Държавата забавила ДДС за 365 млн. лв.

Кабинетът "Борисов" и общините имат просрочени задължения за общо над 280 милиона лева, а НАП има да връща ДДС за над 360 милиона лева, става ясно от данните, които БГНЕС получи по Закона за достъп до обществена информация.

Обратно в новината

Коментари - Държавата забавила ДДС за 365 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ обещават връщане на ДДС в рамките на 7 дни! Това е възможно най-облекчената процедура, която може да бъде предложена! Аз ще подкрепя ГЕРб, именно заради това обещание, както и заради други административни облекчения, които предвиждат за малкия и среден бизнес, защото аз съм дребен търговец и се сблъсквам с какви ли не пречки! Надявам се, че като ги избереме ще направят необходимото за подпомагането на бизнеса!

Забавяния има, но важното е, че и държава имаше при ГЕРБ. 20 години у нас държава практически нямаше, така че мисля, че всеки разумен ще гласува за ГЕРБ!

Никой не може да си и помисли, че няма да има просрочвания. За толкова години нищо не се бе направило. Сега не може с магическа пръчка да се направят всички промени.

Абе хора, няма как да стане с магическа пръчка, 20 години е било само грабеж и разруха.

Сега като ГЕРБ отново ги изберат, и имат малко спокойствие без да ги спъват на всяка крачка, ще се подреди всичко, и вярвам всеки ще си получи парите.

Ще има забавяния разбира се, като толкова години нищо не се е правило, и сега ударно гледа да се свърши нещо, докато останалите ти пречат и вършат мръсотии.

и при комунистите имаше забавяне

Няма да си кажа името, защото съм в системата, но трябва да знаете че преди 3-4 години бях свидетел колко много беше дълга на министерство на ОТБРАНАТА - беше 300 -400 % повече от това което е днес, и не съм симпатизант на Аню Ангелов, но той е професионалист и добре си вършеше работата и искара министерството от опасността за фалит !

ГЕРБ трябва да се върне на власт!Иначе ни чака финансов крах!

луд ли си :д ак0 герб се вурне ни чакат сигурни фалити ии безпаричие д0 жив0т .... :х нямате аклул ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Държавата ще затъне, ако ГЕРБ не е на власт ;)

Такова забавяне на ДДС има за съжаление при всички правителства досега. Причината според мен е да се предотврати кражбата на ДДС, която допреди 3 години беше с ужасяващи размери. Което и правителство да дойде на власт след 12-ти, трябва да работи в помощ на малкия и средния бизнес, само той може да извади България от кризата. Силно се надявам всички тези безмислени регулаций да бъдат премахнати, защото е явно че бизнесът се задъхва.

Данъчните измамници се обадиха. Факт е, че бизнесът с ДДС не е малък. Нормално е да има забавяне за фирми, които се опитват да точат държавата.

ГЕРБ трябва да се върне на власт, защото държавата ще се пороби без тях!

Бо Бо

НАП е част от финансова измамна схема работеща на следния принцип: Имаш да си възстановяваш ДДС; ако искаш да го получиш в едномесечен срок се съгласяваш (чрез посредник, най-често счетоводител) да даваш 12% (от полагаемото ти се 20% ДДС за възстановяване) на поставени лица на НАП, депутати, политици от висшите етажи на властта, агенти на СИК, ДАНС и т.н. В този случай НАП ти превежда полагаемото ДДС до 30 дни (10 дни за одобрение). Ако не се съгласиш да си част от тази схема, щеш-нещеш ще чакаш с месеци и години да си възстановиш полагаемото ти се ДДС (какъвто е случая в статията). Всеки счетоводител извършващ счетоводна дейност на фирми знае за тази действаща "конфиденциална" измамна схема, но поради факта, че са замесени висши чиновници от всички етажи на властта всеки си трае и си следва интереса. Логично възниква въпроса: Как да имаш честен бизнес в България, след като държавата ни е октопод с пипала във всички етажи на властта? Отговора е един и всеки би се съгласил, че за мафия в България може да се говори, за бизнес НЕ (което ощетява българина във всеки аспект от живота му). Българино събуди се, и ако си недоволен от институция в България (или имаш да получаваш ДДС), пусни мейл (чрез съответните сайтове) до Европейската Комисия (Жозе Барозо) и Joint Research Centre (Оли Рен). Колкото повече оплаквания и жалби има с/у България толкова по-бързо ще бъдат взети мерки с/у мафиотската ни система, ЗАЩОТО: Българите не желаят да са на 21 последни места в ЕС! Българите се нуждаят спешно от средства за построяването на заводи и изграждането на инфраструктура в които ще могат да работят те и техните семейства. В тази връзка, ВСИЧКИ средства за политическа пропаганда и предизборни кампании са неразумно унищожени (вместо да бъдат похарчени в интерес на народа), те се харчат за мафиотски демагогии. Това показва, обвързаността на партиите с мафията, и това, че колкото по-голям е бюджета на дадена партия за предизборна пропаганда, толкова по-голямо е нейното присъствие и обвързаността и с мафията. Изводите за нас и...страданията за нас....

