Какво става с даренията за Хитрино?

Едва 146 хиляди лева са получили хората в Хитрино от събраните над 2 милиона дарения.

Обратно в новината

Коментари - Какво става с даренията за Хитрино? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко, банките си ги връткат и голяма част от тях нямат да отидат по предназначение. Нима има наивници, които вярват, че 100% от даренията отиват по предназначение до нуждаещите се?!?

Значи така: минава товарен влак през селото, експлодира, унищожава почти всичко. Състрадателни хора даряват за да помогнат на ПОСТРАДАЛИТЕ защото тези нещастници са загубили домовете, покъщината, а някои и близки хора! Но, тел.компании задържат дарените средства, с което печелят от лихви! А банката вероятно ги е "инвестирала" на борсата! Пък жертвите на тази трагедия да се оправят както намерят за добре. Как и откъде ще намерят пари, за да си построят къщите и да ги обзаведат - кой го интересува? Важното е, да се върти далаверата с нещастието на хората! Страшно е да се живее в БГ защото няма законност и шайка престъпници управляват на всички нива - като се започне от кметствата , та до новия-стар-несменяем-недосегаем олигарх, мутрата Бойко Борисов. Той беше там и си направи страхотен предизборен ПР. Обеща, че за отрицателно време всичко ще бъде възстановено и хората компенсирани. Иди*т. Пак си го изберете.

Телефонните измамници трава да пасат с 10 20 х.

d4

чакайте малко... в Мизия, Аспарухово и Бисер още живеят по фургоните. а са минали маааалко повече от 3 месеца!

Плащанията по европейската програма за промоция на български селскостопански продукти в чужбина са напълно спрени след разследване на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. От Брюксел са открили документи и данни за завишени цени и фиктивни доставки към подизпълнители при осъществяването на програмата.

Как пък в целия материал не се назова ИМЕТО НА КМЕТА? След "аварията" беше еври дей по всички TV. Помним, помниииим! Сега даже името му не споменавате, а? ЗАЩО? Гледайте му джипа,хахаха От тези 10 000 000 половината ЩЕ ГИ СГЪНЕ КМЕТЪТ - НУРИДИН БАСРИ ИСМАИЛ.

Еми викнете Ценко Чоков да разпредели справедливо парите.

Чудно ми е защо някой не снима кмета с чисто новият му джип! Веднага след като фирмите и телевизиите си тръгнаха оттам, си го купи! Краде като за световно, лошо е че няма кой да му изкара кирливите ризи на тая невестулка!

Как кметът на Хитрино си купи нов Мерцедес за 110 000 лева ОБЩИНСКИ ПАРИ!!!!

10 милиона,сметайте колко гърбавите ще откраднат с проектчетата си

Много сбъркана статия.От нея приблизително половината средства са предоставени,отпуснати, получени.В същото време се казва ,че едва 146 хил. лева са получили хората.Няма да спра да дарявам на нуждаещи се,по веригата ще се изгуби някой лев безспорно. Все пак по-голяма част от средствата ще достигнат до първоначалната си цел.

Дарявай, няма лошо. Пари твои, харчи ги както искаш. Друг въпрос е в чий джоб ще идат.

и какво - 10 млн евро, т.е. 22 млн лева ще отидат за инфраструктурата ... което означава две неща: Първо: че въпросната фирма - причинител на бедата няма да плати нищо и 2ро/ ще се открадне поне половината , ако още не е откраднато .... горките хора , горката България !

Колко удобно им дойде на политиците тази трагедия - сега хората трябва да вземат кредит срещу гарантирана помощ и да плащат лихви - така политиците ще са доволни, че са върнали услуга на банкерите и банкерите доволни...

На мен ли ми изневерява паметта или Рапоня ревеше като Бай Ганьо, че е отпуснал 20 000 000 лв?! Е, не от джоба си, от нашите данъци... Къде са парите от Рапоня? С Доган или със Свинята Пеевски си ги разделиха?

