Турция съди наш дипломат за негово изказване

Турция ще съди бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, съобщиха от посолството на южната ни съседка, цитирано от "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Турция съди наш дипломат за негово изказване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не може да бъде предаван на друга държава за наказателно преследване!!! След кат о искат да съдят наш дипломат да се готвят ние да съдим техния Гьокче, че за него има неща и действия които са много повече от думи! България не е турски вилает та турчолята да ни определят кого да съдим и да съдят когото си искат от нас!!!

Султанът вече смята да наказва неудобните му в България и навсякъде по света.Не е ли време да му се отржат крилцята,а не нашите политици да гъугодничат на диктатора.Не е ли време ЕС да му дадат нужния урок.Ако това беше поведение на Русия щеше да е вой до небето.Защо мълчите правозащитници ,ЕК и сие??????Не е ли време за САНКЦИИ за султаната?

toi e politik kak shte govori taka za covek koito se dokazal pred naroda si i te mu vqrvat izdignal im ikonomikata

a zashto pluqt Erdogan zashtoto im e izdignala ikonomikata zashtoto Turciq nqmat zaemi kato vsicki drugi dirjavi zashtoto horata mu vqrvat i sa go izbrali demokraticno

Премахнете двойното гражданство и проблемите са решени. Просто ще остант само тези, които не искат друго и македонците с български паспорти.

Действията на Турция в случая говорят за това, че те вече гледат на България като на своя територия.

Вие как бихте реагирали, ако някой бивш Гьокче в Истанбул почне да обяснява как ще се разцепи България и как е съвсем естествено да има гражданска война у нас?? Малко тъпанарско изказване на нашия...

Разликата е, че той не казва ние да ходим да вдигаме турците на крак за преврат. Не казва да им организирам протести или да пращаме нашите турци да свалят властта там, а казва само, че работите отиват на зле там, нещо което всички знаем. А те идваха тук да кажат нашите за кого да гласуват и какво облаги ще им дадат, ако го сторят.

"Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина. Думи на Семир Ялчън един от лидерите на турската ултрадясна националистическа Партия на националното действие произнесени официално в НДК на учредяването на партията на Лютви Местан ДОСТ, април 2016 г. На власт е правиелството на Борисов.

Вече?!?!?!

Бившият ни посланик все още ли е дипломат, това само не разбрах? Защото, ако не е ...е изказал мнение като всички нас. Ако е действащ, тогава си има начин на въздействие от страна на държавата ни. Вече взе да става прекалено всичко това, явно целта е да ни "сборят:, Турция да си вземе обещаното... Преди не смееха да ни закачат, имахме си ракети, братушки зад гърба :), а сега ни очаква Кипърския вариант за съжаление. Посланика на Р. Турция не спира да ни поучава, за поведението на Местан да не говорим......но, предателите никой не ги уважава. Предполагам, че той това го знае! Ще направи това за което са му платили, но никой няма да гледа сериозна на него...щом веднъж си предал, значи ще го направиш отново.....

не се очаква от дипломат,макар и бивш!

Нямаш право да казваш истината за Турция, ако ще да си на Северния полюс. Тези са си приели някакви си техни закони, дето можели да съдят когото си искат и щели да заведат дело срещу един пингвин на Южния полюс за пропагандиране на гюленизъм. Турция определено е демократична и правова държава.

Започна се.....

ДНЕС МИ СЕ СЛУЧВА ЗА Н-ТИ ПЪТ! ПО ВСЯКАКВИ ТЕМИ! НАПРИМЕР ЗАЩОТОПОПИТАХ КОГА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЪДИ ТУРСКИ ПОЛИТИЦИ?! ЗА ОТРКИТА ДЕЙНОСТ ПРОТИВ НАШАТА СИГУРНОСТ И СУВЕРЕНИТЕТ?! НЕ СЕ ЛИ ЗНАЕ КОЙ НАПИСА"СТРАТЕГИЧЕСКА ДЪЛБОЧИНА"?! НЕ СЕ ЛИ ЗНАЕ КОЙ СЪЗДАДЕ ПЛАНЪТ"БАЯЗИД"?! А ДОКТРИНАТА НА НЕООСМАНИЗМА?! СТРАХЛИВЦИ!!!

Много първосигналини патриоти, които не са и помирисали казарма, много нещо, ала Сидеров и сие ( който също между впрочем се е скатал от казармата ). Ако, още е служител във МВнР, да го пенсионират със задна дата. Толкова глупава далновидност е простена само и единствено на провокатор.

