Коментари - Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места | Днес.dir.bg

Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места

За безработни ще се създават т.нар. "бели работни места", заяви служебният социален министър Деяна Костадинова на пресконференция, на която представи приоритетите в работата си и новите зам.-министри. Правителството се отказва от дългосрочната стратегия повече хора да получават енергийни помощи за следващата зима.

Обратно в новината

Коментари - Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места | Днес.dir.bg

Коментари

Насърчавайте заетоста с инвестиции в производство,помагайте на средния и дребния бизнес, така ще се премахне безработицата с времето! Не може с временна работа да решавате проблемите с безработицата,така се цикли на едно място! Спрете корупцията и стегнете съдебната система,така ,че виновните за разграбването на държавата и разни други мафиоти да влизат в затвора! Да няма безнаказаност! Мислете как да се създаде средна класа в България,от която ще се крепи икономиката!!! Няколко олигарха не могат да крепят цялата икономика на България,трябва да има средна класа, хората да започнат да получават нормални доходи,да им се увеличи покупателната способност и така ще потръгне всичко,ще има разтеж! Почнете от някъде,стига с това циклене и с оправданията,че било криза,защото тази криза вие я създавате!!!

Малее, колко са тъпи... Личи си, че ги е подбирал същия, който е подбрал Боко и Цвъко. Яко сме я загазили. Прав бе Анщайн - глупостта е безкрайна и дъно няма...

...работя бяла работа на черни работодатели от САЩ и Англия. Пращам проекти, които сме договорили, одобряват и плащат. Плащането е зелено, а взаимоотношенията коректни. Става дума за графичен дизайн, а не за бране на ягоди. Технологиите още не са достигнали това ниво,бухането да се осъществява от разстояние. Затова ви съветвам да се ориентирате към интелектуален труд, базиращ на талант и отлично образование, инвестиция в технологии, а не в мотики и кофи. Чаоо.

С ДВЕ ДУМИ - " КРЪГЛА НУЛА " Е ТВА Е ГОЛЕМОТО ИЗМЪДРУВАНЕ. АБСОЛЮТНИ ДЕКОРТИКАТИ В ДЕЙСТВИЕ - РЕЗУЛТАТ : 0!

те това ще остане, щото им е алтаф сотуерът

ако случайно сте видели тук появяващи се и изчезващи постове, то е защото DIR не са медия-провайдър, те са Господ, отбил се за малко на тази сбъркана земя. "Арбитър д'елеганс", наложен от селяни... това е BG съдбата и ще я посрещнем с гордо вдигнага глава и среден пръст също

КАКВИ СА ТЕЗИ НЕДОРАСЛИ КУКУВИЦИ КОИТО НИ НАТРЕСОХА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ?? За какви бели и зелени работни места, фланелки моряшки и сини прашки ми каканижат ?? ЗНАЕТИ ЛИ КАК ХИТЛЕР Е ИЗВЕЛ ГЕРМАНИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА КОЯТО ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ НАШАТА ??? Да сте чували нещо за изготвения от Райнхард спасителен план за ликвидиране на безработицата, стимулиране на икономиката и нова данъчна политика в ИНТЕРЕС НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ??? Финансирането на проекти ЧРЕЗ ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ води до подем на ИКОНОМИКАТА и блокира развихрянето на инфлацията !!! Така за пет години в хитлерова Германия няма нито един безработен, а социалните придобивки надминават и най оптимистичните прогнози !!! ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ СЛУЖЕЩИ НЕ ЗА СПЕКУЛА , А ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА СА КЛЮЧА КЪМ РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Глупаво, наивно, неуко атакистче! дори само гимназия да беше завършил, пак щеше да си по-исторически и икономически грамотен. Да не говорим пък за икономически техникум.

Е КАК РЕШИ ГЛУПАКО ЧЕ ТОЙ НИЩО НЕ РАЗБИРА , А ВИДИШ ЛИ ТИ ГОУЕМИО СПЕЦИАЛИСТ ГО ПРЕЦЕНИ БЪРЖЕ???? АМАН ОТ ТЮФЛЕЦИ ДЕТ САМО СЕ ЗАЯЖДАТ И НИЩО НЕ КАЗВАТ ПО ТЕМАТА, ТЕ ТФА СИ ТИ ТЮФЛЕК!

НЕ ТЕ ЗНАМ КОЙ СИ , НО САМО СЕ ХАБИШ, НЯМА КОЙ ДА ТЕ РАЗБЕРЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ТЕЯ НОВИТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ПРЪДНАТ КАМО ЛИ ДА МИСЛЯТ, ГЛЕДКАТ И СЛУШКАТ ЩОТО ИНАЧЕ ИМ Е Е...НА МАМАТА, ТА ТЪЙ.... КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е РЕШЕНИЕ 100%!

