Правителството съкращава чиновници, започва с 1600 души

Строежът на магистрали без обществени поръчки е законно и е европейска практика, заяви Томислав Дончев

Обратно в новината

Коментари - Правителството съкращава чиновници, започва с 1600 души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нагли и гадни крадци! Защо не искат независима проверка в европейска лаборатория?!!?!?!?!?! Независима означава поне да не е собственост на този, който е "спечелил" изграждането на участъка.

По голяма хумореска от това че ще има съкращения не бях чувал.А ми Томислав Дончев който мяза на бандит първо трябва да съкрати себе си,а и да не забрави оная внучката на ЦК на БКП пухкавата министърка която не знае защо е въобще министър.От тях полза никаква.Те заедно с комуниста Бойко Борисов и подмазвачне около него не само са вредни но и опасни за България.

На съкращавайте Дон Боко Али Баба, има любовница и щерка в Барзелона града толяма!

Първо ще си отидат хората дето са без връзки, както винаги. Трябва да се въведат декларации за роднински връзки.

Правителството първо да съкрати кърлежите от Парламента на 50% и тогава да се занимават с другите !!!

Ами няма как да съкрати тия дето им узаконяват далаверите и които работят за тях а не за хората както и самите властващи.. Ако вземат да си съкратят многото агенцийки, комитети, далавери зам министри и всякакви съветници добра работа ще свършат ама няма да стане, защото там са им бройките за изборите с цялата си рода заради авантата..

Администрацията е в София. Герберски калинки назначавани на талази последните години. По страната хората са много малко. Като си идете гробарите няма да е проблем едно сериозно оптимизиране. Съвсемм искренно го заявявам - изчистването на герберските калинки особено в София ще е с голяма полза за държавата. Инсектицид срещу нагли крадливи калпави герберски калинки - трибуквен - БСП. ХАхахахахахахаха. Държавата е тотално и повсеместно изостанала. Необходим е бърз напредък. Бърз и напредък не са думи от репертоара на герб.

Когато ни отрърва , използваме еропейското законодателство, ако не ни отърва- ползваме българското!Ако е за строителство за милиарди! Но не ползваме , например, европейското законодателство, което определя оптималния брой администрация ?!

са пак "ургулешки работи" ! Последните 50 години се правят за 10-ти път в България и резултата е непрекъснато увеличаване на чиновниците !И компютъризацията не можа да спре процеса ! То си е манталитет ! Трябва със закон да се уреди оптималния брой и по естествения път (пенсиониране, заболявания, напускания,смърт) да се доведе до заложения брой, който да се оптимизира на 5 години и то винаги към намаление ! Така ще стигнем до ефикасна и работеща държавна и общинска администрация! Впрочем в момента изобщо не се говори за твърде набъбналата и общинска администрация в България, която е три пъти по-многочислена от държавната!

Какво са 1600 паразита на половин милион група армии от безделници? Капка в морето. И то ако стане. А тяхното възпроизвеждане в България е уникум, без аналог другаде по света.

Хааа Хааа Хааа съкращение на незаети бройки. След всяко съкращение нови назначени

миналото лято каза, че администрацията е 180 хиляди души ??!! Този или наистина не е в час, или за администрация броят различни неща !? Същите трикове като в средата на 70-те на миналия век !Имаше постановление за намаляване на администрацията, имаше и заложени проценти,а после се оказа, че на практика нищо не се е променило, защото едни "бройки" бяха прехвърлени към "помощен персонал", който излезе, че не бил към администрацията ...!

ТОВА НЕ Е НИКАКВО СЪКРАЩЕНИЕ ТОВА СА НЕ ЗАЕТИ МЕСТА КОИТО СЕ ПАЗЯТ ПРАЗНИ ПРЕЗ ГОДИНАТА З А ДА МОЖЕ СЕГА ДА СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ЧЕ СЪКРАЩАВАТ

На всички е ясно кой ще бъде "съкратен". Непослушковците на гробчетата. И вашето време дойде, гробчета. Ще ви погребем, бъдете сигурни- за благото на народа!

Голямо ебане ще падне _ А не си ми пуснала - съкращение

Не 2 %, а 20 % трябва да са съкратени. Тези тунеядци, които само си клатят краката и гълтат парите на народа, трябва да се намалят драстично!

лошо да се съкращават чиновници. Такива, които не нищо не правят. Някой знае ли какво, аджеба, са направили Тончев и екипът му през последните 2 години?

Някой от колегите се подиграват на сериозните намерения на правителството, за съкращенията. Ако се съкратят 1.600 чиновника, ние ще сме само на една "вафла трепач" от чиновниците в Германия, които по статистически данни от 2017 г. наброяват 134.569 служители! Сега някой недобросъвестен ще се заяде с мен и ще каже да, ама германците са 82 млн. и кусур а ние сме под 7 млн. … Тук ще подчертая, че германците само подържат и ремонтират магистрали, а ние проектираме и изграждаме стотици километри нови асфалтови магистрали! Точно това е причината за… разликата в администрацията.

Какви съкращения бе. Нароиха се нови калинки за назначаване. Пък и избори се задават...

