Китай на Си Цзинпин даде заявка да стане център на света

Когато пристигна неотдавна на официално посещение в Китай президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече китайския си домакин Си Цзинпин "цар".

Обратно в новината

Коментари - Китай на Си Цзинпин даде заявка да стане център на света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

център на света. Природата е уточнила и оста на прецесията при земята и мястото на комунизЪма в историята.

Китайците въпреки многото, което са постигнали, могат да бъдат център единствено на източна Азия, потенциал за повече нямат.

айде де, ти що пишеш на компютър, произведен в комунистически Китай ??

Е, и? Без 'know how'-то на американци и японци нямаше да постигнат каквото и да било в сферата на високите технологии.

Процесорите драги не ги прави Китай. 'Китайска' е пластмасовата кутия на компа ти.

Е, той вече е!

Проблемът на Китай е, че народа рано или късно ще поиска повече свобода и по добър живот, което няма как да го осигурят на 1.3 млда китайци. Докато има китайци пристигащи полуумрели в контейнери в САЩ не ми приказвайте за възхода на жълтите. Всичко е благодарение на евтина работна ръка и кражби от запада на технологии, но и това ще секне един ден.

никой бял човек вече не ходи в щатите, китайци също. Ходят само латино и афро и то статистиката показва, че повече латино излизат, отколкото влизат в щатите. За какви контейнери с полуумрели китайци бълнуваш ???

китайци не ходели в Щатите ?! Очевидно е че ти не си ходил - да не си китаец сличайно?

Значи ,когато стане това,на американското знаме със ситни букви ще пише "произведено в Китай"!

всички американски знамена и екипи за националните и местните им отбори отдавна се шият в Китай !

Ти къде мислиш че шият българските знамена дето се веят навсякъде?

....И МАРТЕНИЦИ.

в науката са първи, в производството - също; за военната страна на нещата им пречи дзен-философията, която проповядва хармония, следователно поднебесната не може да бъде агресивна за да се справи с кръволоците-усари

не бъди толкова сигурен в дзен философията. Китайците на няколко пъти са прихващали щатски самолети на само няколко метра между самолетите, и няма да се поколебаят да пуснат ракетите, ако щатниците се мотаят над китайска територия.

Не точно зен-будизъм, а конфуцианство - където наред с 'хармонията' се проповядва смирение и подчинение - не само към държавната власт но и към началника ти в работата. Е, щом това ти харесва..

Китай е първа икономическа сила от вече три години ,но някой изоставащи за свое самоуспокоение продължават да мерят икономиките в нетен БВП ,а не по покупателна способност ,което дава по-реална картина ! Иначе нашите сегашни Соросоиди-помияри ,някога всички до един са учили в Москва ...после се извъртяха и се хвърлиха в краката на бандитите от Вашингтон ,сега виждам че много от тях се кланят на Султана ,а в бъдеще най-вероятно ще ни учат на "Китайски комунизъм" !!

Са наистина помияри,аргументи безброй! Китайските комунисти показаха,че наистина комунизма е непобедима сила и бъдеще на света!

Чии провал е по-голям: - САЩ слезли от 1во на 2ро място (и то въобща спорно) или: - РФ от 6то на 13то под 'мъдрото' ръководство на слънцеликия и 'работещите в руска полза' санкции?

на китаи в скоро време ще му бият дузпата с таиван, и едва ли руснаците ще се намесят, абе приятели, от куртоазия, защо "маиора"е отишал да сере в блиц ,и там е станал омразен

комунистически Китай, в състава на БРИКС, е най могъщата икономика в света !

Китай потвърждава на практика основен филосовски закон - количеството винаги преминава в качество. В началото китайците заринаха световния пазар с огромни количества евтини и некачествени стоки. Постепенно качеството се повишаваше, а с него и цената. Този процес се наблюдава и със самия народ. Стандартът на живот се повишава. Появи се средна класа със своята китайска мечта... Китайците навлязоха и във висшите технологии, космическите техники и въоръжение. Не проявяват военолюбие като САЩ, А ЗАЛАГАТ ПРЕДИМНО НА ИКОНОМИЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ. И най-важното - запазиха социалистическия строй и ръководството на ККП, с нейния ЦК и Политбюро. Престъпленията обаче се наказват най-жестоко ... и т.н. ...

