Задържани 150 нелегални имигранти, разбита мрежа за трафик

За ден властите задържаха 150 нелегални имигранти - 69, от които 9 деца, в София и други 81 в страната. Разбита е мрежа за трафик на мигранти.

Обратно в новината

Коментари - Задържани 150 нелегални имигранти, разбита мрежа за трафик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кукуневаа,Чехльооо, политиката се смени,край на толерирането на бежанците. Цяла Европа е въстанала против тях-ДЕПОРТАЦИЯ,ДЕПОРТАЦИЯ И ПАК ДЕПОРТАЦИЯ. На вас като самородни дебили трябва постоянно да се повтаря.

""Иракчанинът и сомалиецът принудително ще бъдат отведени до границата, експулсирани и ще им бъде наложена забрана за влизане в страната за срок от 5 години."Защо не ги съдят за противодържавна дейност ,а ще ги гонят.Те пак ще влязат нелегално и отново ще изплетат мрежата.Какви са тези закони ,какво е това чудо??Това не е държава.За сетен път се доказва.

разбиваме мрежи. Явно България е нападната от пълчеща паяци.

по добре да разбият своята собствена мрежа за износ на работна ръка

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

ТВА НИ ГО НАБИВАШ ПОД ВСИЧКИ НОВИНИ ДНЕС! НИЩО НЕ ПСТИГАШ, ДА ЗНАЕШ! ВЪРИ СИ В АНАДОЛА, НА СВОБОДА, ДА НЕ СИ В РОБСТВО! ВЗЕМИ И РОДАТА! АЙДЕ!

по добре да разбият своята собствена мрежа за износ на работна ръка

Защо България ще предоставя Убежище тия- """430 души (6,1%) са били без гражданство"" ??? Това са 100% ТЕРОРИСТИ !!! Нито ги знаем от къде са дошли, нито имат пари да се издържат тия 430 Терористи !!!

Защото целта е да се прогони/изтреби местното население понеже тази територия е с ключово географско местоположение. Тук трябва да останат само нискообразовани, нискоинтелигентни жители, които да са готови да правят каквото им кажат и да търпят каквото и да е, само срещу 1 сух хляб на ден и торбичка ориз (примерно).

А бе вие в ДАНС и МВР за какво вземате заплати бе! Каналджийството по българският закон е престъпление --чл, 280 от НК за което е предвидено наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода! А какво ще правите ако с подобно нещо се занимава български гражданин! Ще го екстрадирате в Германия ли!?Тези двамата след два дни са в Турция откъдето ще си ръководят отново канала. а след месец - два пак ще са в България но с друга самоличност! Та това вашето е пълна некадърност да съберете годни доказателства! Това което правите може да го направи всеки от нас - с личните си коли да минем. да ги съберем и да изгоним двама трима от страната! Пък и онова недоразумение министър Бъчварова ви хвали вв2место да ви потърси сметка за калпаво свършената работа! Срам и позор за службите е вашето а не геройство! Не 52 години и пенсия а 82 и тогава пенсия - да си изработите пазите които ви даваме нахалост!

Тези в София не са лицата, които физически превеждат хора през границата. Затова 280 не ги лови тези. На практика каналджията от турска страна ги води до малко преди браздата, после им казва "Е оттука само напред" и си бие камшика наобратно. Тук, в БГ, ги чака друг, който ги кара до близкия град, оттам транспорт до София, после се предават на органите и хайде в общежитията на ДАБ или в местата за настаняване. А много често не ги чака никой и се губят и палят пожари, та да ги намерят, и въобще ужас. Та за НК - не е изпълнен състава по чл. 280. Фактически тези в София не превеждат никого през границата. А по 281 наказанието е глоба - за подпомагане.

За съжаление си абсолютно прав... Ятаците на орките (и самите орки) знаят абсолютно всяка вратичка в закона и се възползват от нея. А ако нещо все пак не знаят - насреща е БХК с армия от адвокати, най-гадната и антибългарска организация в цялата история.

3000 евро за да стигнат до България..

Моето предложение е следното: всеки пришълец, нарушил по какъвто и да било начин законите на страната ни, незабавно да бъде изгонен, без право повече да се мярка в БГ. А то какво излиза? Май и "успешно интегрираните" чужденци вече добре се ориентираха, че у нас всичко се прощава, лесно забравяме и сме великодушни до глупост. Иначе как биха започнали престъпния си бизнес по трафик на хора, от който със сигурност печелят много добре, без да допринасят с нищо?! Така се отблагодаряват за добрината ни.