Трябва да си защитим дипломата, а Местан да си загуби гражданството и да си ходи у тях!

Тази сутрин шефа на Дост ни заплаши с тероризъм и гражданска война. Заплаши ни с Турция! Почти си призна, че той ще организира проблемите у нас!

То е ясно, че чрез Местан, Турция ще се опита да провокира безредици, междуособици в които да се намеси!

Местанчо, селско даскалче , събирай си алтъните, гавазите, харема, евнусите и се омитай от земята ни. Ние с тоя, дето те подкара по тая крива пътека ще се разберем. По мъжки... България е държава! Поне това все още е. С всичките й салтанати за да може да защити достойнството си. Край Босфора много добре знаят това и май вече ти гледат сеира. Разправят го хора, дето тия дни са пили боза по Капалъ чарши! Това е! Малко, но от сърце. Българско!

Лицето прави изявление в частно качество- за щастие, защото това е голяма долнопробна простащина връх на недалновидността и недипломатичността. а турците се отнасят към него подобаващо, макар и да няма да им се уважи подобен иск. На чужда юрисдикция те нямат права и е интересно на какво правно основание, от кой български закон черпят права. Юридически и дипломатически има две решения. Първото е предявяване на иск, а второто изисква мълчание, защото прогнозата за гражданска война с цел сваляне на законната власт е дипломатически скандал. Абсолютно недопустим.

До всички фесове родоостъпници и предатели Махнете се от земята ни българска. Изчезнете от пределите на Отечеството ни, в любов към което възпитаваме децата си. Не събуждай духовете на възрожденците ни, които не биха се поколебали да ви го кажат същото, но според болезнените нрави на онова съдбовно за България време. Само мога да си представя какво би било сега в механата на Странджата ако оживее днес. Вървете си, докато е все още мир. Все ще се намери някой санджак из Анадола, дето да ви удовлетвори накърненият ви белирбейски ивинитет за това що е власт. Но се пазете и там. Защото нравите по онези земи повеляват много по-жестока съдба към предателите, които не са допринесли за алъш-вериша на Империята, че и проблеми с комшулука са и създали. Така разказва най-добрата учителка историята. Омитайте се!.. Оставете ни ние, българите, без разлика на религиозните си убеждения и политическите си пристрастия, сами да решаваме съдбата си.

100% болен мозък,иди се лекувай

Нека да го кажем ясно и катефорично, за някои МНОГО УМНИ И ОПИТНИ ДИПЛОМАТИЧНИ ГЛАВИ: НЕЗАВИСИМО КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В ТУРЦИЯ ИЛИ КОЯТО И ДА Е НАША СЪСЕДКА, БЪЛГАРИЯ ИМА ИНТЕРЕС ДА Е В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С НЕЯ, В МАКСИМАЛНО ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С НЕЯ, ОСВЕН АКО НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПРЯКА ЗАЩИТА (фруба нмеса във вътрешните ни работи и националния ни интерес и суверенитет) НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ И ПРАВА И СВОБОДИ НА НАШИТЕ, НА БЪЛГАРИТЕ - което означава ПРЯКА И КОНКРЕТНА ДОКАЗАНА КАТЕГОРИЧНО НАМЕСА И ДЕЙСТВИЯ НА ДРУГАТА ДЪРЖАВА В БЪЛГАРИЯ! А всички останали проблеми НА държавата - наша съседка - диктатура, нарушаване на човешки права и пр., ТОЕСТ КОНФРОНТАЦИЯТА И КОНФРОНТАЦИОННИТЕ ПРОБЛЕМИ И ВЪПРОСИ С НЕЯ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВАТ И ДА СЕ СЪДЪРЖАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ВЪВ ФОРМАТА НА ... ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ! Не е на магарето работа да се изказва неподготвен - ако има такива проблеми, за които говори този, А НАИСТИНА ИМА!!!, това не е негова работа да ги адресира, и не е този начина, и този е последният, на когото това трябва да му се обяснява, той тези неща би трябвало да ги знае отлично поради длъжността, която е заемал! И именно затова турците са се раздразнили... Има си правителство, министерство на външните работи, парламент и комистии, ЕС и комисиите им.

Османците усетиха,че на агента им ще се връчва мандат за съставяне на "правителство" и стават все по-нагли.

Не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент, е още едно изказване на Димов

Какъв дипломат е този? Кой дипломат говори така? Червен дипломат предполагам.