Ти си се объркал нещо. Всички пари в БГ са негови. Ето ти работиш ама кой ти дава тази работа - той. Значи и парите,от които са ти взели данъците пак са от него (да бъде свято името му !),т.е. негови. За "материала" се организират кампании , за да се чувства съпричастен и да спи спокойно до половинката си. Другия шишко организира лотарии... Абе БГ не може да се оплачеш от никъде

Кмета пак ще кара най-хубавата кметска кола в Бг... Много ми е интересно Доган какво е дарил за Хитрино...

Ето защо съм против всякакви форми на мащабните масовки, наречени дарителство (тип - дайте да даваме, мързеливата по есемеса). Дай на медиите да реват гръмко какви милиони (виртуални) са събрани накрая за хората! В Бисер, Аспарухово и Мизия единствената голяма адекватна помощ бяха доброволците - самоорганизирани на място първите 10 дни. Останалото още го чакат. Из фургони някои... СИКаджията си спретна пиара в Хитрино, вече я дочакат ефективна помощ, я не. Повръща ми се! Ама много!

Що за парадокс? Хората ще получат парите, когато представят фактури? Откъде ще вземат пари за покупки, след като изгубиха домовете си, а някои и близки от семейството? Унищожената покъщнина са я събирали десетилетия и едва ли могат да купят всичко наведнъж. Наистина можем да съсипем всичко, дори и най-добрите намерения. Затова пари не се дават, защото не се знае кой и как ще се разпорежда с тях.

от банката,драги,от банката ще вземат пари,въшливи са с пари българите,стига само са ревали,че са смешни

Даренията - само в натура!!!! АКО НЯКОЙ НА УЛИЦАТА ВИ ПОИСКА ПАРИ ЗА ХЛЯБ, ПРЕДЛОЖЕТЕ ВИЕ ДА МУ КУПИТЕ - ДАЖЕ НЕ ХЛЯБ, МОЖЕ И ГУРМАНСКА ПЛЕСКАВИЦА, ДОРИ ЧЕРЕН ХАЙВЕР - НАЙ-ВЕРОЯТНО НЯМА ДА СЕ НАЛАГА ДА МУ КУПВАТЕ НИЩО!!!

Ники

Я дайте по същество: Такива товари нямаха ли задължителна застраховка и то с огромно покритие. Да не мислите, че ТИР-овете шетат без застраховка по Европата и то с най-обикновени товари. Докато имаше немски визи не ми издадоха виза докато не направих една застраховка с огромно покритие в немска компания, чийто посредник беше СБА ако не се лъжа или агенция "Шипка".

Дискретно : - Имайки предвид Чий/Откъде Е бил товарът - ясно че Е 'застраховано' при 'застраховател' от 'наште'. ....отделно - Продължавам да имам Въпрос отн. Причината на взрива.

АЗ дарих и си платих данъците!!! Да му мислят дупедавците и момите от парламента!!! МИР НА ПРАХА ИМ!!!!

Мутрите от ГЕРП и депесарите ги крадат!

всичко се краде, само директно на нуждаещия се

искам да има ежемесечно отчитане на разходите от тези дарения!Нима е сложно?

lu4ka

Е какво става!? Краде се.

Днес гледах на живо по канал 3 от така наречения от някои порламент... Бедни ми българи, голямо падение. Срамувам се че съм БЪЛГАРИН.

то пък да не е от днес.

много искам в бъдеще да направя някакво дарение, примерно обзавеждане за дом за сираци, но и мен ме е страх от същото - като си тръгна да не го окраде персонала, как да се избегне това?

Няма начин да се избегне. Манталитетът е такъв, нали знаеш. Там работят хора с ниско образование, нисък морал и ниски заплати, които не са намерили работа другаде. И смятат за свое естествено право да откраднат я от храната, продуктите или каквото могат да докопат. И там е като в цялата държава - кражби и разруха.

