Излезе стенограма от фаталния полет над Алпите

Германският "Билд" публикува стенограма от аудиозаписа на фаталния полет на самолета на "Джърмануингс", който бе разбит от втория пилот със 150 души на борда.

Обратно в новината

Коментари - Излезе стенограма от фаталния полет над Алпите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това поставя въпроса какво правим ако такъв екземпляр управлява държава. Примерно Хитлер.Трябва да има защитен механизъм да се пазим от човешката глупост.Дайте идеи.

пилота е бил високо образован което значи че е бил много умен и няма как да е луд. щом си високо образован няма как да си глупак, луд,заблуден или объркан

това колко е умен и образован въобще не му пречи на един човек да има психично разстройство...

Боже мой. Всички луди които познавам, по някакво стечение на обстоятелството са тъкмо висшисти!...

чуват се последни писаци и след това тишина. самолета е разбит на малки парчета а взрив не се е чул *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз го слушах този запис в новините и 2 дни не бях на себе си. Налага ми се да пътувам доста често със самолет и това още повече усилва страховете ми...

Вземи си памперс!

Принципът за двамата пилоти се прилага у нас от 2004г... Един лекар в Луфтханза се грижел за няколко хиляди пилоти... И тук сме по- напред. Изобщо да дойдат тук и да видят как се правят тези неща... Което е добро си е добро.

Няма как да стане, те са СПЕЦИАЛИСТИ, високо квалифицирани отгоре на всичко и няма какво да вземат от ниско квалифицираните българи.

...след като си ниско-квалифициран, защо мислиш, че всички сме, като теб?!... Всъщност, мисленето ти е "нормално" за квалификацията...

Мдам още повече лъжи... Обикновено никой, нищо не казва... сега пилотът бил виноен. И го разбраха за нула време. Нещо е много съмнителна цялата работа...

Викаш, по-вероятно е американците да са тествали ново лазер и умишлено да са свалили самолета за да видят дали добре работи! А днес тества ХАРП и предизвикаха земетресение 7.7 близо до Папуа Нова Гвинея.

Продължавам да се чудя защо вторият пилот е дигал равномерно??? Никой не казва чува ли се учестяване на дишането или допълнителен шум преди сблъсъка? Според мен много малко са хората, които пред лицето на смъртта ще останат равнодушни ( ще дишат равномерно). А това току виж от шегичка да не се окаже реалност, което си писал за ХАРП, има твърдения че влияят на психиката.

след като има пълен запис на всичко,което се случва в пилотската кабина до момента на катастрофата,няма декомпресия,не е избухнала бомба на борда,ясно е записано как единия пилот е заключен отвън и се опитва да разбие вратата,докато другия е вътре,в съзнание снижава самолета към скалите,изключва алармите,които се задействат преди сблъсъка-защо разследващите трябва да предполагат, че виновни са извънземните?Това не е първият случай на пилот да разбие умишлено самолет,прочетете, има статистика.Но явно е по-добре да се пишат глупости..

Преди няколко дни аз написах защо . Защото на Ганьо все някой не му казва нещата . Ганьо винаги знае и е прав . За Ганьо Земята може да се окаже и плоска . На Ганьо му дай само конспирации . Ганьо просто е специалист по всичко , откъде накъде някакви си разследващи ще му казват какво е станало , по-добре да бяха питали него .

А не може ли просто да му е прилошало на човека след като е заключил вратата? Защо трябва да го е направил нарочно?

заключването на вратата,която я блокира,се прави само в случаи че террорист на борда се опитва да проникне в кокпита.Вратата не се заключва при нормална ситуация,тя е затворена и достъпна за екипажа на самолета след въвеждането на определен код.Ако му беше станало лошо на 2рия пилот,капитана нямаше да има проблем да влезе обратно,самолета нямаше да тръгне да снижава,защото са на автопилот по време на круза и тнт

Влиза се със специална парола, ако пилотът не отвори от вътрешната страна. А няма ли възможност да са забравили паролата? Колко хора от екипажа знаят паролата? Това както разбрах е съвсем различна парола от стандартната, която имат, която реално информира пилота, че член на екипажа иска да влезе.

