17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баба ми оцеля в дома за възрастни хора с психочески проблеми /а тя нямаше такива, беше вкарана там от наследниците и, без мое знание/ в Дряново около месец. В този дом не се допуска свиждане. Човек може да бъде взет от там от само от този, който го е вкарал, по решение на директора на дома или след съдебна процедура.

Е как в дом за възрастни човек над 60 год. и по всяка вероятност с много заболявания ще оздравее? Хайде помислете малко!

Защо ми слагате минус??? Може ли човек на 60 год. да бъде излекуван и да заприлича на 20 годищен???

В българското общество няма мислене за грижа, морал,човещина и традиции в отношението към възрастните и тежкоболни хора. Единствено ако човек го има в себе си може да ползва Програмата личен асистент към Общината, заплата 800 лв. и да се грижи за човека в собствената му среда.

Насила са ги морили, като са ги тъпкали със сънотворни гадовете, а тези които са отказвали да приемат, са ги налагали докато издъхнат!

Възрастните хора се гледат трудно,имат си своите особености,затова за тях трябва да се грижат хора с морал. Само тогава нещата ще се оправят. Нямам опит,но смятам,че във всяка сфера е така,човек трябва да има морал и специално отношение и добро сърце,за да се грижи за възрастните хора. Ако само парите са водещи,колкото и проверки да правят и наказания да налагат нищо няма да се получи!

Естествено, че парите са водещи! Кой работи в днешно време без пари? В магазина някой дава ли ти хляббез пари???

Моя близка беше с деменция. Съпругът и не можеше повече да се грижи за нея (когато е на работа трябваше да я заключва, защото когато излезе навън не знаеше как да се прибере) и беше настанена в дома в с. Огнен - много години се полагаха прекрасни грижи за нея и останалите обитатели на дома. Съпругът й и близки редовно я посещавахме.

Един такъв дом няма голям интерес да "приключва" "клиентите" си много скоро. Месечните такси са много тлъсти и доенето е добре да продължи. Остава вариантът да има много кандидати да бъдат настанени, а местата да не достигат. В този случай става по изгодно една част от вече настанените да бъдат засилени към погребалната агенция, която също е на същите собственици.

СЪДЕТЕ ГИ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪД...... ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ДА ГИ УВОЛНЯТ И ЗАТВОРЯТ ТОЗИ ДОМ НА УЖАСИТЕ ПРИСЪДИ НЯМА ДА ИМА И ИЗРОДИТЕ УБИЙЦИ БЕЗНАКАЗАНО ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СИ ЖИВУРКАТ.....

НЕ Е ПО - ДОБРЕ.НАЛИ И ТАМ МРАТ ПО СТЪЛБИТЕ. И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТАМ УМИРАТ МНОГО ПО - МЛАДИ ХОРА.

Е, и? Ами още по-зле. И за там трябват проверки яко, но никой не ги прави. Болници и старчески домове са се превърнали в домове за смърт.

Тези трябва да кандидатстват като интензивно отделение Ковид. Сигурно че ще спечелят. И повече парички дават.

Варна....... Близките ги изпращат за да се отърват и да им продадат после имотите, това е.

Ти гледал ли си болен с деменция? Как нито можеш да работиш, нито да имаш някакъв живот. Превръща се в болногледач. Или само си пишем тук?

Вие схващате ли тия какво са направили - частна линейка - носят болния, частен дом - довършват го и погребална агенция - защопават го! Ей това е бизнес модел! На бас, че с ковида са жанъли много пари.

Schilo

"Затворен цикъл". И най-страшното е, че след като почине старецът, никой не му прави аутопсия. Колко ли тайни са отишли под земята????