Театро, само да вземат заплати. Ще екстрадират двамата организатори и няма да ги пускат 5години. А трябва да екстрадират всички мигранти, двамата каналджии след 5години строг тъмничен затвор.

Някой някакъв или някакви от ЕС решили ,че трябва да има свободно движение на хора. Защо са го решили никой не може да го мотивира. В най-добрия случай евенттуално да бъде в рамките на континентите-на сходни характери,религии,манталитети.Защо трябва да минат 50 години,за да се разбере,че това е абсолютна тъпотия,както започват да разбират в Австрия,Англия, и.т.н.Защо някой като си изрази мнението се таксува като ксенофоб,и какъв ли не.Вскички ще узреят само,че ще издържат от социалните си и ощетяват населението си и Швеция и Дания и Холандия и пр.

ако е разбита мрежа за трафик начи няма вече да има нелегални ама ако пак има ко праим

Изводът е един и той е прост - не ни трябва никакъв еврейско-гейски съюз, който да ни навежда надупени пред тарамбуки, американци и каквито си искаш!!!

има и азораски съюз кът за тебе

Защо за 5 години да не влизат в страната. Страната няма и няма да ичма полза от такива.Просто се чудя какви са тези решения.Без право да влизат за винаги. Защо симулирате че правите нещо. З$ащо не екстрадирате хванатите. При няколкократно екстрадиране на такива групи-ще научат ,че в България се екстраядира и значително щге намалеят да ни товарят. АБЕ ВЗЕМАЙТЕ АДЕКВАТНИ РЕШЕНИЯ.

Сега ще ги настанят по лагерите из страната и ще ги хранят с нашите пари! Да не мислите, че ще ги екстрадират?? Кунева веднага ще скочи и ще ревне, че няма да ни вземат в шенген!

ДОКАТО СИ ТРАЕМ И ГЛЕДАМЕ ВЛЮБЕНО БОКО И КОМПАНИЯ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПРЕВЪРНАТА В БАРДАК!

Тя беше бардак.Бардак ,където всеки кретен може да източи банка..Е,почти всеки..Стига да има необходимите връзки..Сега ще я постягаме

Ръководителите и организаторите са предимно от БСП, Атака, ДПС. ПФ, РБ, ДСБ ... А бе, избори наближават, трябва да се стегне електората...

Идеологията, която повечето хора (на практика всички) изповядват се нарича колективизъм.

Според колективизма е национално предателство да се дават пари на бежанците, вместо на нашите пенсионери и нуждаещи се. Според колективистите трябва да има ограда и да се стреля на месо. Ако някой оцелее - да се транспортира в държавата, от където е дошъл без значение, че там може да умре. Това не е наш проблем, неговия колектив да се грижи за него.

"Хора, обединявайте се! Вижте: нулата е нищо, но две нули вече значат нещо." "Този, който си въобразява, че ще се оправи без другите хора, много греши; но този, който си мисли, че другите не могат без него, греши още повече." Усещам у вас една лека критичност към общото настроение във форума. Критичност към стълбовете на държавността - национално единство, териториално единство и териториална неприкосновеност. Или греша?

Замазват ни очите. В София има не 60, а 60 000 нелегални араби и негри. Голяма част от тях са 100% престъпници и трябва да са приоритет за полицията, вместо това се разхождат и си правят каквото си искат.

Аз пак да попитам за огражденията по цялата граница с Турция,дето ги обеща Патриотичният фронт.Беше им основна точка в програмата. Да не съм пропуснал и вече да са изградени...

" ... Задържани са и двама чужденци, организиращи незаконната миграция - иракчанин, пребиваващ в България от 1996 г. и ..." Между Женския пазар и "Мария Луиза" е арабската диспора. Има араби от 25 години - главно иракчани, бягащи от Садам и сирийци, с магазинчета и ... кой знае още какво. Затова всички момчета имигранти обикалят около тях и търсят помощ от съгражданите си, а те всъщност ги рекетират най-безогледно. Знаят езика им, понаучили са вече и български, имат връзки с полицията, откриха им куп интернет клубове за връзка с Европа и кой знае как ги лъжат най-безсрамно. Чакат хората да ги повикат роднини от Европа ... На мен ми е жал за тези млади хора. Не са се юрнали от добро в неизвестни страни и народи. Нищо хубаво не ги чака, защото те не са от богати семейства. Цели фамилии са събирали пари да им дадат за този преход. Никъде не ги искат, а те имат нужда от по-нормален живор и работа, каквато и да е.

