Китай подписа с 5 страни меморандум – ”Един пояс, един път”

Китай подписа с пет страни от Централна и Източна Европа меморандум за популяризиране на инициативата "Един пояс, един път" - новият "път на коприната".

Обратно в новината

Коментари - Китай подписа с 5 страни меморандум – ”Един пояс, един път” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А! К'во стана с прословутия БРИКС, другари чебурашки?

Сега ще има китайска реплика на българското менте на кисело мляко. Странно ще бъде.

По-добре ББ да беше договорил завод за памперси!Я вижте и Плевнелиев,и Митов,и Ненчев,та и Рамадан Кънев и други от неговата партия,Иво Инджев,само като чуят Путин, Русия и се насират моментално!Един такъв завод няма да е излишен!

ние китайците ги знаем ..произвеждат .. а ние къв к..р правим ... та от новината .. света ври .боко продава кисело мляко

Тоя тиквун не случайно са го нашуткали към Китай :000 Заповед от козяк/ синагогата .. Точно в тоя момент Държавата наша да няма мнение по въпроса с противопоставянето Русия / турция . За Българите дилема няма ! Знаем си историята . Колкото до киселото мляко и розите , нямайте грижа ;) Те виреят / втасват само на Благословенна земя , няма как да ни ги гепят ;)) Със здраве !

трябва да има мнение по въпроса едва след като излязат експертизите, всяка една реакция преди това би била грешна, глупава и недипломатична, другарю руснак. Все пак това не късае пряко България, която заради подобна дупедавщина и кумонистическа простотия 1945 г. загуби 150 хил. свои граждани изпратени безмислено на първа линия !

Какви експертизи чакаш, бе драги? На инструкциите експертизи ли им казвате/ какви 150 хил. на първа линия. Потърси помощ - мозъчна трансплантация.

ТОЛКОВА СА ЖАЛКИ ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ МИНИСТРИ И ПРЕМИЕР, ЧЕ ПРОСТО МЕ Е СРАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!

Гордей се , че си Българин! Тия шломовци не са от нашите !

Ще борим световната икономика с фафли, кисело мляко и рефан, пардон розови масла. Както е тръгнало скоро и тия неща ще внасяме.

да не би да внасяш сега ...дрога от Китай?! Нещастен бухалкаджия!!!

Лодис инвест собственик на Лакрима е на ортака на Боце Тиквата Делян Пеевски

доръглив пор и мечка такава е разликата ама ти с пробитите цървули няма да стоплиш))))

и един тъпанар ....кой ли е?))))

zosha_@

меморандум за разбирателство с китай..тцц, гледай как важно звучи! доколкото помня с китай непрекъснато подписваме някакви меморандуми, но единственото което се случи досега е завода в баховица. другите контакти с китайския бизнес си го изградиха самите български фирми. знам, защото лично съм ходил да се договарям с китайски партньори и държавата не ми е помогнала и на йота. та какъв го дири тази голяма делегация в китай - да види път?

Простичко казано жал ми е за Аз Бойко Борисов.Дали е наивен или е селски хитрец, който разказва сладки китайски приказки на най-бедният народ в Европа -българите,като оправдание за екскурзията до Китай с един болюк набедени сънародници за министри. След Катарските инвестиции идват Китайските.

Китайците вече ни продават и мартеници. Ще почнат да ни продават скоро и розово масло и кисело мляко.Ние ще произвеждаме трева и бурени.

на 17-ти декември 2014-та по българските медии излезе съобщението за радостното събитие на одобряването на проекта във ФИНАЛНИЯ му вариант за строеж на Ж.П. ЛИНИЯТА, който железопътната линия от тунела под Босфора в Турция ЩЕ СЕ СТРОИ през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария. С други думи, България ще бъде заобиколена." НКЖИ и БДЖ ОТХВЪРЛЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО.. Това е договора за китайските инвестиции. Нашето участие с меморандума е ДА ВИКАМЕ УРА, при преминаването на влаковете по новия път. И по ГЕОГРАФИКА да си гледкаме как ПЛОВДИВ е бил спирка на керваните с камили.. ПО ПЪТЯ НА КОПРИНАТА.. И влака-стрела ша ни подминава кат малка гара нейде в далечината..

с камили.. ПО ПЪТЯ НА КОПРИНАТА.. И влака-стрела ша ни подминава кат малка гара нейде в далечината..

