Десетки хиляди блокираха Скопие с искане за предсрочни избори

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно и е съсипало икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За България подходящи са само две имена на БЮРМ - Република Вардарска Македония и Република Македония-Скопие. Всички други имена крият опасност от териториални претенции към България в бъдеще. Най-неподходящото за нас е името Северна Македония, тъй като това понятие категорично включва и Пиринския край. За съжаление, позицията на Бойко да не се меси в спора и да "не им даваме акъл" ще доведе до това, че ще се избере точно най-рисковото за нас име - Северна Македония. Не мислите ли, че преживяваме поредното дежавю. Докато гърците се борят със зъби нокти на полето на дипломацията, ние се подхилкваме и потупваме в гърдите, а когато те се преборят за каузата, която им е най-изгодна, ние ще изревем на умрело. Да, ама вече ще е късно, либе, за китка. Между другото, Северна Македония е най-безпроблемното име за Гърция. Най-подходящото име за България и Гърция едновременно и Македония-Скопие.

Kenn1111

Тия не разбраха ли че ако искат да се спасят от шптирите и да не ги глътне Албания трябва да спрът с ината и да си дойдат при нас.Не че ниее сме цъфнали та вързали ама поне сме един народ и заедно по добре ще се справим!

а така! докът не се казва "шиптърска влада бондстиил" требва да има протести, че и кръв. шиптърите ше ви кажат.

Истината е че античната Македонска държава е унищожена, от Римската империя в продължение на три войни наречени в историята "Македонски" а легионот, който се е отличил на-много е същият който превзема и Ерусалим, наречен е Пети Македонски легион. Грубо казано са изклани заличени. До толкова, че през средновековието Македония се нарича Одринска Тракия. А земята около р. Вардар се именува "Долна Мизия", "Кутмичевица" или Тема "България", последното е след 1018 г. Когато Българската Патриаршия в Охрид е понижена в ранг на Архиескопия. Затова не знам какво празнуват в Охрид. Понижение в ранг не е повод за празнуване.

голяма разлика в характерите на македонеца и българина. Хвала на македонските пичове!

Омразата в Република Македония към България и Българите е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други дялове вече забравени.

Поне на тях никой не им вменява вечна признателност към Русия. А имат ли паметник на съветската армия в центъра на Скопие? Верно не сме един народ само дето те са българи , а у нас българите са малко.

Грешка някога може би са били но сега са истинските максимум 10% другото шиптари и сърболяци знам го имам кръвна връзка дрънкате глупости ако знаете колко е мразен Българина.....!!!!!

Бойко ке оправи отбору.Сега и гърци и македонци протестират след "компетентната" намеса на месията от Банкя.

тия само ке ми изручат парите напразно

майдан в македонски вариант! Ама де им са пушките и пищовите?

Когато се протестира срещу прозападни правителства, това е спонтанен израз на народното недоволство, исканията за оставка са справедливи, както сега в Македония. Плащане няма. Когато се протестира срещу откровено проруски правителства и президенти (Янукович), те са платени от ЦРУ, Сорос и световния империализъм. Народът си искал проруско управление. Браво, друзя!

ЙК

Пак си забравил да си пиеш хапчетата. А щом толкова обичаш рушняците иди да живееш там, и езикът им си понаучил, вместо да сееш тук българофобската си отрова.

stankow

Заев сам ще подаде оставка. Само да преименува страната и да я вкара в НАТО. Това му е задачата. След това нито има работа в страната, нито някой ще го търпи.

Да обособи отделна рубрика под заглавие: "Русия е виновна", в която троловете д се изхождат на воля. Така ще могат да си заработват дневните дажби, а ние ще можем да четем сериозни коментари по всички теми. Освен това нека има и модератор, който да коригира неграмотното им писане и липса на адекватен изказ. Пък който иска, нека ги чете.

Тази рубрика трябва да заеме половината обем на сайта, а другата половина ще е предназначена за руските лъжи, с които да се оправдават.

Никой няма да допусне легитимиране на държава Македония, съставена от славяни и албанци. Тези хора прекаляват с изопачаването и гаврата с историята и трябва ясно да бъдат поставени на място. Долу ръцете от Македония! Стига гавра!

Какви славяни те гонят в Македония? Те са българи, а българите не сме славяни. Албанците са си албанци.