Ето, и първите официални но за съжаление и изключително лошо написани сценарии, които се появат в медиите. Много емоционално, трогателно и патетично, до съвсем хладнокръвно и предумишлено безкомпромисно убуйство. Заключена врата, монолог с фатален край, незапочнат диалог и самоубийство повличащо в небитието невинните участници в спектакъла, завесата пада, прожекторите уморено просветват в тъмнината, зрителите ужасени и с притаен дъх напускат салона.... Де да видим медиите и специалистите до къде ще го докарат? До тук е нещо като Шекспир в модерна версия. Моля Ви, да ме извините ако намирате коментара ми за брутално .... откровен. Лек ден.

Доста некадърно скълапен цирк, за съжаление с човешки жертви.

Питайте Интерпол какво са узнали по въпроса досега! Защо нищо не казват официално а само раздухеат чрез вестниците...?

Стабилна авиокомпания търси спешно млад неопитен пилот. За предпочитане шизофреник, куц и зрящ в зоната на инфрачервеното.

Не им вярвам. Стенограмата не изключва версията някой да се вмъкнал при втория пилот, да го неутрализирал за секунди и да е разбил самолета.

ти как си мислиш че ставa "вмъкването " в пилотската кабина по време на полет?

А вярваш ли , че Земята се върти около слънцето ? Гледам , че още 13 не са повярвали . И мислиш ли , че на някой му пука дали точно ти вярваш ?

изкуфяла куха немска кратуна. там има много депресия и самоубийства. уредена държава е швабия но много скучна

ГАДНОТО НА ПСИХАРИТЕ И ТЕРОРИСТИТЕ Е ЧЕ НИКОГА НЕ ТРЕПЯТ ИСТИНСКИ ЛОШИ МУТРИ И ОЛИГАРСИ, А НЕВИННИ ХОРА .... ЩОТО Е ПО-ЛЕСНО ДА УБИЕШ НЕВИНЕН ЧОВЕК ОТКОЛКОТО НАРКОДИЛЪР:)

А да ти е идвало на ум че може да не са невинни? И че може би са пропиляли времето в което е могло да се променят?

А на теб да ти е идвало на ум, че си загърбил твоята собствена духовна същност и по тази причина имаш нужда да запълваш празнината с езотерични и ню уейдж глупотевини?

Victoria

половината коментари са от тийн-пишлемета които никога не са летели със самолет, нямат намерение в скоро време и очевидно не изпитват никакво състрадание към жертвите.

Преди няколко дни при разчитането ма черната кутия съобщиха че на записа се чува как Първия пилот мочи втория да поеме управлението на самолета за да отиде до тоалетна. Сега чета как втория пилот казал на първия да отива до тоалетната и , че той ще поеме управлението?...Някой ще ми каже ли аз ли греша или има разминаване в информацията защото между това кой пилот го е казал има огромна разлика , защото ако го е казал втория пилот на първия това може вече да ни наведе на мисълта , че втория пилот вече да се е решил на крайната постъпка!

Всичко е парлама, просто не могат разузнаванията да си сверят версиите, защо западната демокрастия трепе деца на поразия!

Нагъл лъжец! Колкото деца и семейства е унищожил и осакатил комунизма никой друг не е успял! И продължавате с наглата си пропаганда!

"Трепе деца на поразия"? В смисъл?!? Само погледни статистиката за раждаемостта - в Руся е по-ниска отколкото в България. За държави като Франция и Ирландия пък ад не говорим - раждаемостта е над 2 деца на жена. Населението на Русия (по техни данни) е нарастнало, ама това е за сметка на анексирания Крим и на това, че дават руско гражданство на хора от бившия СССР. Етническите руснаци пият като скотове, а новите руснаци се "произвеждат" в Чечения и други републики, където исляма забранява употребата на алкохол...

В статията на CNN,която се базира на информацията от Билд се казва,че на земя капитанът е казал на втория пилот,че не е успял да отиде до тоалетна.Когато са на 38 000 фута си правят разбора за кацане,втория пилот казва на капитана,че може да отиде до тоалетна и след това капитана му казва да поеме контрола.След като излиза капитана,повече разговори няма.

Па как един пътник не прояви инициатива като истински американски пътник от отвлечен американски самолет на 11.9.2001 и да се обади по мобилния я на жена, я на приятел или в някоя служба?!? Да обяви тревога! И какъв е този контраст при оплаквачите - много оплаквачи сега плачат, а като загинаха 298 души в Украйна с полет MH 17 не можаха и оплаквачи да намерят. А труповете голи-голенички - като извадени от моргата!

А бе, брадвата винаги се съхранява в пилотската кабина! Един вид капитана като отивал до WC си взима и брадвата за всеки случай ли?!