Що ли се сетих за завода за електроди в Ихтиман, където дойдоха едни американски "инвеститори", гепиха технологията и оборудването и се изнесоха в чужбина ... С готови договори за производство за няколко години напред ... .

Очаквайте скоро китайско розово масло и китайско кисело мляко за по 15ст. кофичката-може да ги намерите в Илиянци мол. Централна гара София 2020г: " Бързият влак за Пловдив, Русе, Букурещ, Кишинев, Улан-Батор и Шанхай ще замине на 3ти коловоз в 06:45 минути. бззззт

И ще пердаши с 300 чая в час. И една бисквитка...

Една хартийка - меморандум. Завод в Китай за кисело мляко, да може скоро да си внасяме и износ на рози, да може китайците да правят розово масло щото ние не можем. Ей това е. Некадърници.

Винаги когато видя че е писано за розово масло, кисело мляко и меморандум, ми става ясно че делегацията ни нищо не е успяла да постигне и договори. Ама Боци нали все пак си получи триизмерния портрет ;)

Всичко друго ОК, но това с розовото масло ще сме адски тъпи да го позволим. Все пак нашето розово масло е най-доброто в света.

Ти наистина ли мислиш, че ще си кажем тайните на китайците или на който и друг да било? Те могат и да опитат сами, но нищо няма да излезе.

Розите ни са Ирански сорт. Но всичко идва от климата сигурно и от почвата.

Борисов след като хариза на Китай производството на розово масло и кисело мляко в България не остана нищо с, което държавата ни да се гордее. Този меморандум е поредното предателство на управниците, а може да има и други неизгодни сделки , от които по късно ще разберем как сме продадени за "жълти стотинки".

златните мини добиват, въглищата на Марица-изток ни топлят, при Калиакра газ от морето вадим... богата държава сме ми

Това споразумение е много добро като идея .Единствения Проблем е Турция .Как ще я заобиколят , там тепърва се развива Тероризъм и това ще атакува пътя с бомби и самолети .

Някой помни ли какво пишеха, когато правителството на Орешарски ходи в Китай? Каква е разликата сега?

Помня ,че и Надежда Михайлова /Нейнски/ проправяше пътя на коприната , но си остана само с разходките по Света, а за България - НИЩО

Китай ПОДПИСА, БРОйко са ЗДРАВИСА, МУТРАГЕНООГЛУ покри са, а НАРОДА пак АРТИСА..... (Евро Кума Лиса сичко се ВМИРИСА)

Боко е подписал с Китай за един шаячен пояс и един път от гайтани. Така ще побългари "един пояс и един копринен път".

с протрити потури и пробити цървули - толкоз!))))

Демократична България сключва договори с комунистически Китай. И то не договори за технологични производства в България, а за кисело мляко и рози. С други думи - емиграция.

На китайците не им трябват наши технологии, не че ги имаме де. За розовото масло се плаща много повече отколкото някакъв тъп компютърен код. Да не говорим за киселото мляко, ако изнасят за Китай ще се върже бюджета само с това перо.

много го връзва бюджета нали да не вземе 160 млрд скоро ...смешник

Какъв износ бе, двуклетъчно? Я чети статията, чети, двуклетъчно! Двуклетъчни като теб разказаха играта на тази държава. Само емиграция ще ви оправи вас!

Даже и лошите САЩ имат договори с комунистически Китай. Русия и те. Що пък ние да нямаме?

Колко луд трябва да си да дойдеш и да инвестираш в държава като България? С демографска перспектива на старчески дом. С качество на работната ръка по-лошо и от в Африка. Къде ще е този завод? В кой град, освен София, вече може да намериш 100 души да могат да си напишат името?

Въртим, сучем, без заселване на бежанци, тази мъртва държава е обречена.

Дори не знам за какво ми говориш :)))

"Азиатската компания възнамерява също да засажда български рози в Китай, на място с подходящи климатични условия, както и да създаде Институт на розата. " Аве тъпаци, навремето китайския император е екзекутирал всеки, който е изнасял копринени буби. Очаквайте след няколко години дъмпинг на китайско розово масло и край на българското производство.

Не са ти ясни някои работи от бизнеса с технологии и пазари. Технологията ни е защитена от международното право, а чрез смесени дружества се навлиза в чужди пазари. Това е световна практика, която носи кинти на дъщерните фирми.

Кен Лий

Защитени са на баба то шортите. Китайците са известни с пиратските си практики. Като искаме пазари, нека купуват розово масло маде ин БГ.

