17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кандидатската форма,е много неудобна. Въпросите, са едва ли ти трябва , да измислиш стратегия как вълка ,да е нахранен и агнето сито.

ама не казвате за скритите лимонки! Че не е ясно, ако са семейни какво ще последва за децата и съпрузите/съпругите им. Нали! Няма ясна политика след това къде ще се работи!!! Нали ще сме си направили ПР!!

След 500 коледните елхи, линкът от тази статия на дир-а не ни оставя много голям избор, освен да се върнем към истинските новини.

Deus Vult

Чак пък бум да има.... Като, човек избягал от системата на МОН мога да ви кажа, че след 1 година кандидатите ще избягат! Като изключим що-годе нормалната стартова заплата и 30-те дни ПГО други плюсове няма в учителската професия. А минусите са много

Напълно подкрепям коментара на Зина. Тъй като не могат да намерят работно място на кандидат от определен район, го информират, че не е одобрен на последния кръг. Най-често на ролевите игри.

бе тия луди ли са, за една учителска заплата, трябва да вдигнеш цялото си семейство да живее в долно понанагорнище, то и млад човек да си, кво ще дириш там?

Цигани да те замерват за едната чест. Тъжно е и опасно.

Пр статия. Ужасна форма за кандидатстване. Изобщо няма бум.

Повишава се интереса към получаването на пари от НПО.

Май е това. Нали сега сме еврокомисари по младежки програми и образование.

Лесни парици под маска на загриженост. Колко такива...

Мен пък ме бяха одобрили и аз отказах. След много разговори уточнихме районите, където за момента изпращаха учители и това беше на диаметралната противоположност на България в села, които и на картата ги няма. На въпроса, ами какво ще работи мъжът ми, отговориха, че щели да съдействат. Под съдействие се разбира каква да е работа. Живеем в голям град, а той висш мениджър, който осигурява стандарта на живот на цялото семейство, децата ми ходят на различни извънучилищни дейности, които в едно село няма как да им се осигурят. Достъпът до здравеопазване там е затруднен и т.т и т.н. В провинцията, всеки който се е пробвал да се реализира като учител в града, знае колко е трудно, а на места и почти невъзможно това без дебели връзки. Тази програма касае само учители за села и региони, където не могат да се намерят такива.

Заедно в час с хора които не са в час.

Дали наистина има бум или това е поредният отчаян опит да привлекат кандидати с подобни пиар статии? От месец гледам пускат обяви в josb.bg. Няма лошо да станеш учител, но тук говорим за работа по затънтени села, където е чудно с какво ще се занимава съпругът и как ще се развиват децата ти?

Два пъти кандидататвах за тази програма. Програмата е на фондация "Америка за България". Преди интервюто ти пращат цели страници с въпроси(въпросите бяха някъде 40 на брой ако помня правилно) и накрая пишат в кои градове да се работи(това няма как да е по възможностите на някои да пътуват). И преди да каже някой защо не са ме приели. Не са ме приели вероятно, защото отговорих на някои въпроси, които бяха задали какво се прави в кризисна ситуация и в училище,където преобладава дадено малцинство. Имаше и въпрос какво трябва да се направи, за да се приобщи едно дете от малцинството към българското общество, сиреч да ходи в училище - отговорих, че и родителите му трябва да научат, че това е нещо добро и образованието е приоритет, и че трябва съдействие и от тях, не само от учителите им трябва да има общо усилия за доброто на всички деца независимо по етнос.. Другия въпрос касаеше как да се подобрят условията за деца от малцинството, които да учат успешно българския - отговорих им, че е необходимо в едно българско училище, децата от малцинствата да се интегрират сред българските ученици и смесеното училище трябва да е с превес/процент в полза на български ученици, които да са по-голям процент от тях, така интегрирането и усвояването на българския език ще мине по-лесно и успешно, заедно с уроците в занятията на училището. Защото комуникацията ще става на официалния български език в тази институция,защото е логично българските ученици да говорят на български, съответно, тези, от малцинствата се научават да комуникират по този начин и това е едната полезна интеграция. И тъй, не ме одобриха въпреки, че никъде няма някаква дискриминацията. С две висши съм, имам квалификация да преподавам (от възрастовата група съм, която търсят - млади хора).. Това за мен е ясна индикация, че нямат интерес образованието да е на ниво и нещата да вървят в нормалното русло.

Така е. Както и за всичко останало - под маската на загриженост прокарват техните доктрини. Ама като нямаме политика сами да си пазим учителите, ще стигнем дотам чужда държава да учи децата ни според нейните желания.

Абсолютно. За това ги режа вече. Ясни са.

Ами Вие пишете с доста грешки, което не е приемливо за учител. Ако и пред тях сте се представили с подобен изказ, разбираемо е, че не сте одобрена.

Съвсем нормално е да има бум. Млад специалист, завършил и започнал работа в частния сектор, след 5 години работа вижда истината за условията и "високите заплати" там. Учителската професия е тежка, но си има своите предимства- работно време, отпуски, а сега сравнително добре заплатена, особено за провинцията. В Бургас има интерес, защото там няма икономика и работа за образовани хора и като цяло заплатите са много ниски.

Ако и връзката за кандидатстване работеше, цена нямаше да има!

:) И когато вземеш да го отпишеш този народ, той вземе че се възроди! :)