Стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35%

Стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35% през първото полугодие на 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - Стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите продажни политици са едни от малкото идиоти, които увеличават финансирането на Путлер - сатрапът антихрист да продължава да разпалва войни и конфликти по света.

Да увеличил се е стокообмена..ха.ха купуваме повече рускини за по-малко пари..ха.ха

Не е ли по-добре Караниколов да се срещне със съответния руски министър? Поведението на българския министър обаче,който е номинация на Атака,е типично за руско мекере.Готов е да се срещне и с третия секретар на посолството и да му се кланя.

преди време имаше инф-я за туриска в Несебър купила пулнени чужки по 18лева !мног и не разбраха какво имаше предвид тая жена - а именно нашата тъпотия а не цената на чушките !!! и сега пак е същото не разбират какво означава това - че ни е скапана държавата

прав си само, че и тая туристка, и ти сте си тъпи русские! а че ви е скапана държавата също няма да разберете, докато китай не ви усвои до урал! ама сетне ще е късно, тъй че си живей в неведение!

Много от българите не знаят ,че краснодарски стоки от селското стопансво се продават в България!!! НЕЩО КОЕТО ПРЕДИ 25 год би било чудо !!!

Е как няма да е чудо? Преди 89г руснаците не знаеха какво е да обработваш земя. Ние ти хранехме безплатно

етого и тъпака за къв седиш по цял ден на форума ако не разбираш за какво става въпрос

да ги беше изброил тези стоки от краснодарки грай, глу..пако иван?

Браво, браво ! А за второто полугодие нашите топ икономисти ще дадат информация през второто полугодие на 2018 година ! Ей, много сме добри !

влизат и двата реактора, които платихме и не получихме ( за сега)!

Кат РУСИЯ няма втора ,тъй велика и добра.

България купува руския газ по НАД 500$! Сега Украйна и за 165$ не иска да купува от Русия! ЗАЩО ТАКА?

Това с враг Номер 1, а с приятелите как е.

Много е показателен примерът с тебе. Ни с врагове, ни с приятели можеш да мелиш брашно. Стой гладен и не завиждай.

Ама завиждам ли, и на кого?

Значи Русия е много велика държава и произвежда страхотни стоки. Купувайте си йотафони и боярщник - другари, да вдигнем стокообмена!

имат и най универсалното лекарство! зеленка!

Горди азиатецо, качествени руски стоки няма. Русия е световен шампион по долнокачествени изделия, храни и напитки. Руският износ се крепи на суровините.

С тъпаци не споря. Като научиш поне - къде на картата е Русия, тогава драскай.

Да бе, затова руските Лади още могат да се карат, хладилниците отпреди 50 години работят, ютиите и същоарите също.

Стокооборотът трябва МНОГО да се увеличи. Качествени - и български и руски стоки - има.

руски атомни самовари..

Не ни трябва газ, бензин нит уран незаменин. Ще се топлим с ток от Мариците на двойно по-висока цена благосклонно определена ни от наще евро-атлантически парньори. Какво ли ни е салдото с тях? Иначе какво се вторачвате в салдото, като не произвеждаме и не изнасяме ФАКТ. Няма как да имаш положително салдо и такива сметки са НЕВЕРНИ, защото с взетият газ и горива са произведени стоки продадени в други държави. БГ салдото е отрицателно с половин Европа, да спрем да внасяме и от там?! Иначе имаме избор да почнем да внасяме втечнена газ от САЩ на МНООООГО по-висока цена, която отказаха и Германците и цяла европа..... А може вместо газ от Русия по една тръба в задниците на троловете и да прозивеждат метан с цел диверсификация и намаляване на зависимостите :D

Ти пък да накараш троловете да мислят. Виж че пяна им е излязла да пищят, как всичко Руско е лошо (газта включително) и са готови на купуват много по-скъпа газ от САЩ ама такива са опорните точки. Другите държави в Европа (и не само там) май си гледат интереса- Германия строи Северен поток 2, Турция строи нов газопровод. Гледам Австрия, Гърция , Унгария не се гнусят от Руска газ само ние го играем шизофреници и вместо да защитаваме собствените си интереси, защитаваме чужди такива....