тотю ще се върне от Враца и ще оправи нещата,нали знаете колко е умен, това са негови кадри

За българските бели опитни мишки - бели работни места! За по- тъмните - социални помощи!

"Създаването на т.нар. "бели работни места" - работни места в сферата на здравеопазването, на социалните услуги" Абе юпита! То ясно че не достигат мед сестри и доктори, ама вий 1 безработен за 1 година не можете да го научите само на латински език! Камо ли на някаква анатомия! Явно юпитата от служебното правитеслство са прихванали глупост от разговорите си с протестиращите. Баси колко бързо се развива тази болест! Кандидатите за ИТ-обучение поне за таблицата за умножение ще ги изпитвате ли преди това? И-Д-И-О-Т-И!

Старите моми и милиционерите ще "отправят" държавата ?????????? Пунт и пластика. Всичко е окрадено и съсипано.

Май е дошло отдавна времето да се понамалят гъските, заемащи управленчески длъжности в държавния апарат

Какво разбират под "бели работни места"?Досега примерно в агенцията по заетостта отпускаха програми свързани само с озеленяване,поддръжка,строителство и пр. неквалифицирани сектори,където главни кандидати бяха основно роми.Това означава ли,че от тук нататък ще се мисли и за безработните българи като им се предлага и адекватна работна среда?

Като им чувам терминологията на тези фльорци, никак не им вярвам, че нещо смислено ще направят....

Управляващите фемини ще разкриват "бели работни места".Това ще рече по-нататъшно раздуване на държавния апарат с нови синекурни длъжности,т.е. назначените на тях няма да произвеждат нищо.За чия сметка ще бъде "увеличаването на заетостта" по този начин и допълнителните заплати и бонуси?Естествено,както винаги - издоеният до крайност данъкоплатец.Бог да ни е на помощ!

до когато личи си отдалече ,че още сте твърде зелен ,за да давате акъл на другите ха, сега си представете,че всички с вашата квалификация тръгнат в тази посока какво става ще има ли толкова работа за компа и педагогиката в училище явно сте от синекурите длъжности в училище ,но ако имате 6ч математика няма да можете да вършите още 2 работи както предлагате ето затова стигнахме до тук.......всеки си гледа работата за да мине деня ,а не като трябваи да се умори та да не може да погледне друго и каото хапваш дарове с шампанско кой ще ти ги произведе ако вс са като теб още има от теб вода да тече драги...не те заплашвам

Зелените професии са в реалност: чистачи, работници по събирането на битови отпадъци , поддържащи зелени площи, хигиенизиране на улиците. Това се предлага от общините по ОП"Човешки ресурси". С това решаваме безработицата.

Така ли преименуваха гробищата - "бели работни места" !?

Направете проверка как се назначават били към една партия изгонили ги т е съкратили и после станали герб и ги назначили пак там

Какви ли не програми се изписаха за тези безработни, но никъде не съм видял такива, които да са насочени към нуждите на производството. За производство, освен машини и цехове трябват и специализирани кадри. Ако влезеш в производствен цех ще видиш зад машините основно белокоси пенсионери в сини престилки. Някой да се е сетил за преквалификация към такъв вид кадри, стругари, фрезисти, заварчици, шлосери и др. подобни още не съм чул. И в тези програми няма такова нещо. Това са страшно дефицитни кадри, без които не може нито едно производство. При това, тези професии никак не са за подценяване. Съвременните машини, технологии, материали за производството изискват доста образовани хора. Дори считам, че тези професии вече трябва да се считат за престижни, а не за обидни. Такива курсове за преквалификация са нужни, както и техникуми - редовни и дори вечерни за тези млади хора, които по една или друга причина са пропуснали шанса да се изучат. Убеден съм, че такива кадри няма да останат и един ден без работа. В момента това е един от сериозните проблеми пред предприемачите за по-мащабно развитие на производството.

Бели работни места за бели роби. И три синджира робини.

"Който ще се опита да реши всички проблеми - няма да реши нито един от тях, категорична бе тя. " "Който се опита да реши неистинските проблеми - няма да реши нищо, ще й отговоря категорично аз."

Тия са изкуствен интелект! Пребоядисани блондинки - калинки с чужди езици... Калинки са, щото ако струваха нещо нямаше да се резилят така...

това са пълни глупости.

Само дето белите лястовици отдавна са отлетели на запад, ама нищо, важното е да се продължи създадената в последно време традиция по откриването.

