Коментари - Десетки загинали при атентат в китайски град | dnes.dir.bg
назад

Десетки загинали при атентат в китайски град

Най-малко 31 души са загинали и над 90 са ранени при атентат на открит пазар в Урумчи - главен град на Синцзян-Уйгурския автомен район, населен с мюсюлмани.

Обратно в новината

Коментари - Десетки загинали при атентат в китайски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някои упорито ,,дърпа,, опашката на ,,китаиският,, тигър!!! ,,сибирската мечка,, я ,,събудиха,,!!! ,,синаиските гущери,, скоро ще се ,,заврът,, в ,,дупките,, си!!!

Активизация на западните разузнавателни служби. Това е отговора им на пакта между Китай и Русия, заключен вчера.

Новината да се чете: Китай ще изтреби мюсолманското малцинство.

Това става ден след историческият договор Русия-Китай. Съвпадение ли е, не е ли...

Местното население няма нищо общо етнически с китайците.Освен това,са 90% мюсюлмани.Атентатите там,не са от вчера.Сепаратизмът-също.Лошото е,че почти не остана точка в Света,не рискова от тероризъм и атентати.За мен лично,всеки атентат,независимо къде и по какви "подбуди",е акт на варварско насилие,смърт,болка,насочено към невинни.

Не са от вчера атентатите, а от половин година. Китай е федеративен. причината за атентатите е политиката на Турското правителство, нали затова и на нас ни внесоха около 25 000 души с неясни намерения.

Западният уйгурски мюсюлмански район е бил винаги размирен. От там ислямизмът настъпва на изток, към вътрешността на Китай. Но китайските власти са безпощадни и отговорът ще бъде, както винаги, жесток. Сталин също е имал проблеми с уйгурите на територията на СССР, но той ги е решавал по сталински. И уйгурите още помнят ....

Това го знаем. Има уйгур, има проблем, няма уйгур, няма проблем. Отнасяло се е и за други народности и етноси в СССР.

Не мога да разбера, защо всички привърженици на твърдата ръка, смятат, че на тях ще им се размине... Той Сталин не е преглеждал всеки случай лично, колкото и да се опитвате да го изкарате богоравен. Той само е подписвал един лист хартия и след това садистите, който са работили за него за свършвали останалото. Ако мислите, че лагерите не са били пълни и с привърженици на твърдата ръка, жестоко се лъжете. Бая мокро е изгоряло покрай сухото.

Меката ръка е с мека китка и не върши работа, когато насреща има фундаменталисти ислямисти. Заради 11 септември САЩ разсипаха няколко ислямски държави и убиха стотици хиляди хора ...

Ами помогни на България. Като те уважават толкова американците защо имаме още визи? Като те уважават толкова европейците защо не сме в Шенген? И да се пениш и да си кротуваш пред фактите и боговете мълчат.

За това нищо не разбираш.

Затова оградата на границата с турция е добро дело.

МАЙ ЦРУ ОРГАНИЗИРА НЕЩАТА СЛЕД СРЕЩАТА ИМ С РУСНАЦИТЕ - СТРАХА ПОЧВА ДА Е ГОЛЯМ

Подобни aтентaти и грaждaнскa нестaбилност се подготвят и зa Европa. Докaто успивa европейците с големи зaплaти, с рaзнообрaзнa ГМО хрaнa и с прикaзки зa демокрaция и толерaнтност, ЕК и всички подчинени й държaвни прaвителствa НЕ ОХРAНЯВAТ грaниците, нито изселвaт НЕЛЕГAЛНИ ИМИГРAНТИ-ДЖИХAДИСТИ и техните семействa. След 2-3 години, когaто крaйните ислямисти сa достaтъчно на нaшия континент, ще зaпочнaт бомбените aтентaти. ЕК, МВФ, СAЩ, рaзните клубове нa Билделберги, Тристрaннaтa комисия и подобни тaйни оргaнизaции, кaкто и терористичните ислямски групировки, се упрaвлявaт от ЕДИН ЦЕНТЪР, от един луд човек, нaречен в Библиятa AНТИХРИСТ. След няколко години нa хaос, войни и глaд,той ще се появи пред човечеството, предстaвaйки се зa Месия пред християните, и зa Бог пред мюсюлманите (той е aрaбин по произход), и той и всички прaвителствa ще зaдължaт хорaтa дa истaлирaт чипове нa ръкaтa или челото си, зa дa се следят действиятa им и уж дa се предотврaтявaт престъпления. Но чиповете ще упрaвлявaт и нервнaтa системa, мислите, чувствaтa и волятa. С нaтискaнето нa един бутон, ще може чрез чипa дaден човек дa бъде нaкaрaн дa стaне убиец, психопaт, дa бъде нервен или спокоен, или дa се сaмоубие по точно определен нaчин. Всички прaвителсвa по светa, които не сa подчинени нa Aнтихристa, бивaт обявявaни зa недемокрaтични "режими" и бивaт свaляни чрез "протести", грaждaнски рaзмирици или нaпрaво бивaт aтaкувaни от СAЩ и НAТО.

