Декларация за нова трудова книжка

Работниците и служителите ще подават писмено заявление-декларация за издаване на нова трудова книжка в съответната дирекция "Инспекция по труда".

Обратно в новината

Коментари - Декларация за нова трудова книжка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудовата книжка е най безсмисленото и демагогско нещо, трябва да се забрани това дискриминационно средство

Едва ли ще има кой да плаща пенсии след 10-15 години в България.

Едва ли ще има кой да плаща пенсии след 10-15 години в България.

А уж се перчиха че намаляват бумащината а както до сега реално се чудят какви бумажки да измислят за да уплътнят ''работното'' време на електората си властващите..За какво е тази трудова книжка че не проумявам след като и пенсионирането става по подадени данни в нои.

Клатим влака да симулираме движение.

Какви са тия трудови книжки бе? В кой век живеем? Аз съм на 34 години и нямам трудова книжка. И никога не съм имал. От 4 години работя в чужбина в друга държава от ЕС и там няма трудови книжки. Всичко е в компютъра. Отивам в съответната сграда и по социално осигурителния ми номер си проверявам дали са ми внесли осигуровките. Социалните. Това е. Всичко е в компютъра. Няма трудова книжка няма такива глупости където всеки може да си пише каквото иска. Толкова е просто и опростено в чужбина. Какви са тия глупости в България? Толкова сложни неща. То не стига че няма работа до 30 годишна възраст никъде нищо не стана, ами и от стария век още с книжки..... Защо не стане като в чужбина опростено? Само по социално осигурителния номер и без трудови книжки?

пп. и явно аз никога няма да работя в България и никога няма да имам работа в България защото няма да си издавам и вадя никакви трудови книжки. Свикнах на опростения начин в чужбина без трудови книжки само със соц. осиг. номер.

бяхте умните и образованите, нали? Стойте си там! И без вас се оправяме тук у нас. С книжка или без книжка има сайт на НОИ, за който ти не знаеш и не те интересува, но той е също има тези данни. А трудови книожки трябва да има, за да може бъде притискан работодателя от сивия сектор.

Не се ядосвай, чедо, тук ще си я караме така до край свят :). Имитации на реформи, дъра-бъра. И администрацията затрупана с работа...

Бобо, ти администратор виждала ли си? Каква работа! По цял ден си чоплим носа, чакаме да дойде края на работния ден, та да кажем колко много работа сме свършили за деня и да искаме повече пари.

За съжаление си много права бабо. Но се ядосвам заради такива като "Тъй то. Ние сме прости, а вие " и заради работодателите в България и случващото се у нас. Защото четейки тази статия, за пореден път разбирам, че България скоро няма да се оправи и няма да мога да се прибера в родината си, колкото и много да искам. В беззаконие и корупция ние честните не може да оцелеем. България е рай за престъпниците и ад за честните, почтените и нормалните.

до сега с молба, а от денс нататък декларация-заявление. Тия съзнават ли, че вършат "нищо работа", буфо синхронисти...

кипи усилен и безсмислен труд!

Къде? В коя администрация? Аз не познавам такава!

Ами дайте тогава познатите ви администрации където наистина ''усилено и смислено'' се трудят...?????

Заменяме думата молба със заявление и хоп - реформа... А е-услуга за издаване на книжка има ли?

Тия трудови книжки са анахронизъм и трябва незабавно да бъдат премахнати.Както и т.нар. "професионален стаж". Даже и в русия вече няма трудови книжки.Както и осигурителните книжки-само се създава дубъл работа на бюрокрацията и губи време на бизнеса и хората.От 1997 г. има електронен персонален регистър в НОИ, ама дай да мъчим хората дапълнително!

Ако премахнат трудовите книжки, как ще оправдават заплатите на хрантутниците в администрацията! Знаеш ли, че ако администрацията се намали на половина, то и заплатата на началника им ще падне на половина. Кой началник ще си намали сам заплатата?

Ами стажа до 31,12,1996? Не говорете неподготвени! В регистъра на НОИ данните се натрупват от 01,01,1997!

Тоест заменя се думата молба с декларация, и то във времето когато има толкова електроника и би трябвало да има централен регистър който да улеснява системата.