Защото тъпия еврейско-грйски съюз си излая ташаците по адрес на Българите че сме били нам-какви си и не ни искат, а такива като тия тарамбуки или приемат охотно, или карат нас. Пък ние едно като сме цъфнали... в края на всеки месец ми иде да се обеся!!!

Съгласявам се дотолкова, доколкото сме хора и трябва да бъдем съпричастни към чуждото нещастие. Но в сегашната ситуация американците ни правят на глупаци. Слушах изпълненото с цинизъм интервю, в което открито се обясняваше как САЩ няма да участва пряко във войни, а ще ги разпалва, противопоставяйки народите един срещу друг. После ще им помага с оръжия и консултации и ще извлича всички възможни ползи за себе си. Трябва ли да плащаме за такава наглост, приемайки хора, за чиято съдба изобщо не носим вина?

ДАНС и МВР разбиха мрежа за трафик на бежанци Не разбивайте,експулсирайте.По няколкостотин на месец ще бъде едно добро начало.

ДИР, по-тъпи сте и от Б. Борисов! Колко века ви трябват да разберете, че в България БЕЖАНЦИ няма - има НЕЗАКОННИ ИМИГРАНТИ! За домашно - бежанците са хора от държава, с която имаме обща граница - я ми посочете къде е общата граница между България и Афганистан например? Или, да речем, с Гана и Нигерия? Ей, аман от неграмотни "журналисти"!

В международното право бежанците са хора, които: се намират извън своята родна страна или страната, в която живеят постоянно; имат основателен страх от преследване поради своята раса, вероизповедание, национална принадлежност, членство в социални или политически групи; не могат или не желаят да се възползват от закрилата на тази държава, или не искат да се върнат там, заради страх от преследване. Бежанците са част от по-широката група на разселените лица. Отличават се от икономическите мигранти по това, че вторите доброволно напускат своята страна по икономически причини. Разликата между бежанците и вътрешно разселените лица е, че вторите не преминават през международни граници. Тези, които искат статут на бежанци, понякога са наричани политически бежанци. Казва се, че на тях им се предлага политическо убежище. Най-често молбите за убежище изтъкват политически и религиозни причини. В света около 10 страни дават квоти на бежанци, които живеят например в бежански лагери. Обикновено това са хора, които бягат от война. В последните години квота получават хора от Иран, Ирак и бивша Югославия.

Мисля, че става въпрос за общоприето погрешно или целенасочено използване на понятието "бежанец", т.е. нещастен човек, който бяга, за да спаси живота си. Знаем, че повечето са икономически емигранти от бедни страни, където няма управия. Лошото е, че нито са образовани, нито познават европейския бит и култура, само са чули от успелите да се промъкнат в ЕС свои приятели, че дават добри пари без да работиш. Всеки ходил в западна държава ги е виждал да се шляят по улиците. Това е истината.

Докато Кунева повтаря като развален гръмофон "шенген, шенген", нелегалните емигранти се разхождат в центъра на София. Какъв шенген , като то няма нито гранична полиция, нито разузнаване няма нищо. Само има много партии, дето хвани едната удари другата.

Е-мигранти или Имигранти? ??

Съвет към МВР и ДАНС: Хванете всички боклуци от БХК, набутайте ги в една дълбока яма, залейте ги с нещо запалително, драснете им клечката и изчакайте докато кожата им стане хрупкава като на пиле! Голяма част от проблемите на България ще отпаднат автоматично..

Е, не така с лошо де... Как да ги залеят с нещо запалително. Е бетон колко щеш, хвърли им отгоре 2-3 самосвала, да си бетонират положението ...

Става и така

Да, но три бетоновоза струват много повече от една кофа бензин и два кубика пръст! Пазарна икономика, пич - трябва да се вземат предвид и разходите!

"През 2013 г. България е предоставила убежище на 6935 чужденци, от които 6410 (91,3%) са сирийци, 430 (6,1%) са били без гражданство, а 95 (1,4%) са иракчани." A какъв е процента на джихадисти от ИД или разни други измети. Това не го пишат щот не го знаят ли, или щото не е политкоректно

Интересно е решен въпроса в Чехия. Тамошните скин хедс са "галеници" на полицията, раздават яко кютек на емигрантите, в резултат на което в Прага например циганор с лупа да го дириш - никви ги няма. А ако се оплаче някои - полицаите вдигат рамене и викат - ми не можем да се оправим с хулиганството, нямаме хора, не достигат средства; работим по проблема, и т.н

Преди 30 години и тук беше така. Като влезеше кварталния в маалата и ги тресеше треска. Сега летят да го бият и той не смее да влезе. Ама нали сме по-християни и от папата - имат права, БЕХ, Доган и една шапка екстри.