На Поднебесната империя й прилича да стане Център на света :) Първо, китайците са най-добрите математици в света - умни, логични и гъвкави; Второ, китайците са най-добрите програмисти в света. За мнителните: "През август миналата година излезе рейтинг на най-добрите програмисти в света. Оказа се, че най-квалифицираните кадри живеят в Китай (100 точки), Русия (99,9) и Полша (98). Китайците доминират в математиката, функционалното програмиране и работата с данни, докато руснаците са най-добри в разработката на алгоритми, а поляците в Java програмирането."; Трето, Китай е най-големият кредитор на САЩ - притежава американски държавни облигации за 1,15 трлн. долара; Четвърто, китайците са трудолюбиви и отговорни... ... С постоянство и упоритост се постига всичко.

Навремето Британия създаде първата глобална империя..САЩ поеха тази роля без никакъв финес.Британия замени грубият колониализъм с изтънченият механизъм на финансите-Лондон е център през който минаваха 80% от финансите и сделките на ЕС и 20% от глобалните....Досега глобалният процес се владееше от САЩ и той обираше каймака ,а за другите оставаха последствията..Британия и САЩ се сдърпаха яко на тема офшорки и започна ,,разделянето,, на капитала,огромен капитал.По същото време започнаха и сондажите за Британско участие в глобалните стремежи на Китай.....Досега всичко,ВСИЧКО върви по възходяща линия за голям яд на САЩ......И само сороските подлоги се ослушват като паспалеви мишки и ИЗТЪРВАТ времето за реакция ......Ма то кво ли са хванали навреме.

До скоро мнозина по света гледаха на китайците/ "жълтурите" с презрение и ехидност. Така наречените фалшиви новини по адрес на Китай бяха ежедневие. Както сега се пишат за Северна Корея.А по живково време имаше цели книги преведени на български ,а и също и български в които се пишеше само лошо за Китай. Известно време може да се лъже.Но идва ден когато не може да се продължава така. Сега всички признават възхода на Китай.Възхищават му се едни,други му завиждат,трети все още го презират. И в момента се премълчават много неща за Китай. Премълчава се дипломатичката му активност и влиянието му по света.Моите изследвания и впечатления са ,че в момента Китай има по голямо влияние в света отколкото САЩ и Русия.Премълчава се вдигането на жизнения стандарт на китайците.Премълчава се изкореняването на бедноста. Премълчава се успехите им в медицината и образованието.

В съвета за сигурност на ООН Русия и Китай гласуват като една страна, с два гласа.

Китай е принципиален и фундаментлен съюзник на Русия. Двете страни дори имат общо военно командване и регулярно извършват съвместни военни учения. Последното бе в Балтийско море. Очаква се военно учение на двете страни и в Черно море. НАТО немее, ни звук, ни вопъл, ни стон ...

те и СССР и Германия имаха пакт за ненападение и дори правиха общ военен парад в Полша (след като си поделиха нейни територии), но след това се видя какво се случи...Парадите са едно, политиката друго, а интересите - трето...

И "такъв съюзник" ще си остане ,докато не направи от Русия европейска държава.Ще и остави само европейската територия!

Китай не изкупува руски държавни книжа, но изкупува американски, което означава че може да стане законен собственик на американски територии и то без да пукне пушка ! Шоуто наближава !

КИТАЙ !!! Да има още многоооо ориз да изядат докато станат световна водеща сила. Да, много от китайците учиха в САЩ и работиха на запад. Да,голямо крадене на технологии и новости падна. Но само си представете китайски автомобил. Ами то не е само в ел.часта след като всичко друго ручи и скърца. Та кой от азия произвежда по-добри автомобили ,компютри, ТВ и всичко по-качествено. Да ,Китай е цеха на света за парцали и джунджурии с ниско качество правени контрабанда. Да,много и евтини,които са за МАСОВО бедняшко ползване. Още и в бъдеще си остават с качество Японската прецизност и Ю. Корея донякъде!!!!!!!!!! Вижте Анонса САЩ и Япония ще атакуват две планети за кацане. Китай трябва първо да промени политич. си система за да се наложи! Второ да се промени селския дял на населението и да се разшири на север.