Плоско. Има Туркмения, Азербайджан, Средиземно море. Може да се намали енергоемкостта. Има възобновяеми източници. Всъщност тенденциите са точно такива.

Ми да намерим? Германците защо правят Северен Поток 2? Ами Турците втори газопровод с Русия правят не с Азербайджан, Туркмен бла бла? Сигурно са по-глупави от нас ще речеш? Нещо не виждам и Армения и Азербайджан да ни се натискат газ да ни продават. Само САЩ на петорно по-голяма цена а скоро Турция и Гърция ще ни продават същата тази Руска газ, но на по-висока цена! Тогава може би тролчетата ще са доволни....

Доста обобщено. Всъщност износът се е увеличил малко повече. Половината от увеличението на вноса се дължи на увеличението на цените. Това е поради липса на диверсификация при горивата и данък Русия.

Нали уж има санкции към Русия и въпреки тези санкции стокообмена се е увеличил с 35%. Какви са тези санкции, които увеличават стокообмена между Русия и държава от европейския съюз?

Санкции срещу Русия не са налагани. Международната общност само блокира западния бизнес и сметки на 5-6 руснака, защото са финансирали агресията в Украйна. Това, че или налагани по този начин санкции на Русия, си е чиста проба пропаганда.

Козячета , по заповед на господарите ви , икономиката на Територията беше срината след 89-та.А преди 89-та беше изградена от Русия! И какво, не сме били изнасяли??Че то производство няма, само такива като вас предлагат секс услуги на западни чичковци. Сигурно затова серете кръв като чуете нещо за Русия...

Против Русия са, защото са подлоги на нацистите.

България не може да съществува без покровителство и помощ на Русия!

а бе тъп.ак, търговският баланс с россия ни е на минус 5 000 000 000 $, ти за покровителство и помощ ми пишеш! защо русолюбците сте толкоз неумни бе?

Бабушката е рускиня. Как да е умна?!

2 милиарда долара не е лошо. При това в режим на санкции. Но за съжаление тук влиза и газът, който е повече от половината. Взеха ни руските пазари. През 91-ва западняците казаха - не, няма да търгувате с Русия, защото е лоша. И почнаха те да търгуват. Изместиха ни - храни, лекарства, козметика, вина, цигари - всичко ни взеха като пазар.

И как са го взели? Руснаците купуват с парите си, каквото искат. Много неграмотно твърдение.

Верно ли? А ДАНЪЦИ започнаха ли да плащат?

Руски подлоги. Увеличен стокооборот с рашка-говняшка означава само и единствено ,че ние им плащаме УВЕЛИЧЕНО. Боко-баш руското мекере.

Аз съм фен на руснаците.Каня те най-учтиво лично да ми кажеш какво мислиш за тях.Ще те изслушам.Целият.

Точно казано. Цените на вноса на суровини от Русия растат. Единственото решение е - диверсификация и прекратяване на руския диктат.

Още по-точно решение би било да се отприщи в България производството на ГЕОТЕРМАЛНА енргия. Докато тази тема е табу, ще живееме все по-зле и по-зле. Помисли си само: Няма хъбче (3-5 милиарда евро); Няма нови тръбички (десетина милиарда евро); Няма нужда от далекопроводи за пренос на ел. енергия, защото и тя ще се произвежда, където са консуматорите... Няма нужда от газ, нефт, въглища (баре 5 милиарда евро годишно)... Е...Ама кой би ни позволил такъв живот?

Няма санксии срещу русия. ЕК е забранила влизането на територията на ЕС на 150 руски олигарси свързани с Путин, който анексира Крим и подкрепя "зелените човечета" в Украйна. Истинските търговски санкции наложи именно Русия. Сиреч, заложи собствения си народ да страда за да се отпусне примката около 150 от обкръжението му. И сега всички парламентарно представени партии се чудят как да му свършат услугата. Затова е и това сближаване с Русия, което вече минава всякакви граници. Но, ние си ги избрахме..ние ще им сърбаме попарата. После гласенье нема каенье.

Изпокрили са се рубладжиите. Тази новина не се вписва във доктрината "ред сълзи - ред сополи".