Говориш с гъза си... Я иди в кварталите Жижков или Холешовице и да видиш дали няма мангали... Естествено чешките мангали не са като нашите, има малко пове ред... Колкото до скинхедс и полицията... Тук трудно някой скинхед ще си позволи да млати току-така било мангал или пришълец... Полицията тук е светлинни години по-културна и по-изпълнителна. За това има ред. Поздрави от Прага.

нЕма нужда да ги млатят скинарите. Стига да всяват респект...

Да дойдат в Пазарджишкото циганско гето-- ПЪЛНО е със "сирийци??"

Ето така МВР и ДАНС съсипват родния туризъм!

Бързо забрави Ганьо как се редеше по опашки пред полоствата на страните от ЕС не беше приет никъде в Европа. Е, начина по, който се чувствахме тогава сега е същото с тези бежанци.

Ние- гражданите на страна в Европа, европейци и християни, се редяхме пред посолствата на европейски, християнски страни. Забележете- редяхме се на унизителни опашки, плащахме си таксите за кандидатстване, прием и обработка на документите, чакахме с месеци. Тези сега- идват от не-европейски страни, с фанатична религия, отричаща всичко не-мюсюлманско и насърчаваща омраза, от страни с различна култура и закони, без да чакат пред посолствата, а направо през оградата с цялата рода (и използват невръстните си деца, за да будят съжаление), така че не знам къде видя нещо сходно между нас тогава и тях сега.

Тия не са емигранти и е много възможно да са дошли тук с враждебни намерения. Полицията трябва да се огледа за подобни сред малцинствата и най- вече за укриващи се сред малциствата. Където се е позамогнал някой с подобно вероизповедание и има сбирки след залез слънце трябва да се рови безмилостно.

Бърза екстрадация на организаторите на канала, а на нарушителите -налагайте солени глоби. Ако нямат пари, може да им се дава възможност да се трудят и интегрират. Все пак тези хора бягат, за да спасят живота си и семействата от война. По-лоши от нашите отказващи да се трудят и крадливи роми не са - нека им се дава шанс.

Иракчанинът и сомалиецът принудително ще бъдат отведени до границата, експулсирани ... НЯКОЙ ДА МЕ СВЕТНЕ КЪДЕ Е ЛОГИКАТА - ИДВА ЧУЖДЕНЕЦ У НАС, ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАЛАВЯТ ГО И ВМЕСТО ДА ГО ТИКНАТ В ЗАТВОРА, ТЕ ПРОСТО ГО ЕКСПУЛСИРАТ, ВМЕСТО ДА ГО ОСЪДЯТ И ДА ГО ВКАРАТ ЗА 5 ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, КЪДЕТО ДА НЕ ВЪРШИ ПОВЕЧЕ ТРАФИК НА ХОРА. КАТО СИ ИЗЛЕЖИ ПРИСЪДАТА - ПАК ДА ГО ЕКСПУЛСИРАТ! .

Светвам Ви. Не са извършили престъпление (такива са само изброените в НК), а административно нарушение. Когато трафикът на хора се криминализира - ще бучим заедно за налагане на наказанието лишаване от свобода в максимален размер.

Хвала на такъви служители!!!

Разбили са, ама друг път.

Центъра на София е пълен с араби и негри не от вчера, които до сега обаче бяха "прозрачни" за полицията. Видно е, че който не е решил той не е минал българската граница. Иначе големи напъни да се влиза в Шенгенската зона! Какво става със заловените? Легални документи ли им издават?Или ги депортират? Не пишат никога и затова питам.

и какви бежанци са тия Афганистанци бе ,стига сте промивали мозъци,никой не ви вярва вече ,махайте ги ,заразете ги с нещо и да пукнат

в кенефостан (бивша бг) спокоино може да ви изкорми някоя нерегистриран талибан,по всяко време и място !!!

Аз да питам, щом имигрантите са нелегални, циганите легално ли са граждани на България? Плащат ли данъци, осигуровки и т.н? Тях защо не ги погнете, а?