нещо май не си на тази планета...Има ли нещо, което китайците да не произвеждат вече? Заели са всички възможни ниши! При това стоките им вече далеч не са този боклук преди време... Добре, че повечето от нас са правени преди Китай да стане световна сила, че все още не се съмняваме в произхода си...За бъдещето не може да се гарантира обаче кой ще прави следващите поколения...

явно не си бил в щатите, на всички стоки пише мейд ин чайна

проблем на Русия не са САЩ, а Китай - многократно по-мощен икономически, с аналогичен (а в някои отношения и по добър) военен потенциал, с катастрофална свръхнаселеност и жадно вперил поглед в руските територии и руските залежи от край време...

През 1956 г. Китай скъса със съветският,руски диктат и комунизъм и за 50г.издуха перчещата се Русия,тотално във всички области!Който навреме се е отървал от Кремъл все е прогресирал,докато ние още търпим миризливите руски партенки,разни тъпи Сидеровци и се влачим като колхозни черва на пътя ни към Европа!

благодарение на невероятно трудолюбие, мощен интелектуален потенциал и изключителна дисциплинираност, Китай постигна успехите си и благодарение на категоричното ликвидиране на корупцията в обществото. корупцията е основен възпиращ и рушителен фактор както в руското, така и в обществото на повечето от страните по света...Достатъчно е да се видят най-съвремените руски филми, за да се направят съответните изводи за размера на това явление в тази страна... С корумпираните в Китай се разправят по един единствен, но много действен начин. Корупцията е основна спирачка в развитието на Русия от край време до наши дни. Няма как да си свърдържава, когато корупцията процъфтява...

е дали слагащите минуси с такъв жар биха защитавали собствената си страна? Или са уверени, че в Русия въобще не се говори за корупция...Ами вижте световните класации за най-корумпираните страни по света, в която тя е на 120 позиция по справяне с корупцията. Блюдолизничеството и подмазвачеството е едно, а фактите - съвсем друго нещо.

Ами не случайно Обединеното Кралство и Китай оповестиха изграждането на глобално всеобхватно стратегическо партньрство. Дори китайските инициативи Един Път-Един Пояс и Произведено в Китай 2025 са обвързани с британската индустриална стратегия 2050

Вече си свързаха борсите....

А дано, то някой трябва да сложи край на мракобесното време на САЩ.

Ръководителите на Китайската компартия са много добре подготвени, марксисти/например в РБ Маркс бе оборен от селянина философ Желю от Веселиново/интелигентни,главно инженери енергетици. Самата система елиминира всякаква възможност на вдласт да се издигнат криминални елементи /като Борисов/ или необразовани старшини/като Симеон Кобурготски/.Уважават се традициите - мавзолеят на Мао е центлавната сграда в Пекин. Прости неща, които направиха Китайската Народна република

Горкият пекенез! Как не е разбрал досега, че Масква е центъра на света, а това се твърди в Париж,Лондон, Истанбул, Вашингтон и още много други места, но единствено в България почти всеки българин се смята за център на Вселената. Така, че не ми е ясно какво по-точно от центъра иска да заеме господин Цзинпин? Китай целият ли ще заеме това място? Хубаво, но никой просто няма да го отрази, камо ли да го оспори. Преди няколко века Китай пак беше център на света, затвори се срещу мръсните чужденци и изостана с няколко века. Затова за подобно щестлавие лек няма.

софя пекин 437 евро отиване и вращане, 40 часов полет, от берлин например малко по скапо. които не даржи на парите, но има време може и иначе :-) но на пролет

Нещо започва да ми се струва, че Китай доказва на света как е възможно да имаш комунистическо управление и същевременно да станеш световен фактор. У-у-у, май това нещо удря по нечии идеи.

Какво точно му е комунистическото на Китай освен името?

тактиката на китаи е да строи много и качествено и насреща да получава суровини. докато уса прави воини за това

Говедата са смряха нещо.

Ти за путя се притеснявай. Че скоро целия сибир ще мине на юани. И на рашистан ще му спадне територията наполовина.

Шуткин, на китайците може. Но не и на хамериканците