нас по скалъпеното ни участие в покушението срещу папата:-((. И ако тогава беше срещу цяла държава, то колко му е и само срещу един човек...

И аз имам усещането, че бащата въобще не се е напъвал да спасява семейството си, а е спасявал само себе си!

Колко такива деца умряха и продължават да умират в самата Сирия. Къде са снимките?