на ви ся евросъюз на ви нато на ви соломон паси де рива га се присъединихме на ви Бг тарикати премиери и мутри новият световен ред иде и кел файде от евроатлантическите ни ценности и глупости европа е новият дом на сирийци и арабели а щатите палят войни и точат петрола в родината им

соломон паси си изпълни мисията и сега е добре, другите да духат супата.

Не е лошо да се поразшетат и в Обеля. От една седмица стават едни сборища пред блок 237 и 238. Някой ги е настанил там , седят на килимчета в тревата, мъжете на тумби.........

Не знам вече каква държава сме - объркана и сбъркана, или и двете заедно! Или географска територия на абсурдите, наречена България? Каквато и да сме, така не бива да продължаваме. Тези заглавия на услужливите медии, не само, че нищо добро не ни носят, но и нищо не ни казват - те просто съобщават угодната информация на управляващите. Жалко, че само една несъвсем нормална партия, се опитва непрекъснато да казва някои истини. Дали това не е сценария за тяхното задържане на повърхността???? И защо непрекъснато следва да бъдем коленопреклонни пред по-първите чиновници на Европа? Защо винаги угодничим смирено, загледани като дядо Йоцо, кой знае накъде? Такова поведение имахме до 1990г., такова имаме и сега, но с поглед на Запад? Да не говорим за господаря на света! Защо нямаме достойнство? Може би защото и политиците ни нямат достойнство, а държавници комай си нямаме повече от 70 години. Ех, защо няма нов Ботев и Бенковски, защо няма нов дядо Вазов, но най-вече си нямаме нов Щастливец, за да види и опише внуците и правнуците на Бай Ганьо! те са най-много в Народното събрание, а и къде ли не????

Разберете най-после: проблемът не е само български, а европейски! Без решение на Европейско ниво и съответни промени в законите държавата ни е почти с вързани ръце, а и никой не иска да поема инициативи, от които може да има много неприятности. В Западна Европа този проблем е вече от 30-40 години, градове като Брюксел, Ротердам, Хага, Марсилия и много други са се превърнали в клоаки. Но събитията от последните години ще заковат последните пирони в ковчега...

Не ми пуснаха коментара, но ще преразкажа - плътна ограда по границата с нулева пропускливост и тотален контрол с военновременни средства. Като постоят половин година на турска територия - сами ще търтят обратно, откъдето са дошли.

добре де , хванахте ги ! и сега какво ще ги правите ?

A интересно тия негри и цигани кой ги вкара нелегалните от Сирия Алжир и тем подобни негърско цигански държави.Гледам ги по Мариа Луиза се шляят и мотаят добре са облечени по добре изглеждат от нас дори и скъпи телефони и нищо не правят но чух че са им давали доста добри пари като нелегални.Явно това е цаката после ако не ги върнат обратно търчат към Германия.

Не бъдете егоисти, помислете за бежанците, дайте им подслон, както на нас са ни дали подслон траките когато те ударени от катастрофален демографски срив преди 13 века били на окончателно изчезване, та ситуацията днес е същата с нас. Благодарение на нас българите споменът за траките остана във вечността и до ден днешен, благодарение на нас тракийските съкровища се експозират в най известните музеи на света. аз съм уверен че и след последния българин, потомците на днешните имигранти с благодарност ще си спомнят за нас и разнасят съкровищата ни по света за да не бъдем забравени.

и къде са сега траките? При индианците може би, дето са дали подслон на испанците.

Когато почне клането, от такива "патриоти" като теб ще започнем!

Досега пищеше ВИЕ сте виновни, ВИЕ това, ВИЕ онова... А сега сложи и СЕБЕ СИ в групата по разчистването :) Некъв такъв кръвожаден се извъди :) С фотошопа ли ще го почнеш и него? Не виждаш ли, че иронизира човека?

Човека иронизира, вие минуси му тургате.

В почти вскички европейски държави нелегалното преминаване на границите и нелегалното пребиваване не е престъпление, а нарушение, за което може да се наложи само административно наказание (най-много глоба). Ако искаме промяна трябва първо Европа да се събуди и да разбере, че политиката, която води в момента, я води към гибел.

Веднага да ги изпратят за САЩ! Там има достатъчно територия, пък и доларе се печатат на поразия! Ще има за всички! Не сме бедна и малка страна! Който подпалва войните и мизерията по смета, той да си опира пешкира след това!