Четири европейски членки на НАТО създават съвместно командване за специални операции

Унгария ще ръководи обединението - намерението е да се увеличи ефективността на спецчастите

Обратно в новината

Коментари - Четири европейски членки на НАТО създават съвместно командване за специални операции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бах а нато какво ? вече го закриват ?

Хърватска вчера стана член на ЕС, но вече е предпочитан партньор ! Очаквано нас кучета ни яли ! ! !

Ми така се прави. Спестяват се сили и средства. Това съвсем не е първото подобно (многонационално) формирование (войски или командване, щаб) в рамките на НАТО. Има френско-немски, на балтийските страни и кво ли не още. За сметка на това, ние (Каракачанов) пък си направихме собствено Командване на силите за специални операции. Имаме една бригада в Пловдив и още нещо щели да правят в София - батальон или даже по-малко. Няма как - цяло Командване заради една бригада, пък и тя си има командир. А сега - красота! Имаме командване с ранг на Командване на СВ, ВВС и ВМС! И купчина генерали и полковници, които командват сили под 1 000 човека (трябва до стават повече при война). Ама нали се сещате, че около всеки генерал кръжат по няколко ополковника, а около всеки полковник - по няколко подполковника и т.н. Ето това са избегнали Хърватия, Унгария, Словакия и Словения. Спестяват пари. А ние хрантутим цял полк генерали и още 2-3 полко полковници. Много вожд, много уиски, много пури, много мъниста за пундрене - малко индианец. После викат - не стигали парите за армията. Ми как да стигнат?!

ама много спестовни тия бе

ЕС в ЕС-то !

И официалня език ще е Руски Щото само този общ език разбират бившия соц Лагер ....

Шаш и паника сред путинистите! :))) Могат да бъдат спокойни - това е пробен камък за създаването на Европейска Армия. Нали разбирате, че едно е най-развитите да направят нещо подобно, а съвсем друго е да се започне отдолу нагоре. Правилен ход. Крайно време е. Това трябваше отдавна вече да е станало. Тогава тов. Кабаевич нямаше да си разиграва тъпите многоходовки и да се прави на велик стратег в международната политика. Няма как от болшевишки милиционер да излезе велик политик, обединител, изправящ русия от поза партер... и т.н. в тоя дух. Всичко ще си дойде на място.

Ако не беше толкова тъп в мислите си, щях да те сметна за хуморист.

браво това е новина

Спокойно, България заедно със Сърбия, Северномакедонска околия на България и Черна Гора ще е в Южния Федерален Окръг на Руската Федерация. Всички ще са щастливи, включая и българските либерасти, които ще се присъединят към московските либерасти во главе с техния идол Навални. Да живее България. Слава на Русия.

Си путката майна Слава на Русия

в името на стабилноста ще пращат унгарци да бият хървати , хърватите словенци и т.н. , тия ;сили ; се ползват за вътрешни конфликти но еничарския принцип им дава свобода на действие , уродливото лице на демокрацията за лична употреба на ново стъпало

Първо се обединяваме, после се разграничаваме. Преди беше Варшавски договор, сега е Будапещенски договор. Нищо ново под слънцето. Единствено България по време на ВСВ в началото беше с германците, а в края с руснаците, като фурнаджийска лопата. И в двата случая се снишаваме, но от грешната страна. Дежа вю.

Хубаво! А защо и срещу кого? Срещу европейски врагове или неевропейски врагове? Кои могат да бъдат едните и другите? Срещу превземането на Европа от бежанците няма нужда ни от НАТО ни от военни щабове и организации. Ни от изтребители, ни от артилерия. И с обикновени пистолети могат на бъдат държани по надалечко от оградите по границите. Та това в момента са враговете на Европа.

К’о са прайш и ти на ударен?В Европа само една държава напада чужди държави и ,,присъединява” територии. И това е Русия.Най големият враг на Европа

Чудесно, а тук червените каски мечтаят да ни дойдат на гости руските специални части ... чумата да ги тръшне дано.

Браво на Орбан и на Вишеградската четворка. Точно това е точно решение за надигащият се хаос - обединени специални части, които да реагират безкомпромисно на заплахи към държавата. Наште пак се правят на приятно разсеяни за преминаващите през България ислямистки пълчища. И пълнят сметките с трафикантски пари.

Чехия и Австрия не са в групата за сега, но за сметка на това са Словения и Хърватска, а пък ние сме както винаги на грешната страна.

антибългарски трол