Това изобщо не е вярно. В самолета освен въпросната брадва има и други "интересни" неща като медицински набор, в който има спринцовки, игли, някои медикаменти, а също така скалпел. И това НЕ е в пилотската кабина!

Да, в пилотската кабина има брадва. Има обаче и още една, на друго място... С нея вероятно е блъскал. Ако успеят да възстановят някаква информация от другата кутия ще се изяснят доста неща.

Нали чухте, че първият пилот е блъскал по вратата с лом (парче желязо, нещо като арматура), защото брадвите като остри инструменти били забранени с правилата да няма нищо остро на борда по време на полетите. "Пъстрия свят" трябва да си пие хапчетата много редовно и да не вярва на всяка глупост, която прочете на сайта, защото впоследствие повечето от тях се опровергават .... И приятелката на пилота била бременна от него, само че не му казала, а си тръгнала от него, защото я било страх от неуправляемите му реакции ... А той има шизофрения, която се наследява ... Умница - ако му беше казала, може би нямаше чак толкова силно да го друсат шизофреничните кошмари, кой знае ... И ако беше останала с него да го кара да си пие хапчетата ... Не че нещо помага за шизофрения, но може би намалява пристъпите?!

По-рядко става с вътрешни полети просто.

Какъв е шанса луд летец предният ден минал през психиатър, да се озове в кабината на самолета като годен, от туй нагоре и кьорав?

Явно, втори шанс няма да има!!!

И в нормалния свят няма шанс луд КГБ-ец да бъде избиран три пъти за президент, но при вас и в С. Корея е възможен и такъв вариант.

В НИТО една нормална Държава не си развалиха пройзводството, че да влезат в ЕС и в НИТО една нормална Държава не си разбиха армията че да влезат в НАТО!!!

Също толкова рядък шанс , колкото и самото разбиване на самолет - 1 на 10000 да кажем. И воала!

bravo I.

Съвременен Херострат и нищо повече.

Добре де, няма нужда да си много интелигентен, та да разбереш, че никак не е виновно момчето и не той е довел до катастрофа. Ако искаше да се самоубие, щеше много лесно да се спусне надолу, тъкмо нямаше да имат време да му разбият вратата на пилотската кабина. Нямаше да отнеме повече от три минути. Компанията набежда мъртвия за да си спаси клиентелата!!!

Познато нали! Като при нашите взривени боеприпаси!

Как съм изпуснал тази новина, че в расия са се взривили боеприпаси!?!?!

Да, НО теорията за неговата невинност напълно издиша - дори само заради това, че е ЗАКЛЮЧИЛ ВРАТАТА!!!

ПУТИН

Тъй казва "световно известното" жълто-лайняно издание БИЛД, или СНН ,, БТВ , Фокс , и т.н няма значение.

ПУТИН

На летците винаги е заключена врата, това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Най-вероятно веднага щом е врътнал ключа е гаврътнал нещо дрогиращо, за да не го е страх. Много самоубийци като минимум се наливат с алкохол. От този момент му е било и все едно дали самолетът пада плавно или устремено отвесно. Също така му е било все едно какво ще си помислиш после ти, и дали ще вярваш.

Плавното падане е по-вероятно за да редуцира времето за реакция на капитана. Той хубаво е стискал ... ама на онзи се е сетил да му пусне мухата.

Много лъжи измислиха за тази катастрофа, но явно в самолетната компания има силно занижен контрол и грижа за персонала си. До тук е довела лакомията на управляващите на самолетната компания. Никакъв контрол и статистика на състоянието на персонала й. Явно още такива неприятни случаи ще има, ако не се вземат сериозни мерки.

Хайде Пенке, обясни сега от какъв зор това невинно, по грешка набедено момче е заключило вратата? Чакам отговор, ако не отговориш значи си се засрамила и сама си си подала оставката.

Да правят статистика на състоянието на персонала?! Демек да си записват кой какво е направил и после да обобщят данните? Ами то ако не беше тъжно, щеше да е направо смехотворно. Този резултат как да го класират в статистиката за състоянията на пилотите?!

Много още грехове има да изкупват немчугите - ето че днес кола се е забила в публиката по време на състезанието Нюрнбургринг... Винаги германската агресия към миролюбивата славянска общност и опитите да отродят славяни и да ги приобщят като роби към себе си е тегнала като меча на Дамокъл над тях. Но ето - разплатата се почна.