Браво ! ------- И да ! - Двустъпковата !!!

Позабравихме директивата на ЕС, която излезе март месец и която всички държави членки трябва да приложат ВЕДНАГА - просрочване на държавни задължения към бизнеса с не повече от 60 дни. Очаквайте края на май да се преразглежда бюджета, чащото Данков се наигра в ролята си на "аз държа ножа и сиренето" и сега ще се чудят временните или новите от къде да вземат пари за разплащане. Защо, мислите, така скоропостижно си тръгнаха ГЕРБ? Няма нищо общо с протестите на улицата, а с предстоящия срив на финансовата система.

Тия тройкаджии, дето се правят на бизнесмени, да вземат мотиката, кирката и лопатата и обратно в ткзс-тата. Абе, не можете да се подпишете, камо ли да четете, а се напъвате бизнесмени да ставате. Нивото ви е на нискоквалифицирани общи работници.

абе алооооооооо за какви ДДС-та ми говорите, я ми кажете какви ДДС - та взимат или им се връщат на малките фирми като моята с двама до пет човека, абе разсипват ни отвсякъде........... за какво ми говорите бе

мен ме дават на ДСИ за ДДС а пък дето държавата не е върнала на някого на какво ДСИ ще а дадем ААААААААААААААААА

Редно е сега ведомствата на държавата които са забавили парите да не получат заплати.Тъка е частният бизнес-няма пари няма заплати.Взимат се заплатите на чантаджиите и се разплаща със фирмите.На виновните,може и най-големият чичка да бъде му се бие шута в охраненото дупе и се поставя прост изпълнител.който венага се раплаща.Как без хляб.?

"Великите" бг бизнесмени псуват държава, а чакат парички от нея. Като сте толкова велики изнасяйте навън стоки и услуги - ЕС, САЩ, Китай, Индия, Бразилия, Русия. Ама не, засукали сте държавната цица и не я пускате. Мутри нещастни.

какво говориш бре малумник .. ти винаги си бил втора класа човек и мразиш всичко, но най-много мразиш себе си, че си неудачник..

Първокласен идиот!!!

Държавата - най-некадърното нещо измислено някога! Затова държавата трябва да се намали до минимум! Да започнем с БНТ - никакви държавни пари повече за тия некадърници! Че и дълг натрупали от 3 милиона!

Koe ДДС? Онова на фирмите чийто собственик е неисвестен просяк ли? А дано не им го върне, че пак данъкоплатеца ще го отнесе!

ОНОВА ДДС се взема веднага тъпоглави ми, другарю! ИСТИНСКИ дължащото ДДС не се дава нарочно на фирмите! Ти знаеш ли, че още не са платили заплатите на работниците от Тракия, защото на изпълнителят не е плащано, а той - на подизпълнителите?

Боко- боклука да не се крие зад полата на Кака и да не се чуди, кой да покаже да му обира пешкира, а поне веднъж да постъпи като нормален политик и да излезе да поеме отговорност

Вече 23 години идват разни некадърни българи серат, акат и си заминават. Платене на 20 американци да дойдат и ви оправят бакиите бе! 6 милиона души са нищо народ, докарайте хора които разбират от демокрация и ги слушайте! Обадете се на Ричард Ран и този път го послушайте!

