Коментари - Дете пострада, след като падна от двуетажно легло в частна занималня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като я гледам каката Мария на снимката няма проблем и да беше си отишло детето винаги ще си намери нови кандидат татковци за ново. Даже ме учудва че не си е намерила татко който да поеме всички разходи и тя да работи изключително върху грима и тена си.

Дали алчните собственици и персонал биха оставили 2-годишното си дете на втори етаж на легло?????? Важното е да вземат таксата от родителите, нататък НИЩО не интересува "добрите" и "работливите" българи ...

не трябва и не може да спи на втори етаж, освен, ако групата не е от 10 деца с две възпитателки и една лелка, които ежедневно, ежечасно и осторожно обслужват и гледат децата като свои

Спането в детските градини трябва да бъде преустановено като практика. Като дете много мразех и се съмнявам, че някое дете обича да спи през деня. Измислено е само за да си почиват възпитателките. В Дания няма легла в детските градини. Ако на някое дете му се доспи, спи на пода, може да го преместят на шалте и да го завият. Какво е това отглеждане на деца по калъп, всяко има различен режим и нужда от активност. С премахването на леглата ще се реши и проблема с липсата на места.

мога да ти кажа, че почти всички деца имат нужда от следобеден сън.

Е да де, те в Дания и жираф пред деца заколиха. Без следобеден сън = по-лошо здраве. Научно доказано!

абе как 2-годишно дете ще се качи само на двуетажно легло? Ама заглавието е типичен - fake news - оказва се, че главата не е пукната.

Моето е на година и два месеца, и само като види стълба, първата му работа е да отива да якатери, пък ти ми обяснвай как щяло да се качи. Явно нямаш деца.

Да ме извинят майките, ама и това си е направо наглост. Като не иска да и падне детето да си го гледа в къщи. Вероятно не му е първото падане, ама ще е последното да падне от леглото. Иначе четем дете падна от нам кой си етаж (ами то да не е за първи път!?) Дете "светнало" при селфи на покрива на вагон, паднало от строеж. Нима за многовековното съществуване на човета -това е първо падане от високо. Тя тъпотията не ходи по дърветата. Ще; ще бръкне в контакта с нещо което влиза вътре, ще запали кибрит или запалка, ще се изгори на фурната, с горещо мляко или чай ще .... Гледай си го в къщи, или си вземи жена с договор и осигоровки за здравно и пенсионно. И се надявай че детето няма да пострада нещо. само дето казали -ПО -ДОБРЕ ПАЛАВО, ОТКОЛКОТО ГРУПАВО а и друго казват ГЛУПАВИ ЖЕНИ ГЛУПАВИ ДЕЦА РАЖДАТ!

idio

отиди във ЮК, канада, австралия (от тези имам поглед) влез в произволна детска градина и се опитай да се удариш, запалиш, паднеш от високо, спънеш... НЕ МОЖЕШ !!! щото децата не се държат в градини от 50 или 100 години. от много столетия хората целенасочено и методично се учат от грепките си и създават правила за безопасност които се спазват. в българия къде са изискванията ? шкафчета от шперпкат, незакрепени за стените ?!?! абсурд.

И защо да ходи там!? Та нима в същите цитирани от тебе страни няма изчезнали деца вървящи пеша покрай пътя за в къщи! да ви имам примерите! 16 годишно прегазено в 04:00 часа -ти да видиш в споменатите от тебе "примерни страни" да си видял на тази възраст да са на улицата. щото аз не съм.

Ама ти наистина си селяк.

Двуетажните легла трябва да бъдат забранени!

С тази разлика че дори в И..ЕА се предлагат такива на два етажа за деца! Да не би да искате спални или персон и половина

Ами понеже сте писали минусив поста споменатият магазин ИКЕА продава Двуетажно легло за деца " мидал" цена 299, туффинг 229 лева... В същност пишете двуетажни легла за деца (може да потърсите и с цена) и ще видите стотици модели с цени до и над хиляда лева. Въпрос какво точно оценявате. Отворете, разгледайте и след което питайте тази майка (протестиращата) какво точно е станало

Продължавайте да ги давате 2 годишните на ясли, а то пък даже и нелегални, и да тичате за парса, дето след това нерационално я харчите по моловете. Цикъла е завъртян. Майката не си ли гледа детето докато стане на възраст за детска градина, всички страдат от липса на контакт, на детето остават травми на психиката за цял живот.

Пише ти, че майката работи, но ти нали трябва да си избълваш глупостите.

да ти обясня нещо - държавата подсигурява 90% от заплатата първата година след раждането. Втората година е на минимална заплата, а третата година май дори не се води за стаж - само неплатен отпуск. Как ще стане тая работа с гледането на децата у дома? Парите се харчат по молове щото други магазини не останаха. Или ти пазаруваш от борсата на Илиенци дето снабдява всички малки павилиончета по подлезите?

Работила съм 23 годи. в детска градина. Такива неща се случват, хлапетата не могат да стоят на 1 място. Определено не е виновен персонала.

ама лелките са там за да ги пазят от опасни ситуации. То е ясно, че не могат да се разделят на 15 или повече (ако изобщо са 2 както би следвало да бъде), но трябва да приоритизират ситуациите.