Прост човек, или провокатор! Не че Ердоган е цвете за мирисане - напротив, но подобни изказвания са наистина тъпи и безотговорни, според мен. Някой пак се е преборил за неговата една секунда слава под прожекторите, ни по доста неумел и нелеп начин. Всъщност думата дипломат е символ на мъдрост, дипломатичност, премереност и добър поглед върху перспективите, вкл. ефекта от дадени думи и действия. Ако говорим за истински дипломати, но в България знаеме кои ставаха и стават такива, както навсякъде във всяка друга "интересна" област за реализация.

Като е дипломат ,неистини ли да говори? Аман от неузрели пъпеши !

loyola

След демокрацията, разни активисти се набутаха на места за които нямат ценз ...

Много добре! Залагат на някакви международни правила и закони.

когато турският посланик в България участва във предизборен митинг на ДОСТ в България-може, а когато наш посланик в Турция е изказал мнение-не може!

Всички фесове вън от България, еднопосочен билет за Анадола , без право на връщане в страната. Отнемане на двойното гражданство и забрана за участие в избори на противоконституционни партии като ДПС и ДОСТ. Ако искате Доган или Ердоган има друга държава, България се управлява от българи , отивате и да ви шибат всички калинки и брънбари в задниците педали смотани и миризливи фесове. Гьотчето да се изгони и забрана да влиза в Европа цял живот шириата в Анадол, Европа е християнска педали смотани и необразовани!.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Вземи отвори поне един учебник по дипломация преди да пишеш дивотии. Лицето говори, за "пожар в чуждата къща" с цел сваляне на властта у съседите! Кой е луд да поощрява такъв пожар? Ако си против бежанците, какво ще кажеш да дойдат няколко милиона турски бежанци, които сме длъжни да приемем? Ти ли ще им помагаш като доброволец на червения кръст?

И ние трябва да осъдим Гьокче за изказването му, което засяга интересите на България и наглото държание срещу Радев!

Ами точно това е част от свободата - ДА ИМАШ ПРАВО ДА ИЗКАЗВАШ СОБСТВЕНОТО СИ МНЕНИЕ. Точно това право е ликвидирано в Турция. Само че ,човекът изразил собствено мнение не е в Турция,а в България и го е изразил като частно лице,защото вече не е на служба там.Но го е изразил компетентно,защото е бил на служба там и познава нещата - от това ги боли в Турция. Срещу немски,холандски,австрийски политици не могат да си позволят да заведат дело.Срещу български граничари,изпълнили служебния си дълг,срещу български граждани-бивши служители могат.Изобщо с Наши граждани всеки може да постъпва както си иска!? На това дереже сме вече.Накъде по-надолу, не знам!

днеска съдят нашият консул , утре ще си съдят псевдо султана

Ха дано , ама надали !?

Глупаво е да правиш подобни изказвания, когато заемаш официален пост. Всички виждат, че царя е гол, но дори и американци и руснаци се придържат към добрия тон. Не, че харесват Ердоган, но в настоящият момент тишината е най-доброто поведение.

Много е тъпо да правиш такива изказвания ,когато не си чел статията ... "Турция ще съди БИВШИЯ генерален консул на България в Одрин Георги Димов, ... " .

"По мнението на Димов той е нелегитимен. Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства."

Ще стане "бивш" когато го изгонят от Външно !

Баба ми казваше : ГЪОНСУРАТ .

Инфо, имаш много сериозно неразбиране по въпроса. прекалено сложен, за да бъде разбран от всеки. Няма да влизам в дискусия, само ще кажа една поговорка.Когато в стъкларски магазин има слон, собственика трябва да се страхува, дори ако слона е препариран. Политиката на Бойко към Турция е единственото нещо, за което той заслужава похвала. Анадъму шинди.

Аферим бе мекере , земи тия три кинта и бегай да си купиш боза и баклавичка

Защо ми се струва, че някой се опитва да предизвика конфликт между България и Турция? И да отклони вниманието ит някои наистина сериозни проблеми и въпроси... Нещо ми се струва неестествено това мятане между двата полюса - години наред, десетилетия нашите мафиоти и управления целуваха задника на турските управници, И ТОВА Е (БЕ) ПУБЛИЧНА ТАЙНА, да не изреждам примери, наскоро Борисов и Бъчварова си позволиха по изключително гаден начин да предадат и бягащи от режима на Еедоган турци обратно на този против всякакви законови и морални норми, само за да му угодят. А сега, ЕДВА СЕГА някои изведнъж станаха непримирими борци срещу турските домогвания в България.

