Д-р Чобанова: Огромна част от хората със симптоми са с коронавирус, няма грип

Общопрактикуващият лекар обясни, че много хора не са в статистиката, защото нямат пари за тест

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз нямам вина за здравеПОГАЗВАНЕТО, ние с шиши и доганяни крадем само 6 млрд годишно от там! Питайте Станишев, Орешарски или Хан Аспарух, че се объркаха вече от тая кока и ку@вите в спалнята ми...

с тези менте тестове, всяка настинка "свети" ковид

Е как лекувате хората, като се пазите от тях като дявол от тамян! Само по телефона!!!

а аз предлагам прегледа при общопрактикуващите лекари да е безплатен!

Доста по-адекватна е тази докторка Чобанова в сравнение с Джи Ти-то на Републиката - Гергана Николова.

Мангъров каза да не се тестваме.

Лекуват от нещо за което няма лек...

Вече няма грип, няма настинки, няма рак, няма инфаркт, няма инсулт. Всичко е коронавирус... да ви е_а и скапаняците. На всичко са способни за пари. Много хора не били в статистиката... и ако бяха в нея - какво? Просто щяхте да ги използвате за създаване на паника, нали? Ай ше ви таковам и набедените докторчета и измислени професори.

които са с температура над 38 градуса, боли ги гърло, имат отрицателни тестове за корона и по 2 седмици не се оправят какви са? Болни от настинка? Да ви еба в майката мошеническа !

е адекватна- за идиотите е супер адекватна

Тя обясни, че в нейната практика засега не е засичала грип. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Колко месеца и е практиката на тази? Щото иначе излиза, че от години циркулира само ковид и ние всяка есен и пролет го прекарваме

Уточнение: Не лекуват, а третират симптоми, подпомагат организма да се съвземе сам и да пребори вируса

Като не се поставя диагноза само с PCR, защо затваряте здрави хора по домовете им?

Докато има келепир в короната много ясно че няма да има грип.

Министерът вика да!, джипи-то вика ама не! И така в тази ковид-ситуация пак сме от страната на булката - плащаш и не си спирал да плащаш за нещо, което НЕ получаваш, когато имаш нужда от него, ако не "доплатиш"! Да виждате някаква промяна в това, което се случва 20 г. вече в т.нар. ни "здравеопазване"?!

"Тя обясни, че в нейната практика засега не е засичала грип." А може ли да бъде така добра да обясни как точно го "засича" грипа? На всеки болен ли прави PCR тест за грип? Защото освен с някакъв тест, другият вариант е да хвърля боб? Това както и да е. Обаче, освен грип и корона, най-модерните вируси в момента, има поне още 200 други вируса които постоянно хвърчат около нас и ние ги вдишваме. Носът и гърлото не са стерилни. В нас постоянно има различни вируси и бактерии без да сме болни от тях. А като капак на изкуствено създадената паника и хаос, вече чуваме за все повече случаи на хора с тежка бронхопневмония и ОТРИЦАТЕЛЕН PCR тест, които никъде не ги приемат, въпреки че категорично са за болнично лечение!

LLL

Или обратното, грип, а не коронавирус

"вече чуваме за все повече случаи на хора с тежка бронхопневмония и ОТРИЦАТЕЛЕН PCR тест, " Може да е мутиралият датски вирус, от норките.

Защото трябва да се симулира дейност.

Аз лично виждам промяна. И тази промяна е тотален срив на цялата здравна система. Тоест, не че беше много добре, ама сега с тоя нов вирус и без това калпавата ни здравна система съвсем сдаде багажа. Българското здравеопазване умря от коронавирус! R.I.P.!

Може. Или както се вика: А дано, ама надали!

Божков ТВ...

Напълно права е! Грип: внезапна висока температура, силни болки в ставите, втрисане, зачервено гърло, обилна хрема....има съществена разлика с ковид! Джи питата могат да разпознават грипа, безпогрешно! Все още няма грипна вълна, нито А нито Б! Върлува си само ковида и болните са в ПЪТИ ПОВЕЧЕ от изнесените данни! Не ми се мисли, когато дойде наистина грипът, каква каша ще настъпи тогава.... Тези некадърници здрави, ще ни уморят!

