Изселници искат обезщетения от България

Изселнически организации готвят иск за обезщетения срещу България заради тормоза и насилието по време на Възродителния процес.

Обратно в новината

Коментари - Изселници искат обезщетения от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега каква диагноза да поставим на Ваньо Костов? Национален предател или човек с блокиращ мисловните му процеси патологичен пещерен антикомунистически синдром? Сега ли беше момента за такава декларация? Не останаха ли мислещи хора сред сините, та да го озаптят най-после?

Абе защо се връзвате на подобни"новини"?!Кой какво според вас може да поиска!?Ами нали ще получат "международния знак"(среден пръст) за ЕУ(те няма никога да влязат,но в най-добри случай ще са като Швейцария) и като цяло ей такива паляци като макета,сърби и турци да си опичат акъла защото не те са в силната позиция!Ревете за Македония,че ни се подигравала-ма много ясно,че ще си трайкаме и като дойде момента ще ги любим с претенции,същото са и турчалята и сърбите!Стойте мирно и гледайте мача.Дано сега сте разбрали колко е добре да сме в ЕУ!

шефовете ни в ЕУ-то имат притесняващата склонност да говорят политически коректно, така че да ги разберат в Белия дом.

Някой да е изненадан? Всички демократични правителства 20 г. с умиление наблюдават и подпомагат сегрегацията и сепаратизма! То не бяха права и свободи, то не бе етническа партия, то не бяха джамии, то не бе майчин език, то не бяха намеси на турския посланик, то не беше либерална търговия с Турция, то не бяха паметници, то не са тайни тегели на премиера в Анкара! Дори, вече е малко опасно да изтъкваш пред непознати, че си българин и не знаеш турски! Това, в България! Питам се, какво прави в рамките на ЕС държава, която няма национален суверенитет? И понеже всичко, което става у нас и с нас е известно, питам се, на какво се дължи спокойствието на Брюксел? И да направим протест, онези ще пратят къдъните си за контрапротест. Последствията са безмислени! Е? Какво правим сега?

Преди това се е случило Априлското въстание - 1876 г. Това е изходната точка, от която тръгва Българското освобождение. Турските зверства възмущават Западна Европа и Русия.

Трябва да има обезшетения. Но нека да видим от кого и за какво. И преди въобще да говорим з аобезщетяване на турските изселници, нека пътво да решим въпроса с обезщетяването на 5 млн тракийски бежанци и техните наследници. Някъде към 20 млрд и нагоре беше сумата. като сложим и пропуснатите ползи и моралните щети можем да ги докараме до 50 млрд. Колко са турските изселници? Между 5 и 10 пъти по-малко. И то са се изселвали по собствено желание. Без кланета, без издевателства.

и аз искам обезщетение за целя булгарска народ подложен на ибииства, гнет, робство, насилие, помохамеданчване , ограбване и безправие от 1з9ш до 191з година , както и врущане на всични заграбени национални богацтва, разрушени двроци, замуци и градове , врущане на всички земи принадлеяли на симеонова и иван асен ии - булгаря , както и морални стети за забавено национално развитие в продулжение на 5 века поради тормоз и насилие (антихуманно и не европеиски!!) от едно примитивно, назадничаво централно-азяцко погано-османско племе ! това ми искане да се подпише от целя ес, нато , оох и т.н. за да настане наи-после мир и справедливост на тази земя ! амин ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Така,само,че от1396г. БГ е престанала да бъде държава та ,чак докато са докарали Батемберг,вследствие победата на Русия в руско-турската война.От там нататък може да си пишеш к'вото искаш,но ако не са били руснаците сега иначе щеше да е фамилията ти.

Тогава защо ревеш, че сменят твоята? Много свикнахте с привилегии в комунизма и прекалено много ви отворихме очите. Трябваше още да яздиш магарето по камънаците и да се подписваш с пръст.

Изселнически организации да си търсят обезщетенията от личните банкови сметки на Костов и на 112-те депутати!

Нещо много те е яд ,ама не виждам защо.Турция е многонационална държава и нормално е да има и помохамеданчени българи.По темата- тъпаците винаги си плащат нали знаеш?

Всички си плащат, но някои дори не разбират това!

"Турция е многонационална държава", напълно вярно, защо ли не го признават турските държавници ??? А вместо това Потурчват имената на всички граждани на Турция ,по закон???!! Иначе за Тъпаците избиратели,избиращи,Разрушителни управляващи ,продаващи България,си прав :(

България ще плати на тези 360хил. дори и да не иска-защото сегашна България практически повечето време от историята си не е била България.В момента сме държава наложена със силата на руската царска армия на територията на бившата Османска империя-сега Турция.