В руското училище в Камчия руснаците понеже ги смятаме за прости са турили във всяка стая и всеки коридор камери и майки и бащи от Ленинград и Москва си наглеждат децата как ги учи и наглежда персонала. А ние понеже сме тъпаци си хвърляме родителите ей така да ни ги гледат без да знаем какво всъщност се случва в тези домове. Я хванете одиторите да минат в режим дълго обяснение.

tonk11

Ама това в спалните помещения на училището или в класните стаи? Идиот!

Ти си идиот и то прост. Снимат преподавателите нон стоп и така разбират дали си бъркат в носовете и дали пушат докато би трябвало да се грижат за децата. Ами нито пушат нито си бъркат в носовете.

Първата работа на Кацаров беше да махне камерите в Лозенец след смяна на директора по подозрение. След това спря трансплантациите за деца. И естествено, от най-добри резултати в интензивното като смъртност от ковид, станаха като всички. Около 5%

Ленинград няма от 1991!!!

Абе то и Толбухин няма ама има колите им с регистрация Тоаелетна Хартия

Schilo

Че, напишете името на дома, де. Не, че не се сещам, кой е, ама има и доста читави.Що трябва да бъдат поставяни наравно с този и да има недоверие и към тях?

Напишете името на дома, проучвам за евентуално настаняване на роднина.

Дом за стари хора Доверие Варна и Доверие 2 Варна

Когато целта са парите, а знамето е "демокрация" такъв е резултата.

Какво общо има демокрацията? Ако имаше демокрация щеше да има върховенство на закона. Ако имаше върховенство на закона, сега тези, ако се докаже, че са винивни за смъртта на хора, такива снкции ще им лепнат , че до края на живота си няма да могат да си стъпят на краката. А чиновниците, които са правили проверки, ако се докаже , че са подкупвани, ще ги уволнят и ще ги съдят. В цивилизования свят е почти невъзможно да си намериш свястна работа, ако си уволнен дисциплинарно от предната.

Ами това ти казва човекът, демокрация само на думи.

Имам два въпроса:1.КЪДЕ Е СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА КАТО УБИВАТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА? 2.ЗАЩО СА ПЪЛНИ СТАРЧЕСКИТЕ ДОМОВЕ,КОЙ СИН ИЛИ ДЪЩЕРЯ ЩЕ СИ ОСТАВИ РОДИТЕЛЯ ТАМ? (БАБА МИ Я ГЛЕДАХМЕ ВСИЧКИ В КЪЩИ ДО 93 Г.,БЕШЕ НА ТОПЛО,НАХРАНЕНА И С КУПЕНИ ЛЕКАРСТВА.НАЛИ И НИЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ОСТАРЕЕМ-В СТАРЧЕСКИ ДОМ НА УЖАСИТЕ ЛИ ЩЕ МРЕМ?

Schilo

От сигурен източник знам едно- прокуратурата ги провери и се натъкна на какво ли не. Включително и на законодателни пропуски. Писали са, ама, кой да чуе. Да не говорим, че сочената агенция я има, ама като празна структура. Няма щат.

Schilo

Например- няма задължение за контролните органи- РД "СП", РЗИ АХ, за проверки на частните, само след сигнал, пожарната не знае, колко дома има, да не говорим за проверки на място. След като ги разръчкаха, започнаха проверки. След дъжд- качулка.

Какво се правите на паднали от небето. в татковината е така от десетилетия. И не е само Варна, а на всякъде. Приятен ден.

30 човека и им чупим главите и ще ги нае бем за да помислят друг път ще правят ли така

Това е статуквото в България! Хората умират по старчески домове и болници и никой не се интересува от тах,всеки е побягнал да търси повече пари,никой не помага на хората и затова държавата ни е на последно място в свякакво естество! Тук никой не помага на другия,никой! Всеки си гледа собствения задник,нито в работата,нито в болниците,нито у дома си дори,всеки едни пари гледа... Народе,така сам ще се самоубиеш! Виниш политиците за всичко,но ти самият си същия,като тях! Такъв народ,който си гледа да угоди единствено на собствения задник никога няма да роди кадърни политици,няма да роди добри лекари,гледачи на стари хора,работници,нищо,такъв народ единствено може да се закопа сам!

