”Шеврон” може да възроди проекта ”Бургас-Александруполис”

Американският енергиен гигант “Шеврон“ е заинтересован от възкресяване на проекта за нефтопровода “Бургас-Александруполис“, пише московският в. “Ведомости“.

Обратно в новината

Коментари - ”Шеврон” може да възроди проекта ”Бургас-Александруполис” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Решено е с референдум проведен в Бургас.Къде се бутат САЩ?

Не е така не сте прав. Това ще бъде правилен, демократичен и екологично чист тръбопровод

Да идват ватенките!

Ясно! Руснаците са купили Шеврон.

само така, нека всички руски проекти да станат амрикански и да се осъществят, че в българия да влязат малко свежи пари, те пак ще са руски то зад американски фирми. референдума в бургас ще се повтори и този път резултата ще е друг защото американците не замърсяват особено в бананови републики като наща, пък и русофобите ще са щастливи и всички печелим.

И гордо мога да кажа - метросексуален! Този проект е безкрайно нужен за България! Шеврон да го започват веднага!

Така де, така....Няма да е само Мексиканския залив....Сега е ред на Бургаския залив и Странджа-Сакар!

деер

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ДУПЕДАВЦИ В БЪЛГАРИЯ!!!!! вИДЯХТЕ ЛИ , ЧЕ НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ НАДУПЕНИТЕ БЪЛГАРИ НА ИЗТОК И НА ЗАПАД?????? ВСИЧКИ СТЕ ПРОДАЖНИЦИ !! НО СЪВСЕМ СКОРО ВАШИТЕ 240 ПРОСТИТУТКИ НА МАФИЯТА ЩЕ ВИ ОБРЯЗВАТ ПО НЗОК И ИМАМЪТ ЩЕ ВИ ПОЕМЕ ПОТРЕБИТЕЛСКАТА ТАКСА , ЗА ДА ВИ Е ПО-ЕВТИНО- НАПРАВО БЕЗПЛАТНО!!!!!

Тебе ли да изберем бе ,въшкар? Аре у контейнара!

А007

В България и нефт колкото в Кувейт да намерим, с такива управляващи американците ще дойда.т и ще го присвоят. Ще кажат, че докато са минавали са ги преджобили, и са им го откраднали.

val55

Много е вероятоно Шеврон, и рашките да се разберат, и то без да ни питат нас, защото знаем много добре, кой командва парада в страната ни. Щом янките, ако са съгласни на този вариант, то те могат да се съгласят, и газопровода да мине през Гълция, Македония, Сърбия и т.н. Ние вече сме само територия, а не държава със собствено мнение, още повече, че нефтопровода може, а и вертикалният газопровод да се осъществят, щом янките са инвеститор и контрольор. Ние само, ще стоим отстрани, и ще подсмърчаме независимо, кое правителство е на власт. Дано политиците са ни разбрали, че щом веднъж си подадеш пръста на янките отиде ти цялата ръка. Както знаем има американски капитали в Русия така, и руски в САЩ та с една дума интереса клати феса, а нас няма да ни пита никой, колкото и да не Ви се вярва, или ако вярвате в някой то е само наужким, и за пред хОрата. Лошото в тези случай, че държавата ни няма да спечели това, което заслужава, а основната печалба, ще отиде в чужди корпорации, както е досега. Даже, и да открием газ в ЧМ тя пак няма да е наша, или поне на хартия. Няма вече държава, а само управници, които ни продадоха за жълти стотинки та пак си гласувайте за тези безродници, за да не им развалите хатъра. Нищо добро вече не ни чака, докато не се появи Той...... Унищожиха държавното, за да ни превърнат в роби на чужди интереси, и винаги да се зависими от някои и нещо. На куково лято, ще дочакаме истински реформи, в каквато и да е сфера, и най много в образованието, здравеопазването, защото прости и необразовани хора винаги може да се държат в подчинение за едно парче хляб, но едва ли могат да го разберат тези, които се борят за демократични ценности, но те са само на хартия, и в устата на най големите манипулатори на днешното време. Това, което става с ромите е само началото създадено от една фиктивна демокрация, която не защитава истинската ценностна система на българите, и етносите, които живеят в страната ни. Чакайте много по лоши неща не само от природата, а и във взаимоотношенията между хората поради липса на морал и цености, които да отговарят на мисленето и живота на българите. При положение, че не се осъзнаем към какво ни водят ценностите на много от западните демокрации пишете се бегали вие и вашите потомци. Така със замяната на една ценностна система със друга, която ни е чужда по манталитет и разбиране, и като приоритет се налага едно консуматорско общество, нищо добро не ни чака......Не се ли рестартира, и реформира образованието, научнотехническата база, държавното производство, както и демографският растеж ние ставаме една изчезваща нация, или по точно такава със затихващи функции без право на глас, което се дължи на минали, сегашни, и недай боже бъдещи управници избирани от нас и в наш ущърб.... Мазохистка работа, но е факт вече толкова години, и най лошото е че продължава докато....