Затова оградата на границата с турция е добро дело.

маи твоя чип се е развалил нещо тичаи да го сменят

Много точно казано. ЕК и САЩ внасят престъпно-терористки контингент, който винаги могат да активират срещу народите и тяхните държави.

В нaчaлото на минaлия век повечето коли сa били електрически. Днес големите компaнии не произвеждaт тaкивa, нито бaтерии зa тях, не зaщото нямa измислени, a зa дa може, чрез нефтa, дa нaсочвaт чaст от нaшите пaри към мюсюлмaнски прaвителствa, финaнсирaщи Aнтихристa и терористичните групировки.

Глупав ход. Китай се управлява от комунистическа партия,която за разлика от нашата освен да богатее развива държавата и пази обществото. Последното го върши с доста крути мерки. Скоро ще чуем писъците на истеричните западни медии за нарушаването на човешките права в Китай. И да гърмите,и да не гърмите,г-да американци,в Китай такива не минават. Курсът е начертан и опитите за разклащане на държавата им ще постигнат само същото,каквото се случи и в Русия- осъзнаване на гражданите като народ. Някой трябва да каже на американците,че само с голи блъфове /икономически и терористически/,усвоени от покера,не могат да се бият хора математици и шахматисти.

Ти виж в какви условия бачка средния китаец във фабриката и тогава обяснявай колко е хубаво. Ясно, че ти ще бъдеш политически отговорник и до поточната линия няма да застанеш, освен, за да викаш "Напред другари!!" и да громиш тия дето не са достатъчно ентусиазирани да ти осигуряват твоя стандарт на живот, ама не говори глупости тук.

Знам,че Китай развива вътрешното си потребление с всяка следваща година-това говори за нарастване на платежоспособността на обикновения трудещ се. Знам и как изглеждат китайските градове-от лъскавите центрове стандартът вече отдавна взе да нараства и в обикновените квартали. Много има още да се работи в тази насока,естествено-екологията е ужасна. С руския газ обаче смогът над китайските градове ще понамалее в бъдеще- в това можеш да си сигурен.. Колкото до условията на работа- процентно много повече служители годишно се самоубиват във Франс Телеком,отколкото в прословутия Фокскон. Не ми говори къде ще бъда на поточната линия,мекеренце. Знам точно,че в България поточни линии не останаха заради помиярите /свои и чужди/,които ти плащат 30-те сребърника. В какви условия работи средният американец в Детройт? О, и там вече никой не работи,забравих. Излиза,че в България и САЩ, две демокрации,хората нямат работа,а в "диктатурите" на лошите комунисти по света се откриват непрекъснато работни места. В какви условия работи българската шивачка на турския си шеф? Ще ти кажа- 380 лева, 12 часа, 6 дни седмично. Шумовото и праховото замърсяване в шивашки цех обаче няма как да се компенсират дори да сложиш още една цифра към тази заплата. Ама ти не знаеш,защото си твърде зает да се бориш за демокрацията,правата на педерасите,на малцинствата,на кучетата и другите помияри-все благинки,от които цоцаш жалките си кинти.

Пристигна Путин и започнаха атентатите...хората не понасят феодали.

Американското посолство яко се организира и активизира по темата. явно сме бръкнали дълбоко в раната. Да ви питам защо разсипахте Югославия? Защо съсипахте България? Защо създадохте тероризма? Защо избихте толкова невинни хора в Азия и Африка? нещо по темата?