Кен Лий

Защо мислиш че ще правят институт на розата?? Ами за да ни вземат технологията и когато изпищим на умряло ще кажат ама неееее технологията ни е от китайския институт на розата!

Ще ни преметнат китайците. Ще ни изкупят железниците на безценица, те и без това са си във фалит и ще си правят после "пътища".

на киселото мляко - да живее бгкитайската дружба и евразийския съюз

Такаа, демек да идем за да може Лакрима (Дилянчо) да подпише договор да прай млИко. Ама иначе ние не сме с Дилянчо. Той чужд!

Китайците искат и подписват, договор за кисело мляко не България?!

Тактиката на Китай е: Пускат инвеститор в Китай да развие дадена дейност, после му изкупуват завода и продължават нататъка. В дадения случай Китай ще усвои производството на кисело мляко и розово масло , ще подбие пазара и ще ни остави на сухо. Нашите простаци отново ще бъдат прецакани, както обикновено между впрочем.

И да ги прецакат китайците БГ, и бг народ нищо не печелят,а някакви тиквенско-сороски червени менте бизнесмени.

САМО ТАКА С ГЕРБ КЪМ ПРОСПЕРИТЕТ.

нали?

това е нормалното интелектуално ниво на територията БГ ...амин!

Само меморандуми си подписва Борисов и нищо ефективно. Прецака руските проекти заради американците, после вдига скандали как не инвестирали. Лиже на Европа, инвестициите намаляват. Ок строй по някоя отсечка магистрала, но това са усвоени пари от фондове. Ще се поддържат за наша сметка, без за имаме икономика... пълна трагедия сме.

Тези договори са пълно прецакване. Нашите рози в Китай ще се садят,ще си парвят институт на розата и ще ни откраднат бизнеса. За мялкото същата история. Китайци ще си правтя бг мляко с бг закваска. Пътя на коприната е световне техен проект,за да зареждат целия свят със стоките си,и да върщат по пътищата обратно ресурси. Ние какво ще развиваве,произвеждаме?

Ебати простаците дето сме. Ще загубим и единственото с което можем да се похвалим все още, че е българско.

Тактиката на Китай е: Пускат инвеститор в китай да развие дадена дейност, после му купуват завода и продължават нататъка. В дадения случай Китай ще усвои производството на кисело мляко и розово масли , ще подбие пазара и ще ни остани на сухо. Нашите простоци отново ще бъдат прецакани, както обикновено межде впрочем.

Не. Ще откраднат технологията и ще отворят друг завод. Те не признават авторски права или патенти.Такъв им е манталитета. Така им се пада на порстите червени сороски тикви и бизнесмени.

Баща ми разказваше, че по време на Втората световна война германците са коренили наши рози/маслодайни/ да ги засаждат в Германия и можете да си отговорите сами какво е станало.

Нищо не е станало, там е работата.

Напънала се планината- родила мишка. Половината правителство седя 1 седмица в Китай за едно кисело мляко. Другите сключват договори - ние меморандоми хвърчащи

Преди години японците предложиха да направят магистрала от Орлов мост до Пловдив. Искаха да отворят заводи на Тойота за 100 000 автомобила годишно производство. Другарите каскети, сърповидно-чуковидни, казаха не. Как ще правим нещо на наша глава без да питаме СССР. Сега допряхме до китайци. Между Китай и Япония разликата е от земята до небето. Човек от акъла си пати.

Колко мъка има в една опозиция!!!!

Е сега китайците като се набъркат в селското стопанство, тиквите ни хептен ще пожълтеят...

Как так ББ не е уредил и съвместно производство на свинска мас!?Трябвало е само да покаже как се маже и яде филия с мас и завода е гарантиран!

Даааа участвайте в инициативата на Винетко - "един мафиот, една банкова сметка".

Като се върне Тиквата и ще има страхотно шоу. Като почне: -Ние със Си това, ние с Пин онова. Ще е тотално шоу. Купил съм много пуканки и го чакам този смешник да се излага.

Преди около 7 години, една българска фирма започна да работи с Китай на тема кисело млеко. Там вече има завод за кисело млеко,млекото ,машините, работниците и ала бала са китайски.Нашите изнасят само булгарикус бациликус и си делкат приходите със китайците съвсем коректно.

как от 5 български рози се изкарват 5 кила розово масло. ех, бай Ганьо..жив да беше да видиш как резилят гюла...

Най новата световна комедия с банкянско участие '' китайци садят рози и квасят мляко''.

Нашите комуняги обикалят комунягите по света.:)