Когато целта са парите, а знамето е "демокрация" такъв е резултата.

Ама направили проверка, ама предписали задължителни предписания!?!? Здрави хора влизат, до няма и седмица умират! Какво предписание има срещу това? Пък и на всичкото отгоре собственика на дома има и погребална агенция, която предлага евтини услуги на семействата на починалите!!!! Това ако не е червена точка с размер на слънцето не знам какво ще е!? Не предписания трябва, а арест и досъдебно производство за масови убийства! След това доживотен затвор и отнемане на всичкото имущество, без право на замяна и без право на обжалване.

но защо сте натирили родителите си е по важно , няма оправдание на света с , което да се оправдаете !

Защото едвам връзват двата края за това. Имаш ли представа какво изисква един човек на легло за да го гледаш всеки ден 24/7 ? За семейство които работят и с деца това е непосилна задача, да не говорим ако имат заболявания възрастните

Това е България. Смурт и беззаконие. Един огромен кенеф.

Че е недопустимо да се отнасят така с хора в тези домове - недопустимо е. Ама аз да питам и другото: мили загрижени деца и внуци, толкова ли нямахте една стая да приютите дядото си или бабата си у вас, толкова ли нямахте една чиния повече да му дадете да яде? Значи старите са могли да ни отгледат без перални, бойлери, памперси, формула, купешки дрешки всякакви, а ние днес, при всичките домашни удобства, които имаме, не можем да дадем на нашите близки удобство и близост за времето, което им е останало, преди да отидат на онзи свят. Не е ли по-добре да чуват внуците и правнуците си? Да играят на шах и табла с тях, да им плетат чорапи, да им разказват приказки? Какъв пример давате на собствените си деца, като ви гледат как изпращате безпомощните си старци на места, откъдето ви ги връщат скоропостижно в ковчег?

Аз пък да ти кажа - масово децата на сегашните възрастни хора емгрираха след 1990 година - уж сменихме системата към "перфектната" капиталистическа демокрация, но избягахме от България. Тези възрастни хора нямат огромен избор. Другите пък деца на такива възрастни хора работят и имат право на 10 дена болнични на година за гледане на близък болен и 20-тина дена платен годишен отпуск. Да ти кажа ли, колко от тези хора едва връзват двата края и ако си ползват отпуските, които им се полагат "добрите" капиталисти ги уволняват от работа, защото синдикатите не се занимават със защита на трудещите се у нас, те се занимават със защита на собствените си приходи. Та, ако ти си от много малкото, които имат луксаа да се погрижат за възрастните си близки, масата българи не са като теб. Нека тогава да се забранят със закон всички домове за възрастни у нас, след като ще се превръщат в концлагери за изтезание и убийства.