А ти от руското посолство, пита ли кой създаде Югославия върху костите на стотици хиляди Българи, а . Аз ще ти кажа - тези, които я разрушиха. Така, че макар и със закъснение поправиха една историческа несправедливост, един Франкенщайн създаден от тях.

8901

Пак подгониха призрака на комунизма.

На САЩ не им изнася хората в Азия да живеят спокойно и щастливо. Нас ни сринаха и без война, предадохме се сами, но Китай ще се бори.

На който се сдуши с рашата все това му се случва - почва тероризъм, дааааа....

Браво за стремежите ви, остава да ни убедите, че това е харната американска демокрация и любвеобвилната защита на човешките права.

Бе на вас путлеристите само САЩ са ви виновни бе, срама нямате ли? Така както на Хитлер все евреите му били виновни.

Няма нищо случайно- след срещата на Путин в Пекин и подписването на газовият договор,евроазиатският проект,подкрепата на китай за украйна, а и действащият газопровод,който минава точно през този зап.край на китай -отново дългата ръка на уса,подкрепящи мюстероризма като отговор и предупреждение към китай. А този район отдавна се стимулира към сепаратизъм още от английската империя през 19в.

zeddd

Големи глупости си написал, но явно ти е по рождение това.

Забравил си за Тибет.

договор. При тия бясно развиващи се технологии да не се окаже след 15 години че на никой не му дреме за руската газ

Всички биотехнологии се базират на същата газ, така че позабави радостта. Отново овчи неграмотни надежди.

Това е от радост по повод новия газов "мега" договор с россия

Да! А между другото точно оттам минава Пътят на коприната - стратегически важен за китайската икономика. За него участват други държави а не Русия.

Тези резняци на всякъде се бъркат и сеят смърт... Но май ще ядосат китайците и те ще ги налазят в най скоро време! Да не осъмнем някой ден с китайската армия близо до границите ни....

много си тъп, тези хора са наши братя. някога сме изповядвали тагризъм, после едни са станали православни други мюсюлманти, да не говорим, че има много блъгарска кръв ви италия, които са католици. само бетонната ти глава, не може да разбере, че империята на злото - руския империализъм, наследници на византийската змия са най-голямото зло за Българите!

Кой им внуши, че са турци с дългогодишна демагогия и промиване на мозъци братята турци и братята хамериканци. Ние дремахме и сега ...? руснаците също не са безразлични по темата: татари, и прочие. В момента трябва да изберем българските интереси и политика. Американците и евробратята ни показаха, че ще ни разкажат играта, да видим какво можм да се разберем с руснаците. Парле....

Братя! В този регион са с по дръпнати очи от японския император! Ако си китаец са ти братя дааа!

Сигурно и ти си слушал разказите на един не особено нормален БГ специалист по история.Според Б.Димитров ние сме потомци на същите там племена,но според генетично изследване на известен Швейцарски институт това не е така.Кое е верното,неговите празни приказки,или доказаното научно генетично изследване не знам,съдете сами.

Всичко в Китай започва от САЩ,включително китайския икономически растеж, от края на 80-те продължаващ до днес. Само да напомня, че китайските банки финансират вътрешното потребление като предлагат най-изгодните кредити в щатски долари. Тоест китайците задлъжняват в долари. И анапред ще трупат задължения с лихви в долари. Ще връщат долари. Трябва да печелят долари, а не рубли.Ограмотете се висчки вие с майчин руски, налазали българските форуми. Дори да има външна политическа намеса в Китай, това не е прецедент, не е от днес, ии вчера. Такива неща стават от години. Едва ли обаче Турция,официална Турция, атакува Китай по терористичен начин.

това е най голямата глупост написана днес не китайците задлъжняват в долари а американците към китай който им изкупува дълга

и в ляво. САЩ могат да задлъжнеят само към себе си. Чети повече и някога ще разбереш какво ти говоря.

Съединените терористични щати пак започнаха с атентатите.Няма смисъл,времето ви изтича и по-добре учете руски и китайски.

Бил съм в САЩ преди повече от 10 години. Ще се изненадаш ако разбереш колко много американци знаят китайски език!