московският в. Ведомости" ....; )

е тогава за кво беше референдума

за кво ?? за да се преброят глупаците. видяхте се. не можахте да съберете 51%. сега пак, ако искате, ще ви направят за да ви преброят пак ...

За какви 51% пишеш? Само 35% от имащите право на глас гласуваха на местния референдум, като 20% от тях гласуваха за нефтопровода, което е 7% от имащите право на глас, които заедно с останалите 75% бойкотирали смешния референдум правят общо 82% от бургазлии за ДЕНОНСИРАНИЯ от ГЕРБ, ДПС и Синята коалиция Руско-българо-гръцки нефтопровод - гаранция за националната сигурност на България и икономически растеж на Бургас.

Някой много иска да ни съсипе черноморието ,но българите няма да го допуснат ! тежко и горко на този ПОЛИТИЧЕСКИ ПОМИЯР ,КОЙТО НАРУШИ ЗАБРАНАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щом братушките от САЩ казват,така ще бъде.Ти за кой помияр говориш?

хотел в това железобетонно, мръсно и фекално черноморие имаш ли ?? аз нямам и не ми пука за вас.

3евзек

Като ти намалее заплатата с 10-20 процента, тогава пак няма да ти пука за черноморието. И то само защото се мислиш за изолиран.

Ей, това американско нахалство бе, мислят си че всички други са по-глупави от тях. Срещу Шеврон в самата Америка има такова негодувание защото са най-големите замърсители. Сега решили на нас да ни се натресат! Дано родните продажници да се спрат с глупостите, да не се налага да ги спира друг...

да поставяме под въпрос референдума в Бургас. Независимо на кой какво му трябва.

Je suis Shevron.

27% от квотата на Шеврон е Руска. 36% от Банк ъф Америка е Руска квота. 62% от МВФ е квотата в злато и диаманти на Руския император ,респ. на Русия. Не случайно Рокфелер и Ротшилд изнасят активите си от САЩ в Сахалин, Петербург и Крим. Четете.Информацията я има.Просто е, но не е за прости хора. Няма място да се напише какви активи притежава Русия в СДАЩ, Британия, Норвегия, Германия, да не говорим за Франция и Италия.

са навързани като свински черва - големи интереси, големи черва. Русия има в Шеврон, Шеврон в руски компании, както и Бритиш Петролеум в руски компании и т.н. само нашите малки си мислят ядейки филиите с мас, че някой ще се съобрази с тях.

ШЕВРОН МОЖЕ ДА Е ЗАИНТЕРЕСОВАН , АМА НИЕ ...НЕ ,така че да си гледат работата и чао! Бургас и България казаха ясно НЕ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !!!!! Ако някой журналист иска да си чеше езика ,това е друго нещо и той семейство храни !!!!

....коя е тази антибългарска твар ,която слага минуси ???

американофилите станаха преобладаващо болшинство и "праскат" минуси на Разумно мислещите българи?!

Бургас, какви пет лева приятел. един нареди на кмета ви и той събра 5/6 пишман еколози да протестират срещу жълти стотинки и толкова. сега същия човек ще му нареди обратното и ....

Шеврон! Не. Мерси.

От този проект за България няма никакъв сисъл. Ако е за доставка на нефт, на нас и сега ни го доставят в Бургас. Останалото е нужно на Русия и на Гърция. И след като е така ще трябв ада си плащат. Яко да си плащат, а не някакви си сехотворни 35 млн. И то при пълен капацитет. Да си плащат само не е достатъчно. Ако трябва и дупе ще дават. Пък като не са съгласни да си направят Турски поток. Досега "Шеврон" бяха лошите заради шистовия газ. Сега изведнаж станаха добри. Ама това малко ми напомня за времето когато чичо Хитлер и чичо Сталин са с епрегръшали и са си викали "другарю" И родните комуняги са се другаросвали с Хитлер. Пък после за един ден на 22 юни 1941 Хитлер става най-големия гад. Така че най-добре хич да не са захващаме с руснаците. Да го духат!

ПАК ПИТАМ? Откога Шеврон е руски?

май не четеш

KGB, хрантутнико, не пиши за неща, които не познаваш или познаваш само от лекторите на Фондацията.

От нефтопровода България печели трохички. Айде, нема нужда.

Щерев, паранормалните явления се случват в главата ти.