вицетата и те нещо множко ми се виждат

та значи общинската администрация не е държавна нито пък областната , нито пък МВР § АД / акционерно дружество / ?? и 2 % от 500 000 не са 1600 а 10 000

абе Дончев. Министъра на финансите каза, че държавната администрация е 440 000 души, когато им увеличавахте заплатите с 10% и повече. Всичко това е на гърба на обикновения човек, който изнемогва, а вие си живеете живота.

бе, в администрацията необикновени хора ли работят. Горанов не го знам какво е броил - сигурно учителите, полицаите и военните. Но то в неговата празна кратунка всички са еднакви.

Празни приказки. Щели били да съкращават 1% от администрацията!!! Ще съкратят незаетите позиции, които пазят за случаи като този. Трябва да съкратят чиновници до бройката от преди 30 години. Тогава нямаше компютри и софтуер и всичо се правеше наръка за 9милиона население. Сега сме под 7милиона имаме компютри, интернет и софтуер, а държавната администрация е два пъти по-голяма. Защото ДА се ползва за гласоподаватели, заедно с родата и приятелите. Най-лесните гласове на избори.

може да се разсъждава така, не е по европейски! Всъщност, който познава що-годе дейността на администрациите вижда, че реално действащите такива са по-малко от едно време. Но се нароиха агенции, комисии и комитети, които не вършат нищо и чат пат вземат по някой рушвет - КЕВР, КЗК, КСБТ, КФН, БАБХ, защитата от дискриминация и хиляди знайни и незнайни такива. В останалите, които до неотдавна вършеха нещо, ръководството се даде на глупави хора със самочувствие. И постепенно тези администрации също спират да работят - МВР, армия, НАП, Митници, НОИ, АСП. Сега ще правим електронно правителство. Единствената цел е да се оправдаят налените до сега в това нещо милиарди и още някой лев, дето ще се открадне тепърва. Само дано да не затрият и остатъците от държавата.

Да правилно. Ще останат нашите, а вашите вън. Не е важно колко са некомпетентни, важно е да са послушни и да мислят простотии.

Да, ключова фигура е Дончев.Ама що дири там?

Томислав Дончев е единствения смислен човек в ГЕРБ. И точно за това седи като кръпка в тази шайка. Не му е там мястото.

Хайде стига бил смислен.Не без смислен е.На ли всички улици които са направени по времето когато е бил кмет на Габрово при първият дъждец са били отнесени.Това го писаха във вестниците и го коментираха по телевизиите.Хайде стига.Бил смислен.Е може смислено да лиже дебелият гъз на Боко.

Първо по принцип се започва от чистачките, второ ,представям си какви скандали ще станат м/у роднините.....Не им завиждам.....

В схемата на ГЪРБ!

Те щяха да съкратят пенсионерите от държавната администрация а вместо това даже назначиха такива които са пенсионирани вече от мвр бдж и мо. над 60% от държавните и общински служби са пенсионери от МВР бдж и МО . Разбирам, че е трудно когато си 40 тепърва да се учиш да изкарваш пари с труд (примерно в частна фирма ) след като си бил на държавната хранилка до този момент. Ама до кога ще търпим едни търтеи , които като искат да им премахнат ранното пенсиониране реват до небето щото естеството на работата ги амортизирало по бързо от нормално работещите. А като ги пенсионират със зъби и нокти се държат за столовите или по същия начин се докопват до друга държавна хранилка. ДОКОГА !!!

Пенсионерите от МВР и МО работят като охранители. Млад човек няма да се хване за такава работа срещу 300 - 400 лв.

Явно си много не запознат не работят само да вдигат бариера. След като по Костово време мисля, с изменение на закона за висшето образование приравниха всички офицери от военните училища с магистрите от цивилните вузове (които имат в колоквиумите наистина предмети по специалността) се отвориха вратите на ада. И като сложат някой шапкар по високите етажи на едно ведомство се започва оня процес дето го прави кукувичето като като се излюпи в чуждото гнездо. И до половин - една година щелия випуск от пенсионери е уреден на щат , щото другаде пари се изкарват с работа. А пък към труд се привиква от ранно .

Да разбираме ли , че ти само за един приятел говориш :) .

ама това държавни служители - лежат ни на гърба, пък и боноси получават. Не е редно в днешно време на компютъризация да има толкова държавни служители. Има населени места където служителите са повече от жителите.

да отива там бизнесът бе! И да открива работни места. Ама не ще нещо, пусти му бизнес.

Към кого да се обърна да разбера кога ще има СЪКРАЩЕНИЯ в парламента , администрацияти и субсидиите свързани с него И кое гарантира НЕЗАВИСИМОСТ на партиите - при наличие на субсидии -Нима партиите в западните държави са по -зависими - при наличие на ниски субсидии и закон за ЛОБИЗМА !

такава и администрацията им

Сега тоя ментърджия и лъжец на дребно да вземе да разлепи списъци с имената на тези съкратени, защото това са свободни бройки при завишения им щат за да гепнат повече пари от бюджета за заплатите си.. Стига е и лъгал че е европейска практика да се раздават милиарди на наши хора без конкурс и доказан професионализъм за некачествени работи .....

