България е четвърта в ЕС по умишлени убийства

България заема четвърта позиция в Европейския съюз по брой умишлени убийства, показват последните данни Евростат.

Обратно в новината

Коментари - България е четвърта в ЕС по умишлени убийства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в Балтийските републики си нямат мургавели ,които да трепят стари хора за 5 евро или по млади заради една забележка!

Там си имат по-лошо - руснаци. Нали се сещаш последните роби заедно с циганите в Европа, там аристокрацията я наказвали до 20 век , дори само , че говори на руски, езика на мужиците.

Тази сутрин проучващо земетресение край Асеновград подаде warning zа Bulgaria. Днес е констатирано отравяне на милиони българи от мед мафията с хлор токсични канцерогенни разтвори и последвало тъпкане с тн"ликарства"за милиарди.НА първо място сме по убити с инсулти,инфаркти и рак..подава МАришкия разлом до Пловдив и София след трусовете.НЯМА МАЙКИ ЗА ХОРА В BULGARIA Всички са Увредени от училищата ...

Тази сутрин проучващо земетресение край Асеновград подаде warning zа Bulgaria. Вчера бе констатирано че престъпници на власт са увредили всички човешки майки вкл деца с нагло вредна техника и престой в опасни ясли и градини училища и работни места..

Докато МВР си отчита само разкриваемостта резултатите ще вървят все към по-добри.

Ами мисля си, че тази тенденция ще се увеличава, докато станем първи, защото е очевадно, че при това скапано законодателство и правосъдие, ако не вземеш нещата в свои ръце справедливост няма да получиш.

"България е четвърта в ЕС по умишлени убийства" - но пък сме първи по разкриваемостта им! Да живей Бате Бойко!

Важното е, че сме на първо място в галактиката, по брой шуробадженакорушветчийски лапачи на глава от населението. Шестдесет хиляди са щатните тюфлеци, а нещатните, не им се знае бройката. И резултат никакъв.

Защото съдът ги пуска или под домашен арест, или условно. И няма друго наказание за убийците. Да се арестуват всички убийци и да влязат в затвора. Поне това ще е първата крачка за респект. Ето и сега, съдията пусна убиецът на малкият Пепи. Трябва ли такъв съдия да продължава да съди. Категорично не. Веднага уволнение.

"Защото съдът ги пуска или под домашен арест, или условно." Защото обвиненията са такива и по съществуващите закони присъдите не могат да са по-големи и като прибавим и некадърността и корупцията по веригата нещата си идват на мястото.

Защо прппуснахте да напишете "показателя" по който сме 4-ти? Той е убийства на 100 000 човека. Само твърдите нещо, но не го подкпрепяте с реални цифри? Защо?

Gоико, пак е вдигнал заплатата, на статистиката и на полюцията!

руснаците си защитават интереса в България.Създават подставени лица и като не слушкат-в канавката

10 години ЕС - 10 години в Топ 10 на всички негативни класации! Найс, а!

Първи по корупция,първи по бедност,май пъври и по убийства и всякакви други престъпления....Ех,какви юнаци сме само ! Наистина - всичко ни е наред на териториййката ,както смята една тиква !

Е, ако погледнем пък в по-голям мащаб, поне по този показател, няма как да ги стигнем американците...;-)

Хахаха, да! В това отношение няма как да ги стигнем Хамериканците! То и в ЕС не мисля, че наистина сме на 4-то място, защото поне французите, англичаните и италианците са преди нас, ама нейсе, щом така са решили някакви статистици - стакисмисти, така да е!

Статистика-стъкмистика като знаем как се прикриват циганските убийства на стари хора по селата и всевъзможните други като самоубийства и нещастни случаи с палежи и мисля колко е илюзорна радостта на някои ,че поне у нас режима за огн.оръжия не е по-либерален.

Това са пълни глупости. Пак сме първи,но много убити са представени в графа "самоубити". Екскурзианта днес пак ще е на ниво.Нашта гордост, ще поучава ЕС как да лъжат и крадат необзпокоявани.

очаквах повече от теб. Стегни се. Тази година в челната тройка. Нагодина първи...

Глупости. В шведистан и другите джендърски държави стават по няколко убийства всеки ден.

Това не е новина, естествено, че държавата на мутрите ще е начело по убииства и престъпност, след и сред бившите сателити на муджишката Русия.

Мисля, че по малоумни убийства сме първи в света. Даже като излезе някаква кофти новина и може би българи не се чувстват достатъчно доволни ако са една две жертвите и няма наоколо достатъчно изплискана кръв.

На кое казваш "малоумно" убийство?