Сърбия и Русия губят контрола над Македония саботират правителството, като целят да осуетят приемането на Македония в ЕС и НАТО! Влезе ли Македония в ЕС, падат и границите между България и Македония, което е равносилно на обединение! Граници ще бъдат издигнати между Македония и Сърбия, което не се харесва на Сърбия и Русия

stankow

Македония никога няма да влезе в ЕС (и можем да и завиждаме за това). Целта е спешно да я набутат в НАТО, да си сложат американците 2 бази там и това е програмата максимум.

"Целта е спешно да я набутат в НАТО, да си сложат американците 2 бази там" ТЪПО! МНОГО ТЪПО! ! Опорните ви точки са много кухи! И срещу кого ще са насочени базите на американците там? Срещу Гърция няма да cа! Срещу Сърбия, чието население е в пъти по-малко от голям американски град? И защо базата да не е в Румъния, т.е. от северната страна на Сърбия? Или срещу Албания? ТЪПО

Не пиши глупости. Падането на границите означава нахлуване на приматите-шиптъри по нашите земи, което ще ни довърши. Освен това какво обединение бълнуваш, когато макетата не могат да ни понасят. Сегашната подсказана ни политика е да им дадем едно рамо за влизане в НАТО. И ако това стане, ще ни бият шута за пореден път. Така че ние трябва да стоим настрана, а който се чувства българин, но не само заради паспорта, е добре дошъл. Място има за всички.

Бълнуваш.Повечето македонци които се чувстват българи вече имат наши паспорти.Останалите са сърбомани и шиптари.Изводите ти са на ниво 8ми клас.

Schilo

Глупости. Вземат паспорти не, защото се чувстват българи, а заради това, че сме в ЕС.

Kenn1111

единственото име което ни устройва и нас и тях е Българска Македония въпреки че и и илинденска и северна показват четя е част от нас

Същите „доводи“ за оставка, които пробутва и Нинова. Публична тайна е, че ВМРО-ДПМНЕ са руски кавали и са задействани от Москва, за да се опитат да попречат на приемането на Македония в НАТО.

Е как тогава са членове на ЕНП?

Показва, че ВМРО-ДПМНЕ са на най-ниското ниво - наблюдаващ член. Градацията на членството в ЕНП в низходящ ред е: членове, асоциирани членове, наблюдаващи членове. То и БСП са членове на ПЕС, даже председател им е Станишев, но и те са доказани руски кавали.

Kenn1111

Кавала тръгнал да вика дръжте кавала

По западната логика сега този протест трябва да бъде обявен на начало на НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ, като тази в Киев или в Армения. Да, ама не!

Тоз пак нищо не разбрал! На тебе логиката ти е БОЛНА! По време на "народната революция" в Киев президент бе Виктор Янукович, който си беше служител на Москва и подчинен на Владимир Путин! Виктор Янукович го изритаха, понеже отказа да подпише на договора за асоцииране на Украйна с Европейския Съюз! В Македония става точно обратното! Същите тези сили, които искаха да откъснат Украйна от Европа, сега искат да откъснат Македония от Европа! А това са същите тези номенклатурчици, които стоят в Москва!

И какво му е лявото на тоз сурусуид зайковски?:)

няма как да ги виним - когато над 70г са ти промилвали мозъка че си македонец, че сърбия е най-великата нация, че България е враг, когато всички с българско самосъзнание са били избивани, затваряни, изгонвани - това е резултата. И истината е че за това се виновни "братушките" щото бащицата йосиф висарионович даде мЪкедония на сърбия, след като германците ни я върнаха пък макар и за няколко години само и щото нашите комунист начело с димитров дружно викаха ура и се опитаха да дадат и част от пирин на югославия и помагаха всячески за унищожението на българския език и колтура в мЪкедония ...и така цялата вековна борба и национален идеал на македонските революционери - да бъдат част от България, беше пратена в канала. Резултата е видим - "най-древната" цивилизация на света от която дори собствения и народ се срамува. Типично по нашенски!

Има как да ги виним. От 30 години никой не ги лъже и не ги обработва, но те не искат да повярват че са българи. Като не искат, да си влачат жалкото съществуване.

stankow

България победена във Втората война, Сърбия победител, а Сталин дава Македония на България !? Как да стане това ?

Всъщност имаме интерес Фиром да се управлява от тази просръбска и антибългарска паплач от дегенерати, за да се оцени по достойнство стратегическото ни място на натовски партньор. И за да се спрат попълзновенията на пръсръбските изрода да станат члена на ЕС и НАТО. Като понамалеят след време от глад и болести и най-вече албанците като станат повече от половината, тогава ще им уврат главите но ще е късно.