Всеки има право на собствено мнение и ако нашият герой е прав в изказва- Нията си,нека се защити пре съда.

Точно, защото всеки има право на мнение, поведението на ЕРдоган е абсурдно. Няма как да задължиш хората да те харесват и да те уважават. И 50 дела да заведе срещу политици и журналисти от цяла Европа нищо няма да промени - Ердоган е диктатор.

турския народ - над 50% от народа, живеещ в Турция. Всички те гласуваха против него, като се махнат над 5 млн турци, извън страната. А той ги нарича "онези с тенджерите и тиганите", понеже "пак наизлезли" да протестират. Щом като за един президент, повече от половината му поданици са "ОНЕЗИ", значи, че изобщо НЯМА ПРАВО да се ослушва какво говорят в други държави и как го наричат.

Против него гласуваха кюрдите и те винаги ще са онези . А тези които гласуваха за падишах -султан са турци

Абе нали имаме свобпда на словото,или май стана по- страшно от комунизма?Същото е и в америка,внимавай какво говориш!А тия фесове да го духат!

Турция не беше ли в Азия?

Не съм чел промените в конституцията но е сигурно че генералния консул в Одрин ги е чел.един дипломат внимава какво говори.може би малко грубо се изказва но в общи линии не може да се направи импичмънт на ердоган по никакъв начин.за съдене и дума не може да става.така че опциите са посочените от консула.а гьокче който ни размахва пръст как трябва да се третира?който се меси в Българската политика грубо с присъствието си на митинги нс определени партии?който позволи на убиеца на двамата българи да избяга в Германия.

Баси наглостта. Човека може да си говори каквото иска. А онзи техния турски посланиик където си позволява да ни поучава. Той трябва да бъде съден!

Я гледай ти, ще съдят частно лице че изказал мнение, а ние техния посланик го търпим да говори какво ли не! Веднага искане на смяната му и завеждане на дело срещу него заради вмешателство в изборите и външ. ни политика!

Май, не остана съсед на Турция, на когото на не му се повдига от този скапаняк. Само с Азербайджан не съм сигурен дали все още не се е скарал. Иначе, в щатите е арестуван поредният турски банкер, който му пере парите от далаверите с ИД. В Сирия стреля напосоки, като сбъркана прегладняла хиена, която не намира достатъчно слаба жертва, за да я подгони. Вбеси и иракските кюрди с жертви от грешни попадения. Както се казва, Господ видиотява оногова, когото иска да погуби.

Нали виждате че думите демокрация, човешки права не могат да са в 1 изречение когато става въпрос за някои теми? Урок да ви е, какво се случва, когато съдбата ви определят цигани и изселници.

Аз не бих скачал да хуля всички турци, защото се видя, че близо 40 милиона не го искат този малоумник за президент. По-скоро бих изказал подкрепа за нормалните 40 милиона там в стремежа им да го детронират този психо. Хората които вярват в демокрацията там имат нуждата от нашата подкрепа, а не тъпи подигравки.

Моята култура е да ми лапат фесовете кура, ако те ми преподават култура това означава че ме връщат във феодализма. И една империя което не е изградила една сграда през 500 години в Европа, това означава ,че са изостанали със векове назад от цивилизования свят!

Ганъо прост, а я ми кажи какво си построил ти? ОТ царско време немците каквото са ти построили, а друго да покажеш можеш ли? Ай сиктир мизернико, тъни си в мизерията.

Ганю е построил почти всичко в цялата османска империя, ясно ли ти е? Затова като зяпаш турските филми, някои от тях започват с копривщенски или типично български къщи. Защото ги е строил Ганю на времето. За османците е било изгодно строителството да се извършва от Цариград до Италия от български майстори. Затова е имало над 40 строителни школи. И Цариград е строен от българи и мозайките им са правени от българи, и каменните колони са дялани от българи, и българи са учавствали в построяването на Суецкия канал. Разбра ли, тъпако? Вземи прочети.

а бе палячо, какво да построим като сме били под османско 500 години. въпросът е след като сте били такава велика империя какво архитектурното наследство сте оставили на балканите. веднага се сещам за значими архитектурни паметници дори от римско, но за османски нещо ми се губи!!