Значи - когато написах, че изказващият се тук другар е ЛАЙНОМЕТ - май ме изтрихте или - какво се случи? Иначе на този квадратен глупак му обясних, че 23 години ТОЧНО американски подлоги ни оправят и затова, понеже нямаме мнение, а само слушаме сме на този хал! Подсказах - Дянков, Велчев, Малкият Мук и стотици други американски подлоги... И, УВАЖАЕМИ ГОСПОДА РЕДАКТОРИ - КУРПАТКО (ако не сте забелязали ника) ни нарича ЛАЙНОЬВЦИ БЪЛГАРСКИ!

ТЪПИ ГЕРБИСТИ,КАЖЕТЕ НЕЩО?!НА ВСЯКА КРАЧКА ГАФ,ОМРЪЗНАХТЕ НИ,МАРШ!!

Само Костов може да се оправи в тази икономическа каша, без да докара национална катастрофа. ГЕРБ нямат кадри, нямат капацитет, нямат специалисти, държавата просто не може да си позволи втори мандат на тия калинки.

Какъв Костов? Докарахме я дотам, че и Господ не може ни помогна !

Ужас!!! От 16 март 2013 г. влезе в сила европейска директива, която задължава държавните органи да плащат на бизнеса за получени стоки и услуги в срок от 30 календарни дни, а при извънредни обстоятелства до 60 дни. Частните фирми пък трябва да се разплащат помежду си в срок от 60 календарни дни, освен ако изрично не е договорено друго. България е въвела тези изисквания в националното си законодателство и на 11 март официално е уведомила Брюксел, че ще спазваме новите правила. Разплащането по старите задължения на държавата трябваше да приключи до 30 дни от тази дата, т.е. до 16-ти април! Май това е причината Борисов да си подаде оставката? И къде е онзи светъл ум Дянков???

Ако се чудите как беше ликвидиран българския бизнес...така се случи и преди 2г. на базата, на което се получи и вътрешната задлъжнялост между фирмите

Наистина ли имат да връщат ДДС? Ако направя ревизия на чакащите ДДС фирми, ще сменят офисите си с килии, ако в Бг функционараха омразните ви USA закони.

Ами да се бяхте справили с този проблем по време на Глупавото си управление...не да подслушвате и гоните Михальо

след ПОЛОВИН МИЛИАРД! дадени за подслушване трябваше да са хванали и вкарали в затвора всички ДДС измамници, телефонни измамници, а резултат - никакъв, нито един хванат мошеник

А какъв си, че да правиш ревизии? Като ти гледам компетентното мнение я тинейджър, я някой много умен военен или милиционер :)

Ти що си мислиш, че не правят ревизии? Или имаш нещо предвид?

Значи, казваш "дира" трябваше да влезе в министерствата с ревизионните си органи и да даде цялостната финансова картина на държавата!?Що за смешен плач и налудничавост!?Буда-управлението трябваше за половин година, от началото на мандата си, да даде изчерпателната финансова картина в икономиката и начините и сроковете за справяне с диспропорциите!?Вместо това гербаджиите замандалихте всякаква информация и започнахте грабежните игри в пълната тъмнина и пушилка на агитпропагандата и популизма, за "матрияла"!А, бойките ревове, как пак ще управлявате, при страшния ви управленски провал говори, че приготовленията ви за пълна фалшификация на парламентарните избори си вървят с пълна сила и нямате търпение да довършите пълната катастрофа на българската държава!?

Всеки друг, но не и ГЕРБ. Хора, осъзнбайте се! Борисов ще ни доведе до гръцки сценарий, че и по-лошо!

Когато стане България на половината от това, което е Гърция в момента, ще се замисля да се върна в България. Ако някой ми покаже снимка на гърци да ровят по кофите за боклук, ако някой ми посочи местен пенсионер с по малка пенсия от 700 Евро, и да не изпадам в подробности нека сравним и качеството и цените на хранителните продукти, горивата и доходите и ще се убедим, че гърците са зле само в мозъците на Б. Борисов и С. Дянков. И когато те казват "искате да станеме като гърците ли" Аз само си пожелавам Дай БОЖЕ да станем като тях. И се убеждавам, че тези двамата не желаят доброто на сънародниците си.