бели, зелени, червени, ... дрън, дрън. .... няма нужда от приказки дела, дела се иска. НЕЩАТА СА ПРОСТИ желание за промяна и разум се иска

"Който ще се опита да реши всички проблеми - няма да реши нито един от тях, категорична бе тя. " Глупости!! Нещата са ясни за всеки що-годе читав българин! А те са: 1) Прогонване на де що има магистрат и забрана 10г да се занимава с право, освен като адвокат (да видят как се изкарват парите в реалния живот) 2) Истинска лустрация на свързаните с комунистите и самите комунисти (Боже, колко години минаха и нищо) 3) Възцаряване върховенството на закона, чрез 1) и 2), и въвеждане на статута на съдебните заседатели, както е в Америка (не ми пука англо-саксонско ли е това право или не, но щом присъдите се произнасят от името на народа, нека да бъде така) 4) Изборност на съдии, прокурори и шерифи- шефове на РПУ-та 5) Насърчаване на родния бизнес (не раздаване под сурдинка на наши фирми). Никоя държавна поръчка да не бъде взета от външна фирма, ако има разумна оферта от българска фирма, дори при 10-20% по-лоши ценови условия 6) Промени в образованието - това е безкрайна тема и по-добре да не я захфащаме Има и още и вие го знаете, но това само ако стане животът ще се подобри в пъти, поне усещането за перспектива и справедливост.

Безмислени дрънаканици, размествания на чиновници, обещания за светло бъдеще но на пракитика огромна безработица, въпреки нищожната цена на труда в БГ.

От 13 години имам пет "бели" работни места, на висококвалифицирани специалисти, с праг на заплата и осигуровки, изисква го лиценза. И какво от това? Сравнявам т.н. фирмички, които се навъдиха в последно време с фотоволтарици и ВЕИ-та. Номерът е, че ние започнахме през 1999 само по един закон, сами, на гола поляна, работим като консултанти на частни фирми, които са като нас, едва кретат, а тези хубавци не правят фирми без държавните компании и евросъюза да им гарантират дългосрочни договорчета и фиксирани цени. Ето за това ще излизам на улицата.... До като някоя политическа партия не ни обърне внимание, само да сложи ред, не друго, няма да покрепяме никого! От лекарите и коректните Служби по трудова медицина.

Хаххахахаха - това е някакъв виц нали?

Само възстановяване на производството и пазарите на изток ще създаде нови работни места и по-добри доходи! Иначе, парите по тези програми ще бъдат "усвоени" от наши хора и резултата от тях ще е минимален.

знам ги аз тези "бели работни места" за по 200 евро на месец. Тези неразбраха ли, че няма да стане така работата? Какво искат те? Хората да запалят парламента ли, че да разберат за какво става въпрос?

Ако нямаш квалификация, никакви специфични умения, колко мислиш, че трябва да получаваш?? Колкото един учител ли?

500-600 еуро!

Стига тези глупости със субсидиите ами направете поносим икономическия микроклимат за малките фирми , не клякайте пред всеки чуждестранен посланик лобиращ за даден концерн със седалище в неговата страна и нещата сами ще си дойдат на място.

Ако белите са толкова бели колкото и зелените ви аз ще се гръмна

Белите работни места са за бели хора. В България белите хора, и най-вече ИТ специалистите, нямат проблеми с намирането на работа, а и заплатите им са на ниво, според БГ стандарта. Но кресливите лумпени какво ще правят, ако се откриват работни места само за бели хора?

Доживей, чадо до 50 и си пусни едно СV. Сигурно тогава ще знаеш много, но ще дойдеш на моя... Welcome!

Така е, на 50 години като станеш нямаш никакъв шанс, ако и да си внооого образован. Нито опита ти искат, нито теб!

Баба ми прави баница за следобедна закуска, после отива на пазар и като се прибере ще си гледа съпунката, не й е до пускане на CV-та.

Цитат: "Третият зам.-министър е Петър Стоянов с ресор политиката на пазара на труда, демографската политика. Той е възпитаник на Харвард, преподава в Софийски университет, участвал е в проект на USAID (Американската агенция за международно развитие) на социалното министерство. " Не знам защо, но като чуя Харвард и ми става едно горчиво ...

Всички тея са агенти на американските служби или мекерета на Сорос. Ако изхвърлим тия две категории хора от властта, както направи Путин, България ще тръгне напред.

БЛЯ, БЛЯ, КОИ ЛИ ВЯРВА НА ТИЯ ПРОСТОТИИ, СКРИЙТЕ СЕ БЕ

Поредната порция калинки! :)

Бъгове!!! Bugs!!! Напаст!!! Пестициди трябват!! Много и сега!

Обучавайте техници, инженери, програмисти, лекари, природо-математически науки. Стига с тези социолози, прависти, счетоводители, историци, филолози и т.н. Те хляб не дават. И Европа не ги търси, а търси гореспоменатите.