Нищо не се е почнало глупако,ние Българите като сме правили само добро на всеки който е дошъл в нашите земи та какво - много сме го втасали - нещастни просяци и изчезващ вид изправен пред циганизация и турцизация/ислямизация.Във света действат други закони - закона на по-силния и този на по-самовлюбения.Бас държа че никой на запад не го е еня колко евреи и цигани сме спасили от лагерите на фюлера.Просто на никой не му пука.

Нервен сте, аз говорех за славяните, за чистите славяни, а не за вас, българите, претендиращи да сте славяни редом с нас, но не сте. И не е вярно, че сте правили само добро - а убитите християнски воини на Византия през 1202 г. под Варна, а император Никифор и цвета на източното християнство през 811, а княз Игор, който тръгна да ви освободи от ромеите през 970 г., а вие отблъснахте ръката му, подадената братска руска десница ? Вие сте лицемери, при това от трето качество.

Според някои, претендиращи, че са запознати, българите изкупуват греховете, направени по отношение на богомилите. Остава ни още малко и ще сме се разплатили, на прост език казано. Дали е така един Бог знае.

По твоята логика, какво ли трябва да се случи с Русия убила 79 милиона от собственият си народ през комунизма, един милион по времето на Иван Грозни и затрила половината свят с бошевишката си иделогия!??

Разбира се, аз ще ви простя простотата, тя е присъща на промитите мозъци, от усаняшката пропаганда...

Лъвеш.

Прав си ние българите не сме славяни(аз лични съм със славянски черти, бял сини очи), но ние сме в основата на славянството и Русия е наша дъщеря, от която ние сме се отметнали, затова сме наказани от господа. Скоро все будит хорошо!

Москвич, ти личнИ си изразен монголоиден тип.

тимофеевич , изхлузил си се от валенките си ! навлечи ги и си гази руската гряз ! здес не за тебя нишчий !

Вие май не сте внимавали много в часовете по руски. Резултата е налице - пишете като шимпанзе. Лека вечер.

понеже има зададени въпроси по темата ще се опитам да дам отговор/и. депресията е много коварно заболяване. хикога не можеш да кажеш как ще реагира пациентът. ако е много тежка форма е лесно - пациентът е толкова безпомощен и с толкова липса на енергия, че на него дори не му се говори. такъв пациент не може да се изпикае сам камо ли да предизвика някакъв инцидент. опасни са тези депресирани пациенти, които са получили подобрение на състоянието си. ето тук е парадоксът: пациентите се чувстват и изглеждат по-добре, смеят се, правят си бъзици, веселят се и.....извършват убииства или самоубииства. защото вече имат силата да приложат идеите на извратения си мозък. без Kирилица е труден провоприсът.

Благодаря за отговорите!

какво им обясняваш? те не могат да различат мутра от премиер :)

Има виртуални такива. Кликаш с мишката по буквите на екрана . После копи пейст на това което си написал(а).

стига с това ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ на хората с такава непроверена информация. Има следствие и се чака ОФИЦИАЛЕН ОКОНЧАТЕЛЕН доклад. Същото беше и при Боигна. Веднага се обвиниха определени хора с политическа цел. сега се обвинява 1 човек с икономическа цел. А уж сте журналисти. НЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТИ, а папагали! Първо мислете, после правете копи-пейст!

промиване на мозъците има, когато мозъците са промиваеми и обратното

и като официалния доклад потвърди сегашната хипотеза?

само летните катастрофи са 1 към 4 млн и 400 хил

самолетните

Разликата при самолетните катастрофи и автомобилните е че при авиокатастрофите губят живота си много хора наведнъж идопълнителният шок е ,че почити нищо не остава за погребение. Затова общественият ...хм ,интерес е по изострен към самолетните катастрофи,за разлика от автомобилните- такива!

Морално остарял самолет,луд пилот??? Поредния хвърлен прах в очите!!! Психолозите казаха това е невъзможно!!!Изводите са за Вас!!!

дай да видим кво са казали психолозите и кои психолози. щото по надолу един колега май е чел същото нещо и там е обяснено не че не е убиеца, а че причината за самоубииството му не е дпересия, а просто си е бил психопат

VIPER

Типичен пример как се формира обществено мнение в медиите На третия ден "изтекоха" някак си "записи"....обвиниха човек и всичко е ясно тъй ли ? А най-хубавото за някои е че този човек вече не може да се защити. А за малайзийския бойнг обвиниха на първия ден , без записи , които и досега ги няма. В този случай явно "течовете" на информация са надеждно спрени.