Или твоята глупост

те булгаристанските джипита вече надушват грипа, а прасетата дето пишат коментари тука са най-големите спецове по кови

дааа, съществена разлика - за да е ковид трябва да имаш и хемороиди

Не е само до парите, а до смисъла! Какъв е смисъла да си правя тест, за да разбера, че имам Корона, като няма смислено лечение?!? Ще съм назад със 150 лв, и с енулев ефект за лечението!

А къде да приемат болните от тежка пневмония и с отрицателен тест като всички белодробни отделения станаха ковид отделения и там лекуват предимно тежко заразно болни? Че болниците вече изнемогват, в здравната система цари хаос, вземат се частични решения, на парче. Няма адекватна генерална полтика в зравеопазването. Прехвърля се отговорността на местно и дребно ниво. На кметове, областни управители, на управители на болници, на управители на отделения. Всеки да се оправя както може - дори и самите пациенти са оставени да се спасяват както могат, защото няма вече места по болниците! А обикновения грип се засича също с тестове и тя го е правила - гледах интервюто й по телевизията. Но затова си прав, че освен гриповете има и много други грипоподобни вируси и настинки, които предизвикват подобни симптоми и не всеки с хрема, болно гърло и кашлица е болен от ковид

1.Няма право да има за телефон, за кабеларки . И др. 2.В САЩ ,когато почват работа ,гледат какви са им ЗО и пенсионните. 3.Ако не работи, работа има за целия Китай ски народ. 4. "Добра работа= добра заплата " , обаче. 5. Нямат пари за тест , за заведенията имат. Има ли толкова заведения в Германия, толкова хора до 24 часа. Кога спят , че и качествено да работят.И като се заразят, заразяват ОПЛ и др. 6.През РЗИ никого не са ми върнали без тест , когато съм насочил по телефона. Това , че лекарите не получаваме тест има др. Измерения. Напр. , когато преди 3 месеца имах контакт с пациент..., попитах РЗИ за карнтина или изследване. Казаха- няма да се изследвате.Няма кой да работи. Почти всички сте имали пациенти с КВ. Скоро бях в Тетевен ската болница на среща с персонала. казаха- тук КВ няма.Няма кой да се изследва.кой ще ти ходи на 150 км. в Сф,Плевен. ... Никак не ми харесва идеята ОПЛ да издават направления за изследване. Да отиват насочени по телефона направо ,където трябва. 7.Преди 15 г. Шефът на НСОПЛБ казваше , че за всяка тел. консултация ОПЛ , ще получават стотинки от тарифата.И до днес няма.Консултация с ОПЛ във Fr е десетки Е. А тук само ни се карат пациенти . Кога лекарят в България ще бъде уважаван ... Не казвам докторът , защото болшинството не знаете, какво означава "доктор " 8. За всеки , макар и телефонен преглед , защото ,както се знае- добрата анамнеза дава 1/2 диагноза, би трябвало да плащат потребителска. Кой и как я плаща. Или ние трябва да чукаме ,чукаме за фиска , да платим дължимото на фиска . ...За риска от грешки ,сме си направили ЗАСТРАХОВКИ.Които плващаме от парите ,които Касата ни привежда. 9.Не съм съгласен семейството ми да внася данъци и осигуровки ,а ония мързели без ЗО да ползват тестове , болници. 10.Вж. т.1.

По същата логика, не ходи на лекар. Няма СПЕЦИФИЧНО лечение за този вирус. Провежда се лечение, като при всяка друга атипична пневмония и наблюдение и лечение на усложненията и съпътстващите заболявания.

Симптомите при грип и динамиката на протичането са различни. Грипа ще дойде края на Декември, началото на Януари. Тогава ясно ще разберете разликата. Те тогава ще видим истински зор.

Потвърждавам думите на докторката! Абсолютно вярно във всяка една дума!

Смисъла е да знаеш какво ти е, да пазиш околните и ако загрубеят нещата да си с една стъпка напред!