Ще се изненадаш колко скоро ще им потрябва в ежедневието.

Luna0102

Горките хора, като че ли от убитите зависи нещо дали ще са към Китай или към която и да е друга държава. Света се подпали, дано това не стигне и България, че у нас продажници дал Господ, които се стремят не към отделна държава, а желаят да са част от "братска" Русия.

А с вопли като вашите без войска, хора и икономика васали на САЩ и част от Турската Империя - ашколсун!

цялата ни икономика едвам диша от путлерофските въглеводородти кражби, дефицит 6 млрд.евро.

Уйгурите не са турци. Вижте какви поразии може да свърши дългогодишно промиване на мозъците от страна на Турция с хартийките на Чичо Сам?! Искате ли си го това у дома? Съмнявам се?! Българските политици, ако има такива изобщо да се стегнат в кръста! Каквото и да са натрупали ще се стопи, ако нещата се усложнят за България! Пазете българските граници! Дори на българските турци им е по-добре в България - тук имат природа и спокойствие от векове!

Уйгурите са наши братовчеди и това личи по рушителната им нагласа.

Уйгурите са "пра"- българи и не са разрушителни. A предпазват природата и живота от "криворазбараната" цивилизация. Волжките българи и Кавказките българи са мусулмани...

Не говори глупости бе. Уйгурите-тюрки нямат нищо общо с древните Българи от източно-ирански произход нито с Волжките Българи. Не ми размахвай русофляшките тези за тюркския произход на Българите. Провокаторче.

и глад имаааааааааааааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много от българските турци които се приселиха в Турция все още не могат да свикнат става. В Турция местните турци правят разлика в това че са дошли от българия и ги наричат българите.

VIPER

Хаха позната картинка.И в Сирия така се започна.... Чия ли дълга ръчичка е намесена....?

Твоята страна като беше под турско робство, коя ръчичка беше замесена да се освободиш? Ако се отнася за нас не гледаш така на освобождаването. Ние като страна , която е минала през това , трябва да сме много по съпричастни към страдащи и подтиснати малцинства. И това е именно хубавото на Европа , че никой не се кара за територии, а хората си живеят в мир и на практика нямат граници. Какво те бърка теб, някаква територия как се самоопределя било това Македония, Косово , Сърбия. Щом можеш да пътуваш натам, да работиш с хората там. Какво има да делиш?

Нямаш самостоятелна политика! Конституцията ти не важи пред чужди закони! Икономиката ти изчезна? На това ли му викаш самоопределение!? Че то си е чиста окупация!

Вчера Русия и Китай подписаха договор за много пари и дълъг период.Днес "мюсюлманските сепаратисти" направиха атентат. САЩ разбраха,че губят и смятат да направят рана и в Китай,който като голяма държава има малцинства.Не смятам обаче,че китайците ще се дадат така лесно.

А руското малцинство в донекцк пак ли америкнаците го подтикнаха да си играе на сепаратизъм ?

Остави го тоя - той в зачеването си вижда конспирация и че майка му не му е майка, а неговата друга.

Разликата е огромна. Там хората избягаха от насилието към ред, спокойствие, в пъти по-висок стандарт и получиха самочувствие. Тук угурите ако се отделят от китай само ще губят, губят, ще загубят и това което имат. В Китай федеративните области се ползват с много права: език, религия и т.н. Това е инспирирано изкуствено с политическа цел от турция и САЩ. Не познавате Китай и коментарите ви са неточни. За съжаление за българската журналистика и политика Китай е черна дупка екзотично и непознато, а то не е нито екзотично, нито непознато за света.

Сепаратизма там и измислен от американците. Тероризма от превратаджиите. Просто не искат държава на нацисти, които започнаха със забрани ,убийства и геноцид.

Да вчера договор с путя и веднага злите "хамериканци" изведнъж са спуснали с парашути 20-30 милиона уйгури, които точно от вчера са започнали да създават размирици в Уйгурския автономен район, който случайно се казва така и никога там не е имало проблеми, че и уйгури. Ама на, путаранкин договор, а "хамериканците" размирици. Да сложат прът в колелата на историята, която ще ни доведе по пълната и окончателна победа на комунизъма.

Ако беше писал вместо българин - подлога щеше да е по-точно. Защото защитаваш всякакви други освен български интереси.