типичен пример за липса на образование и култура и голяма духовна бедност

На третия ден "изтекоха" някак си "записи" ... ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ДЕН ИЗЛЕЗЕ ВЕРСИЯТА ЗА ПИЛОТА, НА ВТОРИЯ ИЗТЕКОХА ЗАПИСИ, а на третия ДНК ЕКСПЕРТИЗА!

и при целия теч на информация изтече само 1 минута от аудиозаписа. ЗАЩО НЕ ПУСНАТ ПОНЕ ПОСЛЕДНИТЕ 10 МИНУТИ ДА ЧУЕМ ИСТИНАТА! Явно защото не им изнася

Руснаците го пуснаха - аз го чух при тях, само у нас не, защото телевизиите са пълни с некадърници, жени и дъщери, а също така фамилии на тунеядци, неспособни да намерят нещо дори в тубата, нито да се разберат да го пускат ли, да го крият ли, или какво ... Пълни нещастници!

Някой може да ме обвини в безсърдечност,но случаят с тази катастрофа показва едно нещо. Обществото има някаква договореност да не се поставят маркери на душевно-болните хора,защото това е отживелица и не е признак на едно демократично развито население. Ниска култура и деградация е изкарването на показ -психично-неуравновесени хора,като освен това се нарушава и тяхната приваси-лична неприкосновеност. Много от българите също страдаме от тези психични заболявания ,като за самото общество е само полза ,че не се изкарва истината наяве. А тя е, че човекът на 21 век е психично неуравновесен -в по-голямата си част и не може да взема правилни решения в предвид болеста си. Става лесно манипулируем и класическа плячка за вредни обстоятелства породени от среда на колектив,личностни отношения ,безработица,загуба на близък човек и ред други. Разделението и отчуждаването на хората според класа,състояние,авторитет,йерархия ни прави все по безразлични към същноста на проблема. А той е ,че светът бавно,но неотменно подлудява!

Ако е закачил планината с крилата си щяха да ни покажат изорана траншея или кратер къде е ударил самолета. Обаче ни показват отломки като конфети на голяма територия. Поне един разцепен двигател да бяха ни показали.

Е какво да ти покажат при фронтален сблъсък с урва? Когато една хипотеза е по-сложна и невероятна, не значи че е по-вярна. Намери изхода от зациклилите си мисли.

Немски терорист в действие, отнел стотици животи.

Дано Господ да ви прости за просташките коментари за тази трагедия!

деер

Изчезват коментари !!!!!!!!

Обичайна практика, ако на модератора не му изнасят.

Да се приеме закон, самолетите да летят празни, са да може ако стане авария да не пострада никой.

Още не съм разбрал този психично болен, сляп, депресирн хрончино, и страдащ от мания за величие пилот какво е правил в Луфтханза?! Дали всички пилоти не са такива в тази фирма?!

След фала нищо не споменават за стачката на луфтханза пилотите която беше топ новина! Сигурно са нямали достатъчно пилоти и се мобилизирали този Нещастник!

навсякъде има много изперкали хора,страшното е когато от тях зависи живота на останалите..

И какво излиза сега?: 1. Андреас Лубиц пратил капитана да пикае (насила) 2. Капитана не пикал в Барселона, щото.... не знам защо всъщност. 3. самолетът закъснял 20 минути да излети.. ама капитана нямал време да пикае... 4. никой не пита ЗАЩО самолетът е излетял 20 минути по-късно? Какъв е бил проблемът? И дали този проблем не е виновен за катастрофата!? КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ВАДЯТ ПО СЛУЧАЯ - ТОЛКОВА ПО-СЪМНИТЕЛНО СТАВА ВЕРСИЯТА ЗА САМОУБИЕЦА

Путисий, мисленето и писането не са ти силната страна. Виж, в конспирациите си на едно от челните места.

Щото ти си велик мислител.

5. Докато летят 20 минути двамата пилоти си бъбрят спокойно, макар че на единият му се пикае. Явно простатата му държи здраво, щото 30-35 минути е успял да се стиска. Не успял да пикае в Барселона, това са 20 минути, докато закъснява, самолета и после още 20 минути полет!

Абе ти нормален ли си? Голяма конспирация с тва пикане.