Оттам тръгна всичко! Нашите ролупи да се проучат от световния опит! Например през юни тази година цялата Южна Америка е обхваната от огромна COVID вълна. По това време в повечето държави там е есен и условията за разпространение на коронавируса са идеални. Една държава обаче прави изключение. Уругвай успява да удържи епидемията и за осем месеца има приблизително толкова заразени колкото България в сряда (2500) и общо 54 починали - по-малко, отколкото България за първите два дни от седмицата. Едно от нещата, които отличават Уругвай от останалите латиноамерикански страни е умното управление на образователната система. Всички училища там първоначално бяха затворени, но отварянето им не стана изведнъж, а постепенно - първо по едно, а после по повече училища във всяко населено място, първо в по-рядко населените региони и не всички класове изведнъж, като се почна от долните. Беше въведена хибридна система на обучение, в която половината ученици са в клас, а другите са онлайн и се редуват на всеки две седмици. Всички родители, които искат децата им да учат онлайн, имат тази възможност без никакви условия. Едновременното отваряне на училищата е една от основните причини за резкия скок на заразените практически навсякъде в Европа. Първо това се видя в Израел, след това в Западна Европа. Един месец след началото на учебната година и тук ръстът на заразените започна рязко да се увеличава. Първо Израел, после Чехия, а сега и други държави започнаха да ограничават училищата.

някой има ли телефона на мацката от снимката ??

Браво докторке, бог да те благослови, че ни уведоми за това, дето и дементните бабички го знаят. Друго си е от устата на специалист. Изказа се мъдро, ха, сега слагай маската, че да не ти четем и на теб некролога след някой ден!

..... си циркулират риновируси, причиняващи ангини и др. подобни. Те не са фатални, но при хора с понижен имунитет се смъкват надолу в дихателния тракт и ако стигнат белите дробове, причиняват пневмония. Покрай COVID изпускаме тези пневмонии, които също могат да са смъртоносни.

Ела, дядо ми почина от КОВИД -> образуване на тромбоцити в кръвта от КОВИД - кръвно заболяване, предаващо се по въздушно-капков път. Ела ми бе, мръсник.

Прав си оттам започна сега, от училищата. Но никой от управниците няма дупе да си го признае. Ако питаш министър Вълчев още ще ломоти, че училищата не били развъдници! Дори не посмяха тези от прогимназиите да направят с онлайн обучение. А сега щели да решават какво да правят с гимназиалния курс отново. Е ми да ги пускат отново на училище, тъкмо през тези две седмици са посъбрали с миткане из молове, заведения и купони достатъчно вируси и сега да ги пуснат на останалите и на учителите, които не са успели да се заразят!

Пълна глупост, а са му насвяткали плюсовете! Пълно е с малоумниците в тази държава! Няма да излагам доводи, двама са дали преди мене два свестни отговора какъв е смисъла да си правиш тест, ако разполагаш със средствата и имаш такива симптоми! И като няма лечение, означава ли, че няма да отидеш в болница като стане на печено? Тъкмо да спестиш място за някой друг, ама надали....

LLL

Според теб, освен от Covid от друго , което причинява подобни симптоми не може да се разболееш, така ли ? Знаеш ли колко хора умират от хронични белодробни заболявания , но понеже за тях не се наливат пари отнякъде, не ги споменават, т. е " такова животно няма ", има само Covid.

Тая да спре гъбите или там другото на каквото е.

Не думай! Не могат, те СА смъртоносни. Хванеш ли вирусна пневмония, независимо от какво е предизвикана, вероятността да се поминеш е по-голяма, отколкото да оздравееш и това са факти.

То и симптоми нямат повечето хора, ама е важно да ги лекуват!

Човек, да нямаш газове или разстройство?! Писаното издава някакво напрежение в тебе. Голям зор имаш явно. Или пък ако не, то тогава не се напъвай много, да не хванеш някви хемороиди.

Въй! Фамилията и е много добра обаче. Казва много!

Е как бе? Какви болести ви се привиждат? Всичко е корона не разбрахте ли? Треперете. Искам всички да треперят. Искам да си дават панелките за "ваксина" Хахахах бахти племето долно. Жалко че наистина повечето от вас няма да пукнат от грипа.

Цялата работа с този ковид е като тест за интелигентност и, за съжаление, повечето са идиоти. Хората си умират с и без него - има си официална статистика от НСИ и Евростат. По всяка вероятност повече ще умрат от липса на достъп до лечение на всичко останало, отколкото от ковид...

къде да дойде,недей само да го подвеждаш

Да, "могат". Аман от паникьосана пасмина, това че си се разболял от вирусна пневмония ИЗОБЩО не означава, че ще умреш! А фактите се изразяват със статистики и цифри, а не с подхвърлени коментари.