Да оставиш пенсионерите ти да умират от глад, да получаваш жалби за закани с убийства и нищо да не правиш и да гледаш как нещастията се случват пред очите ти,да обещаваш по- добър живот и хората ти да се разболяват от отровите в храната, да мълчиш, когато радиация засипва цяла България, а болните от рак да оставяш да мрат в безнадеждност, да държиш в мизерия цял народ и като тръгнат хората да бягат ти да ги спираш с оръжие на границата- все едни такива патриотични и все по вина на едни "хубави хора".

Като прибавим и катастрофите може малко да ни олекне, че трепем малко повече хора, но със сигурност едва ли нацията се чувства в личностен план достатъчно удовлетворена от избитите като цяло. Даже може да се говори, че тук няма "мъже на място" дето стрелят... ако разполагахме масово с автоматични огнестрелни оръжия, можеше и един сносен износ да прибавим към класацията с цел почетно място и значително уважение. Но пък малшанс! Хората станаха рибари и ловджии и празнят гората. Ако ги пуснеш на воля ще изпразнят селата и градовете. Ей така за разкош и показване на умения. Като траки и прабългари.

Е, да, ама сме първи по "самоубийства"!! Хаха-ха! А-ха, я! ОСвен това, повечето от тези убийства са битови и скандали за паркоместа, така че всичко е ОКЕЙ

Първи си, ама друг път. Що не провериш статистиката за скандинавците?

тАман се бях притЕснил

Принципно за брой убийства България се води около 1.9 на 100 000 човека за година. Тази мярка на 100 00 човека за година се води коефициент на убийства. Интересно че изнасят сравнение за 2016, а не за 2017 година. В западна Европа е някъде коефициента 1. В САЩ над 4.6 като е менящ се. В Русия над 10.5 и пак менящ се. Странното е, че в Афганистам май бе около 15. А най-зле е в централна Америка. На моменти в Хондурас е 100 или 0.1% от населението е убито за година. Иначе тук загиналите по пътищата са много. Интересно и за самоубийствата, но за това не се говори. Само в рамките на 31 дена (все едно за месец) между 18.02.2013 и 20.03.2013 се самозапалват 5 човека и то пред кметства и подобни. Политиците не го заслужавата, а и трябва да е много гадно, особено ако оцелееш, в какво състояние ще си.

Има си статистики и за самоубийствата. По брой самоубийства на глава сме след средата. Много преди нас са скандинавците примерно, Словения ( не знам защо ). А загиналите по пътищата на глава са подобни на всичките ни комшии - сърби, гърци, румънци. Явно балкански манталитет.

Вярно са по-малко от повечето държави в ЕС, но са пак смъртни случаи и то пъти повече от убийствата. Намерени цитати някъде: В България през 2014 г. са се самоубили общо 731 човека или средно 10 на всеки 100 хил. души население. Съотношението на опитите за самоубийство към реализацията е приблизително 4:1.

Между другото по тези класации на ЕС сме убедителен номер 1 без конкуренция по някакво "circulatory disease" - нещо с кръвообращението.

Хайде дайте малко повече информация и нещата ще се избистрят. Кой в България не се бои от закона ? Какъв е процента по етнос? Какъв е образователния ценз , от какво се издържат и какво е криминалното минало на въпросните? Имало ли е бездействие на институции ,въпреки че са били помолени да помогнат? .......

Очаквах ПО-ДОБРО класиране изхождайки от факта, че имаме мутра водач (извинявам се - министър председател с бели петна в автобиографията).

Аме, бели ... Има и бели, и зелени, и черни, и червени.... Нидей го обижда така само на бело...

Евроатлантически ценности и демокрация - ето това е!

Що не провериш статистиката за убийствата в евразиатска Русия и комуноидна Венецуела? Аман от селски дебили.

vasil

1975-1990 - по 1 убийство на 3 дена. 2000-2015 - по 1 убийство на 3 дена.

Ако има класация за най- много четвърти места на състезания/класации, то България ще е четвърта и в нея

айде сега кажете колко от тях са дело на свещените за БХК мангусти, колко на пенсиноирани или действащи полицаи, военни и охранители!!!

за извършените от криминални групировки като ГРОБ да не говорим!

От фалшифите регистри на МВР то ли? Ххахахахаха ..............

В близкото минало пък бяхме четвърти в света на световното по футбол. Разрешете притежанието на всички видове бойни оръжия и да вдигаме купата.

Сега като приемат Албания и ще се издигнем в очите на слепите.

vasil

Преди двайсетина години при рухването на финансовите пирамиди в Албания имаше бунт с разграбване на армейските арсенали.Въпреки това жертвите бяха минимални,поради опасенията от последващо кръвно отмъщение.

НИЕ СМЕ малоброен , но изключително просташки народ !! Сами се прецакваме ! Няма съзидание и национална гордост !!

По себе си ли съдиш???