А ако му се е срало, тогава какво? Де'ба и конспиратора

Ти летял ли си някога в самолет изобщо? Защо закъснял самолета, еми защото е имало трафик по това време това е съвсем нормално нещо.А всички си седят в самолета и чакат и пилота няма как да отиде до тоалетната.

При сестрите Белинейски, ни обясняваха че днк пробата изисква седмици и продължи месеци... Тука, на втория ден намериха парче месо от набедения и готова днк проба, а с какво я сравниха??? Как от аудио запис в пилотската кабина, става ясно, че самолета е закачил склона с ДЯСНОТО крило? Къде е горивото на самолета при катастрофата? Къде са двигателите???

Бързо стават някои работи. А записите от черните кутии на украинския самолет не се четат толкова лесно. Сигурно са на патагонски :)

излязоха два АУДИО-записа в медиите - на нито един не се чува капитана да крещи: ОТВОРИ ПРОКЛЕТАТА ВРАТА. Чуват се удари и блъскане или не се чува нищо определено. Но по стенограма е друго. Големи лъжи и манипулации. И после да вярваме за Боинга!??? как така?

Момченце, вземи излез от село веднъж и спри да гледаш телевизия Алфа. 90% от полетите почти закъсняват на излитане,дали с пет, десет или тридесет мин. и причините са огромния брой полети, които чакат за излитане. Ама за да знаеш това, трябва да си видял малко свят, а не да се пулиш във възторг, като Сидеров те плюе, докато се пеняви.

Светът не гледа тв Алфа и Первий канал.

деер

Светът е странно понятие, но да акцентираме на това - Кой, КОЙ насочи самолетите да летят над територия на която воюват платени извратеняци , независимо дали им плащат с долари, евро или рубли? ... Опа , това не е ПУТИН , нали? Да припомним ли мерките за Югославия - там където воюваха дори добре обучени военни, който не пият 24 часа в денонощието?!?! Ти попитай чичко ГУГЪЛ и после ми говори, кой , с какво е облъчен.....

деер

опа.....къде е репликата?

Защо ги е страх да кажат, че е терористичен акт?

За де не разсърдят Путин.

Според мен този случай показва колко нагласена беше работата с Боинга-тогава разследването замря, нямаше тридневен траур, нямаше изплащане на компенсации и т.н.А в него уж загинаха 300 души!

ти си нещастна руска отрепка. руските терористи няколко седмица ограбваха труповете на катастрофиралите хора и още не осигуряват пълен достъп.

Що не пуснеш линк да видим записите на сваленият в Украйна самолет. Доколкото си спомням експертите казаха 4е им трябва време да ги разчетат и са в добро състояние.

Нещо много те заболя от истината, нали? Като че ли ти влезе кол в ......някой отвор.

не знам защо, обаче като понамаляха конспираторите, форума стана едно по-добро място, дето може да се води нормален разговор

Не позна, те се роят.

Жестокооо

При този случай възниква един основателен въпрос. Психолозите трябва да кажат ,според тяхната наука, думата -депресия -означава ли че човекът с такова заболяване е склонен на самоубийство. Доказуемо ли е това заболяване според науката -психология? Ако е доказуемо и заболяването носи риск за нормалната част от населението,то болните не трябва ли да се изолират и лекуват в специална болнична среда? И въобще науката психология има ли инструментариум, да изследва наистина психологичното здраве на хората или е само метод за зарибяване на душевноболни хора и печелене на пари от тяхното състояние! Ей такива въпроси ме мъчат...!

Случая е за психиатрите, а не за психолозите, ама нейсе!

Разбирам разликата! Но по световните медии се върти изказът ,че е посетил психолог ,а не психиатър! Затова питам -що за наука е психологията!

Какъв е нормалният праг според тази наука ,за един психично стабилен човек! Разпознават ли се симптомите на депресия и нужно ли е лечение за този вид заболяване! Какво означава това,че пилотът е минал преглед -установено е състоянието муна депресия ,и му е издаден само болничен,без да бъде затворен в психиатрия за лечение!?

Леката депресия не се лекува в психиатрия! А у нас 20% от населението е депресирано без да се лекува както този пилот!