в Македония са за НАТО и ЕС. Опозицията има нов лидер и "млад тим" както те казват. Национализмът на опозицията обаче е в повече и атакуват по всички линии правителството ная Заев.

О, далеч не е така, вижда се че не са ви ясни постановките. Т.н. ВМРО ДПМНЕ не желае да промени именцето на измислената си държава, което е първото условие за членство в ЕС и НАТО. Оттам нататък каквото и да говорят че са за членство е лъжа и лицемерие. Всъщност фиромите са българи и това е ясно на всеки от т.н. фиромски националисти. Но са отровени и психясали на антибългарска основа. На такива можем само да им се радваме, че си секат клончето на което седят.

"Високопоставения представител" има много здраве от Арменския поп. Той да си гледа болното здраве. Тук думата имат не само нечестните гърчоля, но и всички останали съседи на Македония.

Македонците са разделени наполовина на управляващи и опозиция, които си сменят местата по време на избори. Като вземат властта, уволняват цялата държавна администрация и назначават своите роднини, близки и приятели. Взимат заеми, за да строят бутафорните статуи и сгради в Скопие и да присвояват за себе си по-голямата част. И така до следващите избори, на които опозицията взема властта и се почва отначало.

И кое е по различното от тукашната ситуация?

Тези "демонстранти" са от онези антични братя и сестри на Александър Македонски, за които Българите са "татари" и "цигани", а Сърбия е най-великата страна в целия свят, а Русия люлката на цивилизациите!

АКТИВНО МИРОПРИЯТИЕ НА РУСКИТЕ И СРЪБСКИ СЛУЖБИ! За да не загубят Русия и Сърбия влияние в Македония, която се е на път към ЕС и НАТО!

ги поздравява от името на ЕНП? Има го публикуван поздравителния адрес в сайта Курир МК

Супер- доно успеят да върнат и България

намаляване на доходите след приемането на Македония в ЕС и НАТО или понижавне на здравните услуги както и разбиване на сдебната система а в резултат на руското подмолно влияние което се ограничава от Европейските институции и брани от руско сръбско ,,освобождение ,,от членство в НАТО

Македончетата, неминуемо, ще бъдат застигнати от Евроатлантическата мизерия. От това няма оттърване. Ще се започне от Реформи в пенсионната система, до достигането на 50 евро месечна пенсия

Евроатлантическото благоденствие на страните в ЕС е като ритник в лицето на пропадналата алкохолишка руско азиятска мизерия

Членството в НАТО и ЕС е ЗДРАВО СВЪРЗАНО с НАМаЛЯВАНЕТО НА ДОХОДИТЕ НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ВЛОШАВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ УСЛУГИ и РАЗБИВАНЕТО НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА с цел ПОВИШАВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА. Ако може и Разселване и Опразване на НАВОЗАВЛАДЕНИТЕ Територии. Пример: РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И със сигурност си путюроссорублолюбец, нали? :) Как пък изведнъж се загрижихте за благополучието на народа на Македония?! Да ви се неначуди чувек! :)))

А ти си ЛЮБЕЦ на МАКЕДОНСКОТО БСП

Ко речи?... Дебил, сэр...

"организира голямата антиправителствена демонстрация снощи против едногодишното управление на ЛЯВОТО правителство" Кой сега е Дебил?

Що си не прочетеш коментара поне веднъж, за да разбереш защо английския иконом на лорд Джон е вметнал репликата "Дебил, сЭр!..." ?

Прочети си ти статията и глупостите, дето си надращил.

Македонците, чакаха 1 година, и като видяха, че нито доходите им се вдигнаха(МАКАР,ЧЕ СА ПО ГОЛЕМИ ОТ ДОХОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ) , като видяха,че нито в Нато, нито в ЕС , че бъдат приети, и решиха да свалят ПОПУЛИСТА- заев Обаче Българина си търпи, и няма против да го клецат с ПОВИШАВАНЕТО цената на тока от 1 юли

Доходите към март 2018 са с 5% по-ниски от нашите. Не знам откъде извадихте, че са по-високи.

ВЯРВАШ, ЛИ СИ ДА ИМА ПО НИСКИ ДОХОДИ ОТ БЪЛГАРИЯ? 100 ЕВРО ПЕНСИЯ, СТИГАТ ЗА 3 СУДЖУКА

Две думи за РАЗЛИКАТА в ЦЕНИТЕ?