е обучаваме ги - ама они се дърпат и викат, че не щат да стават програмисти и най-вече прогамистки, щото имало по-бързи начини да те оправят за цял живот. Къф деева е тоа начин и яз не знам, ама говори се че имало... та те така

наи-вазното за една дарзава и народ е созялната и политика! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знаеш колко си прав. Трябва такава социална политика, която да създава активни граждани, създаващи добър продукт, а не разчитащи на социални помощи. В тоя ред на мисли трябва социални помощи да се дават само при желание и старание от страна на бенефициента да се обучава.

те сега се дават след отработени 14 дни?! Би ли обяснил как се формулира това като помощ? Защото за мен си е заплащане за положен труд!

едни тъпи гербери,които ще плещят само глупости и ще вземат народни пари!!!

Глупости. Пълни тотални идиотски ГЛУПОСТИ! Наистина доказват, че са ГЕРБери - същата импотентност за решаване на истинските проблеми! Като няма икономика и пазари, откъде ще ти дойдат работните места???!!!

Не, Другарю, не са герб-ери, а от вашата, що още управлява и дере

много специфична мантра за докарване на работни места и тя е строго пазена, но те я знаят. Оммммммммммммм......

Криминалната демокрация за 23г. след 1989г. даже не можа да унищожи напълно създаденото за 20г. от уж комунизма след войната.

сефтосаха го мавзолея-гробница, макар и от втория път

А кафяви работни места ще има ли?

Но те ти го дават бяло, а ти можеш да го пожълтиш или покафениш или и двете по твой избор. Е това е демокрация!

Ще има, ще има...като ги гледам какви са посерковци.

у бел чаршаф да ви завият дано. народа изморихте, изедници

чисто голи и у трапа... по стар турски маниер

Това е акт на ограничени умствено, но лакоми за власт /па макар и за кратко/ хора. Резултатът ще е безсмислено източване на бюджета, а подмамените безработни ще ги е яд за загубеното им време.

КАК ЩЕ СЪЗДАВАТ "БЕЛИ РАБОТНИ МЕСТА" КАТО РЕАЛНО НЯМА ИНВЕСТИЦИЙ НИТО ОТ БЪЛГАРСКИ ,НИТО ОТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ИЛИ МОЖЕ БИ СА НАМЕРИЛИ ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА НА АЛАДИН И ТАМ ЩЕ СИ ПОРЪЧВАТ ЖЕЛАНИЯТА . ЕЙ ПОПУЛИЗМА ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ ТОТАЛНО

Ще изяде не техните, а нашите глави.

Проблема е там, че в България нищо не се прави нито за висшистите, нито за хора без специалности! Има млади хора със завършени по две висше- образования и работят като продавач консултанти ! Срамота! А знаят ли един съвсем честно завършил висшист с какви средства и с колко труд е завършил образованието си в България??? Кога този специалист ще получи възвращаемост на средствата, вложени от него,ако не му се даде шанс да се реализира тук на местна почва, защото казват, че камъка си тежи на мястото !!!Нека управляващите направят всичко за да помогнат на хората да имат някакъв ориентир и да работят това, което са завършили! А вдигането годините за пенсиониране! И това е срамота, как ще има работни места за по- младите, след като възрастните ще ги държат на работа , докато започнат да носят памперси ! И то ако доживеят и да изчакат годините си ! Нещата подлежат на основно разглеждане - от завършване образованието на младежите - до пенсионирването им!

и по образование в България е "много вожд на един индианец"

Никой не е задължен да прави нещо за тях. Те трябва да правят нещо за себе си.

Ама най вече да имат леля,вуйчо или чичо ....нЕкъде. Малко ги пишеш като приказката за Рокфелер и ябълката!

Tова наистина са пълни глупости.Дрън-дрън!Ще си позволя пак да копна от друг сайт.. ''Германският автомобилен концерт Daimler днес открива завода си за производство на модели от марката Mercedes в унгарския град Кечкемет, предаде Франс прес. Проектът е за 800 млн. евро и е най-голямата нова инвестиция през последните години в Унгария. Новият завод на германския концерн може да помогне на страната да избегне рецесия, пише Ройтерс в репортаж от града, който се намира на около 100 км от Будапеща.'' Такива работи защо не се случват в България?

риска не е оправдан. И на 8 млн. ев. не могат да си осигирят възвръщаемост, ти искаш 800.

Защото местните комунисти-толупи саботират и рекетират инвеститорите

са част от Австро-унгария със всички произтичащи от това последици, най-вече в културата и манталитета, а не затънтена турска провинция,каквото за съжаление ние сме. И преди да ревнете какво мекере съм, знайте, че сълзите ми капят докато пиша тази тъжна констатация за тъпото ни анадолско дередже.

А как ще обясниш, че Турция е пълна с немски и американски заводи?