идват избори!

Това е сякаш изявление от миналото. Много често се чуваха такива изявления, и след тях следваха порочни действия и по-некомпетентна и корумпирана администрация. Обикновенно оставят 10 % качествен персонал, и 80 % такъв който е с връзки с цел обучение, присъствие и подпомагащи функции, най-вече вземане на заплата. Много лошо управление, може би е удобно за някои групи от обществото и дори за световния елит.

Мър, мър...Като съкращават, защо съкращават? Ако не , отново мъррррррр.....А Дончев си върши най-добре работата , спрямо други министри.

той какво работи ? Или си върши работата щото нищо не работи ?

Тоя клет човечец ни взема за будали. Съкращения ли? В момента приемат на второ четен закон за социалното подпомагане, в кой то се предвижда създаване на нова агенция за следене спазването на закона! Всичко е пушилка. Просто бюрата ги сменят от едната стая в другата! Важното да върви пиара !

Аз бих предложил премиерът да провери колко нови назначения в администрацията са извършени след указанията му за съкращения. Сигурен съм, че ще бъде изненадан от резултатите. А може би и той самият е в течение на процеса на новите назначения.

Абсолютно вярно е даже вместо да съкратят пенсионери назначиха такива които са пенсионирани вече от мвр бдж и мо

Защо само 1600? А защо нищо не се казва за неправителствените организации увиснали на държавния бюджет? Кога ще се спре финансирането им от държавната хазна? И кога ще се забрани финансирането им от чужбина. Ако намерят в България доброволци да ги издържат с дарения и членски внос - да съществуват. Но да съществуват само за да тежат на данъкоплатците - няма по-тъпа идея от това! Ако ги отрежат по този начин веднага ще се пристъпи към ефективна и бърза интеграция на циганите, а циганската престъпност ще намалее многократно - само заради този резултата си струва да отрежат парите на тези хрантутници!

При необходимост от съкращаване на над 320 000 само 1600.... резултат предварително определен на нулев! Нулев като цялото управление през последните 10 години и малко преди тях!

от заместник министърките трябва да се почне, много са вредни горките и на първо време спрете да ги пущате по студията защото няма да можете да поправите вредата

Рапонът на снимката кога ще бъде съкратен?

Дончев, само не започвайте от Лилито щото е ценен кадър.

ТЯ НЕ Е ЧИНОВНИК МА ПЕПО

а какво е ? Не министър, не е и безработна ?

да се случи най-после и това.Дано се сетят при новата структура ,когато връчват заповедите на останалите да ги известят,че осигуровките за пенсия и здраве ще им се удържа от заплатата,както на простосмъртните българи,работещи извън държавните и общински институции и фирми.

"администрацията отдавна трябва да бъде оптимизирана, " Дира, някой чете ли статиите преди да се публикуват?

бих простил на Каракачанов всичко - включително и свирките, които направи на Болен фес Сайдеров и ГЕРБ. ако успее да стегне мангалите поне да не бият и убиват.

И защо да му прощавам гешефтите след като за това за което ще му прощавате му влиза в работата като е властващ и взима големи пари от нашите ????

Колкото по малка администрация,толкова повече ще се знае,кой какво прави.

Всички предатели на България да бъдат съкратени и пенсионирани!

Ей най-после едно "интелигентно изказване". Ще оптимизираме структурите по-интелигентен начин. Ама как ще стане това? Като във вица за старшината който задал въпроса 'който има баща две крачки напред , Петров ти остани на място'. Бла,бла,бла...80% от тези хора са назначени с връзки, които то се разхлабват , разбирай сменя се шефа на отдела, то се затягат - шефът иска да работи с близки и верни хора. Пука им на министерските служители за това, че трябва да служат на гражданите а не обратното. Ами ако се оплачат на вожда? Държавен служител да съм - първа радост е за мен!

за старшините си прав и за вицовете за тях

ту..... ту..... /то.....то.....звучи на руски/

Начи, за булката и младоженяка, обещавам каруцата со все коньо!

ми Дончев. Стига лакардии, ами кажи защо Естония състави ел. правителство на база на бюджет от 50 млн. а вие след 2 млрд разходи още се въртите в кръг ? И не говори за БСП, ами за вашите бакии. Или както пита Софиянски - Дончев, ти какво работиш - хахахаах

ти поинтересува ли се защо българска фирма с по-добро и по-евтино предложение, отговаряща на всички изисквание, загуби търга за електронни избори?

защото и другите лъжи ми идват в повече. Всъщност отговорите са много - защото не е от нашите, защото още си имаме наши, защото ако това се случи какво ще правим после, защото рязко ще намалее възможността за подмяна на вота, защото....

Най-добре е първите съкращения да започнат от Министерския съвет..-от премиера ..и надолу ,да дойдат компетентни ,неопетнени и корумпирани ,подчинени на външни интереси и зависимости министри ,за да може България да излезе от тинята в блатото ,в която се намира ...днес...!?