Дамяне, за Гърция и живота там изобщо не си в час. Извинявай!

И все пак мъчително, бавно КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА и няма да се повтори! Да запеем link

Е то е близо до акъла, че държавата е във фалит, щом бизнесът е във фалит и има 400 000 безработни. Никога повече Борисов. Има вече милиони причини да не гласувам за него

Очевидно, че герб са оставили държавата в дългова криза... Гласувайте за тях и ди една година МВФ ще е тук и Станишев ще ви струва като Ален Делон в сравнение с Бернанке

Дори да допуснем - ГЕРБ не са крали което е недопустимо Борисов не знае как се управлява държава не умее да координира и контролира институциите' нчма визич за политика -т.е. 20-30 напред а не назад до хан Кубрат просто трябва да се извини за неграмотността си и да се оттегли.

ЗА ! (но - без Никакво опрощаване на вересиите и лихвите по тях, Не-Само от тез а просто от всичките от А до Я)

какво плачат разни фирми ами ако не са си плащали данъци и чакат червените фирми ддс знаете ли какви схеми има по ддс

Съобразно Данните в материала и прилагайки Закона за големите числа/извадки : - над 100К на лице (от Тази извадка); - които 100К Трябва да влязат в джоба на всеки от извадка от около 0.1 процента от хората в работна възраст у Нас (или техни компании). ... Като добавим Данните за министеро-мизивирщините ...и като Си Припомним кои-Точно са по мин-ствата...плюс - Доказаната 'генно'-обусловена тлуадициъ от А до Я у Нас (от Най-гоуе до най-Надоле из Тези 0.1 плуцьентъ) : - пред Всички-Нас е най-обикновен Локален Финансов Тероризъм ! --------- Простете, ама аз-сиромахът с таквиз Не Преговарям !

Поредна гнусна комунистическа предизборна лъжа с цел да се омаловажат огромните успехи на управлението на ГЕРБ по възраждането на България!

"Огромни" на ГРОБ са само шкембето на Боко, главата на Цоко и обещанията им. Също и далаверите им, но това все едно не съм го казал.

jingiby

Държавата и общините имат просрочени задължения за общо над 280 милиона лева, а НАП има да връща ДДС за над 360 милиона лева. Значи 640 милиона задължения на публичните институции към бизнеса. Не е на добре работата. Но да очакваме това да се промени скоро към по-добро е илюзия. Кризата продължава вече пета година, но краят й явно е доста далеч.

Щом си лоялен, защо не пишеш колко са забавените ДДС и задълженията на НАП, заварени през 2009 от ГЕРБ? А при предишните правителства? Иначе си прав, че кризата продължава и едва ли тази практика ще се промени.

Гарантирано от герб - фирмите и работещите са използвани да спонсорират правителството - по дефолт всички работещи са виновни и непрекъснато ги тормозят ! Единствените невинни са некадърните милиционерски подлоги по министерства, общини и данъчни, които тровят обществото със своята некопметентност !

Нямаш представа за какъв натиск и тормоз става въпрос, когато някой гербераст реши, че му стоиш на пътя - просто те принуждават да си затвориш фирмата. Не връщат ДДС, постоянно проверки, стопиране на производство/дейност и така - до края на света. Гарантирано от ГРОБ!

Радвам се, че има хора които разбират това. Аз лично съм потърпевш от тях , точно по тази схема, с тази разлика , че просто ми харесаха бизнеса и ми разказаха играта. Пропусна да допълниш и очерняненето по медиите. Аз и това преживях.Вече година и половина живея в този кошмар и честно казано мразя комунистите , но в момента правителството на Станишев ми се вижда чисто като ПИОНЕРЧЕ. Тези изроди никога повече не трябва да влизат във властта. нито като управляващи, нито като опозиция.

Абсолютно, добре ще е да се знаят идентичните стойности, при които герберастите са заварили министерствата.