Коментари - Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места | Днес.dir.bg

Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места

За безработни ще се създават т.нар. "бели работни места", заяви служебният социален министър Деяна Костадинова на пресконференция, на която представи приоритетите в работата си и новите зам.-министри. Правителството се отказва от дългосрочната стратегия повече хора да получават енергийни помощи за следващата зима.

Обратно в новината

Коментари - Ще насърчават заетостта с ”бели” и ”зелени” работни места | Днес.dir.bg

Коментари

Насърчавайте заетоста с инвестиции в производство,помагайте на средния и дребния бизнес, така ще се премахне безработицата с времето! Не може с временна работа да решавате проблемите с безработицата,така се цикли на едно място! Спрете корупцията и стегнете съдебната система,така ,че виновните за разграбването на държавата и разни други мафиоти да влизат в затвора! Да няма безнаказаност! Мислете как да се създаде средна класа в България,от която ще се крепи икономиката!!! Няколко олигарха не могат да крепят цялата икономика на България,трябва да има средна класа, хората да започнат да получават нормални доходи,да им се увеличи покупателната способност и така ще потръгне всичко,ще има разтеж! Почнете от някъде,стига с това циклене и с оправданията,че било криза,защото тази криза вие я създавате!!!

Малее, колко са тъпи... Личи си, че ги е подбирал същия, който е подбрал Боко и Цвъко. Яко сме я загазили. Прав бе Анщайн - глупостта е безкрайна и дъно няма...

...работя бяла работа на черни работодатели от САЩ и Англия. Пращам проекти, които сме договорили, одобряват и плащат. Плащането е зелено, а взаимоотношенията коректни. Става дума за графичен дизайн, а не за бране на ягоди. Технологиите още не са достигнали това ниво,бухането да се осъществява от разстояние. Затова ви съветвам да се ориентирате към интелектуален труд, базиращ на талант и отлично образование, инвестиция в технологии, а не в мотики и кофи. Чаоо.

С ДВЕ ДУМИ - " КРЪГЛА НУЛА " Е ТВА Е ГОЛЕМОТО ИЗМЪДРУВАНЕ. АБСОЛЮТНИ ДЕКОРТИКАТИ В ДЕЙСТВИЕ - РЕЗУЛТАТ : 0!

те това ще остане, щото им е алтаф сотуерът

ако случайно сте видели тук появяващи се и изчезващи постове, то е защото DIR не са медия-провайдър, те са Господ, отбил се за малко на тази сбъркана земя. "Арбитър д'елеганс", наложен от селяни... това е BG съдбата и ще я посрещнем с гордо вдигнага глава и среден пръст също

КАКВИ СА ТЕЗИ НЕДОРАСЛИ КУКУВИЦИ КОИТО НИ НАТРЕСОХА ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ?? За какви бели и зелени работни места, фланелки моряшки и сини прашки ми каканижат ?? ЗНАЕТИ ЛИ КАК ХИТЛЕР Е ИЗВЕЛ ГЕРМАНИЯ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА КОЯТО ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ НАШАТА ??? Да сте чували нещо за изготвения от Райнхард спасителен план за ликвидиране на безработицата, стимулиране на икономиката и нова данъчна политика в ИНТЕРЕС НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ??? Финансирането на проекти ЧРЕЗ ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ води до подем на ИКОНОМИКАТА и блокира развихрянето на инфлацията !!! Така за пет години в хитлерова Германия няма нито един безработен, а социалните придобивки надминават и най оптимистичните прогнози !!! ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ СЛУЖЕЩИ НЕ ЗА СПЕКУЛА , А ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА СА КЛЮЧА КЪМ РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Глупаво, наивно, неуко атакистче! дори само гимназия да беше завършил, пак щеше да си по-исторически и икономически грамотен. Да не говорим пък за икономически техникум.

Е КАК РЕШИ ГЛУПАКО ЧЕ ТОЙ НИЩО НЕ РАЗБИРА , А ВИДИШ ЛИ ТИ ГОУЕМИО СПЕЦИАЛИСТ ГО ПРЕЦЕНИ БЪРЖЕ???? АМАН ОТ ТЮФЛЕЦИ ДЕТ САМО СЕ ЗАЯЖДАТ И НИЩО НЕ КАЗВАТ ПО ТЕМАТА, ТЕ ТФА СИ ТИ ТЮФЛЕК!

НЕ ТЕ ЗНАМ КОЙ СИ , НО САМО СЕ ХАБИШ, НЯМА КОЙ ДА ТЕ РАЗБЕРЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ТЕЯ НОВИТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ПРЪДНАТ КАМО ЛИ ДА МИСЛЯТ, ГЛЕДКАТ И СЛУШКАТ ЩОТО ИНАЧЕ ИМ Е Е...НА МАМАТА, ТА ТЪЙ.... КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е РЕШЕНИЕ 100%!