Вай аллах-керим, какви са тези скверни слова, какъв е този ненавременно-неадекватен евфемизъм с привкус на мегаломанско-параноичен, агресивно-метафоричен шизоидитет, граничещ на места със субтилно-биполярна, девиационна бруталност? И тези мерзки думи са отправени към едни любящо-искрени съседи, които ден и нощ мъдруват как да повишат нивото на сътрудничество и взаимопомощ с българските си братя и сестрици?! Нима г-н Димов забрави за една нощ нашите общи тюркско-мюсюлмански корени, които ни свързват неразривно като слънцето и въздуха от векове за векове? Нима хан Аспарух не бе чедо на алтайско-тюркския Знатен Род Дуло, положил изворното начало на многобройните тюркски държави, дали културата и изкуството на Европа, Азия и целия свят, чиято кулминация се явява Османската Империя - майка-закрилница на стотиците народи, благоденствали и достигнали небивали върхове на нейната обширно-всеобхватна територия под мъдро-хуманното ѝ ръководство и демократично-толерантен взор? Нима Османската Империя не запази цели пет века духа, националното съзнание и манталитета на Балканските народи, поели жадно от безграничната ѝ майчинска Любов и Ласка, нима не допринесе за тяхното духовно израстване, нима не зачена тяхното Възраждане-Ренесанс? Нима демократично избраният президент на Турция г-н Ердоган, ваш брат, баща и повелител, косвен наследник на вашия и наш хан Аспарух, не изказа своята воля за обединение на всички балкански народи под неговия благ и човешки президентски жезъл? Защо отговаряте на нашата любов с непризнателност? Защо изстрелвате отровно-духовните стрели на Изневярата и Незачитане на майчинското отношение на вашите любящи съседи? Ние ви желаем , искаме да сте част от нас, да повишите стандарта и културата си!!! Помислете, никога не е късно. Обичаме ви!

смях се до сълзи ...уникален си :Д

Уникален си и все ме разсмиваш.От къде ги намираш тия високопарни думи .По-луд си от мене-смело напред.

Меличе или Айше мога да те взема в моя християнски харем , по цел ден да ми правиш свирки и да те пердаша в ануса, само да не си някоя дебела свиня , че ще те изпратя на атлетическо мероприятие да бягаш по 1000 метра със препядствие и да ослабнеш!

добра стига, Мелиха! ... "граничещ на места със субтилно-биполярна, девиационна бруталност?". брухахаха.. нямам такава иконка за толкова брутален, екзактен смях... :-)))

Пак се обади, Мелиха. Предлагам ти да се върнеш по турско-алтайските краища. Да се курдисаш с една юрта, където са се родили предците ти и там да си подвигаш културата. Турска култура няма. Всичко сте го откраднали от някои друг. То се вижда резултатът от турското упраеление 500 века по нашите! земи. Само тук таме някоя джамия сте оставили, пак строени с камъните на българските дворци. Добре, че бяха Мидхат Паша, чист помак и Ататюрк, половин помак по майка, да ви цивилизоват малко. Ако пък Генерал Рачев беше дал дъщеря си на Мустафа Кемал, Турция въобще можеше и да я няма. Радвам се, че в юртата са ви пуснали интернет. Стой си там и си мирувай. Може да кажеш на братята си от Казахстан да не се отказват от кирилицата, че няма да имаш на какво да пишеш мъдрости по форумите!

Ренесансът е заченат тук, в България 300 години по-рано от Европа! Причината да не ни промените културата е, че по-високата култура не приема по-ниската. А причината за вашия стандарт са не само парите на НАТО и европейските монополи, наляти при вас, заради нас и православието, а основната причина са висококачествените наши гени в турския народ, който ги рекламира във филмите си чрез всяка тънка и висока жена или светли очи - задължително условие да се снимаш във филм.

"Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства.". същото е с еврейско-фашистката либрал диктатура в брюксел. освен екзит на всички държави от бюрократизма на либерел-фашизма.

Що не се предложиш на съседа Ердоган, той знае какво да прави с такива умници като теб

Да се обърнат с гръб към Черно море, да се наведат и да чакат вятъра да им донесе заслуженото Това предлагам аз на Ердоган и неговият башибозук

Що за безумие! Всеки има право свободно за изказва своето мнение! Представям си какво ще се случи с някой в Турция който има различно от Султана мнение?

Така е!В Германия да не би Меркел да не я критикуват или Оланд във Франция,и то основателни критики,а за Борисов да не говорим!Само,че в Турция хем аномалии,хем критикуващите виновни че са изказали мнение,доста е гадно като цяло! Сега Ердоган подхвана и полицията,арести,уволнения и всичко от страх и мания за величие!Жалко!