Много е лесно с високопарни фрази да се правиш на мил и етичен. Но животът е нещо съвсем различно... Абсолютно вярно е, че майка ми и баща ми са се грижили за мен и съм им благодарен. Дори исках да ги гледам на стари години, като ми завещаят жилището си. Не, че ми трябва - имам си апартамент в центъра. Просто не исках българите да дортираме Америка. Но всъщност тяхнат алюбов беше само за брат ми, който от 20 години живее със семейството си в САЩ. Аз не съм отказал помощ никога. Каквото и да се случи - звъняха на мен, защото бра ми няма как да дойде. Посред нощ ми се е обаждала майка, че татко е зле - ходил съм. Когато го лекуваха от рак на дебелото черво преди десет години си взех отпуска, за да се редуваме с майка и да го гледаме в болницата, защото той 14 дни беше жив труп. За абсолютно всичко съм им помагал, даже и пари съм им предлагал, но ми отказваха. Татко почина преди четири години. Мама остана сама, но нищо не се промени. Аз никога не съм вземал дори стотинка от тях, без да са ми разрешили, но в края на 2019-та мама превъртя. Започна да говори на всички, че братовчед ми иска да я убие с газ, който пуска през климатика, че жиците в апартамента излизат от стените, че съм и откраднал 1000 лева... А аз дори не влизах навътре - от антрето в кухнята и обратно навън. Нито в хола съм влизал от години, нито в спалнята. Както и да е. Края на януари 2020 майка събрала една чанта с дрехи и започнала да се моли на съседи да спи у тях. Почти седмица е обикаляла, докато един съсед ми се обади. Отидох със сина ми да я върнемв къщи. Категорично отказа, че искали да я убият, че я крадяли... Беше абсолютно неадекватна. Караше се с мен, мислеше, че искам да и взема имота... Апропо, след смърта и остави брат ми да дели както иска. Подписах без въобще да предявя изисквания. Със здраве да си ги харчи парите в САЩ. Но на въпроса. Майка не искаше нито у дома си, нито с мен. Наложи се да я дадем в дом. Там поне се съгласи. И в началото беше добре. Почина след месец... Та я ми кажжи, като толкова ти е лесно от страни, мислиш ли, че аз съм искал майка ми да почине в старчески дом? Мислиш ли, че ако беше с акъла си щеше да стане така? Ами не! Но едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш. И аз, като теб на времето съдех другите. Сега, като ми дойде на главата съжалявам. Не съм бил прав, но от страни няма как да го разбереш! За това Господ въздава. За да ни научи, че не бива да даваме акъл, ако нямаме опит!

Сигурно е заболяло от думите ми, щом толкова горчива полемика са предизвикали, но над всеки има Господ и Той вижда как се отнасяме към възрастните си родители. Много са разбитите отношения, много са казаните накриво думи. Много са егоистичните оправданиня от типа "там ще му е по-добре, сред други старци като него". Тези новини не са добри, но е все пак добре хората да знаят, че старческите домове НЕ СА алтернатива, така както и яслите не са алтернатива на времето, което да отделиш на детето си. Все за тези приоритети става дума, и обикновено все оправданията са, че няма друг начин... Дали наистина няма? Ако с ме го докарали дотам да нямаме време за нашите най-близки хора, в какво сме се превърнали?

Е това е... Масово по домовете убиват хората,какво остава да говорим за болниците... В болниците е същото безотговорно отношение,масово се убиват хората... България се е превърнала в гробище за народа си...

За бога някой ще напише ли ИМЕТО НА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ДОМ .

По принцип у нас в подобни заведения работят хора от типа "надзирател в концентрационен лагер"! Не знам как става но е факт!Това е истински ад и никой не трябва да поверява близките си в ръцете на подобни психопати и психопатки!

Екзекуция за семействата на собствениците на такива домове ! Мъчителна екзекуция !

Вероятно никой не разбира за какво точно става въпрос! Та тук става дума за убийства - преднамерени! Вие всички слепи ли сте или сте тъпи?! Тези хора, персонала и собствениците, трябва незабавно да бъдат разследвани за УБИЙСТВА!!! Тръгнали въшливи проверчици да правят, че и с пълни рушветни джобчета да се приберат после "проверяващите"! Хайде сега, да видим новото правителство ще се прави ли и то на невидяло, неразбрало, когато в България се извършват подобни чудовищни деяния! Май пак трябва да извикаме онази англичанка, където огледа дома в Могилино, че да ни разнесе в целия свят и нашите органи изведнъж да си размърдат задниците. Отвратен съм!!! И тръгнали разни тук да обясняват, че роднините били допуснали това! Какви са подбудите на роднините да си оставят близките в такива ужасяващи места, не знам, но каквито и да са, това не означава, че на тези места някой има правото ДА ГИ УМЪРТВЯВА! Ужас безподобен! Хора, събудете се!