"Ще дойде баба за огънче" си казвахме като деца. Не е съвсем баба, а цъфнала и вързала, но определено е за огънче преди зимата.

Санкции полезни за болгаро-роская дружба и стокообмен. Надо больше санкции.

Защо не кажат, че имаме ужасяващо търговско салдо с Русия ??? България е в санкционен режим спрямо Русия - това е истината !!!

стокообмен България росия 2014г. 6 041 500 000 $ износ 707 300 000 $ внос 5 334 200 000 $ минус за нас 4 626 900 000 $ износа ни е : медикаменти. части за автомобили, полиспасти, кранове и шкафове. вноса е суров нефт, природен газ, нефтени масла. щом стокооборота е скочил с 35% то рашките са не обрали не с 4 626 000 000 $ а с 6 000 000 000 $

Аз викам, да им наложим ембарго и да не внасяме нищо оттам.

Още малко гора остана, после ще трябва дупки в земята да копаете, че и атомното гориво е от тях!

ми ти хубаво викаш, ама кой да те цуе, като комунягите са подписали договори за години напред? те горките явно не знаят, че въглеводородите са борсова стока, и се купува от всякъде!

Копейкаджиите ще ревнат.

Не ни трябва газ, бензин нит уран незаменин. Ще се топлим с ток от Мариците на двойно по-висока цена благосклонно определена ни от наще евро-атлантически парниори. Какво ли ни е салдото с тях? Иначе какво се вторачвате в салдото, като не произвеждаме и не изнасяме ФАКТ. Няма как да имаш положително салдо и такива сметки са НЕВЕРНИ, защото с взетият газ и горива са произведени стоки продадени в други държави. БГ салдото е отрицателно с половин Европа, да спрем да внасяме и от там?!

Браво Бойко, браво Борисов ;) ;)

Най-голям дял в нашия износ за Рашата се пада на медикаменти (над 33%), та, рашки, пийте си 'апчетата !

може така да се постъпва с горките козяци - в 5 без 5 новина за ръст в търговията с Русия. Сега ще трябва да бачкат извънредно, за да обясняват колко лошо е това и как скоро ще започнем да пасем трева като рошняците. И я им дадат някой допълнителен цент, я не. завалиите!

Тъпси, това е лошо за вашия приоритет на европредседателството - свалянето на вредните санкции за шепа руски олигарси.

Нещо готвят полковниците от кгб. Дано да не е анексия на някоя изконна руска земя около Стара планина.

По скоро по Черноморието, което така и така осраха с присъствието си.

Тръгваме си към Евразия с маршова стъпка и това си е. Всяка трета новина с последната седмица е за нещо "С Русия". Още някой да се съмнява, че ГЕРБ, Патриоти и БСП са едно и също? Само не схващам в ЕС къде блеят или им изнася да ни изхвърлят като баластра след като източиха еврофондовете, които спират след 2019г. и вече няма какво да си дялкат със сегашните парламентарно представени партии.

Макаров явно е изтрезнл от сватбата на Болното и новата му ковра.

абе кво става бе? Нали санкции тва онова, путиняците ореваха махалата... А пък съм потресен, че всеки ден някой български държавник е на инструктаж при рушняците. Онзи ден Чайка, днес Макаров... То не са групи, комитети.... ПАЗИ НИ БОЖЕ!

Дружба през векове и за векове! Само не разбрах къде е Нинова да прави симултантен превод в ушенце на Макаров...

Ей, сега ще падне едно страдание от страна на русофобите... Развали им се цялата вечер!

Нали уж санкциите ни спираха и пречеха? Кво стана с тая опорка, пияндур?

И защо? Нали ни е враг и сме й наложили санкции!?

Ох, дано не е истина...

Браво на Президента Радев и г-жа Нинова!

Шило

Мдааа..."санкции". И това са официалните данни. Реалните са съвсем, съвсем различни.

а бе соросите,кво стана със санкциите бе,вие виете а господаря ви си реди далаверите със рашките,пропаднали подлоги сте ей

Радев, Радев...къде си да удариш един ниновски коментар?

ЗАД ТЕБ, МЪРДАЙ!