Щото с ВМРО всичко това с ЕС ,НАТО,високи доходи и нормални отношения със съседите щеше да им се случи,нали? Глупости! Тотална изолация и светът щеше да забрави за тях.Освен Сърбия и Русия ,разбира се.Македонците са бедни като църковни мишки,държава без какъвто и да е ресурс са и с явна доминация на албанците на всичко отгоре.С опърничав нрав и лъжливата гордост,че са наследници на Александър Македонски поне на половината от тях им стана ясно,че измислената им държаване може да просперира.

Македония -Скопие отива наа..Скопска Македония!?

Репубника, Курир....НоваМакенодия съобщават че Джозеф Дол също е подкрепил митинта с поздравителен адрес. Между 50-60хиляди души са присъствали. Македонците искат от Заев да изпълнява предизборните си обещания за доходи ,здравеопазване и социални права.Опозицията го обвинява че облагодетелства един кръг около него. Направи ми впечатление че никой не казва на македонците че обещаното ще се случи в края на мандата....защото никой няма да има такова търпение. Абе изобщо....позната картинка.

Единствения начин тази територия да влезе в ЕС и НАТО е като се присъедини към България!

Македония има по-високи заплати и пенсии от България. Какъв лидер на Балканите сме ние. Американска протрита изтривалка.

България стои настрани от спора между Гърция и Македония. Филип Македонски превзема Гърция.Факт ! Без Солун цяла Егейска Македония до 1945 г. беше българска, вкл. Лариса, Кукуш, Костур, Воден и пр. През 1970 г. черните полковници в Гърция смениха личните и топографски наименования с гръцки. Ликвидирането на името Македония във Вардарска Македония работи против България.Гърците стават монополисти, а в древна Мекедония гръцкият е бил официален език, както и във Византия. Гърците приватизират чужда история. По това са майстори...

Гърците нямат нищо общо с ония гърци , както и с Римската империя.

България предаде българите от Македония няколко пъти в новото време. Признахме Македония като държава. Признахме джихадисткото Косово и АОК убийците създадени от ЦРУ. Сеге признахме с "великия договор" Българското Вардарско наречие за официален Македонски език.

Кого не е предала България ?

Особено пък Россия!... Колко пъти ги предадохме, горките россияни? Започнахме да ги предаваме още веднага след като ни освободиха с братска кръв и пот, безкористно и драговолно, в името на нашето общо славянско православно бъдеще, под мъдрото ръководство и милостив, но справедлив камшик на многозвездния двуглав Бащица, обитаващ кремльовския палат!... Предатели сме ние, предателиии...

Препоръчвам македонците за името на републиката си да вземат пример от страните Мексико или Бразилия, на които столиците носят същите имена, т. е. страната да се казва РЕПУБЛИКА СКОПИЯ със столица град Скопие. Така ще отпадне всякакъв териториален спор, който произлиза от сегашното име на тази република.

Ние елините нямаме спор просто няма никаква българска и никаква сръбска Македония .има само реална Македония и това е Гърция .

родина е Етиопия, и сега след 2-3 хилядолетия носите 20% от оная кръв и ви личе да еба, по всичко циганско, което правите. Радвай се, че имате земя, земя на нашите деди, която сте окрали и която силните на деня ви подариха. Иначе по островите ще живеете.

Приятелят на българските патриоти Орбан подкрепя най- антибългарската партия в Македония. Българският патриот всъщност не обича България. Той мрази гърци, румънци, украинци....и си пада по руснаци. Не по рускини да кажеш, че все има някакво основание, а по руснаци. Прикрит гей един вид. Затова се маскира като върл противник на гейовете.

Орбан си гледа интереса на страната си за това си пада по Руснаци, не е разкрачен като нашия тиквун към саш и турция

Същия гей - пада си по руснаци. Добре, че мрази българите. Да се съвокуплява с античките македонци...

какво да очакваш от прост задник

ПО ДЖЕНДЪР ЛИБЕРАЛИСТИКАТА , ХАХАХА

ИСПАНИЯ, РАХОЙ Е АУТ ХАХАХА

И сега кой е наред ?!

Където се е намесила БЪЛГАРИЯ,винаги има разпадане!Примери:Велика Германия,СИВ,СССР,Украйна!!!

Подмокри ли се?