Без да имам някакви задълбочени наблюдения, споделям само факт (опит). Тъста ми (84г), след като почина тъщата, съвсем го закъса. Имаше нужда от помощ.Двете му дъщери го гледаха няколко месеца, но отпуските им и болничните им свършиха, и трябваше да се върнат на работа. Дадохме го в старчески дом. Платихме всичко, което ни поискаха за месеца и ... - след 2 седмици ни го върнаха в ковчег.! Естествено, парите си останаха за тях.

Малко да си отворим очите ли какво? Зарязали са близките си и сега реват... Публична тайна е, че там отиват или тежко болни хора за които "близките" им не могат или не желаят да се грижат. Какво мислите, че ще стане след като настанят болен, възрастен човек в такъв дом? Мислите ли, че ще живее вечено? Защо не питате тези обитаци там, защо "близките им" са в тези домове? Отговора е - защото е по-лесно, просто сега имат нужда и от медийно внимание...

Ти си урод! В цивилизованите страни, също има такива домове, но отношението към възрастните и болни е на светлинни години от тук Пожелавам ти и ти да завършиш дните си в такъв дом

И да кълнеш и да не кълнеш, няма да промениш факта. Аз съм изрод, не тези дето изоставят близките си. Вие точно цивилизована страна сте виждал само на кино, и то е нискобюджетен руски филм. На вас ви пожелавам да сте жив и здрав и вашите близки да не решат че сте тежест

Не генерализирай по този ужасен начин, Когато си физически и емционално изтощен след 5 години гледане на Алцхаимер не си в състояние да го вдигнеш, за да му смениш памперса не можеш да напуснеш къщата, защото изпада в истериа вземаш 2 жени за по 2 часа на ден да го гледат докато пазаруваш и те те ограбят, въперки, че им плащаш по 500. лв Тогава го завеждаш в подебен дом, който си търсил 1 година и той умира на следвщия ден. И ти остава ЗАВИНаГИ в съсзнанието , че си се провалил, въпреки, че си се опитал. Както казват. Дано БОГ да не ти донесе тази участ.

Доно те пратят тебе там.

Бой с камшицби на площада! Целият персонал, без изключение

Горките хора, да изживееш последните си дни по такъв начин... А освен това близките ти да плащата за това..Какви изверги работят в тези домове?!

Варна вече е руски анклав и е нормално да се появят такива случаи, които са нещо нормално за Рашастан!

Умирай трудно бг!

За какви предписания се говори - хората очакват арести и осъдителни присъди за тези убийци!

ПП ще се погрижи.

"Николина Иванова от Агенцията за качество на социалните услуги обясни, че в дома е била извършена проверка."- мисля, че няма такава агенция в България. Има Агенция за социално подпомагане. Защо не се изпише конкретното наименование на Дома, адрес...? Какво прикриваме? А,иначе всичко описано е чудовищно! Мисля, че Домът трябва да се закрие незабавно!

Скачхте за западна демокрация - ето ви я нагледно какво представлява!

Каква западна демокрация бе дебил. Това е смърт по руски модел

То във Варна вече ако не говориш на руски - не те обслужват в магазина!

Баси болния мозък, толкова ли си евтин бе тъпанар?

Много вярно. Но умрялото българско общество иска да вярва в "справедливия" капитализъм. Това оправдава мързела и страха му. Българите масово не искат да проумеят, че ако на Запад имат все още социални права и някаква справедливост е заради непрекъснатите масови борби на хората там. Не е защото капиталистът има нужда да раздава справедливост и да установява ред, точно обратното е!

Тези домове се превърнаха в заведения за ускорена смърт. Отделно, че някои се използват за извличане на определени имотни облаги. Това е България. Дървавата спи!!!

Боже, имало и контролни органи..които години наред не действат..възмутително

Това не е дом, а Морга!

Дом за възрастни хора "Доверие" 2 Варна Имаше новина по Нова