доколкото съм чел, леката депресия трудно се разпознава и трудно се диагностицира, без болния да желае това. и лечението май не е в специализирани заведения, а медикаментозно. само това моето са бегли познания от прочетеното оттук оттам, ако има някой компетентен е добре да отговори

Четох една статя в чуждата преса относно депресията като причина за трагедията с Джърмануингс и там няколко американски психиатри казват,че хората с депресия не са масови убийци и при самоубийство не нараняват непознати хора.Тези,който извуршват масови убийства заедно със собственото си самоубийсво го правят под комплекс от фактори,т.е. депресията не може да бъде основна причина

При хора,които извършват масово убийство заедно със собственото си самоубийство,основният мотив е отмъщение,жажда за внимание или слава,докато при хората,които се самоубиват заради тежка депресия,мотивът е загубата на смисъла да се живee

Вчера се позабавлявах да поръчкам конспираторите, днес даже вече не ми е интересно... Просто ще кажа - лека им пръст на всички жертви и най-вече на дечицата. Психопатията не признава граници, народности и професии.

А дали е възможно едновременно да да де случили низ от 2-3 събития довели до катастрофата, без да има умисъл от стран на втория пилот. Наистина капитана отива до тоалетна и оставя колегата си сам. Лубиц не е имал намерение да разбива самолета. Но се случва някакъв сериозен технически проблем. Именно в този момент неговия проблем, изкача на преден план. Обърква го и го довежда до състояние, в което не може да прецени реално случващото се. Иска да овладее положението, натиска различни превключвали , с един от които по "невнимание" блокира и вратата на кабината. Или стои вцепенен в резултст от заболяването, мислейки си в този момент че прави "най-доброто" за самолета т.е. Опитва се да го станилизира. Отговор на това ще даде другата кутия, която ако се окаже технически проблем, никога няма да бъде намерена. Сетих се за това, тъй като в разследеане на самолетни катастрофи, казват че всяка катастрофа е резултат от няколко драматични случки събрани в един момент.

Антончо, Антончооо, остави я тази телевизия! Няма по-драматично събитие от белите петна в мозъчето ти.

възможно, но малко вероятно. бутона за заключване е на такова място, че няма как без да искаш ако натискаш бутони и превключватели по таблото, да го превключиш по погрешка.

То не е било по погрешка а съвсем умишлено. След като заболяването му се е обострило, той си е "мислел" че изпълнява някаква процедура. Както и да е, това е просто мое предположение.

Абе аз си признавам че не съм нито прокурор нито следовател. Обаче прочетох още информация по случая. На аудиозаписа в пилотската кабина се чува как двамата пилоти си разговаряли съвсем нормално, и втория пилот бил в добро здраве и с добро настроение. Когато обаче главния пилот подхваща темата за кацане на самолета в Дюселдорф, Андреас Лубиц изведнъж си променил тона на разговор и започнал да отговаря едносрично. Това не трябва ли да ни говори нещо? После, когато кабината е била заключена отвътре, макар и Лубиц да не отговарял, вътре се чувало равномерно дишане. Значи не е бил умрял или в несвяст. А на всичкото отгоре, компютърът на самолета е бил програмиран за равномерно снижаване. За мен е сигурно едно - не, не се е объркал. Не, не се е заключил без да иска. И да, умишлено е разбил самолета. Но дали това е вярно, ще реши местната прокуратура.

не е възможно.При технически проблем пилотите си имат точно определена процедура ,чеклист за откриване на повредата,свързват се с въздушен контрол И тнт.Ако беше възникнал технически проблем,вторият пилот веднага щеше да извика капитана обратно,не да го заключва отвън.Вратата се заключва само в случаи на террорист на борда,които иска да проникне в пилотската кабина.Вратата никога не се блокира в нормална цитуация.Подобен случаи е Еър Мозамбик 2013 г,когато единият пилот заключва другия отвън по време на полет И разбива самолета умишлено.

Е точно тук е се появява проблема. Това за което пишеш е при нормална ситуация с двама здрави пилоти. А този е блокирал точно при индикацията за проблем. Релето му е залепнало и от там всички знаем какво се случи.

Блокирането на вратата не става така, както си мислиш. При въвеждане на кода отвън, пилота получава сигнал, че някой иска да влезне с код. И има 30 секунди, за да блокира това влизане. Ако не го блокира, вратата ще се отвори. Това локиране н еможе да стсане предварително, преди да е въведен кода отвън.

Ебаси гадното, тази откачалка да затрие толкова народ.

Abe PROST v"PRAVDA" li prochete tova?Mozaka sa ti go ipili russanite bljadive oshe prez 60-te.Sega imash 2 ganki samo za ravnovesie.Idiot.