Благотворителна организация дарява храни на дом за изоставени деца. След няколко дни полицията излиза с изявление : В направеното дарение е открита отрова. Разследването показа, че отровата е поставена в харните от терористична организация. Благодарение на бързата реакция на съответните органи, няма пострадали деца. Починали са : директора на дома, кметът на населеното място, кметът на общината, областния управител, един заместник министър и трима депутати.

ако наистина искаш да помогнеш трябва сам да си го организираш, но е много трудоемко и скъпо, но пък си струва, след смъртта господ ще те възнагради, направил си хаир, ако даваш на организации голяма част отива за заплати на техния персонал, друга част се краде.

аз всеки месец давам малко на организация, която помага на деца сираци в индия, но реално къде отиват парите ми не знам със сигурност.

при такива екстемни ситуации Държавата трябва да има фирма за изграждане ремонт на улици къщи и други подобни . Да работи на много ниски цени дадени от спонсори дарители или от Държавата -Тук частник не трябва адима.Ако някоя фирма реши да помогне да заповяда.

Според световната статистика, 90% от дарените пари потъват в джобовете на организаторите. Нищо ново под Слънцето. Българските просяци да не са по-долни я. Хитрино беше надхитрено.

защото с парите на хората въртите далавери! Ще им преведете парите срещу фактури за закупено оборудване?!?! Че кой на днешно време ще ти даде да си купиш някакво оборудване без да имаш пари да си платиш?! Никой! Я пояснете как хората ще си купят строителни материали и обзавеждане без да имат пари?! Не крадете и мъчете хората, ами държавата да обяви обществена поръчка и да построи и обзаведе жилищата на хората, а сред това да се разплаща с тези дарения и отпуснатите бюдежетни средства!!!

Да теглят от банките заеми- с лихви , разбира се. И уредите да ги вземат от веригата на знаете КОЙ. После да чакат да им платят от помощите - година, три, пет- пък може и повече, ако са останали пари накрая.

На Боко при дружките...

Със събраните пари това село трябва да грее-за съжаление поне 90% от парите ше бъдат откраднати/или вече са/.Винаги помагайте при възможност директно.Дори скромно,помощта винаги си намира място.

Кмета и свитата му пак яко ще крадат.преди години същия тоя "кмет" си беше купил чисто нов автомобил ес класа.. Много им е къса паметта на хората и бързо забравят,а от това се облагодетелстват само подлеци,крадци и мошеници... Като Симеончо 2, червената снаха Кунева, комунето Костов, еврейската въшка Станишев и т.н.

аз никога и никъде не давам пари за "дарителство"! Нито за природни бедствия , нито за болни хора, дори и деца! Защото зная, че има изроди, които ще се подиграят с това и с парите ми, и със нещастието на пострадалите! Мога да дам пари или помощ директно на нуждаещия се и то ако съм сигурен , че ще ги използва за целта!

Че има измекяри - има. Но според твоето мислене шанса някой нуждаещ се да получи нещо от дарителство е нула. Аз все пак се надявам, че все още има човещина в начинанието наречено дарителство.

"Надежда всяка тука оставете!" Точно с даренията се правят изключително големи злоупотреби, от които най-прецакани са потърпевшите. За съжаление злоупотребите започват със събирането, минават през управлението, а за разходването просто не е истина какво се случва.

Е не ! - тея 'наште' СА Си ТаковалиТаковата !!! - Действия, Хора !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

Мародерско и цинично

А с какви пари да си построят къщите преди това???? Голяма тъпотия у нас. Просто да не попада човек в нужда. много тъжно. кой ги взима тези ключови решения?

вие си купете, пък ние ще ви дадем вашите пари , ако решим, де! Пак е готвена кражба, естествено, какво друго в крадлистан!

Какво да става? Тиквата и компания ги "усвоиха" тяхната м..а.

я виж дали нямаш тиква в хладилника,и да ти е изяла сланината

Тиквата е в Банкя. Расте но е куха.

мейд ин булгерия