Тази женица сама се показва колко е глупава!То куче да даваш на хотел, повече ще се поинтересуваш. Освен да е знаела, че е нелегално и сега да има претенции. Трябва И всички " незнаещи" родители на деца от тая ясла да ги думнат с една глоба по 2 хилки.

Като се записахте там всичко бе наред, а после - МВР и сигнали до Общината, а :)

не знаех, че трябва да се спу в детските градини. в нормалните държави сиестата е отхвърлена отдавна... в частната градина детето трябва да бъде втзпитавано, а не приспивано

Бате ти си много тъпо копеле

Ами в детскатата градина не е спал човека, та затова.

Ами питай майка си; тя е ходила на седмична детска градина, защото баба ти е била самотна майка, и е бачкала на смени във Варна Запад по 12 часа две първи, две нощни, две дневни и два дена почивка

Моля ви, моля Виии - върнете си се в родните села и си гледайте децата там! В София вече не е за хора, какво остава за деца...

Гергано, Гергано. Като ти чета коментара разбрирам, че в София не е за хора. Затова си остани там.

Миечудно как ще отвориш детска ясла без нужните документи.Какъв човек трябва да си?Това е направо престъпление и д.ясла трябва да се затвори ,а откривателят и да бъде глобен солидно.Бедни и крадливи навсякъде.

Много е чудно, как родители записват дете в занималня без да се уверят че тя има всички нужни лицензи и квалифициран персонал.

Трябва да има и ясли без документи и да не се считат за нелегални, ако са уведомили родителите предварително, че нямат документи. Всеки сам да прецени - дали да дава детето си в ясла без документи (на по-ниска цена) или такава с документи (на по-висока цена).

Леглата само заемат място, излишни разходи и предпоставка за инциденти! Татами подове и завивки, за малките даже възглавнички не са необходими!

страшни безотговорници са тази занималня, която и да е!!!

Тези хора не знаят ли къде си дават децата?! Макар че то и в напълно регистрираните и законни ясли и градини какви ли не госпожи има...

Случилото се е от преди 24 календарни дни!

Начи предизборно вадят скелетите от гардероба...

Мислещ човек няма да сложи двуетажни легла в детско заведение, където не може на всяко едно дете да се обръща 100% внимание през цялото време! Въобще пък няма да коментирам това защо има нерегламентирани детски заведения и къде са общините, че не осигуряват грижи за всички деца, ако изобщо имат информация колко деца живеят в общината, но това е друг въпрос - те и избирателите си не знаят колко са!

Баба ти на село само в регламентирани заведения ви е гледала...

И как точно общината да разбере за тази градина като не е регистрирана никъде? На карти ли да гледа?

Всеки се е нахакал в София пари да печели. Затова смог, лудница и пренаселени и недостигащи детски градини. Из провинцията - пустеещи детски градини колкото си искате. Тръгнали сме по пътя на Мексико. Там столицата е пренаселена, десетки милиони, хаос и ужасен смог, но рехава провинция. Вижте как е в Германия - провинцията е жива, с равномерно разположени градчета, почти сливащи се едно с друго. Големите фирми и производства не са в Берлин, а из провинцията. Това е нормалното.

София е пренаселена, защото има работа и много по-големи заплати. По провинцията ти дават, колкото да не умреш от глад. Жалко за детето, дано се възстанови бързо и без последствия.

И в София по лесно можеш да имаш по 20-30 апартамента, не на твое име и да не те надушат. Затова няма заинтересовани да е добре провинцията (ако може така да се нарече)

LeGrandTulup

В провинцията ако не си клатиш краката и използваш главата си рационално можеш да имаш и доста по високи доходи от нахакалите се в София. В добавка получаваш по нормални условия за живот. Но дебилите са като овцете - една като се юрне към София и всичките след нея.

Погледнете им новините на тия скапаняци... Стоят и кличът пред Пирогов...такива медии треба се закриват мръсни убитаци

И какво стана когато майката се оплака по телевизията? И да питам нясой на сила ли е взел детето в яслата?

в тази частна занималня не са работили човеци

Което показва, колко ѝм е умствения багаж на скъпите лигочи. Миличките, да се чудиш, как ще оцелеят до 18 г. Добре, че са мама и тате да ѝм кусат със златната лъжичка, че поне до 18 да изкарат...

всеки си гледа интереса станахме безчуствени

Много сте зле, психически, другарьо гражданин!

16ти септември , сега сме 10.10 страшни новини

Дете кихна, хвръкна му сопола!!!

аз пък тази сутрин, ставайки от леглото пръднах накриво, и искам да го знаете

И тази майка,която си дава в това заведение детето преди това не е ли направила оглед на заведението,човек като си дава детето някъде пък трябва да огледа-къде ще спи,къде ще играе,къде ще се храни. Преди да го дадеш някъде оглеждаш,нали. Наемаш стая,пък пак оглеждаш. И като видиш,че няма условия,не е направено блезопасно,нямат регистрации,тогава не го даваш. Това е голям пропуск за тази майка и за вбъдеще трябва да си отваря очите на четири, защото поради тази причина са изчезнали циклопите.

това ква новина е.. сложете ги всички под един стъклен похлупак и да растата като в епруветка . Баси, ние ка сме оцелел е направо най голпмата загадка а света!