С Шеврон е друго-и да има разлив, екологичен ще да е.Попитай Щерев, Гееца,Мишко Пешев и сие какво е да лижеш американски задник и съм убеден, че ще ти кажат, че е великолепн0.Като евентуалния екоразлив.Щерев, а сега специално за теб.По твоите критерии Чернобил трябва да е украински, а не руски.Нали така,бе, умник?

Сериозно ли вярваш на тази "новина" от руски вестник? А на бас, че такъв петролопровод няма да има - нито руски, нито американски, нито занзибарски. Най-малкото, защото хората по Южното Черноморие ще се вдигнат на бунт заради реалната заплаха от съсипване на туризма.

по южното Черноморие ?? какви хора бе приятел - всичките са платени палачинки. Ще гласуват за БАП че и хоро ще играят.

нефта трябва да остане в миналото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредната руска партенка, целяща да размъти и без това болните мозъци на русофилите в България. Коментарите тук го доказват. Видите ли, не дадоха на Русия да си построи свинщината Бургас - Александруполис (гарантирана екологична катастрофа, затриване на природа и на морето, рано или късно), ама на американците ще дадат. Толкова елементарно, че няма повече накъде.

Руснаците не държат на качеството. Чернобил говори за това.....а и примери хиляди.

Аха разлив на нефт в Мексикански залив и преди няколко дена в Калифорния показва качеството на американски добив.

на кой му пука за Черно българско море!Да го направи Шеврон черно-сиво!Дано!

Как на КОЙ? Имаше референдум ,Бургаслии казаха НЕ. А на тия на които не ИМ "пука"-чамадан, вакзал, СИБИР ?!

на квадрат. какво ще кажеш за терминалите в Новоросийск или в Грузия ?? Изнасят от единия 35 млн., а от другия 15 млн. годишно. до сега и сто тона не са разлети.

Кка може компания която не работи да трупа дългове ,това е абсурд ,само че е регистрирана ли трупа олемите задължения

Има ли енергийна суровина ,в центъра на нещата е Русия ,но този път не е за добро

Шеврон е чий?

Бай Ставри

влядка, Шеврон е нормална световна компания и няма начин да прави бизнес с путлериската ВИ мафия

Пратете им Йордан Цонев да представлява Българя и той бързо ще ги прогони и Шеврон, защото е опитен в комисионните и консултациите. Помните ли, че и Амоко се пробваха първите години на родната "демокрация"

С добър ПР е възмоно всичко, а за България е и доказано. Сега тези, които с патос убеждаваха, че петролопроводът е екологично опасен и ще затрие туризъм за милиарди, срещу някакви 300 млн транзитни такси, сега същите ще са на обратното мнение и ще признаят грешка. Дали обаче и сега пак не грешат и след, като преди дни плаж бе залят с петрол в Калифорния, същото няма да сполети и черноморието. Ама пък синове политически в борда на петролопровода са си добре платени и обгрижвани.

руски тръби няма да минат. Да си ги мъкнат русите в Турция и да ги полагат успоредно на Турския поток. По-евтино ще им е, ползвайки едно трасе. Но понеже няма да има никакви потоци, сега се чудят къде да си наврът тръбите. И да побързат, защото взеха да ръждясват.

Откога Шеврон е руски? Или имате проблеми с четене?

Ами тя Странджа и Бургас като станат турски, какъв ще ти е проблемът? - Тръбата на нефтопровода от турски Бургас до Александруполис ще минава само през турска територия. Обу ли си шалварите? А вазелинче взе ли си?

Ало, демократите, къде сте!? Дали този тръба беше супер икономически неизгодна и застрашаваща екологията! Колко години тръбяхте това!? Чакам да Ви чуя отново!

Тогава бях ли на власт, бях ,ама в първия мандат ,тогава парите течаха да го затворя ,сега текът да го отворя

Шеврон има интерес от газопровод у нас? А дано, ама надали!

да причини поредна екокатастрофа

Вземете малко прочете, че ставате за смях. Става въпрос за НЕФТ, не за ГАЗ. Съответно за нефтопровод, а не за газопровод. Абе верно ли ви плащат на пост?

ААА нещата са различни ,нефтът е опасен да минава през Черно море ,а ЮП беше безвреден и не го пуснаха

Русия за пари ли ще се продаде ,Русия ,я се осъзнай и не влизай в клопката на американците ,искат да се разбере ,че те са отворили проекта и ти печелиш от това ,незабавно да се спре измамната дружба на ФАЩ с РУСИЯ ,защото губещи ще са българите

Русия и Китай вече са Лидерите на света . Сорос вчера заплаши Китай+Русия с война ,ако заради това ,че Отнеха на Долара статута на международна валута=Фалит и Революции в САЩ !!

знае ли човек за пари и реформаторите си стиснаха ръцете с герберите ,не си ти ,когато си АЛЧЕН ,а и изказванията на това са че Русия иска да участва

Другари демократи, една по прясна новина да коментирате, може би има връзка с нея и този проект. На 23. 5. във водите на Черно море е навлязъл американския ракетен есминец "Росс". Как ще я коментирате.