още като се възцари Дянков спря държавните плащания към фирмите, защото били наследство от тройната коалиция, и тогава много фирми фалираха и много хора не можаха да плащат ипотеки и си загубиха жилищата

Явно е имало някаква причина да им се спрат плащанията. Може ли да се харчат пари просто защото имало някакви пари и дайте да ги раздадем (на приближените си, разбира се). Ако това бяха ваши лични пари, щяхте ли да ги дадете на тези същите, дето си ипотекирали апартаментите. Не, ама, понеже били държавни, хайде да ги харчим и то в пъти повече, отколкото е нужно да дадена работа.

Дянков, отново демонстрираш некомпетентност - "задължение" в слечая се разбира такова с настъпил падеш, тоест то си е дължимо и държането му е чиста проба своеволие и издевателство над бизнеса. Същото и с ДДС-то - то е дължимо веднага, а не "когато решим".

ДНЕС СУТРИНТА В ПРЕДАВАНЕТО НА ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ ГАСТРОЛИРА СЕСТРАТА НА ВОЖДА БОРИСОВ , КРАСИМИРА ИВАНОВА И РЕПЛИКАТА ,КОЯТО МЕ ПОТРЕСЕ БЕШЕ ,ЧЕ ТЯ И РЕЗОННО БРАТ И НЯМАТ НИКАКВИ СПЕСТЯВАНИЯ , И СЪОТВЕТНО ЖИВЕЯТ ДОСТА СКРОМНО. НА ФОНА НА ВСИЧКИ ДОКАЗАНИ С ФАКТИ ДАЛАВЕРИ ,КОМИСИОНИ ВЗИМАНИ ПОД МАСАТА ОТ ЛЮБИМОТО И БРАТЧЕ ,ТОВА ТВЪРДЕНИЕ ЗВУЧИ НЯКАК СИ СМЕХОТВОРНО. ИЗОБЩО В ТОНА НА НАПИСАНОТО БИХ КАЗАЛ- ПРОСТОТИЯТА И НАГЛОСТА ВЪВ ТОВА СЕМЕЙСТВО ЯВНО Е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА ЧЕРТА

Коя далавера е доказана? Айде стига на Станишев предизборната кампания, айде стига евтина пропаганда, клевети и компромати!

Изглежда по всичко, че държавната институция само знае да лапа, а за просрочените си задължения- направо нехае в пълно безхаберие! Не знам защо на този фон се натиска и арогантно, типично за нея(ГЕРБ) си иска наново меките столове??? Маскари с маскари, няма да стане вашата! Вота идва!!! Мястото ви е зад решетките мръсници!

на което и небе да се наимраме....Едно е ясно,в час сме...А,Вие,къде сте????????????

Дир-а от седмици само такива статии от вас. Няма лошо, но вземете кажете какви задължения са оставени по министерства, общини, държавни поръчки, кредити от Тройната коалиция, когато имаше милиарди излишъци, които изчезнаха безследно. Ясно е, че сте сайт обслужващ червените крадци, но поне малко срам да има!

От какво да ги е срам, тъпанарю? От истината ли? Както сам каза - имаше милиарди излишъци, а изчезнаха. Само пропусна да кажеш, че изчезнаха по времето на герберастите.

Господиние,тройната коалиция остави фискалният резерв с над 7.000.000.Герб опапаха парите и преди ББ да си подаде оставката се бяха стопили на 3.200.000.По време на тройната коалиция всякак година по швейцарското правило увеличаваха пенсиите.А ГЕРБ 4 години,не вдигна пенсиите на родителите ни и с мизерните си 140.00лв. едвам смогваха да си плащат само сметките и лекарствата.Я направете сравнение колко хора умряха .Ще ви кажа 20.000 за през тия 4 години.

Искаш да контролираш и интернет ли другарю милиционер ? Кой си ти, че ще казваш какво да се публикува ? Гадна милиционерска паплач - защо ви е страх от истината бе боклуци ?

Смешен тъпанар, демек - гербераст някакъв. Написаното в статията - ДИР ли го съобщава или Министерство на финансите?

Да, ама на милиционеро-герберастите им се ще всички да се допитват до тях, преди да огласят каквото и да било. Щом не им харесва - потулва се.