Нещо много наследствено го караш анадолецо! България е била и преди Османската империя и много преди Турция. Самата Турция е създадена от българин-мюсулманин от Голо бърдо. Ако я нямаше България, сега нямаше да я има и съвременна Турция. Много сте нагли анадолските селяци!

Корените на българите са много по-стари от времето, в което сме били под ТУРСКО робство. То е само част от нашата история. Така че говорете си, не ни пречите. Чудно, как може да живееш на българска земя и да ръсиш такива простотии за нея? На нищо ли не те научи тя досега?

---Федерация Румели Балкан в Истанбул и ---Федерация Справедливост - България ---на доганчо проститу...те!!!!

И на Касим Дал+ГЕРБ .

А 300 000 ИЗСЕЛЕНИ БЪЛГАРИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ КЪДЕ СА ИМ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА

Ти като репликираш, прочети малко история! Едните са нарочно изселени, а другите са подкокоросани от техните духовни водачи след като утихна напрежението с имената им , така че който вярва на САЩ , да си търси парите от Вашингтон.....или да пие една студена вода!

Ти май не прочете какво пише ТРАКИЕЦ ,а???!!!

Хайде да не се връщаме назад в историята, че ако се върнем, България от обезщетения ще забогатее. Как нещо хубаво не може да събере съседни народи, ами само ровене на бунището!

ГЕРБ+Сините,направиха от Доброволно изселилите се-Жертви ?! Смяната на имената-в Турция, Всички граждани на страната ,Задължително ,от Раждането си Трябва да са с Турски имена ! Арменци,Българи,Гърци...Всички ?! Ако не,Затвор за родители,или за такива които искат да си променят името с Нетърско-Арабско !!!! Никой не ги пита каво искат,или как се чувстват с Турски имена! Турция се опитва да Използва Предателското Гласуване на ГЕРБ+Сините ,за да НЕ Изплати между 10 и 20 Милиарда долара ,на Наследници на Тракииските Бежанци от 1913 година ! Тракиици,Избивани с десетки хиляди,Избягали да Спасят Живота си,Изоставили Собствените си Много земи Животни,Къщи,ВСИЧКО!!!! Според Ангорският Договор , Турция Дължи Обезщетения за Десетки Милиарди Собственост! Никой не говори за тези 34 000 Избити Мирни Българи !!

ще изплатят няма на къде ,мене никои не ма е питал дали искам да напусна страната

"Поканете" тези терористични организации да напуснат пределите на държавата. Няма ли прокурори в тази страна?Пра-пра дядо ми е убит от турците във Видин.Аз искам 1 000 000 лв обезщетение .

това е в резултат на слагаческата политика на боко и герб към турция!!нека те да плащат!!

Да си ги търсят от Вашингтон! Кой ги подкокороса да си тръгнат? - Американците и не сгрешиха, защото Турция им плаща по-добре за един и същи труд в сравнение. Така , че адресът и за компенсации и за благодарност е Вашингтон, Белият Дом!

А КОГА ЩЕ БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ БЪЛГАРИТЕ ОТ СЕЛА И ГРАДОВЕ,ИЗГОНЕНИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ - ВСИЧКО ОСТАВИЛИ НА ТУРЦИТЕ!!! ТИЯ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОЯ ДЪРЖАВА ПРЕДСТАВЛЯВАТ??????????????? ЯВНО ЩЕ НИ ПРАВЯТ ВИЛАЕТ НА ТУРЦИЯ

Веднага един иск от наследниците на всички пострадали по време на 500 г. "присъствие"!Като плати Турция и ние ще им платим.

Подкрепям, нека се върнем към корените на злото, така ще е най-справедливо.

Точно сега е моментът да си ги поискате от Доган, Вежди, Царо и Б.Б.! Аз обаче от маите мижави данъци няма да ги дам и ще блокирам Орлов мост! Никога не съм ги гонила и не съм им сменяла имената.

Подкрепям на 100 %. Никога не съм гонил,принуждавал и насилвал някого да си сменя името.Изключително толерантен съм,но и моето търпение както и на много други останали хора си има някъкви граници.

Редно е да им се изплатят обезщетения, ама от джоба на тия 112 прасенца. Въпроса е къде са били останалата половина свинчовци? Нали са 240 глави добитък?

Точен си :))

Ей на това му се вика безочие. Абе вас кой ви караше да ходите в Турция? Българската власт или внедрените от Анкара провокатори във вашите редици. И като отидохте там турци ли ви наричаха или ви викаха гяури? А не беше ли любимия ви защитник Доган тогава щатен сътрудник на ДС? А бомбата във вагона за майки с деца кой сложи?

Не само че ще осъдят България,но и ще им платим и разноските по делото в Стразбург,както и обезщетенията. А наследниците на тракийските българи никога няма да си видят милиардите,дето Турция е длъжна да им плати.Щото ни управляват национални предатели.