Стойноста на газовия договора е равен на инвестициите, които трябва да се направят за изграждането на газопровода...

с мюсулманите от години. И да кажа само, че потенциалът на Китай не се изразва само в позитивни неща. В Китай има около един милиард потенциални гладници. При една дори малка криза, там ще стане страшно.

Няма да ги храниш ти. Китай е най-големият производител на храни. Не Китай, а ние сме на внос на хранителни продукти. Така, че не бързай да се радваш.

Китай е най-големия консуматор на храни. До пред 30 години ядяха само ориз гарниран с плъхове. Където е текло, как ще тече, няма начин.

Така е, купуваш си от магазина тиквени семки и на пакечтето отзад пише - "произход Китай". И да кажеш че в България, няма тикви.... имаме даже за експорт. Ма наще май са кухи и пусти.

В Китай конституцията позволява армията да се използва срещу цивилното население. В Китай смъртното наказание се прилага ежедневно и няма никакви тенденции да бъде отменено. В Китай стандартът на живот на абсолютно всички расте непрекъснато през последните десет години. Това са достатъчни предпоставки да няма масово размирици.

И нашия БВП растеше от 1971 до 1985 с 5 до 7 процента годишно , дори повече ,но такъв е растежа в развиващите се държави само.

Защо продължават да се правят държави на религиозен принцип в 21 век. Ако искаха да се отцепят щото са различен етнос нека се борят ама те искат да се отцепят не заради етническа принадлежност а заради различна религия

Етническата принадлежност е по-важен признак за деление на нации и държави от религиите. Напук на имперски амбиции като ердогановия пан тюркизъм и путлеристкия пан славизъм

А, това си е просто намек към Китай, че сближаването с Русия ще има цена. Не вярвам китайците да се стреснат, просто ще вкарат армията и ще наврат тероритстите в кучи гъз. Е, "свободните" държави могат да ги плашат със санкции после :)

Това си е турски шовинизъм в действие. Ако САЩ го инспирира това само още веднъж показва грозното му лице. Не е важно, колко деца ще загинат важно е американците да лапат.

Появиха се американците в Арабия и в Йемен, Сирия, Сомалия и др. се почна джихад ... Появиха се американците на Балканите и в Косово и Босна се почна джихад ... Появиха се американците в Афганистан и там, и в Пакистан и в Средна Азия се почна джихад ...

Ал Кайда и крайните ислямски терористи спонсорирани от саудитски петродолари започнаха да действат и в Китай. Но дълго няма да виреят.

Ще бъдат сменени от рубладжиите!!!

заблудено малцинство. Не иска да живее в първата икономика в света.

Съседите от Турция с Велико-Османската си политика ще си докарат големи проблеми с Китай. А Китай са държава с огромен икономически, военен и териториален потенциал. Турците да не се разделят набързо на федерации. Лакомията им ще ги задави, защото угурите нямат нищо общо с тях, по-скоро с хуните /Унгария/ и с така наречените пра-българи.

ТУРЦИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО В СЛУЧАЯ.

Доказано е по неоспорим начин, че го финансира и инспирира Турция. Ако четете и гледате друго освен турски сериали ще знаете. Доказано е от разследването на предишните атентати от китайските служби. Жалко, че за целта ви е нужен друг език освен турски.

Уйгурите са от прабългарите, заради които китайците са направили Китайската стена да спрат набезите им.

Понеже сте виждали прабългари и всичко ви е ясно. Далеч от истината за прабългарите сте.

krano vreme e kitay da priznae musulmanskoto maltsinstvo koeto e ot turski proizhod!!

След което да ги избие.

Може и в обратен ред!

Не искам да избиват българи дори и такива с объркано самосъзнание. Ако нашата държава се грижеше повече за тях това нямаше да се случи. Къде са историческите филми и книги изпратени по надлежният ред, културни центрове и т.н.. Тъжно е, че след като са ни завладяли монголите, които тогава са били мюсюлмани, част от пра-българите са приели мюсулманска религия. Това и способността на българите да прилепват бързо чужди езици ни разделя, но винаги могат да се намерят и общи позиции. Вижте някой българин в чужбуна за 2 години и си променя произношението говори български с акцент.