ще коментирам като тегля една на всеки съсипва Черно море ,с дупчене за шистов газ и вкарва проекти ,които са изгодни за туркистан

но комент на болните мозъци :))) сорос лично е въртял руля на кораба :)))

е много точно казано,защото преди бяха другари комунисти..по специално изявените активисти,които първи уловиха полъха на вятъра и обърнаха курса,като техни "врагове" станаха по-закостенелите им другари,неадекватни и объркани от новата политическа линия

когато цивилизованото човечество реши проблема си с енергоносителите тогава ще реши проблема си с русия и ислямска държава!

отдавна е решен още от Тесла но твоите хора му засекретиха откритията за безплатната и неизчерпаема енергия,защото тя би била равносилна на разорение освен за Русия и за тях

За САЩ-Шеврон Нашето славно правителство на ГЕРБ-РБ-ДПС ще даде Разрешения за АЕЦ , за Нефтопроводи и Газопроводи , защото те са нашите големи и силни братя ! За Русия не може ,те са опасни ,вредни и политически неправилни !! И са врагове на НАТО ,заначи наши врагове ! Съгласни сме да Страдаме за дружбата с НАТО и САЩ !

Не ми се видиш страдащ. За този пост поне 5 долара ще забършиш.

Що долари? 5 Рубли ще получи.

Всеки голям проект в България с прякото участие на Русия бил вреден,но когато в този проект вместо Русия участва САЩ,то проекта автоматично,като с магическа пръчица става "икономически НЕОБХОДИМ"в случая,повече от явно за Шеврон....а уж за България Интересно сега Б.Б. как ще се извърти,защото много добре помним,колко загрижен бе за туризма по българското черноморие

Путин разправя че американците били лоши ама щом е за тръбата ще строи с тях. Путин Либераст !

наблюдавам какво става и а се издъни ,а ще събира на американците лайната

Българи, не забравяйте, че този тръбопровод ще унищожи Южното ни Черноморие и Странджа! Укрепвайте границата и не се предавайте!

С гол задник ли ще укрепваш границата?

вижте ся русофили със замъглени мозъчета едно е да се прави тръба с която да се транспортира руски нефт и от която няма да има почти никаква печалба а само рискове за туризма друго е да се дупчи за български газ и нефт! (не конкретно за бургас - александрополис) капиш????

Виж ся - ай спри хапчета, алкохол или там на каквото си и излез на разходка.

проекта е спрян ,а на американската компания ,майната ви с майна

Тая няма да я бъде. Без петролопроводи по Черноморието, моля. Нито руски, нито американски, никакви! От друга страна, това го пише руски вестник, което ме кара силно да се съмнявам, че информацията е вярна. Причината е проста - по този петролопровод засега може да минава единствено руски нефт. Шеврон едва ли са опрели до това, да купуват нефт от Русия с цел препродажба. Единственото възможно обяснение това да е истина е, ако Шеврон са убедени, че България има залежи на петрол в шелфа си.

Българите са тъпи! Не им трябва нищо - нито нефт, нито газ! Трябва им само бой и да гледат тикви!

Тебе добре те отгледахме. Стана чудесна тиква!

волене червеноплощадски варадерски спаси ли русия от българския запас?????? маммммм(В($%$*€€

русофили и американофили сключват мир и си е*а майката на майка България

От къде на къде? Нали беше екологичен проблем този проект?

Шило

От Шеврон казаха, че този път не е.

ТОВА е план на ФАЩ да излезе ,че си участват заедно с Русия и че имат общи проекти и да прекъснат връзката и обичта към Русия ,поредния подъл план на ФАЩ ,да смаже България

В тиквите и тиквениците е екологочния проблем. А България има големия шанс да изгради танкерен флот и да постави като условие превоза на нефта с български танкери.

Много са глупави тези спорове САЩ/Русия наложени през годините от руската пропаганда в България. Русофилството е Сетка ! Българина на трябва да гледа други интереси освен българските. Не трябва да е чуждопоклонник на други империя и трябва да се интересува единствено от благото на своята държава,

Шило

Че кой ги гледа? Дайте да видим какви проекти има, има ли България полза от тях, пък какво значение има руснаци ли са в основата, американци, немци или там още каквито и да са.

всяко нещо с времето си ще построим газопровода след като разделим македония и съберем всеобщ запас и обявим война на русия! всяко нещо с времето си тея руснаци са яко в безтегловност и ритат напосоки с крачка където закачат нещо е добре... пропагандна война и атаккистите са руски редници :)

Щом е Шеврон - може

Шило

Щом е Шеврон-може!