тотю ще се върне от Враца и ще оправи нещата,нали знаете колко е умен, това са негови кадри

За българските бели опитни мишки - бели работни места! За по- тъмните - социални помощи!

"Създаването на т.нар. "бели работни места" - работни места в сферата на здравеопазването, на социалните услуги" Абе юпита! То ясно че не достигат мед сестри и доктори, ама вий 1 безработен за 1 година не можете да го научите само на латински език! Камо ли на някаква анатомия! Явно юпитата от служебното правитеслство са прихванали глупост от разговорите си с протестиращите. Баси колко бързо се развива тази болест! Кандидатите за ИТ-обучение поне за таблицата за умножение ще ги изпитвате ли преди това? И-Д-И-О-Т-И!

Старите моми и милиционерите ще "отправят" държавата ?????????? Пунт и пластика. Всичко е окрадено и съсипано.

Май е дошло отдавна времето да се понамалят гъските, заемащи управленчески длъжности в държавния апарат

Какво разбират под "бели работни места"?Досега примерно в агенцията по заетостта отпускаха програми свързани само с озеленяване,поддръжка,строителство и пр. неквалифицирани сектори,където главни кандидати бяха основно роми.Това означава ли,че от тук нататък ще се мисли и за безработните българи като им се предлага и адекватна работна среда?

Като им чувам терминологията на тези фльорци, никак не им вярвам, че нещо смислено ще направят....

Управляващите фемини ще разкриват "бели работни места".Това ще рече по-нататъшно раздуване на държавния апарат с нови синекурни длъжности,т.е. назначените на тях няма да произвеждат нищо.За чия сметка ще бъде "увеличаването на заетостта" по този начин и допълнителните заплати и бонуси?Естествено,както винаги - издоеният до крайност данъкоплатец.Бог да ни е на помощ!

до когато личи си отдалече ,че още сте твърде зелен ,за да давате акъл на другите ха, сега си представете,че всички с вашата квалификация тръгнат в тази посока какво става ще има ли толкова работа за компа и педагогиката в училище явно сте от синекурите длъжности в училище ,но ако имате 6ч математика няма да можете да вършите още 2 работи както предлагате ето затова стигнахме до тук.......всеки си гледа работата за да мине деня ,а не като трябваи да се умори та да не може да погледне друго и каото хапваш дарове с шампанско кой ще ти ги произведе ако вс са като теб още има от теб вода да тече драги...не те заплашвам

Зелените професии са в реалност: чистачи, работници по събирането на битови отпадъци , поддържащи зелени площи, хигиенизиране на улиците. Това се предлага от общините по ОП"Човешки ресурси". С това решаваме безработицата.

Така ли преименуваха гробищата - "бели работни места" !?

Направете проверка как се назначават били към една партия изгонили ги т е съкратили и после станали герб и ги назначили пак там

Какви ли не програми се изписаха за тези безработни, но никъде не съм видял такива, които да са насочени към нуждите на производството. За производство, освен машини и цехове трябват и специализирани кадри. Ако влезеш в производствен цех ще видиш зад машините основно белокоси пенсионери в сини престилки. Някой да се е сетил за преквалификация към такъв вид кадри, стругари, фрезисти, заварчици, шлосери и др. подобни още не съм чул. И в тези програми няма такова нещо. Това са страшно дефицитни кадри, без които не може нито едно производство. При това, тези професии никак не са за подценяване. Съвременните машини, технологии, материали за производството изискват доста образовани хора. Дори считам, че тези професии вече трябва да се считат за престижни, а не за обидни. Такива курсове за преквалификация са нужни, както и техникуми - редовни и дори вечерни за тези млади хора, които по една или друга причина са пропуснали шанса да се изучат. Убеден съм, че такива кадри няма да останат и един ден без работа. В момента това е един от сериозните проблеми пред предприемачите за по-мащабно развитие на производството.

Бели работни места за бели роби. И три синджира робини.

"Който ще се опита да реши всички проблеми - няма да реши нито един от тях, категорична бе тя. " "Който се опита да реши неистинските проблеми - няма да реши нищо, ще й отговоря категорично аз."

Тия са изкуствен интелект! Пребоядисани блондинки - калинки с чужди езици... Калинки са, щото ако струваха нещо нямаше да се резилят така...

това са пълни глупости.

Само дето белите лястовици отдавна са отлетели на запад, ама нищо, важното е да се продължи създадената в последно време традиция по откриването.

бели, зелени, червени, ... дрън, дрън. .... няма нужда от приказки дела, дела се иска. НЕЩАТА СА ПРОСТИ желание за промяна и разум се иска

"Който ще се опита да реши всички проблеми - няма да реши нито един от тях, категорична бе тя. " Глупости!! Нещата са ясни за всеки що-годе читав българин! А те са: 1) Прогонване на де що има магистрат и забрана 10г да се занимава с право, освен като адвокат (да видят как се изкарват парите в реалния живот) 2) Истинска лустрация на свързаните с комунистите и самите комунисти (Боже, колко години минаха и нищо) 3) Възцаряване върховенството на закона, чрез 1) и 2), и въвеждане на статута на съдебните заседатели, както е в Америка (не ми пука англо-саксонско ли е това право или не, но щом присъдите се произнасят от името на народа, нека да бъде така) 4) Изборност на съдии, прокурори и шерифи- шефове на РПУ-та 5) Насърчаване на родния бизнес (не раздаване под сурдинка на наши фирми). Никоя държавна поръчка да не бъде взета от външна фирма, ако има разумна оферта от българска фирма, дори при 10-20% по-лоши ценови условия 6) Промени в образованието - това е безкрайна тема и по-добре да не я захфащаме Има и още и вие го знаете, но това само ако стане животът ще се подобри в пъти, поне усещането за перспектива и справедливост.

Безмислени дрънаканици, размествания на чиновници, обещания за светло бъдеще но на пракитика огромна безработица, въпреки нищожната цена на труда в БГ.

От 13 години имам пет "бели" работни места, на висококвалифицирани специалисти, с праг на заплата и осигуровки, изисква го лиценза. И какво от това? Сравнявам т.н. фирмички, които се навъдиха в последно време с фотоволтарици и ВЕИ-та. Номерът е, че ние започнахме през 1999 само по един закон, сами, на гола поляна, работим като консултанти на частни фирми, които са като нас, едва кретат, а тези хубавци не правят фирми без държавните компании и евросъюза да им гарантират дългосрочни договорчета и фиксирани цени. Ето за това ще излизам на улицата.... До като някоя политическа партия не ни обърне внимание, само да сложи ред, не друго, няма да покрепяме никого! От лекарите и коректните Служби по трудова медицина.

Хаххахахаха - това е някакъв виц нали?

Само възстановяване на производството и пазарите на изток ще създаде нови работни места и по-добри доходи! Иначе, парите по тези програми ще бъдат "усвоени" от наши хора и резултата от тях ще е минимален.

знам ги аз тези "бели работни места" за по 200 евро на месец. Тези неразбраха ли, че няма да стане така работата? Какво искат те? Хората да запалят парламента ли, че да разберат за какво става въпрос?

Ако нямаш квалификация, никакви специфични умения, колко мислиш, че трябва да получаваш?? Колкото един учител ли?

500-600 еуро!

Стига тези глупости със субсидиите ами направете поносим икономическия микроклимат за малките фирми , не клякайте пред всеки чуждестранен посланик лобиращ за даден концерн със седалище в неговата страна и нещата сами ще си дойдат на място.

Ако белите са толкова бели колкото и зелените ви аз ще се гръмна

Белите работни места са за бели хора. В България белите хора, и най-вече ИТ специалистите, нямат проблеми с намирането на работа, а и заплатите им са на ниво, според БГ стандарта. Но кресливите лумпени какво ще правят, ако се откриват работни места само за бели хора?

Доживей, чадо до 50 и си пусни едно СV. Сигурно тогава ще знаеш много, но ще дойдеш на моя... Welcome!

Така е, на 50 години като станеш нямаш никакъв шанс, ако и да си внооого образован. Нито опита ти искат, нито теб!

Баба ми прави баница за следобедна закуска, после отива на пазар и като се прибере ще си гледа съпунката, не й е до пускане на CV-та.

Цитат: "Третият зам.-министър е Петър Стоянов с ресор политиката на пазара на труда, демографската политика. Той е възпитаник на Харвард, преподава в Софийски университет, участвал е в проект на USAID (Американската агенция за международно развитие) на социалното министерство. " Не знам защо, но като чуя Харвард и ми става едно горчиво ...

Всички тея са агенти на американските служби или мекерета на Сорос. Ако изхвърлим тия две категории хора от властта, както направи Путин, България ще тръгне напред.

БЛЯ, БЛЯ, КОИ ЛИ ВЯРВА НА ТИЯ ПРОСТОТИИ, СКРИЙТЕ СЕ БЕ

Поредната порция калинки! :)

Бъгове!!! Bugs!!! Напаст!!! Пестициди трябват!! Много и сега!

Обучавайте техници, инженери, програмисти, лекари, природо-математически науки. Стига с тези социолози, прависти, счетоводители, историци, филолози и т.н. Те хляб не дават. И Европа не ги търси, а търси гореспоменатите.

е обучаваме ги - ама они се дърпат и викат, че не щат да стават програмисти и най-вече прогамистки, щото имало по-бързи начини да те оправят за цял живот. Къф деева е тоа начин и яз не знам, ама говори се че имало... та те така

наи-вазното за една дарзава и народ е созялната и политика! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знаеш колко си прав. Трябва такава социална политика, която да създава активни граждани, създаващи добър продукт, а не разчитащи на социални помощи. В тоя ред на мисли трябва социални помощи да се дават само при желание и старание от страна на бенефициента да се обучава.

те сега се дават след отработени 14 дни?! Би ли обяснил как се формулира това като помощ? Защото за мен си е заплащане за положен труд!

едни тъпи гербери,които ще плещят само глупости и ще вземат народни пари!!!

Глупости. Пълни тотални идиотски ГЛУПОСТИ! Наистина доказват, че са ГЕРБери - същата импотентност за решаване на истинските проблеми! Като няма икономика и пазари, откъде ще ти дойдат работните места???!!!

Не, Другарю, не са герб-ери, а от вашата, що още управлява и дере

много специфична мантра за докарване на работни места и тя е строго пазена, но те я знаят. Оммммммммммммм......

Криминалната демокрация за 23г. след 1989г. даже не можа да унищожи напълно създаденото за 20г. от уж комунизма след войната.

сефтосаха го мавзолея-гробница, макар и от втория път

А кафяви работни места ще има ли?

Но те ти го дават бяло, а ти можеш да го пожълтиш или покафениш или и двете по твой избор. Е това е демокрация!

Ще има, ще има...като ги гледам какви са посерковци.

у бел чаршаф да ви завият дано. народа изморихте, изедници

чисто голи и у трапа... по стар турски маниер

Това е акт на ограничени умствено, но лакоми за власт /па макар и за кратко/ хора. Резултатът ще е безсмислено източване на бюджета, а подмамените безработни ще ги е яд за загубеното им време.

КАК ЩЕ СЪЗДАВАТ "БЕЛИ РАБОТНИ МЕСТА" КАТО РЕАЛНО НЯМА ИНВЕСТИЦИЙ НИТО ОТ БЪЛГАРСКИ ,НИТО ОТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ИЛИ МОЖЕ БИ СА НАМЕРИЛИ ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА НА АЛАДИН И ТАМ ЩЕ СИ ПОРЪЧВАТ ЖЕЛАНИЯТА . ЕЙ ПОПУЛИЗМА ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ ТОТАЛНО

Ще изяде не техните, а нашите глави.

Проблема е там, че в България нищо не се прави нито за висшистите, нито за хора без специалности! Има млади хора със завършени по две висше- образования и работят като продавач консултанти ! Срамота! А знаят ли един съвсем честно завършил висшист с какви средства и с колко труд е завършил образованието си в България??? Кога този специалист ще получи възвращаемост на средствата, вложени от него,ако не му се даде шанс да се реализира тук на местна почва, защото казват, че камъка си тежи на мястото !!!Нека управляващите направят всичко за да помогнат на хората да имат някакъв ориентир и да работят това, което са завършили! А вдигането годините за пенсиониране! И това е срамота, как ще има работни места за по- младите, след като възрастните ще ги държат на работа , докато започнат да носят памперси ! И то ако доживеят и да изчакат годините си ! Нещата подлежат на основно разглеждане - от завършване образованието на младежите - до пенсионирването им!

и по образование в България е "много вожд на един индианец"

Никой не е задължен да прави нещо за тях. Те трябва да правят нещо за себе си.

Ама най вече да имат леля,вуйчо или чичо ....нЕкъде. Малко ги пишеш като приказката за Рокфелер и ябълката!

Tова наистина са пълни глупости.Дрън-дрън!Ще си позволя пак да копна от друг сайт.. ''Германският автомобилен концерт Daimler днес открива завода си за производство на модели от марката Mercedes в унгарския град Кечкемет, предаде Франс прес. Проектът е за 800 млн. евро и е най-голямата нова инвестиция през последните години в Унгария. Новият завод на германския концерн може да помогне на страната да избегне рецесия, пише Ройтерс в репортаж от града, който се намира на около 100 км от Будапеща.'' Такива работи защо не се случват в България?

риска не е оправдан. И на 8 млн. ев. не могат да си осигирят възвръщаемост, ти искаш 800.

Защото местните комунисти-толупи саботират и рекетират инвеститорите

са част от Австро-унгария със всички произтичащи от това последици, най-вече в културата и манталитета, а не затънтена турска провинция,каквото за съжаление ние сме. И преди да ревнете какво мекере съм, знайте, че сълзите ми капят докато пиша тази тъжна констатация за тъпото ни анадолско дередже.

А как ще обясниш, че Турция е пълна с немски и американски заводи?